Glad Valborg!

Börjar inlägget med tre bilder där ni ser både på mig och kvalitén hur jag mår haha.. Efter en vecka med förkylning var det dags för mig att bli sjuk igen! Den här gången är det hosta och mina bihålor som inte är på min sida. Ingen feber än som jag är väldigt glad över men är sängliggandes och hela Valborg ställdes in. Hade planerat lite festligheter tillsammans med kompisar hos mig, dansa in natten och möta alla Nyköpings ungdomar vid elden. Hela dagen trots att jag har mått dåligt har jag ändå tänkt strunta i hur jag mår och köra ändå - men när jag kom till sminket och mina ögon inte slutade rinna insåg jag att det aldrig kommer att gå om inte alla ska fråga ifall jag gråter hela kvällen..?

Men nu är jag sååå himla glad att jag ställde in för jag mår inte bättre nu än tidigare. Kvällen blir istället seriemaraton och en massa te-drickande i hopp om att jag imorgon mår bra igen så att jag kan träna, tveksamt verkligen.. men håller tummar och tår!! Anledningen till att jag hela tiden är småsjuk som jag har varit sen jag tävlade DM i mars.. är antagligen stress och att jag aldrig får vara sjuk tills jag blir frisk utan dum som jag är tränar jag ändå och blir värre, vilar en dag, tror att jag är bättre och tränar igen. Shame on me.

Och anledningen till att min blogg ligger tyst just nu är skolan, den går nu framför allt och jag har tidigare förklarat hur det ligger till. 5 veckor kvar nu!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här har ni min veckoplanering för den här veckan, ni ser hur uppbokad jag är och har fått planera mina dagar från morgon till kväll - det är något vissa människor gör varje dag, men jag brukar inte behöva planera timmarna så det är något nytt för mig! Jag är inte helt hundra på om jag kommer kunna följa det här till punkt och pricka men det skulle verkligen vara bra om jag klarade av det. Det blir en utmaning och se hur jag följer det här schemat, men det är så skönt att veta vad man behöver göra under dagarna och veta att det verkligen blir gjort! Planera är något jag gör varje vecka, men inte på den här nivån - förstår verkligen inte folk som inte äger en kalender eller skriver upp vad dom har att göra, jag skulle bli helt virrig om datum och tider - det skulle inte fungera för mig haha. Så en guldstjärna till mig som planerar ;)

Måndag - Skola 9:00-15:40, plugga ekonomi 16:00-17:00, middag + fix inför träning 17:30-19:00, träning 19:30-21:00, sovdags

Tisdag - Skola 10:20-15:30, plugga ekonomi 16:00-18:00, middag + powerwalk 18:00-20:00, plugga ekonomi + spanska 20:00-21:00, sovdags

Onsdag - Skola + nationella prov 8:30-15:05, plugga ekonomi 15:30-16:30, middag + fix inför träning 17:00-18:00, träning 18:30-20:30, sovdags

Torsdag - Skola + ekonomi prov 8:30-15:45, plugga kondition + spanska 15:00-17:00, middag + fix inför träning 17:00-19:00, träning 19:30-21:00, sovdags

Fredag - Skola + nationella prov 8:30-13:30, stanna i skolan och plugga 13:30-14:30, fixa fransar 15:00-16:00, plugga matte 16:30-18:30, middag 18:30 - ta kvällen som den kommer

Lördag - plugga samhäll + engelska 10:00-13:30, äta lunch + fixa inför träning 13:30-14:30, träning 15:00-18:00, middag 18:30-19:30, plugga engelska + samhäll 19:30-22:00 (eller leva loppan med kompisar)

Söndag - plugga samhäll + engelska hela dagen. Ringa ett samtal angående jobb och eventuellt träffa min möjligtvis blivande chef.

Likes

Comments

Hejsvejs! Hur har er start på veckan varit?

Min måndag var skön på 3 lektioner, en lunchning på stan med några vänner och inga jobbiga lektioner. Till lunch åt vi på coffehouse by George inne i stan, jag åt en kycklingwrap som var helt okej - lite torr och hade inte skadat med lite sås till liksom.. haha men det gick att äta när det var fisk björkeby till skollunch! Efter skolan tränade jag, superförkyld och hostig men det gick helt okej ändå fick ta några andningspauser haha. Surprise surprise så somnade jag direkt när jag kom hem från träningen, med träningskläder och träningsoverall över sov jag en hel natt med täcke och värmemadrass - good job!
Imorse vaknade jag av mig själv vid nio precis innan mitt alarm skulle ringa, bästa känslan???<3 sen åt jag lite frulle innan skolan började vid 10:20 och fortsatte i stress fram till halv fyra.

Insåg att jag har på dessa 5 veckor kvar i skolan (+ en halv vecka innan vi slutar) har minst 12 st prov och inlämningar, och då ligger jag i fas med allt och har inga omprov så det är alltså bara nytt arbete som ska göras + nationella prov. Jag har då också planerat hela mina dagar och veckor fem veckor framåt för plugg och mer plugg så att jag hinner klart innan betygen sätts. Förstår ni ens att jag har en fem veckors plan för att klara av det här?? Är inte ledig en dag, i princip om jag gör allt som jag ska. Betygen som dom ser ut nu är väldigt bra, jag är helt klart nöjd och det är inget ämne som jag inte kommer klara av - vilket är så skönt. Men samtidigt sätter jag väldigt hög press och stora krav på mig själv som gör att jag stressar upp mig i onödan, för jag vet ju att jag klarar av den här fem veckors planeringen utan problem - men då vill jag även prestera och satsar på väldigt höga betyg som gör att allt tar längre tid, jag kommer inte slänga ihop ett arbete på en lektion "för att bli av med det" jag vill få bra kritik och höra positiv feedback när jag lämnar in ett arbete, då är jag nöjd! Nu säger inte jag att jag satsar A i alla ämnen, jag har mina starka och svaga ämnen precis som alla andra men jag gör allt så bra jag kan.

Nu sätter vi i högväxeln och ser till att den här perioden glider som smör även fast jag är superstressad just nu. Är du i samma sits som mig önskar jag dig lycka till och så fixar vi det här nu!

Likes

Comments

Godmorgon! Eller nu är klockan redan ett haha..

Vaknade runt 10 imorse och gjorde då en smoothie på blåbär och banan som blev riktigt fräsch till frukost. Sen tog jag och hundarna en långpromenad i det fina vädret, solen lyser och det är massor med folk ute. Så himla härligt med lite värme! Vi gick i ca en timme, superskönt. Nu har vi precis kommit in och hundarna har fått sin frukost. Nu tänkte jag laga lite lunch, tidig lunch men är så sugen på någon laxpasta jag tänkte laga. Senare ska jag städa lägenheten och tvätta lite tänkte jag. Ikväll åker jag och hundarna hem till mamma och hennes pojkvän som kommer hem från Norrland idag så sover vi där också!

Imorgon är det tillbaka till skolan, har en lång dag i skolan också vilket är riktigt segt.. men med 6 veckor kvar till sommarlov känns det bra.

Vad har ni gjort under helgen? Jag har bara tagit det lugnt, försökt bli av med förkylningen som bara har blivit värre och nu har jag börjat få rethosta också.. mindre kul haha. Kraaam!

Likes

Comments