Det har framkommit att Intels nya skylake processorer kan råka böjas av visa tredjepartskylare. De nya skylake processorerna är något smalare än tidigare utgåvor från Intel. Intel har dock noterat detta problem och håller på att undersöka och åtgärda problemet för framtida försäljning. Detta gäller då Intel core i7 6700k och Intel core i5 6600k. Väldigt kraftfulla processorer för övrigt,

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Först ut så har vi ett par riktigt schysta earbuds från AWEI. Riktigt fin kvalitet och inte heller så dyra. Passar utmärkt i alla 3,5mm jack. Så de bör passa i vilken mobil som helst.

Detta är ett trådlöst tangentbord + data mus. Detta kan jag rekommendera starkt då jag själv använder samma kit till min dator som är kopplad till tvn. Det funkar utmärkt och har knappt någon fördröjning mellan sändning och mottagning.

Denna produkt är dock inte för alla. Men för de som har en sony xperia z 1-5 så är denna produkt en upplyftning i vardan. Det är en trådlös laddare , det enda man gör är att trycka dit telefonen. Man behöver alltså inte öppna någon laddningslucka på mobilen.

Likes

Comments

Som en start har vi ett USB minne från Kingston med 8GB utrymme och usb 3.0.Ett riktigt snabbt usb minne som är enkelt att använda. Har sällan korruption (Filerna försvinner sällan)

Tvåa ut i dagens lista är Trusthubs 4 ports USB 2.0 hub. En manik som enkelt kan hjälpa dig som endast har tillgång till ett usb utag men ändå vill koppla in fler saker. Så som tangentbord., mus, usb-minne med mera. Smidig och enkel och tar inte alls stor plats.

Dagens tredje och sista objekt är en powerbank. För de som inte vet så är en powerbank ungefär som ett usb-minne för ström. Du laddar upp powerbanken och har med dig i väska eller fickan så du kan ladda till exempel telefonen om batteriet börjar ta slut. Personligen bär jag alltid runt på minst en powerbank ifall strömmen skulle bli låg i procent. OBS Det går endast att överföra ström från powerbanken till andra objekt via usb.

Likes

Comments


Den 06 januari släpper PepsiCo tillsammans med Shenzhen Scooby Communication Equipment sin första telefon. Pepsi p1. Ni hörde rätt. Företaget som sedan 1893 gjort drycker kommer nu att släppa en telefon. Målet är en billig men högt presterande telefon.


Spec lista:

I denna telefon kommer vi att hitta en 5,5 tums display med 1920x1080p upplösning.

En MediaTek MT659 1.7GHz octa-core processor.

2gb ram,

16gb internt minne, även en funktion för micro sd kort med kapacitet upp till 64gb.

13mp kamera bak och 5mp kamera fram.

Vid release kommer tellefonen att komma med android 5.1.

Telefonen kommer att finnas i guld, silver och blå.


Nåpgot pris finns ännu inte tillgängligt, Men oddsen pekar på mellan 1500-2000 kr

Likes

Comments

Först ut så har vi Wii u. En väldigt prisvärd och underhållande konsol som kan leverera massa timmars skoj för alla involverande . Rekommenderas starkt för hela familjen. Om du införskaffar ett wii u så är marii kart 8 ett måste.

Den andra produkten jag rekommenderar som julklapp är Philips hue. Detta är lampor med RGB med andra ord kan man säga att du med hjälp av ett knapptryck kan ändra till vilken färg som helst. Detta görs via din mobil över wifi. Oändliga möjligheter inom belysning kommer att kunna skapas för den med fantasi. Du kan till exempel få lamporna att blinka i takt till musik eller göra så de blinkar när du får en notification på din telefon. Du kan även ställa in vilken tid lamporna ska tändas och släckas. Även göra så att om du lämnar hemmet så kommer de automatiskt att stängas av. Och på samma sätt tändas när du kommer inom wifi gränsen vid ditt hus.

​Den tredje saken jag tänkt nämna är en smartwatch. I princip kan du köpa vilken som helst o den bör funka till det du ska ha den till. Personligen har jag denna. Sony's smartwatch 3. Har haft den i över ett halv år nu och känner att den förenklar min vardag. allt från att kunna se notifikationer på armen till att användas vid träning.

Likes

Comments

samsung är kända för att göra högkvalitets telefoner.  Men är virtual reality verkligen deras grej?
Samsungs virtuella headset är endast kompatibelt med samsung telefoner. Vilket inte är så konstigt.  Dock måste man ha en av deras mobiler som är släppta efter Galaxy s6 o frammåt. En stor fördel med Samsungs virtuella headset är att man ej behöver ha någon kabel i vid användning.  I jämförelse med andra företags Vr headset. Så som oculus rift med flera. upplevelsen i Samsungs headset ska tydligen vara makalös. Till detta headset har samsung släppt lite appar som ska vara otroliga upplevelser.

Likes

Comments

igår släpptes Apples senaste flaggskepp. iPhone 6s och iPhone 6s plus. displayen på 6s är 4.7 tum och har en upplösning på 750x1334 pixlar. väldigt låg pixelhalt om ni frågar mig. Sedan har vi 6s plus som har en display på 5.5 tum. dock har 6s plus en upplösning på 1080x1920. Vilket gör att 6s plus upplösning lever upp till dagens standard.
Båda telefonerna har en batteritid som ska klara mellan 1-3 dygn utan problem.  Båda har en 12mp kamera som kan ta bilder i 4k upplösning.  De har båda en front kamera med 5mp som tar bilder i 1080p. Man kan säga att front kameran lever mer upp till dagens standard än vad bak kameran gör. Båda har 2gb ram och en 2 kärnig processor på 1.8 GHz.
De fins i grå. silver,  guld och rosegold. de finns med 16/64 eller 128 GB internt minne. Det går ej att sätta in ett sd kort.

Likes

Comments

5 juni 2014 visade Aldebaran upp sin skapelse för första gången. En humanid eller en mänsklig robot. Roboten finns nu mera att beställa. Men man måste skriva på ett kontrakt där man godkänner att man inte ska ha sex med roboten. (sann information. Man måste skriva på ett sådant kontrakt)

Den kostar ungefär 15.000 kr + frakt.

Roboten har fyra mikrofoner inbyggt i huvet för att kunna höra vad du säger till den från alla håll. Två stycken HD kameror som är placerade i pannan och i munnen för att få roboten till att kunna se vart den är på väg. + att den har både 3D och andra sensorer för att undvika att krocka med något eller ramla. Den är 80 cm lång och väger 28 KG. Har en batteritid på cirka 12 timmar. Den har 20 motorer som ska se till att alla rörliga "Kropps delar" så som fingrar, händer, nacke, huvud armbåge med mera ska röra sig. Den kan inte gå i trappor, men kan ta sig upp 1.5 cm. Så den klarar mattkanter o trösklar.

Pepper har intelligens som är programer bar. Anledningen till att dena robot är skapad är för att deprisiva mäniskor ska bli glada då Pepper är programerad till att vara allmänt positiv. Pepper kan läsa av känslor och tonart vilket gör att Pepper vet om du är ledsen eller superglad. Pepper byter även själv känslor allt med tiden. Faktorer som påverkar Peppers beteende är mäniskor och miljö med mera.

Är det något jag skulle köpa? Inte i stadiet den befinner sig nu då buggar lätt kommer att inträffa. Men vem vet. Om några år kanske Pepper är den perfekta leksaken för barn.

Likes

Comments

1. Razer Nabu - Ett smart band som kan logga din motion, sömn samt visa notifikationer från din telefon. Produkten är väldigt prisvärd för vad man får ut av den. Armbandet kan mäta din puls, kolla hur länge du tränat kolla hur bra din sömn är med mera. Ett väldigt användbart band för de som tränar. Bandet är svart på utsidan och grönt på insidan vilket gör att armbandet passar till precis vilka kläder som helst då svart är en neutral färg.

2. En wifi förstärkare - Med en wifi förstärkare kan du förlänga en wifi signal. Till exempel, du sitter på ena änden av ett stort hus medans routern står på den andra ändan av huset. Då kanske inte wifi signalerna räcker hela vägen över huset. Vad gör man då? Jo man skaffar en wifi förstärkare som enkelt kan kopplas in i ett eluttag halvvägs igenom huset så att wifi signalerna blir förstärkta och når över hela huset.

3. En 3 vägs hdmi splitter - Skulle du vilja ha 3 dataskärmar inkopplade i datorn samtidigt? Då är detta det perfekta verktyget för dig då du enbart behöver ha ett hdmi uttag i din dator. Splittern kopplas in med en kabel i datorn, sedan kopplar du in 3 stycken hdmi kablar till på andra ändan av splittern. Och wolah. du kan nu koppla in dessa 3 kablar i 3 olika skärmar och du får då en eyefinity experience. Själv använder jag detta och älskar det till 100%

Om du är intreserad av länk till vart dessa produkter finns så har jag länkat dem i bilden ovan.

Likes

Comments

22 september fick allmänheten information om att apple håller på att framställa sin nya "smart car". Ett projekt som går under kodnamn Project titan. Förmodligen kommer denna bil att heta Icar vid lansering. Lanseringen kommer att äga rum någon gång 2019. Om det är en smart car eller bara är en eldriven bil finns det inte mycket information om för tillfället. Men förhoppningsvis så kommer det att vara en smart car. Om bilen kommer att vara som apples andra produkter, det vill säga, ofärdiga system. Så bör det vara säkrast att inte åka i den ifall det blir en smart car. Detta är dock en egen uppfattning jag har då jag personligen anser apple produkter som oklara produkter. Men prioriteten på Project titan kanske säkerheten i systemet ligger ganska mycket mer över ribban.

En cool funktion i denna bil skulle vara om apple bestämmer sig för att implementera Siri som hjälp vid bilkörandet. Så simpla kommandon som "Siri, navigera till..." och så startar Siri en GPS till vald destination. Eller "Siri, sök efter..." Så söker Siri upp utvald information. Listan på vad Siri skulle göra i bilens system är oändlig då det blir som att ha med sig en assistent i bilen. Chauffören behöver med denna teknik aldrig ta ögonen från vägen och detta skulle göra en stor säkerhet.


Likes

Comments