En sak som förändrats massor den senaste tiden är att jag börjat våga lite på mig själv. Min nya grej SKA vara att säga JA till nya upplevelser, oberoende om det känns läskigt eller inte. Jag SKA alltså fundera mindre och bara GÖRA. För visst jag vet att det kommer vara nervöst, visst kommer jag ångra mig sekunderna innan MEN känslan efteråt är oslagbar. Nya situationer har alltid varit skrämmande för mig, nästan gett mig lite ångest och ofta har jag fegat ur innan jag ens vågat pröva. MEN ju mer nya skrämmande situationer jag utsätter mig för, desto mer inser jag att det ju inte är så farligt. Nervös får man vara, pirrig och ivrig också men ångesten är borta och känslan i magen är ändå en helt annan.

mina fina blommor som jag fått av vänner och av min chef <3

Varje gång som något känns skrämmande nu tänker jag tillbaka på första resan jag gjorde till Sverige. DET var skrämmande, DET var det modigaste jag gjort i mitt liv och då jag tänker tillbaka på det och inser att jag klarade av det så VET jag ju att kommande utmaning också kommer gå bra. Så tänkte jag inför mitt första spinningpass och så tänker jag tänka inför kommande nya uppgifter också.

Jag är ju faktiskt här av en orsak, även om jag ännu får brottas med lite hjärnspöken mellan varven. Det är inte en slump att jag jobbar på sports gym idag. Jag är faktiskt rätt duktig, och jag VILL lära mig mera och jag är beredd att verkligen satsa. Förr har jag alltid varit den som kanske testat och om jag inte direkt är BÄST så tappar jag intresse. Nu är det inte så, nu är jag mer än medveten om att jag inte kan vara bäst. Som ny i denna värld är man inte bäst, för man blir bättre av erfarenhet och genom att göra, göra och göra. Låter självklart, men för mig har det inte alltid varit det.

Och i morgon är det igen dags att testa något nytt, får hoppa in och vicka då en kollega är borta. Spännande!

Likes

Comments

I måndags var också en stor dag för mig. Det var nämligen första gången jag höll ett spinningpass. Jag var så galet nervös innan, men samtidigt var det roligt och spännande. Alla fina kollegor var så peppande innan, höjde mitt självförtroende och försäkrade mig att dom inte skulle sätta mig i denna roll om dom inte trodde jag skulle fixa det. Att hoppa upp på cykeln där framför nästan 30 pers kändes både stort och skrämmande. Men det gick riktigt bra, jag kunde till och med ha roligt. Inga större missöden, lite strul med micken men den vanan kommer ju med tiden. Kunderna kämpade på bra, svettades och verkade ha kul.

Ett stort steg för mig, och jag är glad att mitt första spinningpass gick såhär bra. Det känns bra att jobba vidare på det nu. Efter passet var jag så hög på adrenalin att benen skakade, hade världens bredaste leende och var så stolt över mig själv. Fick nästan knipa mig själv för att förstå att jag verkligen just hade gjort detta. Kunderna var nöjda efteråt och flera kom fram och gav beröm också. Detta gav mig bara mersmak, att vara instruktör är ju så GALET ROLIGT!

Likes

Comments

Idag kom mailet som jag väntat på, som jag stressat för och som jag drömt mardrömmar om. STORT GRATTIS till din licens. Kände bara hur tårarna fyllde ögonen och jag fick samla mig en stund innan jag ens kunde berätta för Anton. Det är en så stor lättnad att den delen nu är klar. NU är jag färdig PT med licens och allt och det känns så bra! För ett år sedan tog jag beslutet att börja satsa på min dröm, och nu sitter jag här med en kostrådgivarlicens och en PT licens. (ett praktiskt prov på gruppträningsinstruktör ännu så är jag liksom "klar")

Det känns verkligen så otroligt bra just nu, att bevisa för mig själv att jag kan. För jag tvivlade riktigt hårt på mig själv innan och efter provet. Jag är så stolt över att jag vågade påbörja detta och att jag nu rott den största delen i hamn. JAG har gjort det, för mig själv och helt själv.

Nu sticker jag til gymmet, lite egen träning först och sedan jobb. Hoppas ni också har en bra tisdag!

Likes

Comments

Sitter här hemma i köket nu, helt rödrosig om kinderna av lycka. Vilken kväll det blev! Så otroligt roligt och det gick så bra, stämningen var på topp från början till slut och jag tror verkligen att alla deltagare hade roligt. Det blev precis så lyckat som vi hade hoppats, och detta gör ju att vi ser framemot nästa workshop ÄNNU mera!

För mig är det ju helt nytt att stå där på "andra sidan" som instruktör istället för deltagare, men direkt vi körde igång släppte nervositeten och jag kunde verkligen njuta av kvällen. Och som jag redan tidigare skrev kändes det väldigt skönt och bra att ha Linda vid min sida. Så glad över att jag får skolas in i detta av just henne <3

Alla deltagare var verkligen superpeppade och körde verkligen till 110%. Härligt att se, börjar förstå varför andra som jobbar med träning "går i gång" på svettiga människor. Det är verkligen något speciellt att se människor kämpa, ha roligt och svettas. Efter FYS blev det såklart lite MYS också. Poppisar, choklad, gurka, äppel och banan. Lyxigt värre att smaska poppisar på gymmet. Vi stängde dörren med en så skön fredagsfiilis i kroppen. Ett fint avslut på denna vecka! Så tusen tusen tack till alla härliga deltagare, det är ni som gör vårt jobb så roligt. Och ett sista megatack till finaste Linda, för vet ni utan henne hade jag aldrig stått här! <3

Så tusen tusen tack till alla härliga deltagare, det är ni som gör vårt jobb så roligt. Och ett sista megatack till finaste Linda, för vet ni utan henne hade jag aldrig stått här! <3 Nu blir det godnatt, vissa skall jobba i morgon igen.

Likes

Comments

hejsan! tyst på bloggen igen, det beror främst på att jag haft en skittuff vecka. Helgen i Stockholm blev inte alls vad jag hade tänkt mig (skall berätta om det också, men kände att jag behöver få lite distans till allt föst) och som den känslomänniska jag är har det påverkat mig mer än jag hade velat. Det är något jag jobbar med hela tiden, att inte vara så hudlös och känslig. I perioder känns det riktigt bra men sen kommer det mer krävande perioder igen.

Men nu skall jag inte gnälla på om det, för idag är jag taggad och väldigt pirrig. Det är nämligen dags för våran första WORKSHOP på gymmet. Intresset för WORKSHOPSen har varit stort, vilket är så otroligt roligt! Men visst är det spännande också, pirrigt och lite skrämmande. Första gången för mig i denna roll, är säker på att det kommer bli hur roligt som helst. Och det bästa av allt är att jag ju inte är ensam, känns väldigt tryggt att ha Linda där med mig. Tänk att vi idag skall dra igång detta projekt, inte ens 2 år efter våran första träff (1 år och 11 månader om man skall vara korrekt). WOW, känns stort och mäktigt!

Annars löper allt på, vi jobbar vidare för att hitta en fungerande vardag och precis som hos alla andra familjer har vi bättre och sämre veckor. Vissa veckor möts vi i dörren och hinner inte annat än ge varandra en gonattpuss innan båda snarkar. Men så kommer det lugnare veckor igen, då vi hinner ta ikapp. För oss är det viktigt att båda (både Anton och jag) skall få göra det som vi brinner för och hittills går det bra. Så länge barnen mår bra och vi känner att vi orkar så tar vi ingen stress. Jag trivs så otroligt bra på Sports Gym och Anton med sin firma, vi är lyckligt lottade som kan jobba med våra drömjobb. Vi är också innerligt tacksamma för alla som hjälper till med barn-vaktning osv. Kan tacksamt konstatera att vårt kontaktnät är tätt <3

Ja det blev väl mest bara flum idag, hoppas ni får en fin och skön fredag. Med eller utan fredagsfys ;)

Likes

Comments

OJ WOW vad mycket människor det var på gymmet igår. HÄRLIGT med peppade människor, det nästan vibrerar i luften på gymmet. För NU har människor bestämt sig. Och alla både nya och gamla är välkomna, och jag hoppas innerligt att de skall hitta sin grej på gymmet.

bild: Rolf Lindblom Viking Film Productions

Känslan då man bestämt sig är ju fantastisk, peppad till tänderna och ladda till 1000 stegar man in på gymmet och kör igång. *varför har jag haft en paus?*, *oj så skönt detta var, NU är jag igång* och JA absolut det känns ju så himla bra. Jag skulle önska att speciellt de som kör igång sin träning på allvar nu kring nyåret skulle skriva upp sina tankar och känslor. Kom ihåg peppen, drivet, känslan. Skriv upp varför du kom dig iväg till gymmet och hur det kändes efteråt. Du for dit för en orsak, konkretisera den orsaken och kom ihåg den de dagar som det känns lite mer motigt att söka sig till gymmet.

Några saker som kan vara bra att tänka på nu då du är IGÅNG igen är:

- PLANERA. Reservera tid för din träning! Ja du är taggad nu, men snabbt kommer din vardag emot igen och om du inte gör utrymme för träningen kommer du kanske snart inte "hinna" träna längre. Nyckeln till att träningen blir av är ju att planera. Ta din kalender och boka in 3 pass i veckan. Man måste prioritera!

- KOSTEN. Det är mycket roligare att träna om du har tankat med BRA energi. Grönsaker, frukter, proteiner osv. Oberoende av målsättning är en bra kost alltid att föredra. VAD och HUR MYCKET beror sedan på målsättning och person och minst 10 andra faktorer. Med bra hälsosam mat kommer man långt, och känns det som att man skulle behöva mer hjälp gällande kosten kan man t.ex. investera i ett kostschema.

- SOCIALA. Vikten av att ha en träningskompis alltså, den underskattas lätt. Jag säger inte att du behöver ha en bästis att träna med, MEN att hälsa på folk och den vägen lära känna andra med gemensamt intresse för träning är super. Jag har fått så många nya vänner genom gymmet, och vissa av dem står mig idag OTROLIGT nära. Ett annat tips är att boka träningsdates med folk, testa något nytt pass tillsammans med någon eller gå till salen tillsammans. Lite draghjälp och så hinner man ju babbla lite också.

-VILA/ÅTERHÄMTNING. Känn efter i kroppen, kör inte slut på dig själv! Varva träning med olika intensiteter, varva mellan tungt och lite lättare. Kör inte slut på dig själv första veckan! Då riskerar du att bli sjuk, då behöver du pausa helt i träningen och det vill man ju inte. En vilodag betyder inte att du lägger dig på soffan hela dagen, vardagsmotion behövs ALLA dagar ;)

- REALISTISKA MÅL. Att vilja är en sak och att göra en annan, jag tycker det är smartare att lägga upp realistiska mål och sedan kunna göra något bonuspass istället. Målet kan från början vara 1 pass i veckan och allt över det är bonus. Att få känna sig NÖJD varje vecka är GULD värt för motivationen. Och tänk på att 1 pass i veckan blir över 50 pass på ett år. 5 pass en vecka i januari kommer inte göra någon skillnad i det stora hela. Kontinuitet ger resultat!


Och sen är det bara att tuta och köra. Ibland känns det motigt att gå till gymmet och ibland väntar man hela dagen. De motiga dagarna kan du tänka på att det är lika för oss alla, alla jag lovar ALLA har dagar som det tar emot. Det viktiga är att det inte alltid känns motigt, DÅ behöver du ta dig en funderare och testa något nytt. Men det är inget fel på dig för att soffan ibland lockar mer än träningen, det är helt okej att känna så. Skillnaden på resultatet beror på vad du väljer. Var extra stolt över dig själv de dagar som du medvetet VALDE träning. Grymt jobbat!

Har du redan kört igång träningsåret 2017? Hur känns det hittills? Och kom ihåg, VARJE dag är en ny möjlighet. Det hänger ju inte på ett datum PÅ RIKTIGT. Tillsammans skall vi göra 2017 till ett magiskt träningsår!

Likes

Comments

BOOOOM jul och nyår är förbi och jag har därmed INGET som stoppar mig från att börja planera dagen med det största Det ever. Ni kommer få ta del av små glimtar här innan, lite beroende på hur intresserade ni är. Det är ju lite utanför ramen för bloggen nog. Just nu handlar mycket om PINTEREST, så jag tänkte visa ett litet urplock från mina pinnade bilder

Jag tänker mig MASSOR av lampor, pompoms, ljus, blommor och såklart människor. Vi kommer gifta oss i kyrkan och sedan förflytta oss hit hem till vår gård. JA! festen skall vara i en lada här på gården. Det kommer bli magiskt, det vet jag. Det kommer kräva en hel sommar av förberedelser men jag är övertygad om att det kommer att bli bra.

I julklapp fick jag också ett nytt PT paket med PT-Linda. Wedding Workout, vilket är SÅ skönt. En sak mindre som jag själv behöver tänka på och planera. Dags att ändra fokus på träningen nu, satsa mer på fettbörbrännande träning och bibehålla den styrkan jag har. Haha detta inlägg skulle handla om bröllopet och ändå börjar jag skriva om träning istället. Ja, ja det är väl sådan jag är.

Likes

Comments

En nyhet på Sports Gym nu 2017 är min och Lindas gemensamma påhitt, vi kommer nämligen ordna workshops. Det mesta gällande detta är fortfarande lite små hemligt, men idag skickade vi ut en "save the date" bild på SoMe.

Det kommer att komma mer info om vad som skall hända den 20.1.2017, SNART. Om ni vill vara säkra på att ni inte missar det så skall ni GILLA våran FB sida. HÄR hittar du den. En annan rolig nyhet är att Sports Gym nu också finns på instagram, HÄR hittar ni den.

Jag är riktigt taggad för våren nu, ska bli så roligt att börja använda all den kunskap som jag samlat på mig under 2016, att börja testa hur saker och ting fungerar i praktiken. Känns så otroligt tryggt att få handledning av alla duktiga kollegor på gymmet, det kommer bli svinbra! Jag hoppas ju att ni också känner er taggade, att 2017 kommer bli ett bra år helhetsmässigt (och träningsmässigt).

Om ni är nyfikna på vårens schema på vårt fina gym kan ni kolla in det här nedanför. Eller kika in på gymmet och säg hej! Gymmet är så mycket mer än maskinerna i salen, om man bara vågar ge det en chans så finns där ju faktiskt något för ALLA. Nu på vårens schema finns det både gamla godingar och fräscha nyheter. Riktigt tuffa svettiga pass, och pass som fokuserar mer på lugna rörelser, på rörlighet osv. något för alla alltså. Nu ska jag sluta babbla, ni får helt enkelt pröva själva istället! VI SES PÅ GYMMET VA?

Likes

Comments

Sällan har jag väntat så mycket på ett nytt år som nu. Det är ju dumt att hänga upp sig på ett datum, MEN samtidigt är det så skönt att kunna lämna det gamla året bakom och börja på något helt nytt igen. Allt är precis som förr, men ändå känner jag att jag har en ny möjlighet. Ni som förstår förstår och nu andra kan ju skaka lite på huvudet..

Inför det nya året har jag verkligen försökt planera och fundera lite extra. Jag har formulerat mina målsättningar, gjort upp planer och försökt förutse hinder. Planen för de första 7 månaderna är att planera och förbereda inför bröllopet. Både rent praktiskt inför festen men också kroppsligt och mentalt. Har inte någon direkt stress inför bröllopet, inte ännu i alla fall. Men mer tankar om bröllopet kommer säkerligen att dyka upp nu så småningom.

Idag har jag tagit en skön promenad med en sovande dotter i vagnen. Ett mål för 2017 är att öka vardagsmotionen, jag tränar ju mycket men utanför gymmet är jag rätt så lat och bekväm. DET vill jag gärna se en ändring på nu under 2017. Efter promenaden blev det burgare, något som jag för ett år sedan hade haft problem med. Liksom skräpmat direkt den första januari, då är ju året förstört. Men i år tänker jag försöka se på situationer mindre svartvitt. Det finns INGET som kan förstöra! Varje dag är en ny möjlighet att göra bra val. Jag vill alltid välja det bästa alternativet, vilket då idag t.ex. betydde att jag anpassar mig enligt andras önskemål (de ville ha burgare) men väljer då ändå att äta en sallad. För mig blir det mer hållbart, för det är en taktik som kommer fungera. Och det är ju DOM förändringarna jag vill göra, som jag vet för mig närmare mina mål men som samtidigt är rimliga och fungerar i min vardag.

Likes

Comments

Idag är det 9 år sedan vi blev tillsammans, 9 år är en rätt så stor del av mitt 25åriga liv. Vi blev tillsammans då jag var 16 år, gick i gymnasiet och höll på med teater på fritiden. Att den där POKEn på FB skulle leda till allt detta hade vi väl aldrig i våra vildaste fantasier kunnat ana. Inte trodde jag heller att Antons hem 6 år senare skulle vara vårt gemensamma hus. Att få växa upp tillsamamns med sin partner gör att förhållandet blir speciellt. Vi delar en gemensam historia från december 2007 till idag.

MYCKET har minsann ändrats sedan dess. Jag är evigt glad och tacksam över att han stått ut med mig, med alla mina svängar både högt och lågt. Det har inte funnits en endaste en dag som han inte varit där, han har alltid peppat mig att göra det JAG vill och alltid jobbat hårt för att allt skall vara möjligt för oss båda. Vi har delat så mycket glädje och sorg tillsammans så jag har inga tvivel på honom, jag vet att han finns där ocskå då livet blir riktigt jobbigt. Känns tryggt att ha honom vid min sida.

Han är verkligen något speciellt, min blivande man. Så genomsnäll och omtänksam. Världens bästa pappa till våra barn och min absoluta bästa vän. Pirrar lite extra i magen då jag tänker på kommande sommar och bröllop. Skall bli så roligt att få fira vår kärlek och vår familj.

Vi ska fira julen nu först och sedan kör bröllopsplaneringen i gång på allvar.

Likes

Comments