Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Men alltså, hur i hela fridens namn får man motivation till att göra saker?! Jag har på sistone hamnat i lite av en svacka när det gäller all motivation till att göra saker. Äta, städa, duscha, tvätta ansiktet, plugga, öva sång och dans, hålla humöret uppe, allt har helt plötsligt blivit så mycket svårare. Det var som om livet tog en 180-graderssväng och vände upp och ner på mig. Och jag som nu bor själv (i korridor men har inga föräldrar här som "tar hand om mig") har ju alla chanser att leva som jag vill och få ordning på det sätt som passar mig bäst, äta bättre och ha mer valfrihet i vad jag äter. Ändå är det så förbannat svårt att köpa lite grönsaker och göra en gratäng, svårt att diska skålar efter jag har ätit chips (för tusan Linn, jag skulle ju inte äta något godis eller chips i november, se hur det gick!), och fy tusan vad svårt det är att anstränga mig och tvätta ansiktet varje dag!! Min hy behöver ju verkligen att jag tar hand om den aktivt, den här nya latheten passar verkligen inte in i mitt liv!

För att vända till något positivt så var vi på studiebesök på Piteås musikhögskola och jag blev väldigt sugen på att börja studera där när jag är klar med mina två år i Kalix! Jag har gått och blivit intresserad av att läsa till musiklärare helt plötsligt. (Den fantastiskt fina danssalen har inte alls något att göra med mitt stora intresse, host, host) Musikhögskolan är verkligen superfin, och utbildningen verkar jättebra! Och man kan lägga till dans som extrakurs JAG GRÅTER AHHHH!!!

Får försöka söka lite mer motivation i framtidsdrömmarna, jag kommer aldrig ha så mycket tid att spela musik som jag har här och nu så jag vill verkligen inte känna att jag slösar bort min tid här. Jag vill lära mig så mycket som möjligt under den här tiden och samla på mig upplevelser och minnen för livet. How's that for motivation? :P


(Bild nedan på mina favoritpersoner här uppe i norr, i en jättefin danssal i Piteå)

Likes

Comments

Nu är det nästan bara en vecka kvar till vårt höstprojekt är klart och vi ska upp på scenen. De senaste veckorna har vi repat som galningar och det börjar komma ihop riktigt bra nu! Vi alla är väldigt taggade på att få hoppa upp på scenen i Folkets Hus och bara ha riktigt kul ihop! Vår setlist är klar, vi har fixat scenkläder och rekvisita, nu är det bara det allra sista fixet innan vi är klara! Om någon är intresserad av vad vi gör om dagarna får ni jättegärna följa oss på instagram, @kalixartistmusikerutb

Jag har på sistone också varit väldigt nöjd med min egna insats och med att jag faktiskt har skött allting väldigt bra personligen, övat ordentligt och sett till att sjunga upp varje dag som jag ska sjunga. Har även börjat spela med gitarren ordentligt nu, och pianot med. Det känns kul och jag känner att jag utvecklas mer och mer för varje dag!

Hoppas bara att så många som möjligt dyker upp på vår konsert nästa torsdag! :D

/Kramisar

Likes

Comments

1. Städa i rummet och vädra lite. Det är så stökigt hos mig just nu att det är lika bra att göra något åt det, och då måste jag inte vara bland andra människor om jag nu vill dra mig undan heller. Dessutom kan jag spela bra musik medan jag städar och då börjar jag tänka på annat. (Om inget annat så avreagerar jag mig nog när jag får sjunga någon rockig låt av FVK och ta ut svängarna när ingen kan se eller höra mig.) Och när det sen är städat kan jag ju faktiskt lika gärna byta lakan så det blir ännu mysigare att gå och lägga mig på kvällen.

2. Redigera lite bilder på Kayza. Jo jag vet att det kanske är dumt att sitta och glo på bilder av mig och min hund nu när jag är så långt bort från henne, men när jag redigerar bilder av henne så börjar man ju tänka på allt roligt man har gjort med henne, och vad vi ska hitta på när jag kommer hem! Och hon är ju så söt och då blir det ju mycket trevligare att sitta och lyssna på musik, kanske den där listan med låtarna vi ska framföra om tre veckor? Då får jag in lite övning också inför det. (Dessutom passar det väldigt bra att lyssna på "California Dreamin'" av The Mamas and The Papas när man har hemlängtan såhär på hösten i Norrbotten)

3. Laga något gott att äta som belöning för att jag har tagit mig upp ur sängen. Jag menar, bra jobbat! Hårt kämpat! Jag hade lika gärna kunnat ligga kvar i sängen hela dagen utan minsta samveteskval men här står jag och har till och med städat i rummet! Klapp på axeln. Måste verkligen lära mig att vara snällare mot mig själv och inte döma mig själv så himla mycket. Om jag inte dömer andra människor så borde jag ju definitivt inte döma mig själv över minsta lilla. Ska fan prova att laga nåt avancerat. Eller vågar jag det förresten? Om jag misslyckas med maten och det inte blir så gott som jag hoppats kan jag ju bli jättebesviken istället... NEJ, fryspizza blir det! Måste ändå unna mig lite...

4. Lyssna på en bra ljudbok. Gärna en av Martina Haag, för hon är så himla rolig. Hennes bok "Heja, Heja!" lyssnade jag klart på häromdagen, vilket var synd nästan. Den var så himla bra och rolig att när den tog slut visste jag inte riktigt vad jag skulle lyssna på. Men nu lyssnar jag på en annan av hennes böcker. "Fånge i Hundpalatset". Har inte kommit långt men antar att den kommer vara minst lika bra som alla andra. Kanske till och med ta en promenad medan jag lyssnar på ljudboken? Det kan ju vara en bra idé! Jag ska få träffa några basset hounds i området typ den här veckan eller nästa, när jag promenerar med dem kan jag ju varva medvetet närvarande med att ibland ha en ljudbok om de måste gå långt.

5. Ringa en vän, alternativt mamma och pappa eller Jonathan. Antingen för att få prata av mig, vilket jag verkligen behöver, eller bara få prata om allt möjligt annat än mitt mående. Att prata om mina naglar eller om skumma människor på systembolaget med Jessica hjälper ju alltid. Även det här med att videoringa och sen typ ändå sitta tyst, nästan som att umgås på riktigt, fast utan att vara där på plats med varandra.

Ja, typ såna saker. Så, nu har jag det nerskrivet. Klapp på axeln. Nu måste jag nog faktiskt köpa den där fryspizzan, ikväll tänker jag nog se på en film med en vän eller bara hänga, kanske skriva av mig lite mer eller något liknande. En del av mig vill dra mig undan från folk när jag mår såhär, främst på grund av hur låg tolerans jag får för andras egenheter. Egentligen stör jag mig inte på folk, men när jag är sjuk (som jag faktiskt är nu, och det är okej att erkänna, för att jag har en sjukdom. Jag ÄR inte sjukdomen.) så sjunker min tolerans och jag får lättare att bli irriterad och ledsen och stressad. Allt blir liksom som ett stort svart stormmoln över mitt huvud där allt jag hör sugs upp och regnar ner på mig i oändligheters oändlighet och gör mig ännu mer arg och irriterad och ledsen och stressad och PANG så rinner det över och jag blir utmattad. Det är väl där jag är just nu. Men jag kommer att kämpa vidare. Nu är det inte långt kvar till höstlovet, då jag kan komma hem till min familj och till min älskade Kayza. Det ska bli skönt.

Likes

Comments

Då är jag tillbaka på bloggen igen efter en hård men rolig start på mitt / mina år på Kalix Folkhögskola! Vi har de senaste veckorna repat stenhårt till vårt bluescafé på torsdag, och det känns just nu som vi kommer få ihop en hel del bra låtar att spela och ha lite bluesmys med. Positivare syn på det har jag i alla fall nu, då jag har varit väldigt stressad över det innan. Det känns som vi kommer klara det och till och med göra det väldigt bra.

Under de senaste veckorna har vi hunnit lära känna varandra och spelat ihop oss ordentligt, och jag måste säga att jag verkligen trivs i den grupp vi har. Jag har hunnit ha min första gitarrlektion (som var förödmjukande men alla måste väl starta någonstans) och fått min första gitarrläxa. På fredagar har vi min favoritlektion - scenisk beredskap - där vi hittar på roliga saker för att utmana oss själva ordentligt på scen och med vårt egna personliga uttryck. Sen har vi alltid avslappning i slutet av varje lektion, vilket verkligen behövs för min del. Jag har även börjat gå till kuratorn här, som är supertrevlig! Hon var väldigt trevlig och förstående och lugn, det var skönt att ha samtalskontakt igen, fler människor borde göra det! Dessutom föreslog hon ljusterapi för mig, på grund av mina sömnproblem och vinterdepressionerna jag brukar få varje år. Vi har tydligen ett ljusrum på skolan som jag kan använda när jag vill, vilket var helt perfekt för min del!

Under fritiden har jag promenerat lite, men då min psykiska hälsa har svackat lite den här tiden så har jag mest legat och vilat. På grund av mina sömnproblem har jag varit väldigt trött, vilket är synd.

Snart är vi klara med bluesblocket och då kommer nog en hel del av mina problem lugna ner sig lite. Jag har varit väldigt stressad över det här men nu börjar jag få kontroll över situationen till sist :)

Likes

Comments

Hej hopp!!

Nu har ännu en vecka gått i Norrbotten, denna vecka har 100% spenderats i sängen då jag har varit sjuk i influensa. Det började med lite ont i halsen och ledde till hög feber, svullen hals och rinnande näsa. Jag orkade inte göra mycket, så jag missade hela första riktiga skolveckan, vilket var jättesynd. Men förra helgen åkte vi till Luleå då det var en matmarknad där, och gick en runda på stan och hade det allmänt trevligt. Jag fick väldigt mycket inhandlat, vilket var skönt, då jag saknade en del grejer när jag kom upp. Dessutom var vädret väldigt fint, så vi köpte lunch och satte oss vid vattnet nära centrum. Såååå mysigt!!

(Erika var bäst på att posera för bilden, haha)

Jag inhandlade en hel del, men de bästa köpen var definitivt på Kicks, där jag köpte en lättare foundation och en ny lip cream! Min nya foundation var så himla lätt att man inte alls kände den när man applicerade den på ansiktet, och när den väl var på ansiktet så kunde man inte känna något smink alls på ansiktet, det var helt sjukt! Och lip creamen var så fin, jag köpte den i färgen Tokyo, så nu har jag Tokyo, London, Transylvania och Milan! Är helt in love!!

Nu håller jag i alla fall på att bli frisk, till slut. Jag åkte med till repan igår för att träffa vår nya klasskamrat, vilket var lite tufft med förkylningen, men jag klarade det! Den här helgen handlar om att bli ordentligt frisk, så planen är sängläge med lite rörelse då och då. Jag funderar på att göra sötpotatissoppa till kvällen, om jag orkar. Snart börjar jag bli uttråkad av de filmer och serier jag ser på dock, vilket är lite surt. Jag har legat i sängen sen förra helgen, och för varje dag blir jag mer och mer uttråkad. Det är skönt att det snart är skola igen, ska bara överleva den här helgen!

Hoppas alla får en underbar helg!

/Kram

Likes

Comments

Då har jag flyttat till Kalix för att gå på folkhögskolan! Jag kom hit i söndags, och har redan spenderat en hel vecka med min klass, som jag trivs väldigt bra i än så länge. Alla är så himla trevliga och duktiga, jag hoppas att jag kommer hålla mig i fas och utvecklas till att bli lika duktiga som de är! Jag känner mig väldigt peppad till att göra mitt allra bästa och slita och kämpa tills jag blir nöjd och aldrig lata mig eller nöja mig med något som jag egentligen inte är nöjd med. Detta ska, och jag vet att jag säger det ofta men nu får det fan gälla för en gångs skull, bli mitt år!

(Shit pommesfrites vad fint det är i Norrbotten) Häromdagen åkte jag och mina nya klasskamrater på äventyr/utflykt till en ö vars namn jag alltid glömmer. Jag ville bara dela med mig av lite bilder därifrån och från min korta första tid i Kalix. Än så länge trivs jag jättebra och kan redan känna att jag kommer att utvecklas massor under tiden här.

Likes

Comments

Tänk så snabbt tiden kan gå! (Obs detta hände för ca 2 veckor sen men har inte tänkt på att uppdatera här)

Helt plötsligt fick jag ett telefonsamtal från Kalix Folkhögskola där de frågade om jag ville studera på deras artist- och musikerlinje i 1-2 år, och jag svarade självklart JA! Så om mindre än två veckor flyttar jag till Norrbotten för att studera musik och sång, helt sjuuuuuuukt! Att få spendera så mycket tid med något jag älskar, det kan ju inte bli bättre!

Med antagningsbeskedet började ju arbetet såklart. Då var det dags att skaffa ICA-banken som ICA-student (verkar väldigt bra med erbjudanden och den enda affären i Kalix var en ICA supermarket så det var ju perfekt), att anmäla mig till internatboendet (fick ett eget rum med eget badrum och dusch), och att börja packa och se över vad jag behöver inskaffa innan jag flyttar! Som tur är hade jag redan en hel del grejer då jag höll på att flytta hemifrån i våras, så det var bara en del komplettering av bland annat köksredskap och lakan! Mina föräldrar hjälper mig mycket såklart också, så jag behöver inte fixa allting helt själv, vilket är skönt! Jag har inte helt hundra koll på absolut allt som måste fixas, även om jag har bra koll, så det är väldigt skönt att veta att om jag missar något så kanske de ser vad det är!

Jag har även börjat samla recept i min favorit-receptmapp från Lagerhaus! Dels lite recept på mat som mamma och pappa gör som jag tycker om, men jag har även samlat på mig lite egna recept från bland annat Matsmart's kanal på youtube! (Om ni inte har hört talas om Matsmart så kan jag verkligen rekommendera honom, han har massor med recept på både enkel och svår mat, dyrt och billigt, lite matnördigt och underbart! Jag har tagit så många av hans tips och recept med mig i livet, han är väldigt klok och förståndig. Min idol!!!!) Vi har skämtat om att jag kanske kommer bli den på internatet som lagar mat åt alla så de inte bara äter nudlar och pasta, känns som det finns en risk att det blir så, haha!

Och det här är min sista festvecka i Östergötland! På onsdag ska jag på lite avslutningsfest/poolparty hos bästa ex-kollegan Nellie (efter en underbar dag med min andra underbara ex-kollega Isabella), vilket ska bli så himla mysigt! Jag har planerat att baka något till henne som en duktig gäst, för en gångs skull! Det är i alla fall med lite kollegor och vänner (basically samma sak), äta gott, dricka gott, snacka skit och bara ha det trevligt ihop som avslut på säsongen! Jag sa ju upp mig för ca en månad sen, och har alltså varit ARBETSLÖS hela Augusti! (Wow det känns konstigt att inte vara anställd på Kolmården men nu har jag bestämt mig för att inte jobba där igen. Bra val!) Men jag har ju ändå jobbat hela säsongen (och försäsongen jobbade jag ju också och hjälpte till med rep och städ i Bamses), så självklart är jag fortfarande en del av teamet och får vara med på alla fester!

Sen på söndag är ju avslutnings"galan" för alla artister på Kolmården. De har ändrat konceptet lite verkar det som, då det inte kommer vara på samma ställe som förr, och det verkar mer välplanerat (ta i trä), så det kommer säkert bli trevligt! Glitter och glamour, tur att jag har köpt hem en klänning som jag fick hem igår, den kommer bli perfekt till galan!

Men när det är gjort så åker jag ju faktiskt uppåt på söndagen den 27, klockan halv fem på morgonen med mamma och pappa. Vi har räknat med att vara uppe runt sex, sju någon gång om vi har tur! Det är en ruskigt lång resa, jag känner att det var tur att jag hittade mina åksjuketabletter, då kanske jag kan sova lite och vila upp mig under bilresan så jag är redo att möblera och fixa i mitt rum när vi har kommit upp.

Jag är så himla spänd och nervös och nyfiken, det ska bli så himla kul att studera musik igen, denna gång lite mer på mina villkor! Gymnasietiden var rätt så tuff för mig så jag fick inte in särskilt mycket musikplugg, men nu har jag bestämt mig för att satsa ordentligt! Vilken chans!!

...

(Men fy fan vad jag kommer sakna Kayza när jag är iväg.)

Likes

Comments