Kompisarna och jag, Vardagen

min kalender har sett väldigt tom ut dom senaste veckorna tills nu! skolan har dragit igång på riktigt och jag involverar mig i lite olika grupper och planer, hihi!
nu till veckan så är det skyddsombudsmöte som gäller och även en tripp till Stockholm för en kurs eller grupp möte för ett projekt som har med förbättringarna inom den framtida skolan! jag står för delen hälsa och idrott med några andra inom HT och RL.

sen har jag även en uppkommande plan men den tänket jag inte berätta om fören de är 100% klart! men shit va taggad jag är på att få komma i gång å verkligen börja involvera mig i skolan! känns verkligen roligt och spännande.

helgen har varit hur mysig som helst, den spenderandes med några av mina favvisar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardagen

jag har vaknat upp till frost nu 2 dagar i sträck och till vackra färger. dock så får de mig att falla tillbaka i min varma säng och huttra, högt och länge. det tar längre tid för mig på morgonen att bli klar och jag har ingen sådär super super varm och mysig tröja eller filt som jag kan linda om mig.

hösten är nog min favorit årstid. de är då alla mysiga vantar och halsdukar kommer fram och man kan ha på sig den där extremt mysiga men samtidigt inte den mest proper tjocktröjan utan att nån kan kommentera de. sen så kan man även ha en anledning att gå och fika med vänner, eftersom de är så kallt behöver man den där dögoda men dyra varma chokladen för 48kr på Wedemarks.

sen så blir alla konstigt nog kramigare och mysigare. dom flesta vill gå sådär jobbigt nära och ligga nästan lite för nära men de älskar jag. man har liksom en anledning att krama nån lite längre än vanligt eller att man har en anledning att be om att få låna en tröja av den där speciella personen i sitt liv.

det jag dock inte gillar med hösten är och kommer alltid va förkylningen. varje höst i början så blir jag så förkyld att jag ligger och ojar mig hela natten, jag svettas och fryser samtidigt, halsont som känns som om alla trump hatare är i min hals och lever om, täppta bihålor och ett huvud som dunkar. den här förkylningen kallar jag hösthelvetet. för den kommer varje år, ungefär samtidigt och sitter alltid i lika länge. den börjar nog komma nu eller om de bara är lite ont i halsen på grund av att jag har några syskon som är förkylda. hoppas verkligen på det andra.

Likes

Comments

Vardagen , Kompisarna och jag

måndagar för mig ser ungefär likadana ut varje vecka. Kliver upp där vid 7:30, fixar mig, slänger i mig något att äta och sen iväg till bussen 8:30. För att kunna komma till stan 09, för där ska jag träffa Emelie. då sitter vi tills jag börjar sen har jag matte.

Kalle sitter ibland med mig och när han väl sitter där så skrattar vi mest åt mina ofta dumma räkningar, aa gud va kan skratta! idag bankade han huvudet i bänken flera gånger för jag förstod inte förändringen man gör vid kg-hg-g-mg, hahah! sen har vi lunch, som vi slänger i oss jag å klassen, sen begär vi oss uppåt för idrott med Eva, hon är super mysig och alltid glad. Vi ska tydligen börja orientera mycket så jag säger bara, försvinner jag leta i Björkbacka skogen. Fort duscha å hinna ner till skolan igen till 13:30. Mentorstid, jippi! typ den skönaste lektion, vi pratar, fikar och diskuterar klassen.
Engelska, ja ni, de är roligt de är de, svårt att vänja sig vid att alla har gjort olika. Är så van att alla har gjort samma.

Efter skolan är jag oftast med Beda eller Ella, Beda å jag köper då oftast alltid mozzarella och åker hem till nån av oss. väl hemma så slutar de ofta med att jag gråter av skratt när Beda är med. Gud va hon får mig skratta, hahah!

men de är nog en vanlig måndag, för min del, sen har vi såklart kvällen då jag bara sitter i soffan tills jag förflyttar mig till sängen och sover men de vet ni ju redan!

Likes

Comments

Kompisarna och jag, Åsikter om saker och ting

jag tror att meningen med livet är att omringa sig med människor som får en att skratta och se det positiva i livet. man ska inte va med människor som man mår dåligt av.

misstag gör vi alla och jag tycker alla ska få en andra chans men man måste alltid tänka på sig själv. det är inte själviskt. det är en sak att vara självisk och att sätta sina egna känslor först, som min pappa sa så klokt för inte så länge sen. såhär är det ju dock att människor kommer och går av olika anledningar. när det händer ska man aldrig börja grotta ner sig i varför hände de, vad gjorde jag fel, varför är jag inte bra nog för oftast är det inte ditt fel utan bådas. det smärtar att se någon man håller kärt gå men ibland så är det bäst för dig själv och kanske för den andra parten också.

personerna på bilderna ovanför är människor som jag spontant träffade.
Ida träffade jag på ett musikläger i Storvreta, Uppsala 2013 och jag kommer ihåg första dagen så himla väl och hur Ida var. idag så är vi som systrar, vi bråkar, vi skrattar, vi gråter: vi gör allt. vi pratar inte så ofta men när vi väl pratar så pratar vi i timmar. våra föräldrar blir galna ska ni veta, hahah!
Elvis och Ella, vi låg upp från 23:30- 06:30 och prata telefon första gången vi fick kontakt. hur det blev så länge vet jag inte men glad är jag att det hände. Dom här tjejerna kan göra mig skogstokig, speciellt Ella ibland när hon kräver cola, mat och att ingen rör hennes säng, då är det inte ens värt att försöka få som man vill, men gud va jag älskar henne för de! eller Elvis när hon skriker på någon eller något och man förstår inte riktigt varför hon skriker så högt men stämbanden är alltid on point när vi sitter å sjunger, även om Ella säger åt oss att sluta.
Emelie som jag fick kontakt med för 3 år sen av en väldigt annorlunda anledning men jag ångrar ingen sekund av de! hon är den som alltid har dom rätta svaren. som alltid vet vad jag behöver och vad som är bäst för mig. tror aldrig dock att nån skrattat åt mig så mycket som hon kan göra ibland eller som varit så ärlig som hon är. men byter henne gärna inte för hon får mig skratta tills de gör ont och jag kan alltid springa till henne på skolan om jag behöver en kram eller bara för att. klara älskar emelie mycket väl.

såna här relationer när man kan göra allt tillsammans och bli galen på något men ändå alltid välja att vara med den personen det är dom bästa. vad ska jag säga? ni är oftast bättre än att bada och ibland vet jag inte vad jag skulle vilja göra med er men jag skulle aldrig byta ut nån av er.

puss och nu är jag tillbaka, ska jag iallafall försöka vara men ni vet ju hur jag är

Likes

Comments

recept

de här är Dulce de leche. en av dom godare tårtorna jag bakat.

du behöver
botten
- 50g smör
- 2 paket oreo
fyllning
- 1 burk karamelliserad mjölk (Dulce de leche)
- 200g Philadelphia ost
- 2,5 dl vispgrädde
topping
- hallon

super lätt och fort gjort! gott med både syra från hallonen och sötma från den karamelliserade mjölken.

Likes

Comments