Header

vardag

Hej!

Den här dagen har vart hur skön som helst. Kort dag i skolan med få lektioner där vi egentligen inte gjorde något krävande på. Tog bussen hem när jag väl hittat mitt busskort som jag av någon anledning hade lagt i min väska vilket jag aldrig gör haha?? När jag kom hem satt jag lite med plugget men sen vart jag hur trött som helst så tog faktiskt en liten powernap på 2 timmar, hehe. Behövligt ändå. Nu har jag precis ätit en macka då skollunchen var oätlig men ikväll festar vi på kött så det ska bli gott! Planer för ikväll är väldigt oklara och ganska osatta haha. Men något lär jag hitta på, annars myser jag hemma. Har också börjat få ont i halsen nu igen, trist som satan med tanke på hur kort tid det är kvar i skolan och hur mycket jag har att göra. Ett stort lass med vitaminer hit tack! Tänkte nu fixa lite på datan, redigera några bilder och lyssna på musik. Hur har eran fredag varit hittils?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

tankar

Tjejer, ett snack är dags att ta tag i. Vi är tjejer, kvinnor som tyvärr är i detta samhälle väldigt utsatta och ses inte på samma kungliga vis som killar och män. Vi blir nedklankade, puttade på och dömda för vad vi än gör. Läggs en bild ut är det antingen för mycket bröst eller rumpa, våra kroppar ses som objekt och vi ska acceptera det? Redan där står det fel till. Det jag vill komma till är att tillsammans ska vi vara starka, bör inte vi kvinnor stå upp för varandra och motstå hatet vi får? Det är en självklarhet. Men tyvärr ser det inte ut så för alla, nu skriver jag inte om manshat eller att det bara är män som ger oss skit. För saken är den att tjejer dömmer tjejer och vi ger skit till varandra. Det är det jag vill ta upp, hur fel är inte det?

Kvinnor är starka och självständiga som inte borde ta emot skit från någon, inte ge skit till någon. Att kvinnor snackar skit och lägger kommentarer till andra kvinnor är helt sjukt. Lägger jag upp en bild där hud syns får jag kommentarer som fin, snygg osv men det är snacket bakom som vi inte ska ta åt oss. " Såg du hennes bild, vad hon putar " " Kolla vad leker hon? " Fel fel fel från oss. En bild är en bild och vi ska få lägga ut precis vad vi vill utan att behöva tänka " Nej kan inte lägga ut den här då kommer jag få skit " eller " nej jag kan inte säga så då kommer någon tolka det fel "

Tillsammans är vi ett, vi ska ge varandra cred och stå upp för varandra. Jag är en sån person som säger ifrån, får jag en kommentar eller hör någon lägga en kommentar till någon annan står jag alltid upp för mig själv eller den här personen. Det är fegt av den som lagt kommentaren och från början är det bara avundsjuka som kommer upp till ytan. Skulle jag då stå där tyst och svälja orden jag precis fått kasta på mig tror den här personen att den kan fortsätta, att det är okej. Visst, säger jag inget visar det också att jag inte bryr mig och att jag har viktigare saker för mig än att lägga energi på det personen just sa. Det retar även gallfeber på vissa personer. MEN att säga ifrån visar att jag är stark och att jag inte tar skit från någon. Man eller kvinna det spelar ingen roll jag ska inte behöva ta åt mig skit.

Kallar någon mig äckliga hora, jag lägger ingen energi på det. Jag har bättre för mig, jag kastar ingen skit tillbaka utan visar hur lite jag bryr mig om dom få orden som inte har någon innebörd förutom att den som sa det är feg och avundsjuk. Men saken är den att dem som inte vågar, dom som inte kan säga ifrån och dom som tar åt sig kommer inte må bra av det. Så snälla tjejer... Svälj era ord eller skriv det i din dagbok. Att gå runt och snacka tjänar du noll på.

En händelse som hände mig var att en person trodde jag hade gjort något med den här killen, vilket inte alls var fallet. Innan personen snackade med mig eller fick reda på fakta stod h*n framför mina ögon och slängde ord på mig. Det var allt från äckliga hora till jag hatar dig och jag ska slå ner dig. Två sek och slaget kom. Varför jag inte slog tillbaka? Jo för man gör inte så, det är rent hyffs, enda jag sa var gå härifrån, lugna ned dig och vi snackar någon annan dag. Personen i fråga var alkoholpåverkad men det har ingen betydelse. I det skick kan man bete sig och tänka på vad man gör. Jag bryr mig inte för fem öre, jag vet vad jag gjort och inte gjort - jag vet att jag gjorde rätt från början till slut.

Det är de stora problemet, kvinnor och män kastar skit hit o dit, dömmer och klankar ner på folk som inte gjort dom ett smack. Har nån ett problem med någon, snacka med personen och fråga " du jag hörde det här och det här. hur står det egentligen till?" istället för att kasta skit innan du ens vet vad som hänt. Vi måste helt enkelt lära oss att komunicera innan vi säger ett negativt ord. Det vi ska sprida är positivitet och lära oss stå upp för varandra. Kom ihåg det.

Likes

Comments

mode/skönhet

En månad framåt och juni månad är här, sommar, sol och bad. Trots att det ligger snö på marken nu kommer det bli sommar snart. Vi laddar alla upp med nya sommarkläder, accesoarer och solglasögon. I mitt fall måste nya bikinis införskaffas varje sommar, i år är det trendiga lite straps här och där som på nr 2 och även baddräkter liknande 4 och 9! För min del är jag helt på trendtåget, otroligt snyggt och lite cheeky sådär ;) Att ha några armband, solglasögon och fina örhängen är ett måste för min del då det gör allt lite mer påklätt, haha? nejmen förstå mig rätt, det är en fin detalj. Även body chains är otroligt ballt!

Så here you go, lite inspiration tills du ska införskaffa dig sommarens badkläder.

Likes

Comments

vardag

​Hej! 

Ännu en torsdag avklarad och den här dagen har rullat på helt okej. Sega lektioner som vanligt men blev klar med en och annan inlämningsuppgift så har nu bockat av några saker, bland annat historian vilket är så skönt. Förutom skolan så snöar det? snö, nejtack kom tillbaka i vinter. Hur trist som helst. jag som ville hem och ut i löparskorna, lär ju inte bli så nu med tanke på att det är kallt och snöar. Usch. Men deppar inte för det med tanke på att det är fredag imorgon och fredagar är mina kortaste dagar i skolan med endast tre lektioner!! Nuska jag mysa ner mig i sängen, fila på några inlägg sen catch up lite youtubevideor. Även lyfta körskoleböckerna en stund tänkte jag. 

Likes

Comments

tankar, inspiration

Januari började med att det för de första var en otroligt jobbig månad då vi flyttade in till stan men fick endast bo där tills vi hittade annat. Trivdes och allt, men kändes inte som hemma. Det blev den 21 och jag satt då på tatueringsstudion för min tatuering. Fem fåglar på armen som påminner mig om att jag är lika fri som dem, jag klarar av precis allt så länge jag kämpar på. Resten av månaden krigade jag på i skolan för att höja ännu några betyg. Min bror fyllde 17 och det firades ute på o´learys, riktigt mysigt!

Februari kom och den månaden va jobbig på många sätt då jag hade lite problem i privatlivet. Men kämpade på i skolan återigen. Kunde ej träna då min mage fortfarande inte var ok, men trampa på ute på mina promenader med Ebbe då han kom för att bo hos oss "över jul" men han är kvar än idag och det gör mig absolut ingenting. Jag gick på alla träningar för att stötta mina tjejer trots att jag inte fick stå på mattan med dem. Flyttade också ut från den trånga lägenheten i stan, flytten var så krävande och riktigt jobbig då vi inte ens fått sätta oss ner och komma på plats innan det var dags igen. Packade inte ens upp alla kartonger. Men vi hamnade i ett riktigt lugnt område där jag verkligen trivs, rymlig och ljus. Trivdes direkt, är så glad.

I mars var de dags för våran första tävling. DM i uppsala, jag ville bara hoppa in på mattan och dela glädjen med dom men satt med kameran i högsta hugg och fångade ögonblicket istället. Prisutdelningen kom och vi tog silver, första tävlingen tillsammans och vi drar en medalj. Kunde inte vara stoltare, med allsång och dans på bussresan hem somnade vi alla gott den kvällen.

April är väl egentligen den månaden allt har gått uppåt. Mit mående har inte alls vart på topp tidigare det här året, men livet går i en berg och dalbana, annat kan inte bli. Man kan inte vara på topp hela tiden. Jag började träna igen då jag fick reda på att de behövde mig på tävlingsmattan, och nej jag är inte fullt frisk men jag kämpar på ändå trots att det svider i magen då och då för jag tycker det är så kul. Har haft en månad på mig att lära mig ett program som dem tränat på hur länge som helst. Jag lärde mig det, jag kan det. Jag är så stolt. Tog också tag i skolan, började plugga mer och lyssna mer. Höga betyg rullade in och jag känner mig riktigt bra, för en gångs skull. Pga sjukdom missade jag säkert halva åttan och att jag nu på en termin höjt ALLA betyg är jag så glad över. Med många stressiga kvällar och upptagna helger med böcker i överflöd har det tjänat sig. Jag ångrar inte en sekund.

Nu mot maj och jag är på en bra bana i livet, jag mår bra och sköter mitt. Skiteri (ursäkta språket) folk som vill dra ner mig, NEJ. Jag står stadigt på mina två ben och dansar inför att sluta nian. ​Många har också släppt kommentarer om min tatuering, " du kan ju inte tatuera dig nu du kommer ångra den" men vet ni vad? Den har vart en påminelse för mig som inget annat, den har fått mig inse att trots allt ska du kämpa som en gris för att uppnå det du vill.

Likes

Comments

1 345426 Next

Better Blogging Nouw