Hej alla läsare där ute!!

Jag tänkte skriva om mitt typiska helgrutin.

Jag ska helt enkelt beskriva mitt nattrutin! Ni har säkert sett jättemånga youtubers göra detta så jag tänker bara haka på det fast med en blogg istället för en youtubekanal.

Mitt natrutin blir är ju inte världens ovanligaste. Jag brukar tvätta håret och ansiktet och sedan ta på mig en ansiktsmask. Du kan läsa lite längre ner vilka olika produkter jag använder! (Inte sponsrat!)

Jag brukar sedan efter att jag duschat mig hoppa in i min mysigaste pyamas och blogga eller läsa en bok.

Jag går och lägger mig väldigt olika tider på helgerna, jag känner ju att på helgen kan man gå mer efter magkänslan än vad man gör på vardagar. Då måste man ju till skolan, jobbet osv.


Några av mina favorit saker som symboliserar lördagar för mig är självklart ansiktsmasker och min mangoskrubb (som jag skrev mer om i mitt förra inlägg) men också mitt fina doftljus, jag fick inga fina bilder på dem så det får duga med de andra bilderna som jag har tagit och sedan har jag ju redan visat de flesta av dem i andra inlägg så jag tror att ni läsare överlever!

Ha en fortsatt trevlig helg och så tror jag att vi ses nästa vecka! Hejdå!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla snälla läsare!

Förra veckan kunde ni rösta på vad ni ville att jag skulle skriva härnäst. "MIn dag" var en vinnare av alternativen. Jag är glad över att ni gillar dem kapitlerna och jag är mer än glad över att få skriva fler sånna inlägg. Men jag tänker faktist göra en lite twist på det hela. jag tänker göra en "min dag favoriter". Det är typ som "min dag" bara att jag skriver mina favirit grejer som jag rockar just den dagen eller veckan. Det kan vara allt från outfits till musik eller smink. Let's go!


Mina favorit låtar finns på min lista "MAJA" om ni söker på maiseybw11 hittar ni mina musik favoriter med både gamla och nya låtar.


_Favorit kosmetiska saker_

På ena bilden ser ni två nagelack. Den fina lila färgen har jag rockat hela veckan och den var väldigt billig. För att få nackelacket att hålla längre är det bra att använda ett "genomskinligt" nagellack. Den är också en av mina favoriter. Lavenderljuset har jag tänt nästan varje kväll för att mitt rum luktar väldigt gott efter det men också för att jag får en "cozy feeling". Ansiktismasken på den andra bilden har jag aldrig köpt innan men jag tänker testa den ikväll och vi får väl se om den är bra eller inte, Dock gör det företaget väldigt bra saker så jag tror nog att den är bra. Jag älskar mango och papaya rimmar på mitt namn så det blev ett naturligt val att köpa skrubben som ni ser på bild 2.. Dock älskar jag lukten och tänker använda den tills den är slut, då köper jag en ny :) Jag har också en medhallon och vinbär men den har jag haft väldigt länge och jag ville ha med lite nyare saker i detta inlägget._Böcker_

Boken som jag läser just nu är några år gammal men bättre att läsa böcker försent än aldrig. Den är skriven av Zoe Sugg aka Zoella. Hon är en brittisk youtuber. Jag läser boken på engleska men den finns nog också på svenska. Själva boken heter "Girl online on tour och är tvåan av hennes noveller. Ettan heter "Girl online".

_Min dag_

Jag har varit i stan och kollat på lite saker. Jag har också varit ute och åkt med min nya Jelly board!

_Ta ställning på min blogg_

Likes

Comments

Hej läsare!

Jag hade tänkt att lägga ut ett till inlägg denna veckan! Jag är med i en bokcirkel där alla läser en bok och sedan får man träffa författaren. Jag läste klart boken för några dagar sedan. Den är väldigt tunn och lättläst men väldigt spännande!

Kajsa Gordan är författaren bakom "Om jag får stanna". Den handlar om Ilona och Stella. De är två bästa kompisar som trots att de går i samma skola är väldigt olika. Ilona bor tillsammans med sin lillebror, hennes föräldrar och en massa andra familjer i ett kloster för människor som inte har tillstånd att bo i Sverige. Hon är orolig att poliser ska hitta dom och utevisa dem från Sverige och om dom gör det blir de tvungna att flytta tillbaks till sitt hemland där de inte ens kan språket och då måste hon gå om hela skolan och sedan efter fjärde klass börja skotta skrot varje dag resten av sitt liv.

Stella som är den andra huvudpersonen lider av att hennes bror bara sitter hemma hela tiden och inte vill gå till skolan. Hon vet att Ilona har det mycket sämre än henne efterssom hennes föräldrar är väldigt rika och hon får allt hon pekar på. Detta ger henne mycket skulldkänslor. Samtidigt som hon kansle kommer att förlora Ilona föralltid.

Jag rekomenderar denna boken för alla människor, det kan vara bra att läsa lite om hur det är att vara gömd i ett land för det finns många människor i Sverige och många andra länder som är det.

Jag skulle nog säga att boken passar mest 9-12 åringar beroende på hur mycket man läser.

JAg hoppar att ni gillar detta inlägget lika mycket som jag (om inte mer) och så ses vi om en vecka! 

Ps: Skriv gärna där nere om ni vill att jag ska göra fler boktips!

Likes

Comments

Hej alla människor som läser min blogg! Jag vet att jag inte har uppdaterat på väldigt länge så jag tänkte skriva lite om min dag och vad jag har hittat på.

22 september 2017 (min dag kap3)

Fredagen började med att mitt alarm slog på klockan kvart i sju och sedan vid åtta tiden stack jag till skolan. Det var inget märkvärdigt eller som hände i skolan så jag ska nog bara gå vidare och beskriva lite vad jag gjorde efter skolan.

Vid 5-6 hade jag ett balett pass vilket var väldigt roligt. Om ni inte visste att jag gick på det kom detta säkert som en chock....jag är stolt över att utöva denna aktiviteten och jag tänker inte låta människor stereotypa dena aktivitet som en bebissport för det är inte vad balett är......

Som fredagsmys blev det thaimat och efter det chips och clementiner. Jag hoppas att alla får en mysig helg och nu loggar jag ut ett tag. Ses nästa gång!❤❤❤


Have a nice weekend!

Likes

Comments

Hej läsare, detta inlägget blir lite sent men det är bara för att jag har varit i Stockholm, Wohoo!! Jag ska snart beskriva min helg. Lite längre ner kommer bilder som jag har tagit under resan!

Hela resan började på fredagen, vi satt i bilen i ungefär 6 timmar. När vi var framme vid den lilla stugan som vi hade hyrt packade vi in allt och sedan åkte vi till vasamuseét! Båten var helt fantastisk med alla detaljerna! På kvällen åt vi på en pizza restaurang!

Nästa dag (Lördag) åkte vi till Gröna lund och skansen. Jag åkte "den vilda musen", jag var helt skräckslagen efteråt, jag tror att i framtiden ska jag hålla mig till lite mindre läskiga attraktioner.

Sista dagen på äventyret var vi på hemfärd! Vi åkte också förbi gränna, där de gör polkagrisar! Spännande, fast jag fick inga bilder där!

Här är några bilder som jag tog!💗💗


Likes

Comments

Hej läsare! Visst har typ alla varit i den situationen där man har jättetråkigt och inte vet vad man ska göra, jag vet att det är jobbigt. Om du har tråkigt rätt ofta kan nog detta inlägget hjälpa dig.

Här kommer 12 tips på vad du kan göra när du har tråkigt:

1. Bjud hem en kompis, det är inte bara roligt utan du kanske hjälper din kompis ur samma tråkiga situation som du.

2. Baka någonting gott. Du behöver inte ha alla ingredienser hemma, jag brukar bara ta vad jag har hemma.

3. Gå ut på en promenad och om du vill kan du ta fina naturbilder.

4. Läs en bok (Kommentera gärna där nere om du vill att jag ska göra ett inlägg om boktips.)

5. Städa ut alla dina kläder, de som du inte vill ha kvar kan du sjänka, ge bort eller sälja. Jag vet att detta låter jättetråkigt men det är alltid en härlig känsla när man har en ren garderob.

6. Ta fram ett papper och skriv ner fem helt olika saker. Försök att bilda en berättelse som handlar om dem fem orden. Detta kanske låter jättetråkigt men det är ofta när man har tråkigt som man har tid att tänka och fantisera om saker.

7. Försök att få kontakt med en gammal kompis eller släkting, detta är inte bara roligt utan också bra. Man vill ju inte tappa kontakten med människor.

8. Skriv och planera i din kalender, om du inte har en kan du enkelt köpa eller göra en helt själv. Detta är inte bara roligt utan det håller dig mycket organiserad.

9. Kolla på en film. (Kommentera gärna om du vill att jag ska tipsa om filmer.)

10. Varför inte starta en blogg? Det är både roligt och kreativt!

11. Gör en mug cake. Det är så enkelt och om du inte redan visste det så har jag gjort ett inlägg om mugcakes så du borde läsa det!

12. Om du har kommit såhär långt i detta inlägget så är det säkert för att inget av det där uppe passade dig. Jag vet att när man har tråkigt blir man ofta trött, värre är det om det är dåligt väder. Att ha tråkigt behöver inte alltid vara så tråkigt.

Jag hoppas att du gillade detta inlägget. Jag vet att det var ett tag sedan jag la upp ett inlägg men de kommer lite då och då. Följ mig gärna på instagram där jag ska försöka vara mer aktiv.

Ge en tumme upp om du gillade detta inlägget och så ses vi nästa gång, tills dess: hejdå!💗💗

Likes

Comments

Agility har en stor plats i mitt hjärta. Jag och Abby ska förhoppningsvis börja i en agility kurs. Vi tränar rätt mycket nu när det är sommarlov, då har vi mycket tid. Hennes moster var jätteduktig och tävlade mycket i agility och det syns att hon har ärvt det.

Jag tyckte först att agility var svårt och inte direkt min grej men efter lite tålamod, nyfikenhet och kunskap som jag dels fick av min storasyster men också från böcker lärde jag mig att agility inte är en sport som man lär sig helt utantill, man lär sig alltid nya saker innom den sporten och man binder ett starkt band mellan hunden och ägaren.

Det roligaste med agility är att se utvecklingen. Ibland sker det snabbt och ibland tar det lite tid, men att vara det bästa ekiparset är inte det viktigaste, det viktigaste är att ha kul och hitta nya kompisar men min favorit sak med agility är att man får sammarbeta med ett djur, jag älskar djur så otrolig mycket och det är roligt att se när Abby hoppar, man ser rätt tydligt att hon gillar det. Det är inte alla djur som gillar agility, då är det viktigt att respektera djuren och lära sig varför de inte gillar det. Det värsta man kan göra i sådana tillfällen är att fortsätta med det, det kan vara bra med en liten paus då.

Det viktigaste som man måste tänka på är att man inte ska pressa hunden för mycket. Man ska börja från början och sedan bygga upp det och göra det lite svårare. Det är viktigt att hunden hänger med i det hela och att man inte tränar för ofta, i början räcker det bara med några minuter.

Tack för mig, denna kategorin kommer att uppdateras lite då och då, du kommer också att få lära dig lite knep och tips om du själv ska börja träna ditt fyrbenta djur. (eller två om du nu ska träna en höna)

Här nere kan du nu läsa lite bildtexter om några trix! Missa inte det.

På den försa bilden ser ni Abby springa genom en tunnel. Det roliga med tunneln är att När jag tog ut tunneln för första gången och försökte få in henne i tunneln var hon jätterädd och hon till och med gnällde och skrek. Jag fick ta ut henne ur tunneln och lämnades med en tanke av att hon skulle vara rädd för tunnlar i hela sitt liv, jag hade fel. När jag sedan gjorde iordning tunneln satt jag med henne på ena änden och kastade in en bit korv i tunneln. Hon satt och kollade på den länge och sedan tog hon några lugna steg in i tunneln. Det var inte ens två minuter sedan jag då hade dragit ut tunneln för första gången och hon hade varit livrädd för den. Nu är hon helt lugn med tunneln men hon hade aldrig tagit sig in i den om hon inte hade haft en stöttande tränare. Därför ber jag dig om du ska börja träna agility med din hund att du stöttar och är en snäll och trevlig kompis.

Här är en bild på henne när hon lite mindre och då passade jag och min familj på att låta henne få lite miljöträning. Hon fick börja med att kolla på djuren på gården och springa lite på fälten och i gräsmattan. Sedan träffade hon våra kompisar och släktinagr. Hon har också många gånger hälsat på på ålderdomshem och vi gick mycket i centrum av stan så att hon skulle få träffa människor. Nästan alla ville stanna och klappa henne. Om du precis har fått din valp eller planerar att skaffa en ska du låta den känna på olika miljöer och träffa olika människor.

Jag vet att denna bilden är lite suddig. Men jag gillar teknikerna som vi använde här. Abby hade huvudet fram och var helt fokuserad på agilitybanan medans jag snabbt jämte henne höll i korvbitar för att hon skulle hålla sig motiverad.

Det är viktigt att komma på ord som hunden ska lyda. Ett bra ord som jag använder när jag vill att hon ska stå på bakbenen är "upp".

Jag hoppas att du gillade detta inlägget! Jag kommer att ha rätt fullt upp i veckan så nästa inlägg kommer nog på söndag.

Kommentera gärna där nere vad du vill se mer av på denna bloggen!

Likes

Comments

16 juli 2017

Imorse vaknade jag 07:53, det är en bra tid att vakna. Det första jag gjorde då var att dra upp min dator i sängen och läste lite kommentarer på bloggen. Jag är så glad över alla fina kommentarer jag har fått den sista tiden, det betyder allt. Jag såg också att mitt nyaste inlägg hade blivit rätt populärt och jag planerar att göra fler inlägg i den kategorin.

Mitt nästa inlägg kommer att vara under kategorien agility, en liten inledning där ni får lära er hur mycket agility betyder för mig även om jag inte har hållt på med det så länge.

Idag har det varit en jättehemsk dag, det har regnat hela tiden och jag har inte haft någon lust att gå ut. Sedan ungefär 13:30 åkte jag, min mamma och mina syskon och hälsade på min mormor, där stannade vi till klockan halv fem.

Nu ska jag ta och läsa en bok och sedan käka lite middag, fiskpinnar :)


Här får du några bilder som enkelt kan sammanfatta min dag. Jag har ju inte gjort så mycket precis men jag fick några fina bilder.


När jag sedan börjar skolan, som jag gör den 18 agusti kommer inte jag att uppdatera så mycket på denna kategorin. Kanske bara en gång i veckan. Jag kommer sammanlagt att lägga ut 2-3 inlägg i veckan. En "min dag" och nått annat inlägg av mina flera kategorier. Ni kan gärna tipsa mig om vad ni vill se mer av på denna bloggen.

Här är en bild på några kläder som jag gillar väldigt mycket. Tröjan är en Hampton Republic och byxorna har jag ärvt av min storasyster

Likes

Comments

Vad är en mug cake?
"Med några ingredienser och lite fantasi kommer jag långt"

Jo, det är en liten bakelse som man blandar ihop av vanliga ingredienser som man ofta har hemma. Man blandar in det i en vanlig temug och sedan stoppar man den i mikron. Efter en minut har man en varm och god bakelse. Blir du intresserad av att göra en mug cake? Ja då har du kommit rätt!

Du behöver:

1 msk smör eller rapsolja (Som jag brukar använda och det går lika bra.)

2 msk mjöl

2 msk socker

1 msk kakao (Du måste inte ha det men om du vill ha en choklad mug cake ska du absolut ha det.)

½ tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

1 nypa salt

2 msk mjölk (Det går lika bra med mandel eller soya mjölk.)


Instruktioner:

1. Smält smöret så att det blir en rinnig konsistens.

2. Blanda alla torra ingredienser i en mugg.

3. Tillsätt sedan smöret

4. Tillsätt sedan mjölk.

5. Blanda tills du har en kletig smet och sätt sedan in den i mikron i en minut.

6. Ät och njut!

Att göra en mug cake är mycket enkelt och roligt. Jag har hittat detta recept på internet men eftersom alla ingredienser inte passar mig har jag ändrat på receptet när jag har gjort det. Detta receptet är grundreceptet men det är mycket enkelt att byta ut eller tillsätta fler ingredienser. Det är spännande att göra flera olika för det finns så många olika smaker där ute som ingen har testat. Jag planerar att ge er fler recept på mugcakes och andra bakverk.

Jag är personligt inte så bra i köket men med några ingredienser och lite fantasi kommer jag långt, testa du med!

Jag hoppas att du gillade detta inlägget! Vi ses nästa gång, tills dess: Hejdå!

På denna bilden ser du en vanlig choklad mug cake som min syster har toppat med grädde och lite strössel. Jag gjorde också en mug cake men jag fick inte tillräckligt fina bilder på den så jag valde att ha denna bilden på hennes mug cake istället.

Likes

Comments