Header

tankar

Fullt med folk på stan för att hitta de sista julklapparna, köpa julmat sen hem och stressa ihop årets köttbullar samt skinka. Slå in klapparna i farten samtidigt som man klär granen, du städar och bjuder över släkten samtidigt. Det är ju jul.

Stressen vid jul är inte normal, det är en dag utav 365 på hela året som man stressar för att få ihop från sista oktober. Vad ska jag köpa till vilka, när och var ska jag träffa alla, vad ska vi ha för julmat, vilket godis ska vi ha? Varför vi alla stressar till jul är för att alla vill ha en bra jul, alla vill slå förra årets jul, släkten måste ju bli nöjd. Vår dröm är att ha en disney jul som musse har med sina vänner, det vi glömmer är att det är film. I verkligheten är det inte bra för någon av oss att stressa så mycket över jul. Vi borde lära oss att ta det lugnt, ta julen som den kommer utan att stressa. Blir inte julskinkan klar prick klockan sex när svärmor kommer är det helt okej.

Psykologer har kommit fram till att julen kallas " den värsta högtiden " dels för mycket stress för vuxna, även barn. Men sen har vi delen med alkohol, som alla pratar om - men är värt att ta upp. Jag läste att bup har fullt upp under jul utav barn och ungdomar som inte känner sig säkra i hemmet för föräldrar och släkt har druckit alkohol. Alkohol är ingen skam, det får man självklart dricka. Sålänge man kan uppföra sig och inte bråkar, skämmer ut eller gör något dumt. " Ta några glas, det är jul " att jul kopplas ihop med alkohol är inte heller helt okej, jul handlar om att familjen ska vara samlad och ha en trevlig dag tillsammans. Sanningen är väl egentligen att alla högtider vi har innebär alkohol, några snapps hit och dit liksom. Varför har det blivit så? Det jag menar är att alkohol är inget fel, men att våra högtider kopplas ihop med alkohol är fel. Eftersom det gör det så konsumerar folk ännu mer alkohol, det är de jag anser går fel. Vuxna dricker alltså mer alkohol på högtider. Jag drar inte alla över en kant - det finns nykterister, eller dom som kan ta ett glas eller två, kanske bara en glögg. Alkohol betyder inte att man blir konstig, att man bråkar och gör dumma saker - men det finns dem som inte alls kan uppföra sig när alkohol är inblandat men också dem som kan uppföra sig. Vissa dricker för att "det är jul", andra för trevligheten.

Mycket med julen handlar om julklappar också, är du barn eller ungdom måste du visa upp dina polers vilka grymma julklappar du fått och alla jämför med varandra. Det finns familjer med ostabil eller lägre ekonomi som inte kan ge sina familjemedlemmar flera stycken julklappar var, de kanske får en var och ändå är dom så jävla lyckliga. Dem är tacksamma, det betyder massor. Samma för familjerna med stabil eller högre ekonomi, dom är tacksamma för alla julklappar dom fått. Det är när alla kommer till skolan, när alla loggar in på sociala medierna på kvällen skulden kommer. Ni som sitter där och skryter för era dyra julklappar, ni känner ändå skuld till de som inte fått lika dyra eller lika mycket saker. Dom som sitter där med sin julklapp och är hur glad som helst, publicerar en bild och får skit kastat för att du bara fått en. Vadå "bara en?" det handlar inte om hur mycket paketet kostat, eller hur många. Jul handlar inte om det, det handlar om att ge och ta att uppskatta sin familj att bara ha en trevlig kväll.

Är julen verkligen den bästa högtiden? Den är både bra och dålig, trots allt är det jul en gång om året. Borde alkohol vara förbjudet eller inte? Nej jack tycker inte det, men vuxna borde sköta den om ungdomar finns i hemmet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

inspiration

Tatueringar är en sak man antingen älskar eller hatar, vill ha eller så finns det inte en chans att man skaffar det. För min del är det så att jag enda sen jag var mindre tyckt om tatueringar, kommer ihåg att min dagisfröken visade mig hennes tatuering på en delfin och jag vart så avundsjuk. Förr va jag sugen på sleeve, alltså skaffa mig en massa tatueringar nu har jag länge vart inne på små inte så " hej här är jag " tatueringar om ni fattar haha, har vart säker på ett motiv också. Sen när jag fyllde år fick jag ett spännande brev som blir verklighet om ett tag! Det är iallafall väldigt väldigt spännande (!!)

Likes

Comments

inspiration, mode/skönhet, vardag

Kofta här - Klocka här - skor här - skjorta här - väska här - piké här - ljus här - tshirt här

Snart jul och om bara typ två veckor fyller jag också år, att fylla år på lucia precis innan jul är väl sådär men iallafall, jag älskar julen och jag älskar att ge presenter, även att få haha. Dessa saker är det som ligger högst på min önskelista! Helt kär i klockan, och ljusen ska vi inte prata om hur gott de luktar!! 


Likes

Comments

tankar

Nian är snart slut, snart sitter du på middag sista kvällen med din klass du gått med i flera år och livet känns på topp, du börjar på ett gymnasium och får en nystart.. Men höstterminen i nian är värre än vad jag trodde, betygen ska höjas och nationella proven börjar, du får dina betygsvarningar och lärarna trycker på dig mer o mer jobb varje dag. Prov flera gånger i veckan och hur många inlämningar som helst - och folk tycker det är konstigt att vi tonåringar är stressade, pressade och vårt psyke tar stryk hallllå? vi är bara barn, hela vår framtid ligger i hur höga meritpoäng du har, kommer du inte in på ett gymnasium är du körd - gå om nian och ha nationella igen eller komma in på ett stödgymnasium för att plugga upp betygen samtidigt som folk sitter och gör narr av dig för att dom klarade det men inte du. Jag själv har inte toppbetyg, jag sitter hemma och pluggar varje dag efter skolan och helgerna är förstörda för då måste man plugga till närmsta prov. Det är inte roligt att se på sociala medier att dina kompisar är ute o fikar på stan eller går på bio när du själv sitter och kämpar som ett as o ändå känns det som du går fram med myrsteg. Jag behövde inte plugga såhär mycket förut, jag hängde med och pluggade sällan men när jag missade till stor del hela åttan och mina betyg blev mest streck funkar det ej längre. Stressen över betyg, stress över nationella, stress över vilket gymnasium du ska välja och vart du kommer in.

Kommer jag in? är det värt att söka dit eller dit? vill jag gå praktisk linje eller pallar jag med en plugglinje? Frågorna är så många och allt är så oklart. Jag har två linjer jag kommer söka till, vilket jag är säker på - men tjänar jag på det? vad kan jag bli efter studenten? kommer jag in? om jag inte gör det? vilka fler linjer ska jag söka? Ja ni förstår, det är inte lätt o jag tvekar varje dag. Det är så många saker som ska klicka, miljö klasskompisar lärare osv klickar du inte med det är det svårt att trivas. Som skolan jag går på nu, allt är inte fläckfritt men jag klickar med de flesta lärarna och nästan alla elever då jag går på en liten privat skola så mina 4 år där som skoltrött har ändå inte vart så hemska om jag tänker efter. Egentligen vet jag inte varför jag dagligen tänker på gymnasievalet, ja hela min framtid spelas på mitt val men jag har en stund kvar, eller egentligen inte. -Jag borde veta nu vilka linjer och skolor jag vill söka till, var säker från sexan till åttan vad jag ville söka men nu jag har ingen aning tänk om det blir fel liksom tänk om linjen jag väljer inte alls passar mig?

I slutändan tror jag ändå att det blir bra, men det är nu allt är kaos i mitt huvud och jag är ganska säker på att jag inte är ensam om det. Har samtal med syv på fredag, förhoppningsvis kommer jag därifrån med en bra känsla och kan släppa lite på tankarna. Hur var det för er när ni skulle söka? eller om du ska söka nu vad känner du?

Likes

Comments

mode/skönhet

Många av dehär plaggen ligger högt uppe på min önskelista just nu, speciellt koftorna från Odd Molly nu när det är kallt. Fast vill ha allt, haha. Dags att börja spara ;) Kläder och stil är något jag tycker är jätte kul, gillar att klä upp mig och det är sällan jag går ut i mjukiskläder - även fast det inte är något fel med det, och det är så skönt men min dag blir genast bättre om jag känner mig fin. Håller ni inte med? Klockor är också något jag fått upp ögonen för, det är en otroligt stilig accesoar och kan verkligen piffa upp allt!

x

Likes

Comments

vardag

Hej

Precis ätit lite middag och duschat. Kom hem som en isbit ikväll, jobbade 10-18 idag och med 3 h promenader i regn är man frusen. Gått och druckit flera koppar te mellan promenaderna, vädret idag har skrikit höst. Klagar ändå inte, har bästa praktikplatsen och jag stor trivs verkligen. Nästan så jag har lite ångest över att veckan redan är över imorgon. Skulle kunna stanna där minst 4 veckor till. Gör mig ingenting alls. Men nu blir det tyvärr inte så, och redan på måndag sitter jag vid den trista skolbänken igen.. Inte taggad, skoltrött efter bara några månader i skolan - good job!

Har haft en mysig dag, fylld med hundpussar och bus. Känns verkligen i kroppen när sista timmen närmar sig, det är trötthet av att man gjort något nyttigt, att man rört på sig och varit igång. Inte som i skolan där man blir trött av att det är så otroligt tråkigt haha.
Resten av kvällen ska jag planera outfit och kläder inför imorgon kväll, ska träffa mina girls och fira en kompis som fyllt år - kommer bli toppen! Slutar ändå runt tre imorgon så det är också skönt, börjar halv sju eller sju så det är inte lika roligt men det går nog bra haha. Är ju inte den som snoozar på morgonen, här är vi morgonpigga!

Nu ska jag starta någon serie eller så, bara mysa i sängen resten av kvällen. Planera, hmm klänning eller jeans? Vem försöker jag lura, klänning i oktober - nej skulle inte tro det. Jag som redan är kallblodig, dålig idé. Blir nog vita jeans och någon fin topp, det känns mer jag.

Hur va er torsdag? Taggade inför fredag?, då är vi två ;)

Likes

Comments

1 345210 Next

Better Blogging Nouw