Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Aladins, Häst & ridning, to-do

Idag så är det måndag och skolan sätter igång igen. Jag har sovmorgon på måndagar och börjar 9:50 vilket är skönt! Vi har inte häller några riktigt jobbiga lektioner. Efter skolan sen åker jag till stallet och tänkte gå en promenad men Aladin. Red ut på han igår så tänkte att jag bara går ut idag. Och ja, han är halt på 3 ben men han mår inte sämre utav att man skrittar ut på honom utan han ser men ut att må bra ut av det! Igår så var vi 7st oxå villket gjorde det ännu roligare. Men ikväll har jag lektion med skänkelvikning som jag är riktigt taggad på och jag hoppas att jag får en rolig häst.

Likes

Comments

to-do

Fredag äntligen!!!! Har typ inget inplanerat förutom att gå i skolan då vi har 2 halva prov kvar i spanska och engelska. Båda är också hörförståelse. Sen så ska jag nog vänta på bussen i en timma eller åka någon annan stans hahaha fredags standard. Men sen har jag ingen inplanerat.

Lite tråkiga nyheter angående Aladin är att han är halt igen. Vet inte hur illa det är men det känns lite segt.

Men ha en bra dag nu!!!!

Likes

Comments

Aladins, Häst & ridning

Nu är det onsdag kväll och skol+stall dag är avklarad.

Skolan gick helt ok, vi hade en SO redovisning som gick sådär. På vår svenska lektion hade vi vikarie så det var lite kaos men annars så funkade dagen bra!!

I stallet sen tog jag bara en snabb mellis och rycktade sen Aladin. Vi börjar äntligen bli lite vänner hahha<333. Men när han va fin putsade jag sadel & träns noggrant och fint. Tog till och med isär allt. Kännde att det behövdes nu!!

Likes

Comments

Häst & ridning

Idag så hade vi äntligen ridlektion igen. Annelie vår ridlärare var tyvärr bortrest men tror att hon kommer tillbaka nästa vecka. Hon som hade vår lektion istället hade inte riktigt koll på vilken nivå vi va på så det blev helt klart basic övningar och mest arbete på fyrkansspåret viket jag inte tycker att det var sådär jättekul. Jag red i alla fall på Rendy som är ganska stor storhäst (inte så bra på att uppskatta men 170cm eller nått sånt??) Vi hade en övning med bommar så vi red på en båge bara vid ena långsidan. Vi har dock med ganska små ponnyer i vår grupp så de blev en utmaning att kunna korta upp steget. På andra sidan så körde vi 2 enkla galoppbommar och då tränade vi på att korta och länga galoppen.

Känsla:

Första halvtimmen så var formen och känslan ganska så skit, stelt och hittade inte riktigt några vettiga knappar. Inget teamwork riktigt. Hon ville springa in i galoppen utan att lyssna så fick bryta av, göra volt och fatta ny galopp så att inte hon skulle bestämma när de var galopp. På slutet så mjuknade hon dock och fick fram lite form. Var svårt att kunna få henne mjuk när man nästan bara får rida på fyrkanten... Men fin häst på slutet!

Ja, gör basic och gör noggrant, fattar att det låter smart och säkert för en vikarie men inte lika kul för oss som sitter på hästryggen. Att nästan bara rida på fyrkantsspåret och gå igenom hur man stannar och gasar en häst på inte noggrannaste sättet. Jag har fattat. Tycker att det är roligare att höja nivån istället för att sänka den.

Kan säga att jag ska ställa mig i kö på en ny ridgrupp i lite högre nivå och med mer storhäst. För att kunna utveckla mig ännu mer. Har verkligen tyckt om den här gruppen men känner inte att jag kommer att höja mig lika mycket med storhäst när man rider med B-ponnyer. Känner att jag vill ta nya tag och utvecklas mer! Hoppas att jag kommer in till hösten för är supertggad!

Rendy & Zunki

Likes

Comments

Var på hööks en sväng och köpte bara 2 saker, ett hästschampo från K9 som jag har testat innan och som är super bra + sen även en svart longerlina.

Gjorde sen även en liten diy och då 4 st lyckoänglar! Det var inte så svårt och man slipper allt krångel med at beställa!

Likes

Comments

Aladins, Häst & ridning

Jag är här igen! Eller framför datorn har jag suttit under min lilla paus skrivandes på ett enligt mig väldigt roligt inlägg! Hoppas att det kommer snart! Men vad har egentligen hänt under tiden som jag inte har bloggat?

På sportlovet så åkte skidor, superkul var det och jag lyckades att inte skada mig! Bravo! I måndags så satte skolan igång igen och på kvällen så missade vi vår ridlektion pga. att några hästar var snoriga och medans de väntade på provresultaten (för att se om de inte var sjuka) så var stallet stängt. Sen tappade posten bort proverna så att de fick skicka nya så stallet var stängt till i torsdags. Hann tyvärr inte åka dit då för att jag fyllde 14 år!!! Grattis till mig!! Men jag kommer inte skriva vad jag fick, då det enligt mig inte hör hemma på min blogg och tycker att det blir lite väl mycket hets kring sånt framförallt vid jul men är SUPERGLAD över allt jag fick så TACK!! Igår slutade jag tidigt och hann åka till stallet. Hann då faktiskt först skritta ut en tur och sen duscha man, ben och svan (kommer behöva göra det igen fast med schampo). Aladin har också bytt box (tror att det är för att en ny häst har kommit) så ny står han i ponnystallet (fast längst mot storhästarna där boxarna har rätt stolekar).

Idag då?? Planerna för idag är att jag ska städa mitt rum och sen åka till Hööks för att köpa och byta lite saker! Ni får se vad när jag kommit hem!

Likes

Comments