Enkel och god gröt som kan varieras på många olika sätt genom val av topping. Här med banan, jordnötssmör och chiafrön.


1 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1/2 dl vatten
1 banan
1 sked jordnötssmör
Chiafrön

1. Koka upp havregryn, mandelmjölk och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt koka i några minuter. Rör om då och då.
2. Häll över i en skål och toppa med skivad banan, jordnötssmör och chiafrön. Njut!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här kommer ett recept på en krämig och god vegetarisk bön- och kikärtsgryta.

1 gul lök
Ca 250 gram champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
1 matsked mjöl
3 dl grädde
1 dl vatten
2 tsk dijonsenap
2 matskedar grönsaksfond eller kantarellfond
1 matsked kinesisk soja
1 paket bönor (bönmix, vita eller kidney)
1 paket kikärtor
Franska örter
Salt
Peppar

1. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek i smör eller olja i cirka 5-10 minuter eller tills löken blivit mjuk. Salta och peppra.
2. Pudra över mjölet och rör runt lite slarvigt. Häll på grädde, vatten, dijonsenap, kalvfond och soja.
3. Rör runt och låt puttra i 10 minuter. Häll av vattnet från bönorna och kikärtorna och skölj dem. Häll sedan över dem i grytan och låt dem bli varma.
4. Krydda med franska örter och smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis, potatisklyftor, quinoa, ris, bulgur eller liknande.

Likes

Comments