Header

Hej, vi tänkte svara på en fråga som dykt upp angående betalningarna. Det är ju som sagt så att bidragen som sker via swish kommer till Idas konto. Detta pågrund av att vi var tvungen att starta ett företag för att kunna skapa ett enskilt swishkonto för projektet vilket inte var relevant för oss eftersom vi endast kommer att hålla i projektet fram till sommaren!

Men vi vill göra er medvetna om att alla betalningar märkta med "Masimanyane" går oavkortat till kvinnorättsorganisationen. Detta genom att pengarna sätts in på ett specifikt konto som vi gjort för projektet tills vidare. I slutet av projektet gör vi sedan en överföring till Masimanyane med alla ihopsamlade pengar under resans gång!

Hittills har vi fått in få bidrag men med stora summor, detta är vi såklart jätte tacksamma för! Dock hade vi förväntat oss fler men mindre bidrag och därför vill vi påminna om att VARJE krona räknas för tillsammans blir det ett stort bidrag . Så swisha en krona, det är kanske inte mycket för dig men tillsammans gör det skillnad!

Bidragen tas emot på 0705180411, tack


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bästa dagen på veckan är här och det firar vi med lite loppis! :) Vi vill återigen tacka alla som har bidragit till projektet och önska er en trevlig Valborg!
PS: Vi har hittills genom fikaförsäljning, loppis och bidrag fått in 2000 kr. Men såklart så hoppas vi på att få in ännu mer för att kunna stödja så många kvinnor som möjligt!

Likes

Comments

Hej alla fina!
Här kommer lite bilder ifrån dagens fikaförsäljning där vi sålde hembakta bullar,chokladbollar och kolakakor.
Vi vill tacka alla som bidrog till vårt projekt genom att köpa fikat och välkomnar er alla till loppisen på lördag (Drömfabriken, Sveavägen 16 c i Sandviken kl.10-14). Hoppas att vi ses <3

Likes

Comments

Enligt artikeln http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/kvinnor-i-sydafrika-tvingas-leva-som-jagade-djur/, så löper kvinnor större risk att bli våldtagna än att få utbildning i Sydafrika och inte nog med det så lever kvinnorna rent allmänt väldigt farligt. Av Interpol betraktas Sydafrika som våldtäkternas huvudstad i världen och utan tvivel så lever kvinnorna i Sydafrika med ett hot så stort att de är jämförbart med ett jagat djur. Länge har man lyckats maskera och dölja våldtäkternas samhällssmitta men idag är både antalen våldtäkter och mängden våld för omfattande för att ignoreras, åtminstone för oss. Faktum är att inte ens när en kvinna i Sydafrika vänder sig till polisstationen för att anmäla en våldtäkt eller misshandel, kan hon känna sig säker. Risken är då istället att lagens väktare själva kan förgå sig mot henne vilket gör att hon kan komma hem i sämre skick än när hon faktiskt lämnade hemmet.

Det här är alltså verkligheten för kvinnorna i ett av världens minst jämställda länder vilket för oss är helt ofattbart då vi lever i Sverige som är det fjärde mest jämställda landet i världen. Vi har insett att det är dags för en förändring, en förändring av ett samhällsproblem som måste ske på en samhällsnivå och där vi vill vara en del av de som bidrar. Det är därför vi tänker bidra genom det här projektet, för att sträva mot ett mer jämställt Sydafrika där våld mot kvinnor inte ska vara normen och där vi vill vara ett stöd för de våldsutsatta kvinnorna mitt i allt elände.

Som vi tidigare har nämnt så samarbetar vi med kvinnorättsorganisationen Masimanyane som hjälper ensamstående kvinnor i Buffalo City, Sydafrika, som dagligen blir förtryckta och utsatta för våld av olika former. På Masimanyane´s hemsida står det följande: Mer än 135.000 kvinnor och tjejer som har överlevt våldtäkter, våld i hemmet och andra former av sexuella övergrepp har gynnats av det sociala stödet som tillhandahålls av Masimanyanes kvinnorättsorganisation. Dessutom når våra samhälls-baserade program mer än 50 000 per år, vilket hälften av dom är kvinnor och unga.

Detta är ett bevis på att organisationen verkligen har gjort någon nytta och vill ni gå in och läsa mer om deras andra projekt kan ni gå in på; https://www.masimanyane.org.za/our-work

Om ni har några frågor till oss går det bra att höra av sig till antingen hammarbergida@gmail.com eller majahelm99@gmail.com

Likes

Comments

Hej igen!

På planschen nedan ser ni 2 datum där ni träffar oss och därmed har chans att stödja vårt projekt och även bidra till en bättre värld! Om en vecka, torsdagen den 27 April mellan 18.00-20.00 är det dags för shoppingkväll i Sandvikens galleria där vi har fått tillstånd att stå och sälja mumsigt fika och även informera er om Masimanyane. 2 dagar efter, lördagen den 29 April mellan 10.00 -14.00 har ni chans att träffa oss ännu en gång, den här gången är det loppis på drömfabriken i Sandviken där vi kommer att sälja kläder och annat smått och gott.

Du som inte kan komma på någon av dessa evenemang och vill bidra till projektet kan vara lugn, du har chans att swisha en valfri summa till : 0705180411 och märka betalningen med "Masimanyane". Kom ihåg att VARJE krona räknas och såklart går (ALLA) intjänade pengar oavkortat till kvinnorättsorganisationen.

PS: Håll utkik på bloggen, så småningom kommer även datum där ni träffar oss i Gävle,

Hoppas att vi ses! Bästa hälsningar Maja & Ida

Likes

Comments

Hej!

Vi är två tjejer från Samhällsvetenskapliga programmet på Borgarskolan i åkurs 2. I och med vår kurs "Hum Sam" har vi startat ett projekt där vi samarbetar med kvinnorättsorganisationen Masimanyane som arbetar för att förbättra situationen i Buffalo city. som ligger i Sydafrika. Sydafrika är ett land som har ett ganska högt BNP och som inte alltid verkar så fattigt. Men faktum är att de som lever i den absoluta fattigdomen har det väldigt dåligt ställt. Sydafrika är ett land där våld mot kvinnor ofta förekommer och där de ensamstående, fattiga mödrarna inte har råd att försörja sina undernärda barn med kläder. Därför har vi i samarbete med Masimanyane skapat ett insamlingsprojekt där vi ska samla in pengar till kvinnorättsorganisationen för att de ska kunna köpa småbarnskläder till de undernärda spädbarnen i Buffalo city - Sydarika.

Vi hoppas att ni vill hänga med på denna resa och förhoppningsvis vara en del av detta projekt genom att bidra till insamlingen och därmed också till en bättre värld och öka statusen hos dessa kvinnor som redan har det tufft efter att ha varit utsatt för våld!

Bästa hälsningar från Maja Helm & Ida Hammarberg

Likes

Comments