Postad i: Drömmar & framtidsmål

Det är viktigt att ha någonting i livet som man ser fram emot. Någonting som får en att vilja fortsätta kämpa på. Jag har många sådana saker! För ett år sedan så skulle jag ha sagt att jag inte hade en enda sak att se fram emot, för det var så det kändes då. Nu har så många nya dörrar öppnats åt alla håll! Det känns helt fantastiskt. Jag känner hoppet inom mig och jag tror verkligen att allting kommer att lösa sig tillslut och bli bra. Det hade jag aldrig sagt för ett år sedan. Så mycket kan ske under ett år. Så otroligt mycket. Allting i mitt liv har förändrats. Tack för det!

(Alla dessa punkter är drömmar och visioner, jag kan ju såklart inte veta hur framtiden kommer att se ut eller vad som kommer att hända men jag hoppas verkligen att jag kommer att uppnå dessa drömmar. Jag kommer att göra allt jag kan).

1. Att flytta till Vindeln!
- Självklart så ser jag väldigt mycket fram emot att flytta dit, även fast det gör mig väldigt orolig och nervös. Äntligen så händer det någonting i mitt liv! Det är det här det är menat att jag ska göra och jag har inte vetat om det. Ser enormt mycket fram emot detta stora kliv i rätt riktning.

2. Att bli färdigutbildad Hud- och Spaterapeut!
- Den dagen när jag får diplom och intyg på att jag är utbildad hud och spaterapeut kommer att vara en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag har så länge velat fram och tillbaka över vad jag ska bli. Så länge har jag levt med denna oro och ångest över vad jag är menad att göra. Känslan av att vara utbildad och kunnig inom ett specifikt ämne kommer att kännas underbart. Jag ser enormt mycket fram emot detta.

3. Starta ett eget företag!
- Planen är den att jag ska starta mitt egna företag när jag är färdigutbildad. Arbetsmarknaden för hud- och spaterapeuter ser mycket god ut. Det är lätt att få jobb som det och de allra flesta som går ut utbildningen startar eget. Jag har alltid velat starta ett eget företag, men har som sagt aldrig vetat vad jag ska jobba med. Nu vet jag det och jag hoppas att allt går enligt planen och att jag en dag står där med ett alldeles eget företag!

4. Skaffa barn!
- Punkterna på denna lista är inte i rätt ordning, alltså punkt nummer 1 är inte viktigast eller vad man ska säga. Jag kom och tänka på det nu när jag skrev denna punkt. Att skaffa barn skulle ha varit nr 1 om jag hade skrivit i den ordningen. Det finns inget jag ser fram emot mer än att skaffa barn.

5. Hitta mannen i mitt liv!
- Vem vill inte det? Alla vill väl finna kärleken för resten av sitt liv. Jag tror den kommer när man minst anar det. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Tycker som sagt inte om att vara ensam. Längtar efter att bilda en egen familj. Gifta mig. Skaffa barn. Köpa hus tillsammans med mannen i mitt liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Hej! Vilket härligt väder vi fick idag, det trodde jag inte i förmiddags kan jag säga, när jag var ute på den dagliga långpromenaden med Frodo. Idag blev jag lite förvånad när jag vaknade klockan 10, för att Frodo sov djupt och hade inte väckt mig en enda gång på morgonen. I vanliga fall brukar han vilja ha mat mellan 6-8 men idag sov han så länge så. Verkar som att han blev trött efter gårdagen ändå, trots att han inte gjorde så mycket mer än att hälsa på mormor och hennes hund Nelly. Så, jag och Frodo låg kvar och gosade i sängen enda fram till klockan 11! Så mysigt. Vi gick en riktigt lång promenad idag, vilket jag inte alls hade planerat. Jag hade tänkt gå en prommis på 4 km, men blev en på 7 km istället. Skönt var det, lite pinsamt att erkänna detta men jag har faktiskt träningsvärk nu... Inte alls otränad...

På tal om att träna så läste jag på min skolas hemsida att vi Spaterapeuter tränar både Core och Yoga också på utbildningen! Hur roligt är inte det?! Det är ju perfekt. Jag behöver verkligen börja träna, och jag har alltid velat gå på Yoga! Ska bli så spännande. Allt. På tal om skolan, så pratade jag idag med Internatföreståndaren på telefon, hon sa att rummen i "Hvilan" där jag ville bo var upptagna redan, så det får bli "Svitjod" för mig, då får jag dela kök/vardagsrum med 6 st andra. Det ska nog gå bra. Kan fortfarande inte inse att det på riktigt är typ två veckor kvar?! Helt galet. Har inte hunnit känna efter hur det känns ens. Jag vet inte hur det känns. Vad ska jag känna? Jag vet ju inte hur det kommer att bli.

Jo, som rubriken lyder så insåg jag idag att jag inte är van att vara ensam. Jag har ju faktiskt aldrig någonsin bott ensam. Jag bodde ju hemma tills jag var 18 år, sedan bodde jag med min dåvarande sambo och nu har jag flyttat hem igen. Jag har fortfarande inte testat på hur det är att bo ensam. Det är något jag fortfarande har att se fram emot. Denna vecka som varit har jag fått testa på det en aning iallafall kan man säga, då mina föräldrar varit bortresta. Jag har dock haft en hel del sällskap av mina bröder och min brorson. Sedan har jag ju Frodo, så helt ensam är jag ju inte. Tyst och lugnt är det, men väldigt, väldigt tråkigt! Trivs inte alls med ensamheten. Hoppas jag slipper det även på skolan.

Hoppas ni har en bra dag! Kram på er ♥

Sitter även och funderar på vad jag egentligen ska ta med mig... Hur mycket saker ska man ta med? Hur mycket saker får plats? Jag vill ju att det ska vara hemtrevligt i mitt rum ändå och att jag ska trivas men samtidigt tror jag inte det går ned så mycket saker i min väska. Imorgon ska jag eventuellt till Marieberg igen för att handla mer saker som saknas.

Likes

Comments

Postad i: Om mig

Jag har fått ännu en insikt när det gäller mig och min personlighet. Jag är nämligen usel på att ta både kritik och beröm. Värst tror jag att jag är på att ta kritik. Först blir jag arg, men efter ett tag så övergår det till att jag tar åt mig personligen och blir sårad och kränkt. All kritik jag får, även om det bara handlar om en viss sak som jag har gjort så tar jag åt mig personligt och ser ned på mig själv. Det ska man ju naturligtvis inte göra, man får ju jämt höra "det är inte mot dig personligen" eller "ta inte åt dig" men jag är en känslig person, när det gäller allt. Jag tar åt mig, på djupet. Det är raka motsatsen när det gäller beröm, då tar jag inte åt mig alls. Visst är det konstigt? När man får kritik, ja då hör man verkligen vad personen kritiserar och tar åt sig rejält, men när man får beröm eller en komplimang, ja då blir det liksom bara "jaja" och "äsch, så säger du bara för att vara snäll". Någon som känner igen sig i det?

När jag får kritik på en viss sak som jag har gjort så tycker jag sedan att jag är helt värdelös som person och bestämmer mig för att aldrig någonsin göra det igen. Jag tänker liksom aldrig att jag ska försöka göra det bättre nästa gång (som man borde tänka) utan jag bestämmer mig helt enkelt för att aldrig göra något liknande igen så att jag aldrig mer behöver få kritik för det igen. Dumt va?

Det är så bra när man får nya insikter om sig själv. Jag lär mig mer om mig själv för varje dag som går, jag har väldigt god självinsikt men ännu vet jag inte allt. Jag har alltid tyckt att det är intressant med människor, och olika personlighetstyper. Vi människor är verkligen uppdelade i grupper egentligen, alla tillhör en specifik personlighetstyp och dom i den gruppen är likadana. Det är så häftigt.

Oavsett vad man gör i sitt liv, oavsett om man uppnår alla sina drömmar, oavsett om man blir världskänd för någonting så kommer man ALLTID att få kritik från andra människor. Det kommer alltid att finnas människor som inte tycker om dig, och det du gör oavsett vad. Så gå din egen väg, gör vad du vill och bry dig inte om vad andra tycker! Det tänker jag göra. Jag hörde en sommarpratare på radion säga: "Vill du undvika kritik, så gör ingenting alls" men jag vill bara påpeka att det stämmer inte. Oavsett om du bestämmer dig för att inte göra ett skit, så kommer människor ändå att klaga. Då kommer de att klaga på att du inte gör någonting. Så gör vad du vill helt enkelt och bry sig inte om andras åsikter.

Din allra bästa vän, ska vara dig själv. Glöm inte att ge dig själv beröm ibland! ♥

Får bli en bild på mig och min bästa vän ♥

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Det här huset heter Hvilan, där hoppas jag på att jag får bo. Salongen är på nedervåningen, alltså där jag ska ha lektioner, och på övervåningen är det 4 rum. Helt perfekt och lagom mycket folk. Håller tummarna.

Det är helt galet att det faktiskt bara är tre veckor kvar tills jag flyttar, tiden går SÅ fort. Det känns som att jag har massor kvar att ordna med innan jag är redo, men jag tror det bara är en känsla, för det är inte alls så mycket jag behöver fixa. Tänkte skriva ned en lista med vad som är kvar att göra så jag får lite ordning i huvudet :-)

 • CSN- Lämna Studieförsäkran.
 • Ordna Studentkortet eller Mecenatkortet, invänta brev från CSN.
 • Betala tågbiljetten (helt galet dyrt att åka till Vindeln!!).
 • Köpa arbetsskor/inneskor till utbildningen.
 • Köpa små ljuslyktor som jag kan ta med (Måste ju ha det lite fint och mysigt på rummet).
 • Invänta mejl från Internatföreståndaren med koder, karta, information m.m.
 • Invänta mejl med information om vilket rum och vilket hus jag ska bo i.
 • Köpa en stor Almanacka, som jag kan hänga på väggen och kryssa för varje dag som gått. Tiden kanske går fortare då? Om jag ens kommer att vilja att tiden ska gå fort...?
 • Köpa bläckpennor
 • Kolla så att jag har fullt av allt jag använder såsom tex smink, att jag inte åker dit och så tar mascaran slut efter en vecka typ haha! Vad jag vet så finns det inget Kicks i Vindeln ;-) Känns som jag ska åka till en öde ö typ haha!
 • Köpa en pärm att ta med och sätta alla informationspapper i.
 • Skriva klart packlistan.
 • Packa!!

Nu när jag skrivit listan så märkte jag att det tydligen var en del kvar att ordna haha! Det var inte bara en känsla. Det mesta av det kan jag inte göra än, jag måste invänta mejl osv. Det enda jag kan göra nu är att köpa de sista grejerna som jag kommer att behöva ha med mig. Gud vad nervös jag börjar bli...

Likes

Comments

Postad i: Fotograferingar

Idag blev det en tur till Trollskogen för lite fotografering. Denna skog ligger här i närheten, har även fotat här för några år sedan. Har länge velat fota här, så det var roligt att äntligen göra det! Jag är obeskrivligt nöjd med bilderna faktiskt, jag tycker att vissa av bilderna som jag har tagit idag är de bästa bilderna jag någonsin har tagit eller som har tagits på mig. Riktigt nöjd. Här ovan har ni några av bilderna, fler kommer senare :-)

Vad tycker ni om fotograferingen i Trollskogen?

Likes

Comments

Postad i: Fotograferingar, Vardagligt

Jag och Leo ♥

Två bilder som jag tog häromdagen mellan regnskurarna. När jag tog bilden på mig och Leo så började det precis regna, så hann bara ta den bilden sen fick vi springa hem i spöregn. Tur att kameran klarade sig fint! Idag är jag sugen på ännu en fototur faktiskt, funderar på vart jag ska fota denna gång bara. Kanske blir någon mer skog haha ;-) Ovanligt va? Men det är ju så magiskt och fint i skogen!

Får se om jag fotar något idag, annars tar jag det inom de närmsta dagarna. Igår var jag på marieberg och inhandlade lite grejer till skolan, blev lite block och pennor m.m. Känns så konstigt att köpa skolsaker igen! Men ändå så spännande. Nu är det verkligen inte lång tid kvar... Läskigt.

Hoppas att ni får en fin dag!

Likes

Comments

Postad i: Resor & speciella tillfällen

Idag har vi varit och åkt ånglok i Nora! Vi har åkt dit en gång per år, de senaste tre åren ungefär. Det är väldigt intressant att få åka på ett sådant gammalt ånglok. Vi hade inte så fint väder hela tiden, men ändå helt okej. Frodo fick också följa med och åka tåg och han var så duktig min pojke. Det är så många som tittar på han, viskar och pekar. Min fina Frodo.

Efter ånglokstrippen så åt vi lite mat och sedan den obligatoriska Nora glassen! Såå gott. Nu är jag hemma, proppmätt och väldigt trött efter dagen. Jag hoppas att även ni har haft en härlig dag! Imorgon står det Marieberg på schemat, fullt upp var dag.

Likes

Comments

Postad i: Andlighet, Fotograferingar, Om mig

Jag känner en frihetskänsla i kroppen och själen som jag aldrig känt förr. Jag har under en tid känt mig begränsad och instängd. Det har känts som att livet redan är förutbestämt och att det inte finns någon mening med livet. Det har känts som att det inte kommer att ske något spännande i mitt liv överhuvudtaget. Det har känts som att jag inte har kunnat ta mig åt det hållet jag velat, det har känts som att jag inte har kunnat göra någonting som jag har velat göra. Jag har varit som en puppa som bara väntat, väntat och väntat på att få bli en fjäril och kunna flyga iväg själv.

Nu har jag blivit den där fjärilen. Jag har tagit mig ur puppan, jag har krossat mina begränsningar, jag har tagit ett steg åt det håll min intuition säger mig att jag ska gå. Jag har klivit ur min trygghetszon och antar mig nya och spännande utmaningar i livet. Det känns nu som att allt kan hända, livet är inte förutbestämt, det blir vad jag gör det till och livet har definitivt en mening. Jag tycker om livet och jag tror att något riktigt bra är på väg, både för mig och för alla mina nära och kära. Goda tider är på väg till oss. Tack för att jag får leva ett sådant härligt liv! Jag ser fram emot allt som jag har framför mig, bra som dåliga tider. Svåra och lätta situationer. Sorgliga och glada stunder. Jag ser fram emot allt vad livet har att ge.

Jag känner en frihetskänsla som aldrig förr!

Likes

Comments

Postad i: Om mig, Vardagligt

Tiden går så himla snabbt, ibland känns det bra, ibland känns det jobbigt att det gör det. Just nu så känns det ganska jobbigt faktiskt. Det är bara en månad kvar tills jag ska flytta till Norrland. Jag bokade tågbiljetter igår så jag åker den 1 september och skolan börjar den 4 september. Jag hade tänkt att åka så att jag skulle vara framme den 3:dje eller den 4:de men det var slutsålt på tågbiljetter då, så det fick bli lite tidigare. Det känns helt galet att det är så kort tid kvar, jag får så mycket tankar och känslor nu. Förut har det känts som att det ändå är så länge kvar tills dess att jag inte behövt tänka så mycket på det, men nu är snart tiden här.

Det finns egentligen bara en enda sak som gör mig bekymrad och orolig. Det är ensamheten. Jag är livrädd för att känna ensamhet. Bara när jag varit ensam hemma i några dagar, så börjar känslan att tränga sig på. Även om man inte är ensam i världen, så kan känslan säga en det. Jag är rädd för att jag inte ska trivas. Jag är rädd för att jag inte ska ha någon att prata med. Jag är rädd för att jag ska längta hem för mycket.

Om jag bara har människor där som jag kan prata med, umgås med och ha roligt med så kommer ju tiden att gå så mycket fortare och jag kommer att trivas där uppe- utan det vet jag inte hur jag ska stå ut. Det är ju en ganska stor skola, med många olika utbildningar och många som ska gå där. Jag hoppas att det kommer att bli bra. Jag måste sluta oroa mig och ta det som det kommer, jag vet.

Det här är nog det mest vågade jag någonsin har gjort, det som kräver mest mod, det som kräver all min inre styrka som jag har samlat på mig under alla åren. Jag går emot alla mina rädslor, jag börjar i skolan igen. Jag har inte haft några bra erfarenheter av skolor överhuvudtaget. Jag har haft det jobbigt i skolan hela min uppväxt, jag har aldrig trivts i skolmiljöer. Bara av att se en skolmatsal eller en aula får håret på mina armar att resa sig, får hjärtat att slå dubbla slag, jag får svårt att andas. Under mina skolår har jag haft fler panikångestattacker än jag kan räkna, jag har blivit så rädd att jag har tappat andan. Jag har sprungit ut från skolor i panik. Jag har undvikit skolor. Jag har haft hemundervisning. Jag kan knappt gå in i en skola- MEN jag tänker trotsa alla mina rädslor! Nu får det vara nog. Jag tänker ändra min upplevelse av skolan, jag tänker göra detta till något bra. Jag tänker bevisa för mig själv att jag duger som jag är, att jag kan klara allt.

Ni ska veta att det här tar emot men jag tänker kämpa och jag tänker klara det och trotsa alla mina rädslor!

Håller ni tummarna för mig?

Likes

Comments