Header

Redan torsdag?? Oj, tycker att den här veckan har gått fort. Har haft mycket att göra och helgen är proppfull hahah. Lite kort om vad som har hänt den här veckan. Det blev inget gym i måndags utan fick en vilodag, vi kör i morgon istället (fredag). I tisdags så red jag Äpplet. Har är väldigt känslig vilket är kul och så är han lite ung och obalanserad så där måste man hjälpa honom lite. Vi jobbade på serpentinbågar vilket gick väldigt bra och jag tycket att jag lite till och från fick ett mjukt stadigt stöd i handen där jag kunde driva han in i stödet typ. Jobbar fortfarande på det där. Sen jobbade vi i förvändgalopp vilket var svårt eftersom han tyckte att det var lite jobbigt. Igår så hade vi fotbollsträning, har börjat att uppskatta de mer nu när jag snart ska sluta. Det är galet kul ändå? Men tar en paus ett tag i alla fall. Har lite tajt med tid så tror att det kommer bli lättare att hinna med allt när den är slut. Fick stå i mål bara en kort stund eftersom att jag inte ska stå i helgens match då jag har P&J. Men jag hann ändå stuka min tumme. Har nu en väldigt fin tejpning så att jag ska försöka att röra den så lite så möjligt. Du inser inte hur mycket du använder din tumme när du gör vad som helst. KUL!

Idag så har jag sovmorgon och ska åka till skolan och kanske 40min och sen ikväll så har jag hoppträning på Robban. Måste även fixa fler hål på min lädergrimma eftersom hans huvud är för stort för min lärdergrimma i st. full (den sitter i alla fall väldigt tajt) så det ska fixas också.

En ny selfie och sen 2 gamla bilder på 2 väldigt saknade hästar♥

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Flisan, Häst & ridning, Pionjär

Lördag och söndag har gått. I går så hade vi match och jag stod i målet och det gick ganska så bra förutom att det blev ännu en förlust. Är ändå nöjd över min insats och fick beröm efter matchen (inte för att skryta men yoo). Men tycker annars att vi hade bra spel och de som var från 05/06 laget gjorde en grym insats som vanligt;).

Idag så åkte mamma och jag till Tornby redan vid 10 då I-huset öppnar. Så skönt när det inte var lika mycket folk där när man är där tidigt. Handlade lite nya och fräscha kläder och det sista som jag behöver innan Åby. Vid halv fem så åkte jag till stallet och började att borsta på Flisan som var helt gul, usch. Men fick bort det mesta innan pio-mötet. Fick sticka iväg sen en stund tidigare och fixa Flisan innan hon skulle ridas ut med en grupp. Åkte sen hem och åt kvällsmat.

I morgon så är det måndag igen, Vet att Johanna Lassnack skrev ett peppande inlägg för typ två eller tre veckor sen med superbra måndagspepp! Sånt som man behöver ibland, jag kan länka det i morgondagens inlägg om jag hittar det.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan på er. Fredag kväll och vi har klarat en hel skolvecka! Var lite nöjd över dig själv tack!

Tänkte att jag skulle klura ut lite hästig framtid i mitt huvud och varför inte skriva ner allt då??

Fighter: Just nu så känns det lite hackigt på den punkten. Att gå från att sköta en häst som var snäll, utbildad och som man kände, till att börja sköta Figge som är 5 år och lite "stökigare". Själv så måste jag lära känna honom bara nu så att jag känner mig trygg med honom.

Tävlingar?: Jo, faktiskt så hoppar jag ridskole-DM 16 september för att få komma ut och tävla lite på borta planer. Jag ska hoppa Robban (Robust) och tävlingen är på Åby i Norrköping. Jag ska hoppa honom de två kommande hoppträningarna och sen kanske på p&j 9 september då det är födelsedagsfest för Smedstad.

Bobby: Vet faktiskt inte så mycket mer nu, kändes som att jag hade full koll innan han kom hit på allt men nu är det lite oklart?. Han ska i alla fall vara här ett par veckor. Är bara så galet glad över att ha en trygghet efter Argentina.

Likes

Comments

Fick världens bästa sms idag av min ridlärare! Har vetat det här ett litet tag och nu är han här. Ja, Bobby är på Smedstad. Han ska bara vara här ett par veckor och sen så ska han antingen köpas eller åka tillbaka (tror jag). Men är helt galet glad och det är bästa tajmingen med att få in lite glädje i livet efter att Argentina har tagits bort.

Annars idag så är det ridlektion nu ikväll. Är i stallet och har sagt hej och myst med Bobby. Sitter just nu i ungdomsrummet och ska vara här en stund innan ridlektion på Bambina.

Likes

Comments

Häst & ridning

Igår så red jag Qiara på vårat hopp pass. Hon är en allmänt svår ponny och jag har inte hittat bromsknappen på henne. Alltså hur jag får henne att stanna. Vet inte om den finns?? Handen är det inte och jag försöker att hitta den i sitsen men aja. Vem vet?? Men det som också för mig är svårt med henne är att hon inte är superbalanserad så man behöver balansera upp henne med skänkeln samtidigt som hon ibland sticker iväg så fort man nuddar skänkeln. MEN SÅ ROLIG OCH SPÄNNADE PONNY! Jätte kul för mig att testa någon lite utmanade att rida. Vi hoppade idag en enkel linje med 2 st. kryss eller räcken och en volt i mitten med galoppbommar med ett steg mellan varje bom. Hon har en enormt stor galopp och jag hade det rätt så jobbigt att sätta ihop henne men tillslut så gick det. Vi satt även på en snodd så att hon inte skulle bara dra upp huvudet så jag inte kom åt henne alls. Hon kom ner mer då och jag kunde mer driva henne in i handen och få upp en bättre balans. Lite misstag fån henne och lite från mig men när båda blir fokuserade så gick det faktiskt. Det är bara att fortsätta kämpa!!

Queens

Likes

Comments

Argentina

Argentina har varit på bete riktigt länge nu och kom hem igår. Men bara en himla massa tårar var det...

Fick ett par veckor sen reda på att hon inte skulle klara sig. Ett beslut som jag hatar, men eftersom det är det bästa ändå respekterar. 29/3-17 togs Aladins bort, nu exakt 5 månader senare har min andra bästa vän lämnat jorden. För mig har hon helt enkelt varit en trygghet. Hon var verkligen en häst som jag litade på vilket jag inte känner med Fighter nu men hoppas att det kommer med tiden. Tyvärr var hon halt redan innan jag började sköta henne och trode ju då att hon skulle bli frisk. Varför skulle de sätta mig på en häst som de inte visste om hon skulle bli bra efter att Aladins hade tagits bort? Men jag fick rida henne ganska så mycket innan, vanliga ridlektioner, KM och hoppträningar som alla gick väldigt bra. En häst som passade mig, ganska så liten och bra eftersom att jag bara har ridit storhäst ordentligt i ett år. Välutbildad, snäll och bara helt Amazing för mig att sköta just då. Allt satt. Därför känns det riktigt segt med Figge nu, Argentina var för mig en säkerhet men Figge har jag inte riktigt koll på. Även när jag bara borstar. Han är såklart snäll och gulligt och älskar och mysa men vi har bara inte lärt känna varandra än.

Massa tårar blev det igår, Men tack för allt gumman, älskar dig så galet mycket♥

Likes

Comments

Fighter, Fotboll, Häst & ridning

Det blev ännu en förlust i dagens match. Lite missar som resulterade i mål hemmåt. Vi var bra men de var helt enkelt bättre. För mig rolig match med mycket att göra i målet. Det är lite tråkigt de matcher som man inte har nått att göra.

Efter fotbollen lunch och sen till stallet för att fota och fixa med Figge. Fotningen gick bra och jag tyckte att det blev en hel del fina bilder. Kollade sen på live från mobilen när Peder red sin ritt. SÅ GRYM SOM TAR EM GULD!!! Wow vilket bra han och Allan ar. Sen sa fixade jag med figge lite han hade lera på sina ben som inte gick bort sa fick svampa av det. Han var lite tjurig och jobbig idag hahaha, betedde sig lite som en bebis vilket han ar typ☺. Sen hem och läxor mm. Imorgon ar det skola och träning med hoppgruppen i varat gym på kvällen. Veckans to do kommer upp imorgon!!

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw