Header

Idag har jag varit här i 2 veckor och jag fattar ingenting. Känns som att jag varit här hur länge som helst men samtidigt har det gått jättefort!

Efter jag lämnat Lara och Adam vid skolbussen i morse blev jag upphämtad av Olivia, en tysk au pair som tar hand om Laras bästa vän. Vi åkte till Middleton Beach och gick en härlig promenad med hundarna. Det var jättevackert väder och utsikten var otrolig! VI SÅG TILL OCH MED EN DELFIN (!!!), vilket var fantastiskt!

Just nu sitter jag hemma och är nästan klar med jobbet, men ikväll och i morgon kväll så är det min tur att laga kvällsmat, vilket alltid är lika svårt för barnen hatar allt förutom pomme.

Hoppas allt är bra där hemma,

puss & kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Jag har haft en jättehärlig helg! I fredags gick jag ut med några andra au pairer från området och vi hade jättekul! Känns skönt att få lite kontakter och kul lära känna människor från hela världen.

Igår morse åkte vi iväg med familjens camper till Lake Poorrarecup, där vi sov över till idag. Det var jättekul att få träffa familjens vänner, som också var där med sina barn, samt att få uppleva hur det är att campa på det här sättet! Två av au pairerna, Janette och Roosa från Finland, som jag gick ut med i fredags var också med och campade med sin familj, vilket var kul! Dagarna var jättefina med helt blå himmel, men framåt kvällen blev det riktigt kallt, så då föste vi ihop oss närmre brasan.

Hoppas alla mår bra där hemma,

puss & kram!
Likes

Comments

I morgon fyller Adam 8 år så idag har vi bakat cupcakes som han ska bjuda sin klass på! Vi satsade på söta grodor, men det blev bara grodor. Fast rätt söta ändå!

Jag och Julie ska även göra en tårta att överraska honom med i morgon när han kommer hem från skolan.

Puss & kram!

Likes

Comments

Idag åkte vi och hälsade på ett par vänner till familjen som fått en liten bebis! Det var jättemysigt men tyvärr blev det inget bebisgos för mig då jag fortfarande är sjuk.

Familjen vi hälsade på bodde på en grisgård, och vi fick hälsa på några pyttesmå kultingar som bara var en vecka gamla! Så söta!

Skulle ha träffat några andra au pairer från området som jag haft kontakt med på Facebook, men kände mig inte tillräckligt kry för det.

Hade en jättebra dag hur som helst, hoppas ni mår bra hemma!

Puss & kram

Likes

Comments

Idag följde jag med John till "komarknaden", där folk från trakten säljer och köper boskap. Sedan visade han mig runt i området och vi besökte några gårdar med får. Det är verkligen exakt som man föreställer sig, alla bönder kör pick up-bilar, har får eller kor, cowboyhattar, jeans och skjorta. Verkligen intressant att se i verkliga livet!

Efter vi sett gårdarna åkte vi till Mount Barker, och upp till toppen på en hög kulle där man kunde se hur långt som helst! Helt sjuk utsikt!

John skjutsade hem mig och åkte sedan till jobbet. Jag var tvungen att sova en stund innan det var dags att hämta barnen från skolan då jag har blivit lite sjuk, har haft ont i halsen sen jag kom hit.

Vid halv 3 åkte jag och Julie för att hämta barnen, sedan lekte jag och barnen i trädgården ett tag. Vädret var jättefint idag! Det är redan lika varmt som Sveriges sommar, även fast det bara är vår här, hur skönt?

Hoppas alla mår bra där hemma,

puss & kram!

Likes

Comments

Så idag var första "riktiga" dagen. Familjen åkte iväg till jobb och skola i morse och medan de var borta skötte jag mina sysslor. Mamman Julie och pappan John kom hem på lunchen för att göra mig sällskap. När pappan sedan kom hem igen åkte vi för att hämta barnen i skolan, och pappan visade mig bilen som jag kommer att få använda till att hämta och skjutsa barnen.

När vi kom hem åkte jag och Lara (äldsta barnet) in till stan och tog en varsin milkshake och gick lite i affärerna. Vi bondade ordentligt och har redan vänskapsarmband!

Det var riktigt nervöst att köra för första gången på fel sida med bara en 10-årig flicka som hjälp, men vi löste det!

Kort och gott en bra dag! Kramis

Likes

Comments

Imorse landade jag kl 07:20 i Perth, lokal tid, där familjen väntade på mig. Vi åkte sedan tillsammans hem till Albany, vilket är en bilresa på ca 4 timmar.

Jag tycker resan gick ganska bra, men är så trött att jag håller på att gå åt. Fick nästan inte sova något alls under resan, så nu sitter jag och kämpar för att hålla mig vaken. Vill helst komma in i rätt tidszon så fort som möjligt, så ska vänta åtminstone en timma till innan jag lägger mig.

I morgon börjar barnen skola och föräldrarna jobba efter en semester. Jag kommer vara själv hemma under dagen utan så mycket att göra, så ska passa på att ta en massa bilder av gården så ni får se hur jag bor!


Kram!

Likes

Comments

Nu har jag precis satt mig på första planet! Har 29 timmars resande framför mig och känslorna är blandade. Jobbigast var att säga hejdå till familjen.

Ska försöka ta bilder i London och Hong Kong och uppdatera så snart jag kan. Hej så länge!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag precis rensat bort nästan alla gamla inlägg för att göra plats åt massa nytt. Bestämde mig för att börja använda den här bloggen igen för att dokumentera mitt år i Australien. Som det btw inte alls är långt kvar till nu!!! Åker om mindre än två veckor och är så nervös att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv. Dagarna består just nu av att försöka förbereda sig så gott det går. Har börjat packa en del och känner att jag är redo men samtidigt som att jag aldrig kommer bli redo??

Det känns helt knäppt helt enkelt, att ligga i min egen säng, att gå ut i vardagsrummet och prata med föräldrar, att se på film eller spela spel med min lillebror, att gå på promenad med min hund, att hänga med kompisar, alla de sakerna kommer jag snart inte kunna göra på ETT HELT ÅR. Men jag kommer å andra sidan uppleva så mycket, och min värdfamilj verkar vara toppenmänniskor! Så det känns ändå bra.

Jag kommer att skriva ett till inlägg precis innan jag åker, ha det så bra så länge!

En bild från staden Albany, där jag kommer att bo hos min värdfamilj!

Likes

Comments

bethany hamilton kommer inte från australien, utan från hawaii. denna coola tjej blev av med sin arm i en hajattack, men surfar ändå professionellt.

Behöver jag ens berätta varför jag så innerligt vill till Australien? Se bara på de underbara bilderna. Blir typ tårögd. Så himla vackert land. Så bra klimat, så intressant djurliv, så mycket surfande. Ser extremt mycket fram emot att lära mig surfa, det är en av anledningarna till att jag vill flytta till Australien. Har verkligen velat det här hur länge som helst. Har velat flytta dit ända sedan jag visste vad Australien var. Har velat lära mig surfa ända sedan jag såg Blue Water High för första gången för typ 8 år sen. Har velat det ännu mer sedan jag fick höra om Bethany Hamilton som är en sjukt duktig surfare. Hon blev av med sin vänstra arm i en hajattack men hon fortsatte ändå att surfa! Sjukt cool tjej.

Så, när jag tagit studenten sticker jag! Håller på att spara och söker jobb så att jag kan spara ännu mer. 

Likes

Comments