View tracker

Kamben med grillad sötpotatisaioli och syrad rödlök.Kamben är en grillfavorit hos många – här serverar vi dem ihop med en härligt len sötpotatisaioli, som även den är grillad. Syrad rödlök och pimentos de padron blir pricken över i!.

Ingredienser

4
handle

Sötpotatisaioli

  • 900 g sötpotatis
  • 1 msk olja (till pensling)
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt

Kamben

  • ca 1 kg förkokta kamben
  • 1 dl BBQ- glaze

Till servering

  • Grillade pimiento de padron

Så här gör du

  1. Sötpotatisaioli: Dela sötpotatisen i halvor och pensla dem med oljan. Grilla dem mjuka ca 15 minuter. Gröp ur potatisarna och låt svalna något. Mixa potatisköttet med gulor, pressad vitlök och olivolja. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  2. Rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda den med vinäger, vatten, socker och salt.
  3. Kamben: Grilla kambenen och pensla med glazen mot slutet.
  4. Till servering: Servera kambenen med sötpotatisaioli, rödlök och pimentos de padron.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-glazen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs till sötpotatisaiolin istället för att göra egen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

En favorit i trendig tappning. Klappa in laxen med mortlade texmex-kryddor och mixa en rökig paprikamajonnäs. Sedan är det grilläge! Bjud fish tacon i krispiga tacoskal, peppriga rädisor, grillad avokado och färsk koriander. Pressa över lime - hugg in!




Ingredienser

Portioner: 4                    

handle

2 tsk chiliflakes2 tsk paprikapulver2 tsk malen ingefära2 tsk torkad koriander2 tsk farinsocker1 tsk salt600 g lax i bit med skinn1/2 knippe rädisor (à ca 100 g)2 avokadorapsoljasalt och svartpepparhårda tacoskal (gärna minitubs), färsk koriander och limeklyftor servering

Rökt paprikamajonnäs

1 inlagd grillad paprika2 dl majonnäs1 tsk rökt paprikapulver1 tsk färskpressad limejuice1/2 krm salt1/2 krm peppar

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Mixa alla ingredienser till majonnäsen. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.Mortla chiliflakes, paprikapulver, ingefära, koriander, socker och salt. Gnid in kryddorna på laxens köttsida.Skiva rädisorna tunt. Dela och kärna ur avokadon. Pensla snittytan med olja. Krydda med salt och peppar.Grilla laxen med skinnsidan mot gallret 30–40 minuter på indirekt värme under lock.Grilla avokadon ca 5 minuter med snittytan ner.Bjud grillad lax, rädisor och avokado i tacoskal med paprikamajonnäs, koriander och limeklyftor att pressa över.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. 
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Likes

Comments

View tracker

100 g smör2 ägg2 dl socker1 dl vetemjöl1/2 dl siktad kakao1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm

2 dl vispgrädde200 g mörk eller ljus choklad1 tsk vaniljsocker

Garnering

1 l färska bär (t ex hallon)

Så här gör du

Close

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Sätt ugnen på 175 °C.Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter, för 8 bitar), gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.Chokladkräm: Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.Bre chokladkrämen på kakan.Garnering: Rensa bären och lägg dem på kakan.Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.

Likes

Comments