Så nu har jag tänkt börja med bloggandet igen, får se hur det går den här gången!

Nu har jag ju kommit igång helt och hållet med Bamses Värld igen, och har än så länge haft the time of my Life! Det har varit jätteroligt att träffa alla nya medlemmar i vår lilla familj, och ännu roligare att hjälpa dem komma igång! Nu rullar allting på precis som det ska, vilket är jätteskönt. Det kan ju vara lite rörigt i början av säsongen men nu känns det verkligen som vi alla är varma i kläderna, och vi funkar väldigt bra tillsammans. Ett härligt gäng helt enkelt! Och med tanke på att Wildfire och Skalmans Luftballonger öppnats i år så kan det ju komma ännu fler gäster än förra året! Jag är så himla exalterad! Ju fler som kommer desto roligare ju!

Min första utgång i Sverige sen Australien har jag också haft, en helt galen kväll med massor med underbara människor (och ännu mer alkohol!). Vi drog oss till Arbis, som har blivit jättefint! Hade inte varitd är sen den där kvällen jag gick på Burlesque, så det var superkul att få se det som nattklubb på riktigt! Massor med goda drinkar och musik på temat ”Beyoncé”. Dansade, pratade och hade helt enkelt jättetrevligt med flera goda vänner,precis som det ska vara. Känner att man blir helt till sig av längtan till nästa magiska utgång med gänget! Fredag eller lördag hoppas jag på!

Idag har jag varit med på ett event Kolmården hade för bloggare, där Skalman och Bamse var med i Lagunen och tog bilder med alla familjer! De verkade ha väldigt kul! Efter det var Bamse bjuden på kalas så det fick jag ta med honom på också! Han satt med en egen tårtbit och hade jättekul!Barnen blev så glada av att träffa honom, precis som man hoppats! Blir allt lite sugen på att jobba som lekvärd igen när jag träffar mina kollegor där nerifrån, det var ju ändå i höstas som jag sist var där!

När man var klar med arbetsdagen så passade jag på att sätta mig i Lagunen och titta på Delfinerna som lekte och hade kul. Det är något med att sitta där och titta som ger mig en sån inre ro. Världens bästa terapi! Satt även med och lyssnade när en av djurskötarna till delfinerna hade lite möte med gäster och berättade massor med intressant information om de fantastiska marina däggdjuren. Pratade lite med henne själv (kunde inte låta bli, jag älskarmarina däggdjur för mycket för att inte komma och prata öronen av henne),vilket var jättetrevligt! Mitt under samtalet kom en boll flygandes mot oss, då tyckte en av delfinerna att djurskötaren ignorerade henne, så fick hon springa runt och slänga in bollen en sväng! Det såg så himla roligt ut, verkligen som hon försökte säga ”men kom och lek lite du med, varför står du där och glor för?”.

​Nu måste jag sova om jag ska orka öppna i Bamses Värld imorgon, godnatt på er! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så igår jobbade jag (såklart). Det var jättetrevligt och gick egentligen ganska bra. Men. Jag var med om sååååå mycket respektlöshet!! Har aldrig sett något liknande! Fick dessutom min första panikångestattack på över ett år. Inte kul.

Jag står vid teatern och är med vid meet & greet på dagen, och vi har precis stängt, värden säger i mikrofonen att nu har vi haft den sista kramen med Bamse för den här gången och att han kommer igen senare under dagen. Då kommer en kvinna och slänger upp sitt barn på scenen och säger till henne att springa och krama Bamse. Jag hoppar fram (HIYAH) och ninjafångar barnet innan hon kommit fram och påpekar att vi har stängt och jag har varit tvungen att säga ifrån till flera barn innan och att det är väldigt orättvist om ni får bara för att ni tvingar på det. Hon kör självklart den gamla godingen "AMEN BARA HON, KOM IGEN GUMMAN, KRAMA BAMSE SÅ JAG FÅR EN FIN BILD". Alltså, stammade jag eller? Vad är så svårt att förstå? Varför skulle ni ha andra regler som gäller än övriga gäster? Så jäkla respektlöst!! (Men orkade inte ta fighten med henne, hade nog gjort det i annat fall och sagt till henne ordentligt men att andra föräldrar kom fram till henne ba wtf gjorde det bättre.)

Sen stod jag vid Skalmans bilar och har det ganska lugnt, lyssnar på komradion och kör åkattraktionen. Så kommer en kvinna fram, ilsken, och säger att kön är för lång för att folk ska få åka en och en. Jag hade faktiskt inte kollat kön på ett tag och ser att, jäklar, kön är faktiskt rätt lång. Okej, säger jag, och vänder mig till kön och säger att nu behöver vi fylla denna bil med er två som är härnäst i kön. Genast surar hon till och ba "Amen vi vill åka själva faktiskt." Nehepp. Stänger dörren, är ni redo? Knapptryck. Nu kör vi! Nästa kommer. Jamen hallå där. En ensam kille. Som stod där med en tjej i ca samma ålder. Är ni i samma gäng? Nej! Eller alltså, jag vill åka själv. Mm jag förstår det men kön är väldigt lång så jag måste försöka fylla bilarna så gott som det går. Okej men då får hon åka bak. JAG VILL INTE ÅKA BAK. NEHEJ. STÄNGA DÖRREN. HA EN TREVLIG ÅKTUR. KNAPPTRYCK. HEJ VILL DU DELA BIL? NEJ JAG VILL INTE DELA BIL. NEHEJ HA EN KUL ÅKTUR. KNAPPTRYCK. STÄNGA DÖRR. WHIIEE. HEJ DÄR. JA VARFÖR FYLLER DU INTE BILARNA? NEJ DE VILL INTE MEN DÅ KAN VI JU FYLLA I ER BIL. NEJ VI VILL ÅKA SJÄLVA. JAMEN VARFÖR I HELVETE KLAGAR DU DÅ?????????????? SMÄLLA DÖRR. KNAPPTRYCK. HA KUL. PANIKATTACK. RINGA VÄRD. SPRINGA. TEATERNS BADRUM. FOSTERSTÄLLNING I DUSCHEN. RINGA MAMMA.

SKA DET BEHÖVA BLI SÅHÄR???????

Blir så ledsen när det blir såhär. Vill att alla ska älska Bamses Värld som jag gör, att allt ska gå bra, men så blir det sådär! Och så drömmer man mardröm den natten om just sånt, missnöjda eller respektlösa gäster. Jag är en människa, inte någon maskin som står och får era önskningar att uppfyllas! Jag har regler att följa, när det blir såhär får jag det inte särskilt kul! Då kommer nästa gäst och är jättemissnöjd över att, jamen vi fick ju inte, varför får hon då? HON FÅR INTE. Å andra sidan lär man sina barn då att regler inte behöver följas och så får dem det jobbigt ett bra tag.

Å andra sidan gick jag äntligen till Världens Bar igår! Har saknat det stället, var nog ca 5 månader sen sist! Hade även väldigt mysigt sällskap med Malin, Ida och Hedda! Mys to the max! Skulle ha gått till Trädgårns också men idag öppnar jag i Bamses så 10 var sent nog för mig, haha! Ser fram emot en ny dag med nya människor och lite förnyad energi! Sårbarhetsfaktorerna i fokus nu känner jag!

Likes

Comments

Då var dagen här till sist. Sitter vid gate 10 och väntar på att komma in till planet och flyga iväg mot Hong Kong, London och sen till slut Stockholm! Har haft en så fantastisk tid här, lärt mig så mycket, träffat så många fantastiska människor...! Känner mig lite halvledsen men ändå förväntansfull inför mitt nya äventyr i Sverige!

times have changed and times are strange, here I come but I'm not the same. Mama, I'm coming home <3

Likes

Comments

Jag har nu, sen jag bokade om flyget hem, mer eller mindre bara suttit vid vårt playstation och kollat på netflix. Det som är bra med det är att jag har fått se väldigt mycket på mina favoritserier! Och även fått ett par nya favoriter! Så därför tänkte jag sätta ihop en lista med mina 5 favoriter just nu!

Daredevil

Många av oss som diggar Marvel vet redan vem Daredevil är(inklusive den fruktansvärt dåliga filmen från 2003) och vad hans krafter är. Iserien, dock, är saker och ting lite annorlunda. Möt Matt Murdock, advokat, ochhans gode vän Foggy. I säsong ett får vi veta hur Matt får kemikalier splashadei ögonen och blir ”blind”. Hans sinnen blir bättre, han hör mycket bättre ochfår bättre reflexer som liten pojke. Växer upp, utvecklar ett starkt sinne förrättvisa samt stark kärlek för Hells Kitchen, klär sig i svarta kläder, som enmodern Zorro, och slår skiten ur skurkar. Om dagen kämpar han mot skurkar som advokat,om nätterna som ”The Devil of Hell’s Kitchen”. Diggar starkt hur han är i dennaserie, kan varmt rekommendera! 10/10 blinda katolska pojkar.

Supernatural

Okej, hear me out här. Två snygga killar, bröder, monster,vapen, snygga änglar, drama, komedi, aaahhhhhhh! Storebror Dean och lillebror SamWinchester har växt upp med vetskapen att monster finns, tack vare jägarpappansom lärt dem massor och tagit med dem runtom i landet sen de var små. Sen, underen jakt, försvinner jägarpappan. Det är upp till Dean och Sam att hitta honomoch att på vägen exterminate-a varje slempropp som attackerar dem. Senaresäsonger är ännu coolare, då dras änglar in i det hela! Fett coolt, fyllt avaction och ibland lite läskigt L8/10 Castiels

Blue Exorcist

Yay, religion! Nej, inte direkt. Japansk serie, fruktansvärtbra! Vår hjälte är Rin Okomura, son till en badass exorcist (nej, inte dentypen) och tvillingbror till ännu en badass exorcist. Nämnde jag att han ävenär Satans avkomma? En dag börjar han se demoner, då inser pappa präst att hanskrafter börjar vakna. Skit händer, Rin bestämmer sig för att han också vill bliexorcist, trots att alla exorcister hatar Satan. Han får ett svärd som hållertillbaka hans krafter (och spetsiga… öron…?) och ett telefonnummer och börjargå Exorcist 101. Fett coolt, bra intro (och introt är ju det viktiga…. Right? 8/10Arga jättekatter

Parasyte

Ännu en japansk serie. Fruktansvärt bra intro först ochfrämst. Ganska läskig och sorglig vid tillfällen. Ett konstigt acid rain enkväll introducerar människorna till Parasytes. Minns inte supermycket om den dådet var väldigt länge sen. Men människor blir infekterade av dessa parasytessom tar över deras kroppar genom att borra in sig i deras hjärnor. Vår hjälteblir tagen, men bara i handen, vilket leder till att hans parasyte inte kan taöver honom, och de börjar leva i symbios. Han blir en target för andraparasytes. De slåss, hans personlighet ändras, allt är episkt. Jag menar,lyssna på det här introt?! 10/10 människobebisar

Scream

Åhåhåhåhåhåååå! Jag ÄLSKAR slashers! Mina favoritfilmer är blandannat Scream, Halloween, Fredagen den 13:e, ja ni fattar. Det elementet av osäkerhet,där man undrar vem mördaren är, man ser ungdomar vara korkade, de går igenomskräckreglerna, det är EXAKT så som jag ville att en serie skulle vara! Vi harhela receptet! Vår unga tonårstjej med problemfamilj, lesbisk mobbad tjej, vårnördkille som kan allt om skräck, vår slemproppojkvän till tjej no1 som även ärjock, vår no1 suspect, allt är där! 8/10 youtubeklipp

Likes

Comments

Detta har varit en oerhört okomplicerad dag. Jag slappade som den slöfock jag inners inne är, tills klockan var runt ett-två. Då var det dags att byta om, skutta till hissen och ner till våning tre och gymmet! Tränade ca 30 minuter, främst snabbt tempo i uppförsbacke på rullband, sen någon väldans intressant maskin som skulle träna magmuskler, något jag har ont om, som passade bra!

Efter detta var jag självklart vrålsvettig, då jag basically har blivit lite av en lat tjockis sen jag kom hit, så jag rushade tillbaka till våning 27, lägenheten och DUSCHEN!

Hade en väldigt mysig dusch, med det sista av mitt provsample av DETOX body wash, och passade på att raka benen när dörren helt plötsligt flyger upp och en väldigt snopen rumskamrat står där. En halv sekunds paus innan han får panik, ropar "SORRY SORRY SORRY", stänger dörren och fortsätter att be om ursäkt utanför. HILARIOUS! Personligen bryr jag mig inte det minsta, brukar inte direkt bli så störd, var mest imponerad att det tog sån lång tid med tanke på att jag listade ut IDAG, EFTER duschen, hur man låser dörren till badrummet. Hahahaha herregud alltså!

Stackars roomie, han är aldeles snopen nu, påpekar väldigt mycket att han inte såg något och skäms. Lilla gubben, sa jag, inte behöver du väl skämmas! Jag bryr mig inte! Det är okej!

Har världens bästa rumskamrater, och ikväll, när jag ändå har tvättat mina kläder och allt, så ska jag faktiskt gå ut på pubcrawl med Work and Travel Company! Känner att jag behöver komma ut lite, och att slippa betala för sina drinkar är ju alltid najs!

Börjar dock tröttna lite på nudlarna, redan! Jättekonstigt, trots att det är så himla gott! Har ca 3,5 timmar på mig att handla och göra mig i ordning så jag ska väl börja på någon sorts lista till mat och sådant. Har inte ätit godis och chips på flera veckor, är så fruktansvärt sugen, men funderar på att låta bli! Lönen poppade in idag så jag kanske ska ta och passa på i eftermiddag och bjussa mig själv på lite billig kvällssushi! Vem vet! Oändliga möjligheter!!Och ikväll ska jag totes ta mig en Scary Jar på Scary Canary! Sen en PIMMS lemonade på Scubar, och till sist en vodka redbull eller vodka cranberry (vad kan jag säga, jag är en simpel kvinna)!

Har dessutom fått se i en sjukt söt video hur min lilla bebis Kayzas rumskamrat på dagis ser ut, helt fruktansvärt söt!!!

Likes

Comments

Då är jag inne i en sån liten period igen. En liten nedgång igen.

Var på gruppintervju igår hos Luna Park, ärligt talat kändes det inte så seriöst. De tittade aldrig på mitt cv eller pratade med mig, de bad oss bara att göra massor med övningar (där jag hamnade i par med en person som inte pratade engelska), och direkt efter det bestämde de vilka som gick vidare och vilka, som mig, som inte gick vidare. Jättekonstigt.

Så idag började jag dagen med en liten rundtur för föräldrarna och även min sister from another mister Jessica, samt en lååååång frukost med dem! Efter det blev det en liten simtur i poolen som tillhör byggnaden, väldigt trevligt trots bara 26 grader i vattnet! Senare ska jag gå till kontoret, fila på mitt cv, söka lite fler jobb online, sedan gå ner till Darling Harbour och lämna in cv till olika ställen! Hoppas verkligen jag hittar något snart..

Nu saknar man allt sin familj en hel del... Men har redan varit här i tre månader! Känns som jag kom hit igår, helt galet! Och å min fantastiska fars vägnar tänker jag dela med mig av hur man gör en whisky sour, vilket är det första jag ska ge pappsen när jag kommer hem!

Så du behöver: En boston shaker, en hawthorne strainer, 2 droppar/dashes angostura bitters, 4cl whisky (kan tänka mig att pappa inte vill att jag tar hans laphroaig, men det tänker jag göra ändå!) 4cl färsk citronjuice, 2cl sockersirap, samt 1,5cl äggvita!

Häll i alla ingredienser i din shaker, börja med dina bitters, skaka först utan is tills äggvitan har gjort det skummigt, häll i is och skaka igen, ta fram ett rocksglas, fyll med is, straina din drink ner i glaset, garnera med apelsinskal och ett körsbär!

Hoppas att pappsen kommer gilla det :)

Likes

Comments

Livet knallar på som vanligt! Har letat 20-årspresent åt Jessica, har köpt en limited collector's edition Deadpool-tshirt och klippt i, har köpt en ny vattenflaska också! Och på tisdag blir det jobbintervju för Luna Park! Allt känns finemangens just nu!

Likes

Comments

Och där tog min tid med EBS slut. Vet faktiskt inte vad jag ska säga. Har träffat så himla många fantastiska människor, hade precis byggt upp en vardag i det hela och så tar det bara slut helt plötsligt. Det är lite svårt att förstå faktiskt. Har varit redlöst full fler gånger än jag vågar tänka på och till och med nästan hamnat i säng med en av mina klasskamrater! HJÄLP. Tur att jag nyktrar till väldigt fort.

Just nu är det ganska lugnt med allt. Men jag har börjat tänka på en grej. Vad är det med att jag alltid måste låtsas att allt är okej hela tiden? När alla mina underbara klasskamrater en efter en åker, vissa vidare i Australien och andra tillbaka till sina hemländer, och jag bara sitter där och typ "jäpp, ha det, see ya" medans alla andra gråter och kramas och jag bara sitter där och typ vinkar. Måste jag jämt trycka bort känslor sådär?

Fylla på fylla och prov efter prov.

Nu är jag hos Susan, hundvakt! Har det superduper med voffsingarna, världens godingar är de ju!

I torsdags, när vi hade graduation, så var vi i en riktigt cool cocktailbar där båda bartenders flairade. Det blev en väldans massa Amaretto sours för min del, den kvällen är lite dimmig faktiskt.

Nu väntar mig en väldigt massa jobbsökande och lägenhetsletande! WIsh me luck

Likes

Comments

Hello world!

Nu har min första vecka i skolan gått förbi och jäklar vad mycket jag har lärt mig på bara en vecka! Jag har blandat drinkar, övat på freepouring och lärt mig grunderna till flaring, alltså "konster" och "tricks" med shaker och flaska! Det har varit superkul, och jag känner mig väldigt stolt för hur det har gått hittills. Dock så har jag fått mig ett rejält blåmärke på handryggen efter att ha försökt fånga flaskan stående på handryggen men fått fel vinkel om och om och om och om och om igen...

Den största utmaningen är ju dock att balansera umgänge och skoj med plugg (vilket jag kan lova är MYCKET, nya läxor varje dag och det är minst en timme plugg per dag förutom skolan som är 9-3, men jag älskar varje minut!), samt att kunna varje cocktailrecept utan minsta problem, helt utantill! Än så länge är vi på 30 cocktails, och mer blir det! 6 nya drinkar varje dag, nya metoder och nya ingredienser!

I lördags åkte jag och ett par klasskamrater till Manly Beach, där jag brände mig rejält! Är väldigt taggad till imorgon (fredag) då jag ÄNTLIGEN ska få se DEADPOOL på IMAX, världens största bioskärm!! Har redan sett Star Wars VII, och ska nu också få se DEADPOOL med mina underbara klasskamrater! Är så fruktansvärt taggad, det har jag varit sen jag såg trailern för första gången!

På tal om cocktails förresten så tänker jag lite sneaky dela med mig av mina absoluta favoritcocktails vi har haft hittills, lite då och då. Idag delar jag med mig av min megafavorit som jag drack ute häromdagen och som vi har övat på att göra nu i fredags! Nämligen Tokyo Iced Tea!

Ta ett highball glas och ställ upp. Ta fram en boston shaker och fyll med 2cl vodka, 2cl ljus rom, 2cl tequila och 2cl gin. Lägg sedan till 2cl midori (japansk melonlikör) och 2cl färsk citronjuice och 1cl sugar syrup. Släng i is i din shaker och ditt highball glas, skaka skiten ur den tills shakern börjar bli sådär dimmig av kylan. Häll i blandingen, minus isen, i glaset, toppa med sprite och lägg en liten citronklyfta uppepå! Njut! Bästa någonsin!

Nu får ni lite bilder från senaste veckan! Samt lite musik såklart!

Likes

Comments