Header

Häst & ridning, Träning

Jag är själv en sån som behöver peppa mig själv väldigt mycket innan jag gör något. Att ha lite saker att utgå ifrån är bra och här är mina 3 favorit citat och hur de hjälper mig genom vardagen och när jag tränar!

Jag vill, Jag kan, Jag ska: Något som Johanna Lassnack pressade in i våra huvuden under hennes föreläsning och något som får mig att kämpa vidare när det blir tungt under ett t.ex. idrottspass eller bara i vardagen. Det får mig att kämpa lite till helt enkelt när man vet att man vill det.

Do it with passion, or not at all: Allt man gör frivilligt ska egentligen vara saker man själv tycker är kul och något man brinner för. I vissa situationer så lutar de ofta åt not at all delen men ofta då så har man inget val.... Men det peppar mig till att göra det jag brinner för. Tycker tyvärr att många ofta gör saker utav annan andledning än att de vill.

Succés isn't given: Det är peppar mig till at fortsätta kämpa och fortsätta träna. En liten kom i håg att man inte bara kan sitta hemma och slöa för att lyckas och nå framgång. Blir lite sur ibland när folk klagar att det inte går bra för HEM OCH TRÄNA DÅ!!!!!

Här är mina 3 favvo citat som får mig att ge det lilla extra och fortsätta kämpa! Vilka är era???

Likes

Comments

Häst & ridning

Torsdagens skola är slut. Långt och segt va det men nu får jag tagga om till vårt slutprov i grönt kort. Känner mig typ död men ska äta lite tidig mat och sen får jag skriva det jag kan. Sparar alla läxor till imorgon bitti så jag får stress då hahhahah. Har bara svenska och spanska så det blir toppen... Not. Peppande inlägg men önska mig lycka till!!!!!

Likes

Comments

to-do

Onsdags morgon, vi har sovmorgon vilket är väldigt skönt! Kommer igång lite mer innan första lektionen. Men idag så är det skola och efter det så åker jag till stallet för att sköta Aladin och ev. rida ut en kort sväng. Tycker att det är väldigt kul att han börjar komma igång igen och han har till och med hoppat lite. Hoppas verkligen att han kommer hålla.

Igår så hade jag lång dag i skolan och slutade halv fyra. Efter de så åkte jag buss hem och tog en kort springtur. Sen pluggade jag typ lite från och till hela kvällen. Har ett kemiprov på imorgon och sen slutprovet på grönt kort kursen samma dag sen också. Hoppas att mitt huvud håller bara. Vid halv sju så åkte jag och provade nytt matchs ställ till fotbollen då vi ska få nya. Provade även en ny träningsoverall.

Jag & Mandy under vår träning med att "visa häst vid hand" på kursen.

Likes

Comments

Häst & ridning, Träning

Måndag och ÄNTLIGEN ett ridpass. Har inte kunnat vara med de senaste två veckorna pga grönt kortkursen men nu så har vi slutprov på torsdag som det bara är att tagga till. Idag så fick jag rida Pommac och vi jobbade på serpentiner och volter. Vi la lixom en båge och gjorde en volt i bågen. Riktigt bra övning och i skritten och traven så lyssnade han väldigt bara och jobbade på fint. Tycker att han är lite svårare då han är väldigt känslig i munnen och jag vill då inte störa för mycket så får ibland lite glappande tygel. Men tyckte att jag fick till skaplig bra form framför allt i skritten! Sen i galoppen så hoppade vi över volterna och körde bara serpentiner. Inga galoppbyten utan bara avsaktning, kontroll och galopp. Tyckte att han jobbade på bra här också men tappade formen helt och valde att fokusera på bågarna istället.

Nöjd över Pommac idag!

<333

Likes

Comments

Aladins, Foto, Häst & ridning, Pionjär

Hej igen!!! De va ett tag sen nu men har varit typ helt borta från sociala medier ett tag vilket har varit rätt skönt ändå. Har typ inte tagit upp mobilen under hela helgen hahaha. Men nu är jag igång igen.

Idag så åkte jag till stallet efter lunch för att fixa lite med Aladin. Borstade av honom lite snabbt sen så gick vi ut och tog lite vinter fast inte jul bilder. Behövde vekligen till min heder för på bilderna som är där så har Aladin tomte luva och julen är ganska så väldigt slut. Ändrade lite inställningar på kameran så att bilderna blev lite ljusare och ute så blev det superbra! Efter de så fotade jag en ridgrupp med några av mina vänner. Sen så ryktade jag Aladin lite mer än några snabba borstag. Vid 17:30 så hade vi pionjär-möte, mitt första. Det kändes verkligen superbra och att vi kommer ha skitkul! Hoppas att barnen på våra senare aktiviteter kommer ha kul också;)

Här kommer en liten bildspam<3

Likes

Comments

Aladins, Häst & ridning, Träning

Igår så red jag igen i en grupp som hade dressyr och jag fick ha Aladins. Red för Malin och det är hon som känner honom bäst av alla ridlärare så jag fick veta hur jag skulle rida honom. I början så fick jag rida fram honom ordentligt då han är lite seg då. Hade dock inga sporrar eller inget spö så fick inte lika mycket effekt för skänken som jag är van vid (menar inte att jag brukar slå och sparka hästen hårt men man får en större effekt när man bara petar till lite). Efter ett tag gick han helt ok fram men hela lektionen gick egentligen ut på att rida på lite längre tygel (glappande nästan) och få fram honom. Galoppen gick i början helt okej, fick stå i lätt sits och skippa att rida volterna i början när de andra gjorde de. Tyvärr så fick jag inte riktigt igång honom i rätt galopp när de andra red på volten. När vi hade värmt upp sen så jobbade vi (då jag oxå) på volten, jobbade inte så mycket på form utan mest på ställningen, böjningen och farten.

På slutet sen så började han iallafall ta bettet lite bättre och tuggade på det villket ändå är ett stort steg frammåt. Är väldigt glad att få rida och utvecklas med en sån fin ung häst!!

Likes

Comments

En liten to-do för dagen nu.

Ska snart gå på bussen och åka till skolan, har bara svenska, matte, SO & idrott och det är en lagom lugn dag. Efter skolan så åker jag hem och äta något litet, ta det lite chill innnan mamma skjutsar mig till stallet då jag dels ska ta hand om Aladin och rida en lektion. Dressyr väntar. Ska rida för Malin villket jag aldrig har gjort förut villket blir spännande!!

​Köpte ett sånt här pepparmband igår. Helt galet bra föreläsning som man blir helt galet inspirerad av!!

Likes

Comments