​CUPCAKES

150 g smør
150 g sukker
3 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
100 g grovhakket sjokolade

FREMGANGSMÅTE

1. Pisk smør og sukker  
2. Ha i ett og ett eg om gangen
3. Bland mel, bakepulver, kanel og sjokolade. Rør dette inn i deigen.
4. Ha deigen i smurte muffinsformer.
5. Stek ved 200 grader i ca. 15 min.

TOPPING
1 ts vaniljesukker
300 g smør
350 g melis
100 g o´boy
0,5 dl espresso, eller sterk kaffe

FREMGANGSMÅTE

1. Smøret bør vere romtemperert.
2. Lag en espresso eller litt sterk kaffe, avkjøl.
3. Ha alle ingrediensene i en mikser å pisk lenge til det blir en luftig krem.
4. Ha toppingen i en sprøytepose og pynt de med det du måtte ønske av strø.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


​DOUGHNUT 

Doughnuts - We all love them ! 
Liker du å utfordre kreativiteten ? Ja da kan du lete frem forkleet og sette i gang. 
Her kan du bruke mye forskjellig topping og strøssel. ​
Jeg bruker for det meste melisglasur, smeltet sjokolade eller bringebærglasur. 

OPPSKRIFT

4 dl melk
3 egg
100 g smeltet smør
125 g sukker
1 pk tørrgjær
1 ts kardemomme
850 g hvetemel
2 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
frityrolje til steking

FREMGANGSMÅTE 

1. Varm opp melk og smør, til smøret er smeltet. 
2. Bland alt det tørre i en bolle, pisk sammen eggene og bland det inn i melken og smøret.
3. Bland alt det våte med det tørre​​​​​​​​​​​​​​​​​, Elt deigen. Skal vere litt løs deig. 
4. La deigen heve i 30 minutter
5. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, bruk en smultring utstikker.
​(Jeg brukte en kopp til å stikke ut med og lokket på en saltbøsse til å stikke ut midten.)
6. Legg dem på et bakepapir å la dem heve i ca. 30 minutter. 
7. Varm opp oljen, sjekk om oljen er varm nok ved å bruke en tresleiv,
​om det bruser så er oljen varm nok og klar til bruk. ​​
8. Putt oppi 2-3 donuts om gangen, la de steke ca, 1-2 minutt på hver side. 
9. Legg de på et kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av. 
10. Når de er avkjølt kan du pynte de med det du måtte ønske. ​​​

​​BRINGEBÆRGLASUR 

1 eggehvite 
4-5 ferske bringebær
melis til passe glasur

- Rør dette sammen med en mikser


  • 194 lesere

Likes

Comments

FIRKLØVER KJEKS

DU TRENGER

113 g smør
250 g firkløver sjokolade
62 g mel
1 1/2 ts bakepulver
3 store egg
280 g sukker
2 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 160 grader
2. Smelt smør og firkløver sjokoladen
3. Pisk egg og sukker til eggedosis
4. Ha i det tørre, deretter ha i sjokoladen og smøret.
5. Rør alt sammen. Ha bakepapir på et stekebrett.
Ta en skje med røre å legg på stekebrettet. Skal flyte litt utover.
6. Stekes i ca. 20 minutter

AND THAT´S THE WAY THE COOKIE CRUMBLES !

Likes

Comments

​Easy peasy! 
I dag skal jeg komme med et raskt middagstips! 
Laks er sunt og veldig godt. Jeg liker å variere med diverse tilbehør og smaker.
​Denne gangen har jeg prøvd å holde det så rent som mulig. 

DU TRENGER (1 porsjon)
1/2 avokado
2 små laksefileter
1 1/2 potet
Rømme
Salt og pepper
Sitron
1-2 cherrytomater

1. Skrell potetene og del de opp i båter (da blir koketiden halvert).

2. Stek laksen i godt smør, først på skinnsiden.
​Ha på det krydderet du måtte ønske, jeg bruker som regel salt, ​pepper og av å til sitronpepper. 

3. Del opp avokadoen, ha på litt krydder for ekstra smak. 

4. Når potetene og laksen er ferdig. Server med litt rømme og sitron over fisken. 

​​​​TIPS! Bruk romtemperert laks, da blir stekeresultatet jevnt og den blir raskere ferdig. 

BON APÉTIT !



  • 339 lesere

Likes

Comments


​BOLLEFOCACCIA
(​Elin Vatnar Nilsen, krem.no sin oppskrift)

Bollefocaccia er supergodt og lett å lage.
​Her kan du eksperimentere med topping, alt i fra bær, sjokolade, nøtter, syltetøy m.m. 
​I denne oppskriften har jeg brukt vaniljekrem og frosne bringebær. 
Med all gjærbakst gjelder det å ha tålmodighet. La deigen heve lenge, da får du best resultat!​

DU TRENGER 
25 g gjær
 3 dl melk (eller vann)
1 dl sukker
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg
500 g hvetemel

TOPPING
Perlesukker
Vaniljekrem
Bringebær
Melis (om ønskelig) ​​​​​​​

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm opp melken til den er fingervarm (ca.37 grader)
Rør ut gjæren å hell i. 

2. Tilsett smør og egg

3. Elt deigen godt til den er smidig

4. Hev til dobbel størrelse. (ca. 1 time)

5. Kna deigen ut over en smurt stor langpanne (ca. 42 x 29 cm).
Sett ovnen på 225 grader.

6. Lag små groper med fingrene. Sett til heving i ca. 30 min. 

7. Trykk gropene ned en gang til og fyll de deretter med vaniljekrem og dryss over bringebær.
​Trykk de litt ned i deigen. 

8. Heves i 30 min til. Strø over perlesukker.
Stekes på nederste rille på 225 grader i ca. 7-10 minutter.

Når den er avkjølt, visp sammen en eggehvite og melis.
​Bruk en skje til å dekorere med.

HÅPER DET SMAKER !

Likes

Comments

Amerikansk marshmallowskake

DU TRENGER

​​3 store egg
3 dl sukker
150 g smør
0,75 dl kakao
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
10 stk. marshmallows

GLASUR

100 g kokesjokolade
0,5 kremfløte

FREMGANGSMÅTE

1. Pisk sammen egg og sukker

2. Bland sammen alt det tørre og sikt det i eggedosisen. Rør forsiktig sammen.

3. Ha i smeltet smør

4. Hell røren over i en smurt rund kakeform med bakepapir i bunnen

5. Klipp opp marshmallows i små biter og trykk de litt ned i kaken. Gjerne bruk mini marshmallows om du har.

6. Stek kaken midt i ovnen på160 grader i 50-60 min.

7. Ha skjokoladen og fløten i en kjele. Rør rundt til alt er smeltet. Kjøl den så ned.

8. Når kaken er avkjølt, del den på midten og smør på glasuren.

Server gjerne kaken med litt pisket krem eller vaniljesaus! 

NAM NAM! 

Likes

Comments

Smoothie er noe av det beste jeg vet om! Når det gjelder smoothies så kan du virkelig sette fantasien i sving.
Her kan du bruke ferdige smoothieblandinger, du kan kutte opp frukt selv å fryse ned, yoghurt, juice, grønnsaker, egg, proteinpulver, spinat, avokado og mye mer! Jeg kommer til å legge ut mange oppskrifter på smoothie etter hvert som det blir vår/sommer. Dagens smoothie er en som metter en sulten mage etter trening, om du er på farta, eller om du bare er litt fysen på noe godt.

DU TRENGER
2 ss havregryn
1 beger Yoplait yoghurt
en neve smoothie blanding
(jeg brukte Rema 1000 sin blanding med kirsebær, druer, banan og eple)
ca. 1 dl appelsinjuice

- Blend alt sammen i en blender, hell over i et glass,
strø over litt havregryn og VOILÀ! 

En rask, enkel og god smoothie!


Likes

Comments

Scones er utrolig godt, raskt og enkelt å lage!
​Passer perfekt til dager du kanskje har glemt å kjøpe brød eller får uventet besøk.

OPPSKRIFTEN JEG BRUKER:

6 dl hvetemel
2 dl grov melblanding
4 ts bakepulver
1 ts salt
75 g smør
3 dl kefir
1 neve med müsli blanding
(Her kan du også bruke tørket frukt, rosiner, nøtter eller annet).

FREMGANGSMÅTE 
​​
1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Bland alt det tørre i en bolle, ha deretter i kefir og smeltet (avkjølt) smør.

3. Rør alt sammen til en bløt deig.

4. Form de med en skje som du dypper i vann, legg de på et stekebrett med bakepapir.

5. Stek til de er gyllenbrune, ca. 12-15 min.

6. Jeg liker å servere de med brunost eller appelsinmarmelade, men her kan du ha på det du måtte ønske.

Tips: Skal du servere disse i f.eks et bursdagsselskap så kan du tilsette 1 ss sukker, vis du vil ha de litt søtere.

HÅPER DET SMAKER!


  • Bakst
  • 593 lesere

Likes

Comments

Hva smaker vel bedre enn rykende ferske kanelknuter ?
I jobben min baker jeg kanelknuter daglig. Jeg har prøvd ut mange forskjellige oppskrifter,
​ men den desidert beste oppskriften jeg har prøvd er "Bakeriet i Lom" sin.

DU TRENGER

125g meierismør
5dl helmelk
1 egg
50g gjær
150g sukker
1kg hvetemel (ca)
1ts kardemomme
1ts salt

​​FYLL TIL KANELKNUTENE 

75 g mykt smør
1/2 dl sukker 
2 ss kanel

TIL PENSLING

​1 egg
1 dl brunt sukker eller perlesukker​​​​​​​
​​

FREMGANGSMÅTE

1. Smelt smøret i en kjele og hell i melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp.

- Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm (Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø).

2. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin, ikke ta i alt melet med en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig.

FORHEVING

  1. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
    Mens deigen hever, kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel i en liten bolle.​​

                                                           UTBAKING OG ETTERHEVING
  1. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. ​Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på et godt lag av ferdigblandet sukker, kanel og smør.

    2. Brett deigen i to, deretter del deigen opp i strimler på ca 2-3 cm tykkelse, deretter tar du hver enkelt strimle å tvinner endene motsatt vei av hverandre. Deretter lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene

    3. Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
     
    ​4
    . Sett på stekeovnen på 225 grader. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek knutene midt i ovnen i ca. 10 min. Avkjøl på ris

Likes

Comments