Den perfekta vardagsrätten om ni frågar mig! Bara att fylla paprikorna med massa gott och därefter låta ugnen göra jobbet. Jag valde att använda kycklingfärs då jag tycker att det ger en god smak och innehåller bara ca 5% fett, men man kan självklart ersätta kycklingfärsen mot annan färs, och kan lätt göras vegetarisk genom att istället använda sojafärs.

4st paprikor

1 gul lök

2 klyftor vitlök

400g kycklingfärs

1 paket krossade tomater

Soja

Sambal oelek

Spiskummin

1 paket fetaost

Salt

Peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj paprikorna noga. Skär av toppen där skaftet sitter ca 2 cm ner och ta bort kärnorna ur paprikan
  3. Ställ paprikorna i en ugnsform. Gnid in paprikadelarna i olivolja, salt och svartpeppar.
  4. Ställ i ugnen tills de är mjuka ca 25 minuter.
  5. Hacka lök och vitlök fint. Fräs lök, vitlök, färs med kryddor i några minuter med lite olivolja i en stekpanna med höga kanter.
  6. Tillsätt tomaterna, soja samt sambal oelek.
  7. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor efter tycke.
  8. Låt koka ihop några minuter.
  9. Fyll paprikorna med färsen. Smula över fetaost på varje paprika och låt stå i ugnen tills de får fin färg och paprikan börjar mjukna en aning.
  10. Servera de fyllda paprikorna med önskat tillbehör. Jag valde att servera med ungsrostad potatis och bladspenat.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mitt favorit recept just nu! När höstmörkret ligger på och sommaren känns längre bort än någonsin är detta den perfekta rätten, så fräsch och framför allt SÅ gott!

4st kycklingfiléer

1 halloumiost, finriven

2 msk sesamfrön

2 msk bladpersilja

2tsk torkad timjan

2 ägg, uppvispade

Blandade salladstillbehör efter smak och säsong. Jag brukar använda exempelvis bladspenat, avocado, sparris, tomat, rädisor!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i bitar. Banka ut dem lite och peppra (salt behövs ej då osten är så salt).
  2. Blanda den rivna halloumin med sesamfrön, finhackad persilja och timjan på ett fat. Vispa upp äggen på ett separat fat. Vänd kycklingbitarna först i äggen och sedan i halloumiblandningen.
  3. Lägg kycklingbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt i mitten av ugnen cirka 20 minuter (kycklingen ska få en innertemperatur på minst 70°).
  4. Servera gärna den panerade kycklingen med salladstillbehör eller ris/annat gryn.



Likes

Comments

Enkel och god gröt som kan varieras på många olika sätt genom val av topping. Här med banan, jordnötssmör och chiafrön.


1 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1/2 dl vatten
1 banan
1 sked jordnötssmör
Chiafrön

1. Koka upp havregryn, mandelmjölk och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt koka i några minuter. Rör om då och då.
2. Häll över i en skål och toppa med skivad banan, jordnötssmör och chiafrön. Njut!


Likes

Comments

Här kommer ett recept på en krämig och god vegetarisk bön- och kikärtsgryta.

1 gul lök
Ca 250 gram champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
1 matsked mjöl
3 dl grädde
1 dl vatten
2 tsk dijonsenap
2 matskedar grönsaksfond eller kantarellfond
1 matsked kinesisk soja
1 paket bönor (bönmix, vita eller kidney)
1 paket kikärtor
Franska örter
Salt
Peppar

1. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek i smör eller olja i cirka 5-10 minuter eller tills löken blivit mjuk. Salta och peppra.
2. Pudra över mjölet och rör runt lite slarvigt. Häll på grädde, vatten, dijonsenap, kalvfond och soja.
3. Rör runt och låt puttra i 10 minuter. Häll av vattnet från bönorna och kikärtorna och skölj dem. Häll sedan över dem i grytan och låt dem bli varma.
4. Krydda med franska örter och smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis, potatisklyftor, quinoa, ris, bulgur eller liknande.

Likes

Comments