Så gik der lige en uge mere, og jeg er lige kommet hjem fra Wyoming. 10 timers kørsel, sove på hotel, så 7 timers kørsel, være der i 3 dage, sightseeing, også 7 timers kørsel, sove lidt igen på hotel, og så de sidste 10 timer på vejen igen. Det har været en lang og udmattende tur, men spændende på samme tid! Jeg missede 4 dage af skolen, og glæder mig faktisk til at komme i skole igen her imorgen.

Turen derhen gik super fint! Da vi ankom til selve Wyoming havde klimaet ændret sig selvfølgelig. Det var som at være i Danmark om sommeren, det var nu meget rart at føle en temperatur man har været vandt til i så mange år. Men vejret kunne ændre sig meget hurtigt. Da vi lige præcis var kommet til Wyoming blev vi ramt af en regnstorm, og det er umuligt at se mere en 7 meter frem, har ikke set sådan noget i lang tid.

 Vi var jo i Wyoming for at være med til et re-wedding. Det var mellem min værtsmors far og mor som efter 50 års ægteskab ville sige deres løfter igen. Indtil vider var det min første tur i en ‘kirke’ i USA. Jeg siger ‘kirke’ fordi det var sådan set kun en stor varebygning med forskellige budskaber og kors hængene rundt omkring. At gå i kirke herover er dog lidt anderledes end i Danmark. Følte mig lidt rundforvirret med nogle af tingen. Det der med at be fadervor i Danmark kigger man ‘normalt’ op på præsten eller ligende, her der lukker du øjnene og kigger ned i dit skød. Det vidste jeg selvfølgelig ikke. Endte med at kigge mig omkring inden det gik op for mig at man kigger altså ned! Også er der nadver. I dette tilfælde var det brudeparret der gave vin og brød, og her der bliver du ikke ved alteret, nej du går ned på din plads igen og blir stående indtil ALLE har fået sin del af nadveren.

Hvis du som udvekslingsstudent ikke har en sådan virkelig truende familie, og at i så lige pludselig skal i kirke, så spørg dem endelig om hvad man gør hvis du selvfølgelig ikke allerede ved det.

Efter brylluppet gik turen hen til en anden bygning hvor der blev holdt reception for dem. Talte med en hel del, og de var alle meget forbavset over at jeg var udvekslingsstudent. Men når de så spørger om hvor du er fra og du så siger Danmark, ligner de enten et stort spørgsmåls tegn, lader som om de ved hvad og hvor det ligger, eller så tror de at det er en by i Tyskland. Det er sket et par gange, både her på turen og også første skoledag. Du bliver bare nød til som udvekslingsstudent at spørger dem ligeud ‘ved du hvor det er?’ det er her nogle forveksler det med Tyskland, og nogle siger nej. Bare forklar dem at Tyskland er nedenunder Danmark, fordi de fleste hvor Tyskland er.

(Desuden så er der en hel del af dem der er fascineret over dig som udvekslingsstudent, som tror du har levet under en sten hele dit liv og ikke kender sproget osv. De begynder så at tale. meget. langsomt. som. om. du. er. et. barn. Her skal du altså bare stå med ret ryg også bare begynde at tale flydende, så kan det godt være at de bliver lidt flove men det er det hver.)

Turen hjemad begyndte i forgårs den 15/8. Herfra mødte vi med nogle familiemedlemmer ved dette forunderlige sted med turist attraktionen: Devils Tower (billede tv) Helt utroligt! Stenen/bjerget begyndte sin ‘rejse’ for mere end 50 millioner år siden, og er 867 feet fra bund til top (264 meter) Dens diameter i bunden, der hvor den er størst, er 1,000 feet (304 meter) Der er en fin sti rundt om hele stenen/bjerget, hvor hjorte går frit omkring. Stedet er også meget kendt for at folk har set UFO'er. Der står flere Alieens rundt omkring, og det var egenligt ret sjovt at se men også ret dumt hvis du spøger mig. (billede th)

Hver gang vi kørte fra sted til sted den dag så vi både Bisonokser, ørkenhunde, lidt mindre ørne, masser af egern, vilde heste og storhornet køer. Det er faktisk et rigt natur liv i Wyoming!

Dagen efter, den 16/8, havde vi kørt til South Dakota hvor vi så Mount Rushmore (Billede) Mega fedt at se! Vi fik fortalt at en af dem der har været med til at bygge monumentet havde Danske immigrations forældre. Så føler man sig lidt stolt når man høre sådan noget.

Det skal lige siges at det er ret dejligt at komme hjem igen til Arizonas varme.                                                                Men vi ses om et par dage til en ny opdatering.

.                                                       .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

-Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Det er den 9 August og første skoledag er overstået. Det har jeg ventet så længe på at bare at komme derhen, og det var ikke en skuffelse!

Første time var Video Produktion, anden time var American History, også body Anatomy, derefter var det English class også var det Lunch tid. Det var helt utroligt hvor mange elever der var! En del af mig vidste godt at der var mange elver, men nu når jeg havde Second Lunch (altså der er to tidspunkter hvor man har frikvarter, så vidt jeg har hørt) troede jeg stadig ikke der ville være så mange. Der er 2600 elever på skolen, det var nok over halvdelen der var der til Lunch på det tidspunkt. Efter Lunch havde jeg beginning  

I ved nok også at man altid har nogle "To sit with" og de siger tit "you can sit with us" eller "You can't sit with us"... Jeg havde virkelig troet at jeg ikke kom til at side sammen med nogle ud over mig selv, jeg tog fejl. Jeg følte mig meget vigtig i dag angående hvor jeg skulle side til frokost. Jeg havde de her såkaldt bord pladser med 3 forskellige personer! Det er kun første dag! Det er lidt mærkeligt at tænke på at man får status hvis man har nogle at side med.

Og hvis nogle af jer har tænkt på det; så ja der er det der populære bord. Jeg fik fortalt det er dem der har den bedste stil, bedste krop, bryder reglerne med at drikke, dem der går meget op i udseende og sports freaks... Sådan nogle ting. "Dem skal du bare ikke nærme dig, aldrig sæt dig ved deres bord, kun hvis du bliver inviteret derhen." Det er hovederegelen blev jeg fortalt, så dem nærmer jeg mig ikke foreløbig.

En af mine bord makre var en pige fra både min Video Produktion og History class, Jeani. Den anden appointment var med Angle fra min English class, og den sidste var også en fra min Video Produktion class. Han hedder vidst Jaquan. Alle er meget søde personer, og de er helt blæst tilbage over alle de ting vi har i Danmark og de vil selvfølgelig gerne flytte dertil.

Alle er meget intresseret i at vide lidt om Danmark, men de overfalder mig ikke med bunker af spørgsmål. Det gør Angle kun. Han havde en ven sidste år som kom fra Tyskland, og han er meget interesseret i Europa. De er alle meget begejstret, og det chokere dem vidst også lidt når man siger at man kommer fra Danmark og er udvekslingsstudent.

I første time var jeg meget genert og vidste ikke helt om jeg nu kunne finde ud af at tale engelsk, men det gik og jeg åbnede mig op for alle de personer der bare satte sig ved siden af mig. Tag f.eks denne pige der satte sig ved siden af mig efter skole, Melani var hendes navn, hun havde det ligesom mig; at være genert overfor andre. Hun havde i løbet af få uger, fortalte hun, fået den største confident Boost af en ven. Hun havde lavt selvværd, turde ikke kommer for tæt på folk osv. Det kunne man slet ikke se på hende. Det var helt fantastisk hvor meget positiv energi hun spredte efter sig. Jeg er glad for at have stødt på hende første dag.

Imorgen morgen køre vi mod Wyoming. Det bliver en lang - men spændende tur.

Seeeees :)

.                                                    .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

-Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Første uge er gået. En enkelt uge, og jeg føler mig allerede en del af familien. Bare en lille smule.

Vil lige hurtig starte med at allerede efter første uge er jeg blvet bare lidt vand til vejret. Man får stadig et lille chok når varmen rammer en når man lige har været inde i en afkølet butik. Den 4. August var der vist 48 grader. Det tager måske stadig lidt tid før jeg er helt vand til varmen her i Arizona

De første par dage her var jeg selvfølgelig helt rundt på gulvet med alt det der kulturchok og jetlag, det føltes som om jeg slet ikke vidste nogle engelske ord. Ikke et eneste ord kom ud af munden på mig fordi jeg simplethen ikke havde 'mod' nok til at tage skridtet og spørge om noget. Men det hele begyndte at løsne op circa fire dage senere.

Min værstbror og jeg er blevet meget tætte. Vi driller hinanden som rigtig brødre søskende gør, han tager sin tid til at hjælpe mig med ord jeg har måske har lidt svært, jeg lære ham danske ord såsom Rød Grød Med Fløde og hvordan man siger hvad man hedder osv.

Moren og faren spørger meget tit indtil hvordan Danmark er, hvad jeg normalt ville lave i min fritid, og hvordan skolen er. Men hvis jeg kunne lave noget om til at starte med så ville jeg ikke tøve et split sekund i at sige at jeg skulle have været meget mere åben i starten. Det der med at det tog et par dage med at komme ordenligt på plads havde de det fint med, så længe jeg bare sad med dem. Jeg var meget træt de første dage pga. jetlag og jeg ville helst bare sove, men det er her man skal tage sig sammen også bare være sammen med sin værtsfamilie. Min værstfamilie har det helt fint med at nogle sidder og ser TV og andre sidder på deres computer eller telefoner, så længe vi bare er i det samme rum.

Hvis du som udvekslingsstudent mure dig inde på dit værelse som du måske normalt ville gøre hjemme i dit eget land, så husk på at du skal ind sproget! Den bedste måde at gøre det på er at starte med at snakke med familien, eller naboerne for den sags skyld, for lige pludselig står du på en helt ny skole med et sprog du har lært dig selv som stadig kan være en udfordring, og der har du altså ikke en familie der kan støtte op om dig.

Få dit stemmebånd igang hjemme i huset, gør alle de der basic ting som at tælle på engelsk for eksemble. Bare ha en hovederegel der siger: Det er nu jeg skal bevise at jeg er voksen nok til at sætte en samtale igang, og at jeg godt kan gøre det på et andet sprog som jeg er god til. Og hvis du laver en fejl: hva så! Det er da ligemeget. Du lære nye ord, nye slags, og ting du bare ikke skal sige og ting der er okay at sige. Bare tro på dig selv. Du er jo kommet ind i programmet fordi du er god til engelsk.

Jeg var også til det her møde her den 5. August med 7 andre udvekslingsstuderene. De var alle meget søde, og jeg har allerede fået kontakt med dem og vi skriver sammen dagligt. Alle de andre er begyndt i skole, og de siger alle at man skal være ligeså åbne overfor elver og lærer, som man skal være overfor sin familie.

(Her er et billede af Kaja fra Polen og mig, fotoet er taget af Patty fra Thailand )

Jeg starter i skole her på Onsdag den 9. August og jeg kan ikke vente! Jeg ved ikke helt hvad jeg forestiller mig omkring skolen. Er det en ren helvedes skole med masser af sports jocks og divaer, eller om det er ligesom High School Musical. Måske er det en blandning. Det bliver nok meget forvirrende når man nu skal til at skifte klasselokal til hvert fag man skal have. Men jeg finder ud af det, jeg skal bare lige huske ikke at sætte for store forventninger.

Allerede den 10. August skal vi på et 'lille' besøg til Wyoming, og på vej tilbage skal vi lige forbi Mount Rushmore.

Kryds endelig fingere for mig den 9.!

Vi Ses så længe!

.                                                  .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

- Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent -

Likes

Comments

Min sidste dag i New York er snart slut. Min sidste dag med nogle af de sødeste mennesker jeg har mødt. Italienere, Hollændere, Schweizere, Danskere, Svenskere, Tyskere og en enkelt franskmand. Fantastisk at møde så mange kulture et sted, i et fremmede land vi alle er kommet til.

Vi boede alle med en roommate fra et andet land, you know så man begynder at snakke engelsk on a daily basis. Min roomie var fra Schweiz og vi fungerede sindsyg godt, det gjorde vi sådan set alle sammen. Vi boede på College of New Rochelle, hvor vi for det meste kun tilbragte vores tid på at sove fordi vi var ude og opleve New York selvfølgelig.

Første dag blev brugt på at se Time Square (billede), og på en sightseeings båd rundt om Manhattan og selvfølgelig forbi The Statue of Liberty (Billede) Det har været noget af det smukkeste jeg har set so far.

Anden dag blev til en gåtur i Central Park, hvor vi danskere skulle smage en bid af noget amerikansk. Nemlig en Snow Cone. Den kan dog ikke anbefales, men det skulle da prøves! (billede) Vi sluttede af med en lækker BBQ om aftenen hvor vi alle lærte hinanden lidt bedre og kende. Lad mig lige sige at jeg ikke er den bedste til Italiensk eller Hollandsk.

Selvom jeg kun har kendt de her videunderlige mennesker i 4 dage, så deler vi noget; Nemlig at vi alle er udvekslingsstudenter. Det har været noget helt specielt at møde nogle der har haft samme drøm om at rejse til et andet land i 10 måneder, alene. Helt ufatteligt at mit eventyr er begyndt!

​.                                                         .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

- Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent -

​.                                   .

​Lige en hurtig hilsen til alle vennerne hjemme i Danmark. Jeg håber i alle får et godt år på gym, og ligeså godt et år på efterskole. Vi siger ikke farvel, men vi ses som Lærke siger.

Likes

Comments

​Jeg er 16 år, og mit største eventyr er lige rundt om hjørnet. Det hjørne lå meget fjernt for næsten et år siden, og alt det mine forældre og jeg har været igennem med både interview, Visa, regler osv. men de ting får i at vide på et andet tidspunkt. Det hele ligger jo ikke så fjernt mere. 

Nu hvor det er den sidste dag jeg har i Danmark har jeg self taget afsked med både familie og venner nogle uger før afrejsen. Det har været svært, især med vennerne. Men jeg ved at de stadig er her når jeg er tilbage, så stik snuden i vejret og gå med rank ryg og vær åben sindet overfor alt og alle. 

Det der med at sige farvel er svært. Det har været ekstra svært for mig i dag da jeg skulle sige farvel til min kæreste. Hvis du (dig der læser det her som selv vil/skal være udvekslingsstudent) selv har en kæreste, vil jeg råde dig til at i snakker ud om hvad i gør. Om i holder pause eller slår op. Min kæreste og jeg holder noget der minder om en pause, og vi er blevet enige om nogle "regler", og hvad vi gør når jeg kommer hjem. 

En masse tanker er gået igennem mit hovede i dag, har været ked af det fordi jeg skulle forlade alle dem jeg holder af i så lang tid, og jeg har været helt oppe at køre fordi DET ER JO IMORGEN! Det her bliver den bedste oplevelse i mit liv! Min næse er rettet mod at lære en ny kultur at kende, sproget og bare have den bedste tid i mit liv! 

Det er ikke et farvel jeg siger, men et vi ses

.                                                           .

​Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

- Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent -

Likes

Comments