vänner 2k17

Ja detta kan jag ju inte påstå har varit världens bästa sommar vädermässigt. Men, men, har ju trots allt faktiskt badat utomhus typ 7 gånger hahah man har då inte höga krav när han bor i Sverige.

Iaf så sov ju Moa över igår natt (mellan måndag & tisdag) så då på tisdagen gjorde vi väl inge särskilt fram tills mellan 13-14 då vi ba cykla in ti Max å köpte oss en lyxshake. Sen träffa vi lite folk nere på Sparken ett tag innan vi drog hem. På kvälllen träffa vi också marcus och javet inte vad vi gjorde egentligen haha, men vi va till nån jäla lekplats å ba sörade och de blev också en del Wii-spelande osvvv.

Sen så skulle marcus hämta sin moppehjälm å sen sluta de me att min moppe stog hos honom under natten. Så idag har jag och Moa ba fördrivit tiden me lite youtube och annat, och sen kom marcus me moppisen och sen åkte ja me han hem för att han skulle komma sig hem på nå vis och sen körde jag hem den helt enkelt. Hahahh asså sataaan så de börja regna när ja körde kan ju säga att de va något skönt att byta till mjukisar när jag kom hem för de va ju iiinte torrt på benen. Nu på kvälln har jag ba tagit det lugnt.

meeen är nu väldigt trött så de kan ha bliviit en aning luddig text men förhoppningsvis till viss del läsbar heheh. gonatt:-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

vänner 2k17

Idag (eller snarare igår) så kom Moa in med tåget till Umeå så jag tog moppen in och mötte henne vid MVG. Vi gick runt i lite affärer och handla en aning å bara fördrev tiden. Sen så hade Espen komme in till stan så vi gick å mötte han, då träffa vi även Marcus å några pojkar ja ej vet namnet på. (nånstans här träffa vi även på moas forna pojke pirrefirrefisken HAHAH assp dom som vet dom vet) Vi vandra sen vidare till sparken me dom å ba träffa lite folk och sen gick vi väl ba runt på lite olika ställen innan jag, moa och marcus slog oss ner på max för att äta. Sedan var vi plötsligt på väg mot ersboda med marcus och hans pappa, de skulle hämta hans moppe tydligen.

Sen for vi allihop vid klockan ca 17:45 till bion å hämta ut biljetterna, för jag och moa skulle se annabelle 2 18:30. Kan ba säga att den va läskig å en hel del jumpscares haha:--)

Efter en snabbvisit hem så träffa vi marcus igen å hans kompis hugo, så tog vi mopparna till ersboda och körde runt och träffa ännu lite fler folk vilket ba va trevligt men kaaaallt som fanimej aldrig förr. Vi var sen hemma vid strax innan 1.

Likes

Comments

Minnen 2k17, Resor, rödåhellmoppers

I torsdags vart de lite spontant bestämt att jag skulle med till Marcus stuga i Avanäs. Så klockan två på fredagen tog jag moppen till rödå, där mötte jag julia, maja och moa. Vi körde tillsammans till vindeln där vi träffa resten av gänget och efter lite handling bar de av mot avanäs. Där stannade de flesta av oss fram tills idag, söndag, och hann me en massa olika saker som en massa moppeutflykter, spökhus, kortspel, bad, vaxning, och en massa prat om allt möjligt men åter igen säger ju bilderna ber än 1000 ord och så mycket orkar inte jag skriva så ja kör väl på me bilderna helt enkelt.

Likes

Comments

Vardag 2k17

Under helgen och fram tills idag har jag i princip bara inrett å donat i rummet. Min mormor å Kenth som är hennes sambo va här i några dagar, och så fixa dom tillsammans med pappa alla lister här på övervåningen. Vi har ju tapetserat om överallt och så tog vi även bort de gamla bruna listerna å ersatte dom me dessa vita. Jag har byggt klart garderoben, fixat ihop en sänggavel och massa förvaring i mitt rum. Också en hel del småfix som till exempel pennburk å galgar och mycket mer. Dock tyck jag att ja är så dålig att spara ner och ta bilder på va jag gör om dagarna så därför blir de inte så mycket bloggande, är ju tört om de ba är text åså typ en bild. Ska försöka bättra mig haha men lyckades iaf skrapa ihop 4 bilder hehe.

Tänkte fota rummet när verkligen allt är klart och jämföra före/efter för det är en jävla skillnad haha.

Likes

Comments

Foto, vänner 2k17

I måndags åkte jag tåg till Tvärålund för att hälsa på Moa. Under dagen hann vi med att fara och fika på dammen, kolla igenom massa ritblock vi klottrat i under tidigare år vilket va kul då vi haft (minst sagt) väldigt kajkade saker för oss hahah, å även kollat på film gjorde vi. Sen sov vi i hennes lekstuga eller va man ska kalla det.


Sedan på tisdagen hoppa vi på tåget båda två och åkte tillbaka till Ume. Vi var framme lite innan tolv och vi gick runt i affärer. Blev lite underkläder som vanligt då de är typ de roligaste ever å shoppa men också en bikinitopp vilket va välbehövligt då alla börja bli för små. På hemvägen inhandla vi också en kladdkaka å grädde vilken vi mumsa i oss, asså hela skapelsen men att svulla ä ju inget ja är främmande med.

På kvällen for vi och fota lite, faktiskt på kyrkogården nära mitt hus men de är jättefint där. De va kvällssol och sen kom de även massa dimma vilket såg lite inspo ut haha.

Sedan på onsdagen sola vi först lite men de va så varmt att vi ville bada å. De sluta med att jag, Moa, Elias å linnea fick skjuts av pappa ut till havet, Vitskärsudden tror jag de hette. De va lite kallt i vattnet men gick ändå bra att bada faktiskt! Sen sola vi lite mer och gick längs stenhällarna som va där. Å tog bilder såklart:--) På kvälln tog vi cyklarna och for ända bort mot umedalshållet till nån lekplats å massa lysande fontäner osv. Där ba gunga vi lite å sprang i fontänerna haha. På hemvägen utspela sig även en liten tragedi då mobilen ba flööög ut ur fickan ut på tröjan, rätt ner i asfalten bara för att ja sen skulle råka cykla på den. Vilket oflyt säg ja bara. Sen kolla vi ba lite film å la oss.

Idag så skulle pappa & Elias göra nå orienteringsrelaterat i vindeln, och även bada, och trots att det går emot de svenska väderreglerna var det sol och varmt idag med. Så jag och Moa hände med dom dit. Destinationen var denna gång Nyåkersforsen dit vi åkte typ halv tolv från stan.

Så väl framme gick vi först å lämna packningen vid stranden och sedan gick vi en bit på en stig för att komma till en liten ö/udde. De beror på vattenståndet men just idag var det såpass att de täckte stenpassagen man kan gå på för att komma över dit. De resulterade i att vi fick vada vilket va en utmaning i sig för stenarna va satans halkiga å de va även rätt strömt. Men till slut tog vi oss över. Där badade vi och vandra runt lite bara. Vi gick sen tillbaka ti fikat å det å käka lite innan vi fick fly, vi hann precis in i bilen när de kom en störtskur me regn.

Sen när de andra skulle orientera så hamnade jag å moa på kvarn. Vi fika där å sen gick vi ba på naturum å kvarn å fördrev tiden.

När vi va tillbaka i stan å moa sku hem så tog vi då cykeln in till centrum. Men redan i början vart de problem då den börja växla av sig själv, bromsarna braka ihop och sen börja vi känna att de int va som de skulle och då var de punka också. Efter bara 20 meter kanske så gick de verkligen inte längre och när vi kolla så va hela däcket av hjulet hahahha. Åh va de hade vart lätt å ha 2 moppehjälmar så man kan skjutsa heheh men de få fixas.

Likes

Comments

Minnen 2k17

Söndagen började med att åter igen stiga upp tidigt och sedan ränna iväg hela familjen till Vindeln för konfirmationen. Vi samlades kring nio vi konfirmander för att gå igenom dagen osv. Vid 11 kom alla som skulle va me å kolla, och när gudstjänsten var klar blev de även lite fotografering och sen sa vi hejdå. Känns som ledsamt på nåt vis för kommer sakna detta gäng som fan:,,,)
Sedan for min familj till kvart och fika och ja fick min present av dom <333, sen bar det helt enkelt av till jobbet igen.

Likes

Comments

Minnen 2k17

-Blandade bilder från Mobackagården

-Mobilbilderna

Ja det där var väl cirka allt jag har att bjuda på. För att sammanfatta lägret riktigt kort kan jag bara säga att jag inte ångrar för en sekund att jag åkte. Det har varit grymt roliga 11 dagar och den största anledningen till det är nog sällskapet. Just gruppen och alla kompisar man har fått spendera dygnets alla timmar med gjorde det hela 1000x bättre! Sen har de förstås varit tårar å aggressiva känslor då & då från olika håll men allra mest har de varit skratt å glädje. Man ha också kommit mycket närmare varann och umgåtts med folk man kanske inte träffat mycket utanför lägret.

Ska int bli en hel paragraf men de va jävligt kul helt enkelt och garanterat ett minne för livet.<333333

Likes

Comments

Minnen 2k17

-Vandring och tältning i två nätter, 29 juni-1 juli

-Vandringen dit

-Framme vid tältplatsen

-Bad för det var insane varmt!!!!!!!!!!

-Första kvällen

OBS dessa 3 är så långt ifrån seriöst man kan komma hahaha, för deras skull

-När vi gick upp på Gibnevaartoe, 30 juni

-Utflykt å gudstjänst vid nåt ställe med mycke prästkragar

Likes

Comments

Minnen 2k17

ÄNTLIGEN har jag redigerat klart bilderna från fjällen och konfalägret! Totalt 176 st och sen har jag ju mobilbilderna också. Sååå nu äntligen kör vi igång å ja tar och delar upp de för annars blir de ju så tragiskt många.

Tänkte också att jag inte skriver så mycket va vi gjorde, dels för de är drygt då det va jävligt mycket men ja känn också att bilderna säger ju mer än 1000 ord;)-första halvdagen, 26 juni,

-tjejernas rum

-Nere vid sjön där vi bodde

-Volleyboll, massa blandade dagar

Likes

Comments