Här kommer ett supergott recept på blånärsmuffins.


Du behöver till 12 st muffins;

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

En skvätt citron

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt


Crunch;

75 g kallt smör

2 dl havregryn

1 dl socker

1 dl vetemjöl


Gör så här;

(5 dl frytna eller färska blåbär)

1. Sätt på ugnen på 175 ° varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 ° varmluft om du vill göra små muffins.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och citron.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Varför smeten mellan blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till granering.

7. (Crunchet) Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

8. Strö lite Crunch på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.

9. Grädda muffinsarna i mitt av ugnen i cirka 20 minuter eller tills det är gyllenbruna och "torra" inuti.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag cyklade mamma och jag bort till markaspåret. Det har verkligen varit en fin höst dag idag. Solen sken, det var varmt och bara helt underbart väder. På vägen bort till markaspåret stannade jag och tog lite vackra höst bilder. Vi cyklade igenom en väldigt fin lite "vy".

När vi kom fram till markaspåret så sprang vi spåret som var 5 km. Vi sprang igenom skogen. I skogen var det också ganska många andra som också tränade. Vi sprang hela spåret på 25 min.

Hoppas ni har haft en bra lördag!

Likes

Comments

Här är några bilder som jag tog på choklad kakorna jag bakade idag. Dem var faktiskt väldigt enkla att göra och smakade väldigt gott.

Du behöver;

100 g smör

1 1/2 dl socker

1 dl hasselnötter (jag andvände pärlsocker)

1 ägg

1/2 tsk bakpulver

3 msk kakao

1 1/4 dl vetemjöl


Recept;

1. Mät upp socker och smör i en bunke och låt stå framme så att smöret blir rumstempererat.

Ta under tiden fram en långpanna eller plåt. Smöra in plåten ordentligt. Sedan sätt på ugnen på 200 grader.

(Hacka nötterna grovt)

2. Vispa smöret och sockret till en jämn smet.

3. Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet.

4. Tillsätt ägget och vispa ordentligt till en jämn smet.

5. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en smet.

6. Bred ut smeten på den smorda området. Strå över toppning (nötter, choklad, pärlsocker)

7. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 8 min. Låt kakan sedan svalna innan du skär dem.

Likes

Comments

Idag var jag och pappa och åt lunch på hamburger bruket. Det var faktiskt första gången någon av oss var där, så det var kul att prova något nytt.

Maten var verkligen jättegod och jag skulle rekommendera stället till andra. Jag tog en vegetarisk hamburgare, det var tomat, sallad, gurka, rödlök, dressing och en vego biff på och såklart ingick ju pommes och en dricka.

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Idag gick jag en lite promenad i skogen. Gud vad fint det var.

Jag har varit ledig idag som ni kanske vet. Så jag har tagit det lugnt, gått i skogen och bakat.

Likes

Comments

Lyxade till det lite imorse eftersom jag är ledig idag. Gjorde en smoothie bowl på hallon och banan, toppade med hallon, solrosfrön och müsli.

Idag är väl planen att jag först ska plugga lite, sedan kanske ta en spring tur eller promenad eftersom det är så fint väder och ikväll ska jag på träning.

Likes

Comments

Här kommer ett supergott recept på chokladmuffins med choklad bitar i. Det här receptet tycker jag ni borde prova. Muffinsarna var alldeles saftiga och god smak.


Recept;

4,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

150 g mjölkchoklad

50 g mörk choklad

3 ägg

2,5 dl socker

1,5 dl rapsolja

3 dl mjölk


Gör så här;

Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinspapper. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min . Låt svalna i plåten innan servering.

Mums!!

Likes

Comments

Lite snabba bilder ifrån soldnedgången ikväll.

Idag har varit en hyfsat tråkig dag. Jag har haft matte, tyska och svenska pass.

Likes

Comments

Igår åkte jag och Adina till Stockholm. Vi hade en sån mysig dag på mall of scandinavia.

Vi åkte först och åt frukost på borgen (clarion hotell) det var så gott. När vi kom fram till Stockholm mötte vi upp våran gemensamma vän som bor i Stockholm. Så vi tre gick runt och kollade på lite i affärer. Jag köpte en tröja som jag kan visa i ett annat inlägg. Självklart fikade vi på starbucks.

Adina sov sedan över hos mig. I alla fall har vi två haft en jätterolig och mysig helg.

Likes

Comments

Mums! Jag tog några bilder ifrån när jag och mamma var på espresso house förut idag.

Idag provade jag och mamma faktiskt en ny smak, "Salt Carmel Latte". Den var verkligen supergod, det tycker både jag och mamma. Vi provade också dem här choklad skorporna, dem var också supergoda. Vi hade i alla fall en väldigt mysig fika hahah.

Förutom att jag var på espresso house med mamma har jag inte gjort så jättemycket. I skolan hade vi orgienterings prov, jag tror faktiskt det gick bra, för det kändes bra. Jag tycker orgientering faktisk är ganska kul.

Likes

Comments