ÄNTLIGEN ska jag åka tillbaka till Thailand !

Det är nu 4 år sedan jag tog min "lilla" ryggsäck och flög ner till Bangkok. Under min resa hade jag turen att se Australien, Laos, Malaysia, Indonesien och Thailand. Ända sedan jag kom tillbaka hem till Sverige har jag sagt att jag vill åka tillbaka till värme, uppleva riktig Värme igen. Värme som värme själen ! Å nu har jag lurat ut min mamma på denna tur.

Sist jag reste var det många av mina drömmar som gick i uppfyllelse och en av dessa var att få bada med delfiner. Vi åkte och först fick vi se en delfin show och sedan gick vi simma med 3 olika delfiner, det tog hela dagen. och drömmen gick i uppfyllelse som man haft med sig sedan man var ca 6 år.

Denna gången blir det nog ingen delfin bading om de inte kommer fram när man är ute och dyker. Vi har väl inga spikade planer, jag skulle som sagt vilja dyka åter igen och göra en tatuering. Men man vet aldrig vad livet serverar, så det är bara att luta sig tillbaka och se vart livet tar en.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det jobb, plugg och utgång på schemat. Men på jobbet satt jag och en kollega och diskuterade system i samhället. Tidigare har jag aldrig hört någon prata om detta och undrade vad hon menade. Det tog fram massa nya tankar och funderingar. Det kom ifrån att vi diskuterade #ihave och #metoo och att jag hade hört att vissa gay personer också delat med sig av sina övergrepp, men pga att de var män fick de inte dela sina historier. Detta tycker jag var mycket underligt, varför skulle inte de få dela med sig av sina upplevelser. Är det mer illa att bli utnyttjad bara för att man är tjej ? Är det inte illa nog att man varit med om ett övergrepp, ska vi nu bestämma vem det är mest synd om. Ska vi inte stötta varandra ?

Hon berättade iaf för mig att när vi var små och en pojke kom och ryckte oss i håret eller tafsade lite gran, sprang i omklädningsrummet och tjuvkollade fick man alltid förklarat av lärarna att; "Det är ju för att han gillar dig!" eller "Boys will be boys!". Alltså lär vi barn i unga år att pojkar får bete sig lite som det passar pga att de kan inte rå för det. Vad är det ger det för signaler ? Alla människor provar ju alltid gränser för att se hur långt man kan gå innan någon säger NEJ, detta är inte okej !

Jag blev faktiskt rätt ställd, har aldrig tänkt på detta innan. Att vi lär vår barn att detta är en norm, någon som alla gör och råkar ut för och det är okej ! Jag hoppas att ju mer info vi får om detta att vi faktiskt börjar tänka om, vi har eller ska kanske skaffa barn i framtiden. Ta bart denna norm och förklara för dem att detta är fel !

Likes

Comments

Fredag kväll och tentan är om 4 dagar, det är exakt rätt dag att ta upp min ide angående att starta en blogg.

Under sensommaren/hösten har jag fått varit "försöks kanin" till en kvinna som utbildar sig till personlig coach. Så min bästa tjejkompis kompis var en av dessa och behövde två som skulle vilja vara "kunder" eller vad vi ska kalla det. Och jag var helt på, har tänkt de senaste åren att böja i samtalsterapi men vill ha mer råd och faktiskt utvecklas inte bara "gnälla" om mina problem. Jag ville bli "FRISK" eller sluta vara så destruktiv.

I September var första samtalet och jag blev så glatt överraskad fast det har med att inte få råd utan att komma till egen insikt. det är precis vad som har passat mig, att fundera på varför man tänker på ett sätt eller hur man kan se på saker från ett annat håll. I tisdags vara sista gången vi skulle prata och jag kommer sakna mina stunder att prata med någon som har en sån insikt och förståelse. Men jag hoppas verkligen att jag bär med mig detta jag har lärt mig under dessa veckor och använder mig av det. Är ju 27 och senil så vi håller tummarna.

För 5 månader och 4 dagar sedan min pappa lämnade oss, jag satt mitt ute på Atlanten på min praktik och fick samtalet från min mamma. Jag har aldrig förlorat någon och det var min pappa som skulle gå först. Efter att ha kämpat hela sommaren med städning, räkningar, bouppteckning m.m. kom denna coach in i mitt liv och hjälpte mig igenom mycket av sorgen jag bär med mig. Det är så kort tid som gått och inget kommer att bli som innan men jag ska göra allt jag kan för att ta mig framåt, även om det är en millimeter i taget.

Likes

Comments