Agility har en stor plats i mitt hjärta. Jag och Abby ska förhoppningsvis börja i en agility kurs. Vi tränar rätt mycket nu när det är sommarlov, då har vi mycket tid. Hennes moster var jätteduktig och tävlade mycket i agility och det syns att hon har ärvt det.

Jag tyckte först att agility var svårt och inte direkt min grej men efter lite tålamod, nyfikenhet och kunskap som jag dels fick av min storasyster men också från böcker lärde jag mig att agility inte är en sport som man lär sig helt utantill, man lär sig alltid nya saker innom den sporten och man binder ett starkt band mellan hunden och ägaren.

Det roligaste med agility är att se utvecklingen. Ibland sker det snabbt och ibland tar det lite tid, men att vara det bästa ekiparset är inte det viktigaste, det viktigaste är att ha kul och hitta nya kompisar men min favorit sak med agility är att man får sammarbeta med ett djur, jag älskar djur så otrolig mycket och det är roligt att se när Abby hoppar, man ser rätt tydligt att hon gillar det. Det är inte alla djur som gillar agility, då är det viktigt att respektera djuren och lära sig varför de inte gillar det. Det värsta man kan göra i sådana tillfällen är att fortsätta med det, det kan vara bra med en liten paus då.

Det viktigaste som man måste tänka på är att man inte ska pressa hunden för mycket. Man ska börja från början och sedan bygga upp det och göra det lite svårare. Det är viktigt att hunden hänger med i det hela och att man inte tränar för ofta, i början räcker det bara med några minuter.

Tack för mig, denna kategorin kommer att uppdateras lite då och då, du kommer också att få lära dig lite knep och tips om du själv ska börja träna ditt fyrbenta djur. (eller två om du nu ska träna en höna)

Här nere kan du nu läsa lite bildtexter om några trix! Missa inte det.

På den försa bilden ser ni Abby springa genom en tunnel. Det roliga med tunneln är att När jag tog ut tunneln för första gången och försökte få in henne i tunneln var hon jätterädd och hon till och med gnällde och skrek. Jag fick ta ut henne ur tunneln och lämnades med en tanke av att hon skulle vara rädd för tunnlar i hela sitt liv, jag hade fel. När jag sedan gjorde iordning tunneln satt jag med henne på ena änden och kastade in en bit korv i tunneln. Hon satt och kollade på den länge och sedan tog hon några lugna steg in i tunneln. Det var inte ens två minuter sedan jag då hade dragit ut tunneln för första gången och hon hade varit livrädd för den. Nu är hon helt lugn med tunneln men hon hade aldrig tagit sig in i den om hon inte hade haft en stöttande tränare. Därför ber jag dig om du ska börja träna agility med din hund att du stöttar och är en snäll och trevlig kompis.

Här är en bild på henne när hon lite mindre och då passade jag och min familj på att låta henne få lite miljöträning. Hon fick börja med att kolla på djuren på gården och springa lite på fälten och i gräsmattan. Sedan träffade hon våra kompisar och släktinagr. Hon har också många gånger hälsat på på ålderdomshem och vi gick mycket i centrum av stan så att hon skulle få träffa människor. Nästan alla ville stanna och klappa henne. Om du precis har fått din valp eller planerar att skaffa en ska du låta den känna på olika miljöer och träffa olika människor.

Jag vet att denna bilden är lite suddig. Men jag gillar teknikerna som vi använde här. Abby hade huvudet fram och var helt fokuserad på agilitybanan medans jag snabbt jämte henne höll i korvbitar för att hon skulle hålla sig motiverad.

Det är viktigt att komma på ord som hunden ska lyda. Ett bra ord som jag använder när jag vill att hon ska stå på bakbenen är "upp".

Jag hoppas att du gillade detta inlägget! Jag kommer att ha rätt fullt upp i veckan så nästa inlägg kommer nog på söndag.

Kommentera gärna där nere vad du vill se mer av på denna bloggen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

16 juli 2017

Imorse vaknade jag 07:53, det är en bra tid att vakna. Det första jag gjorde då var att dra upp min dator i sängen och läste lite kommentarer på bloggen. Jag är så glad över alla fina kommentarer jag har fått den sista tiden, det betyder allt. Jag såg också att mitt nyaste inlägg hade blivit rätt populärt och jag planerar att göra fler inlägg i den kategorin.

Mitt nästa inlägg kommer att vara under kategorien agility, en liten inledning där ni får lära er hur mycket agility betyder för mig även om jag inte har hållt på med det så länge.

Idag har det varit en jättehemsk dag, det har regnat hela tiden och jag har inte haft någon lust att gå ut. Sedan ungefär 13:30 åkte jag, min mamma och mina syskon och hälsade på min mormor, där stannade vi till klockan halv fem.

Nu ska jag ta och läsa en bok och sedan käka lite middag, fiskpinnar :)


Här får du några bilder som enkelt kan sammanfatta min dag. Jag har ju inte gjort så mycket precis men jag fick några fina bilder.


När jag sedan börjar skolan, som jag gör den 18 agusti kommer inte jag att uppdatera så mycket på denna kategorin. Kanske bara en gång i veckan. Jag kommer sammanlagt att lägga ut 2-3 inlägg i veckan. En "min dag" och nått annat inlägg av mina flera kategorier. Ni kan gärna tipsa mig om vad ni vill se mer av på denna bloggen.

Här är en bild på några kläder som jag gillar väldigt mycket. Tröjan är en Hampton Republic och byxorna har jag ärvt av min storasyster

Likes

Comments

Vad är en mug cake?
"Med några ingredienser och lite fantasi kommer jag långt"

Jo, det är en liten bakelse som man blandar ihop av vanliga ingredienser som man ofta har hemma. Man blandar in det i en vanlig temug och sedan stoppar man den i mikron. Efter en minut har man en varm och god bakelse. Blir du intresserad av att göra en mug cake? Ja då har du kommit rätt!

Du behöver:

1 msk smör eller rapsolja (Som jag brukar använda och det går lika bra.)

2 msk mjöl

2 msk socker

1 msk kakao (Du måste inte ha det men om du vill ha en choklad mug cake ska du absolut ha det.)

½ tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

1 nypa salt

2 msk mjölk (Det går lika bra med mandel eller soya mjölk.)


Instruktioner:

1. Smält smöret så att det blir en rinnig konsistens.

2. Blanda alla torra ingredienser i en mugg.

3. Tillsätt sedan smöret

4. Tillsätt sedan mjölk.

5. Blanda tills du har en kletig smet och sätt sedan in den i mikron i en minut.

6. Ät och njut!

Att göra en mug cake är mycket enkelt och roligt. Jag har hittat detta recept på internet men eftersom alla ingredienser inte passar mig har jag ändrat på receptet när jag har gjort det. Detta receptet är grundreceptet men det är mycket enkelt att byta ut eller tillsätta fler ingredienser. Det är spännande att göra flera olika för det finns så många olika smaker där ute som ingen har testat. Jag planerar att ge er fler recept på mugcakes och andra bakverk.

Jag är personligt inte så bra i köket men med några ingredienser och lite fantasi kommer jag långt, testa du med!

Jag hoppas att du gillade detta inlägget! Vi ses nästa gång, tills dess: Hejdå!

På denna bilden ser du en vanlig choklad mug cake som min syster har toppat med grädde och lite strössel. Jag gjorde också en mug cake men jag fick inte tillräckligt fina bilder på den så jag valde att ha denna bilden på hennes mug cake istället.

Likes

Comments

Hej, "Min dag" är en serie som jag kommer att skriva mycket i. Den serien kommer att handla om min dag helt enkelt. Nu hade jag tänkt att skriva mitt första inlägg i denna serien, jippi!

15 juli 2017

Hej bloggen! Jag vaknade ungefär klockan nio imorse, jag vet att det är rätt sent men nu när det är sommarlov spelar det inte direkt någon roll vilken tid jag vaknar. Jag skulle åkt till stan med en kompis men så blev det inte. Vilken tur att jag hade andra planer framför mig. På eftermiddagen gjorde jag en mug cake för att ta fina bilder. De bilderna behöver jag till ett inlägg som jag håller på med nu, om inga av mina planer ändras så kommer det inlägget nog att vara ute imorgon. Såklart handlar det om hur man gör en mug cake, jag älskar mug cakes. Om du inte vet vad en mug cake är eller om du bara vill lära dig hur man gör en är det inlägget något för dig.

Jag vet inte hur det har varit där du bor men här har det varit brännande varmt hela dagen och jag fick hoppa i poolen många gånger för att inte dö av värmeutslag.

För någon timme sedan var jag på stranden, där var det svalt i vattnet och vi var ju inte ensamma precis....

Här kommer några sommarbilder!

Hej så länge!

Likes

Comments

Hej alla människor där ute som läser min blogg! Jag skrev ett inlägg på engelska för några månader sedan. Jag kom sedan på rätt snabbt att jag ville ändra denna bloggen och göra den svensk så jag raderade det inlägget. Svenska är jag ju ändå bäst på även om jag är 50% svensk och 50% engelsk.

Om ni skulle vilja att jag skriver lite engelska inlägg så kan ni gärna skriva det i en kommentar. Jag vill inte att detta inlägget ska bli så långt så jag ska förklara för er nu.

Jag vet att jag bara har lagt utt ett inlägg än så länge det är bara för att jag jobbar hårt med inläggen för att de ska bli så bra som möjligt och för att jag har haft fullt upp den senaste tiden. Om ni kollar på kategorierna så står det att denna bloggen kommer att handla om mig, kompisar, självförtroende, agility, recept och en massa mer. Jag vet att detta är väldigt många olika saker men jag ska utmana mig själv att hitta ett sätt för detta att funka. Jag vill inte göra denna bloggen för random och konstig så jag ska försöka hitta en speciell stil på det hela.

Jag planerar att mitt nästa inlägg kanske ska handla om hur man gör en perfekt mug cake eller några mina bästa boktipps. Jag hoppas att detta blir något spännande att se fram emot. Jag kommer att skriva mycket om självförtroende och känslor på denna bloggen för det är något som jag tycker är viktigt.

Innan jag nu avslutar detta inlägget så vill jag bara berätta att jag kanske kommer att skriva lite om vad jag har gjort i helgen eller bara beskriva mina känslor, den kategorin kommer att heta "min dag". Detta gör jag för att det ska bli så enkelt som möjligt att lära känna mig.

Hejdå och tack för mig, jag hoppas att ni får en trevlig vecka!

Likes

Comments

Ja hej, Maja här!

Hej Jag heter Maja och är tolv, snart tretton år. Jag har skrivit dagböcker i flera år så detta blir nog ingen hård match. Jag går på en helt vanlig skola med helt vanliga kompisar. Jag har ett helt vanligt liv och jag har helt vanliga husdjur. Jag har helt vanliga föräldrar och helt vanliga systrar, vet du vad? Glöm det jag sa, jag är inte så normal. Jag har inte alla de nya sakerna som man måste ha. Jag köper inte hål i mina byxor, jag bär inte kaninskinn runt halsen och jag har inte tusen selfies på min mobil. Det enda jag har är mig själv, ja det låter ju konstigt. Jag bor ju i ett hus med en familj och husdjur. Jag har kanske lite mer en bara mig själv men jag är nöjdast med mig själv!

Förlåt, jag glömde ju att jag inte får ljuga i denna bloggen! Jag vet att jag inte tror på mig själv till hundra, det är många som inte gör det. Men om man skulle göra det skulle man komma längre i livet och alla drömmar skulle bli enklare att nå och man skulle lära sig att stå ut och leva ett vanligt liv utan hemska funderingar och sorgliga tankar, det är ett liv som många längtar efter. Men det är ingen annan som kan ändra på dig så om du vill få bättre självförtroende måste du släppa alla de elaka komentarerna och allt skryt, du är inte värd att höra sånnt. Jag vet att det är svårt att inte tag till sig kommentarerna men det viktigaste är inte att andra accepterar dig, det viktigaste är att du accepterar dig själv!

"Det viktigaste är inte att andra accepterar dig, det viktigaste är att du accepterar dig själv"
Den enda som kan nå dina drömmar är du. De andra är där för att peppa dig och hjälpa dig, de gör inte jobbet åt dig!

Likes

Comments