Orion är en ungdomsfilm från 2013 som handlar om en pojke som heter Tony. Tony går sista året på högstadiet och ska snart söka till gymnasium. Han träffar en tjej som heter Anna som han blir kär i direkt. (klyschigt) I hemmet har Tony problem då hans mamma har tagit dit Tonys pappa som både är barn o kvinnomisshandlare.

Tony bestämer sig för att han inte kan vara hemma. Så han bestämmer sig för att rymma. Han träffar då en person vid namn Lee, som skall komma att bli hans vän. Lee är en pundare och lyckas därför att dra med Tony i skiten.

Denna film har många bra och dåliga sidor. Den har ett bra urval av skådespelare. Så som Filip Berg, Fortesa Hoti, Johannes Brost, David Boati, Erik Johansson och många fler. Vet ni inte vilka dessa är så googla fram det då visa av dessa är verkliga talanger och borde lyftas fram mer inom svensk filmindustri. Dock passar inte Filip Berg och Fortesa Hoti hur underbara skådespelare de än må vara. Till att spela två stycken 15 åringar då Filip var 27 och Fortesa 25 detta inspelnings år. Och det märks tydligt i filmen att de spelas av mycket äldre personer än 15.

Förövrigt var filmen sevärd minst en gång och förtjänar en 6a i betyg.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hur ska man börja? Dagens avsnitt var ett försök till spänning. Men de försökte förmycket. Till att börja med så hittade "huvudpersonerna" ett hål bakom ett skåp. Det märkliga är att tydligen har de som äger hotellet de bor på bott där ett x antal år och aldrig flyttat på skåpet en endaste gång. Detta hål de hitta var ett råtthål i tiger storlek. Men det är väll normalt att ha bakom ett skåp på ett hotell? eller?

I alla fall gick de in i detta hål och hitta en hemlig väg till stranden. Varför det just finns en hemlig passage mellan hotellet och stranden finns ingen bra förklarning till. Antagligen kommer denna nyintroducerade gång att vara ett hjälpmedel till att pirater ska ta sig från stranden till hotellet i det sammanhang då huvudpersonerna tar med sig piraternas skatt dit. Om detta nu händer. Annan anledning kan vara att de behöver denna hemliga passage längre fram i serien. Förmodligen runt avsnitt 18-19 då det oftast börjar bli lite mer kryddigt i julkalendrar.

Väl nere vid stranden fick ve se de första piraterna i serien som letade efter masken  som huvudpersonerna hittade i första avsnittet. En av piraterna som i denna serie heter Bert spelas av en skådespelare som heter Christoffer Nordenrot. En väldigt duktig skådespelare som förtjänar fler roller i sin kariär än vad han har.

Likes

Comments

Vi kan säkert alla som sett årets julkalender hålla med om att detta måste vara något av det värsta som visats som julkalender. Jag ska vara snäll. Den nya julkalendern är inte dålig. Den är spännande ​och välgjord (hittills). Men den passar inte som julkalender. Ingen snö, inge julstämning och skiten är förfan inspelad i Kroatien. Serien är säkert skapad för att film teamet ville ha en utlandsresa. Julkalendern har inget med julen att göra. Dock hade den varit intressant som sommarlovs material eller liknande.

Det är dock intressant att se att Ana Gil de Melo Nascimento (Dioda från mysteriet på Greveholm) är med i julkalendern och spelar mamma. Det intressanta är att hon har varit med i två fantastiska julkalendrar och ändå tackar ja till den här skiten. Ett annat känt ansikte dyker även också upp i årets julkalender. Buster Isitt. Som är känd som Ingo Rantanen i Julkalendern Hotell Gyllene knorren.

Om ni inte redan sett det så gå till svt.se och titta och ha en personlig åsikt om ni gillar den eller inte.

Likes

Comments

Julkalendern privatdetektiv Ture Sventon sändes på svt 1989. julkalendern tar oss med på 4 mysterium av de 10 Ture sventon böckerna som Åke Holmberg har skrivit. Vi får följa med Ture Sventon i hans jakt på att gripa Wille vesla, en ökänd skurk som aldrig kan åka fast. Kommer då Ture Sventon att kunna fånga honom? Det är det vi får se.

Dena julkalender är inte så julinriktad förens de 6 sista avsnitten i serien, då det är jul i Stockholm och vi får följa med vår detektiv på att lösa en silverstöld i en juvelerarbutik i Stockholm. För att vara gjord 1989 så är serien väldit välgjord med tanke på att filmskaparna använts sig av avancerad "Green screen" teknik som inte var så vanligt vid denna tid punkt. Förutom detta är det ett väldigt bra skådespeleri av alla i serien. Specielt bra är skådespelet från Hele Skog, Johan Ulveson och Pierre Lindstedt. alla 3 har haft lysande kariärer och jag tror inte att någon av er missat någon av dem efter denna serie. Både Johan ulveson och pierre Lindstedt har båda varit med i senare kommna julkalendrar medans helge skog har blandannat medverkat tillsamans med Johan i Jönsonligan spelar högt. Och så är Helge Skog känd som berättarrösten i Halv åtta hos mig.

Julkalendern fick 2 år senare en film uppföljare vid namn Ture Sventon och fallet Isabella.

Serien är värd att se mer än en gång och får ett betyg på 7/10

Likes

Comments