Idrott

Förra veckan fick jag äran att ha Yle Sporten med på en av mina träningar! Vill du läsa om mina mål för sommaren och lite annat, kolla in artikeln här (eller klicka på bilden).


Screenshot av Yles artikel

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Just nu är jag på träningsläger i Monte Gordo, Portugal. Det är långt ifrån min första gång här, och det känns lika skönt varje gång att få komma till detta bekanta ställe. Här är det svårt att tänka på annat än idrott, och jag lever i en liten träningsbubbla varje gång. Önskar jag kunde få leva i den bubblan hela tiden.

Här ska jag iallafall vara i tre veckor, och njuter för fullt av livet. Fyra träningsdagar har jag nu bakom mej, imorgon är det vila och sedan är det meningen att vi ska köra på för fullt resten av lägret då vi har tränaren på plats. Jag har haft lite strul med akillessenan, men idag känns den redan mycket bättre, och jag hoppas den släpper nu, så jag kan träna ordentligt igen.

Jag har verkligen motivationen på topp för tillfället. Jag är taggad på livet och känner på mej att detta kommer bli ett bra läger."

Ett litet inlägg med några viktiga sanningar, som aldrig publicerades. Inlägget skrev jag ute i kvällssolen efter att vi spelat volleyboll på stranden, och jag var sådär löjligt lycklig av livet.

Likes

Comments

Idrott, Vardag

Jag kom hem från träningslägret för över tre veckor sedan, till en väldigt hektisk vardag. Men för att ta en liten andningspaus mitt i den vardagen, tänker jag nu dyka in i träningslägret igen med er. Svårt att veta var jag ska börja och vad allt jag ska skriva, men här är del 1.

Detta år var jag igen på träningsläger i Monte Gordo i tre veckor. Det blev sjunde gången för mig, och varje gång kommer jag hem lika nöjd, och säger att det var det bästa lägret hittills. Hur det fortfarande kan bli bättre för varje år som går, vet jag verkligen inte. Men det finns något fint i att alltid åka tillbaka till samma by, hotell, sportplan och strand, allt är så bekant. Stället blir som ett annat hem. Ingen energi behöver jag sätta på att anpassa mig till stället, för inget är nytt. Och visst är det roligt att utforska nya ställen, men det kan jag göra på andra resor istället.

Byn vi bor i är väldigt liten, och det finns verkligen inget annat att göra än att träna och ta det lugnt. För mig passar det mer än bra, för på träningsläger vill jag ju träna. Jag har en ganska hektisk vardag hemma, med jobb, träning och studier, och det är inte alltid stressfritt att försöka få alla de bitar att gå ihop med annat jag också vill göra på fritiden. När jag åker på läger och får jag ha (nästan) fullt fokus på träning är jag verkligen glad och lycklig.

Under hela lägret tränade jag oftast på morgonen, och sedan hade jag på eftermiddagen antingen en till träning på sportplanen eller på stranden, eller så gick resten av dagen åt till återhämtning och chill vid poolen. Volleyboll spelade vi också väldigt aktivt på stranden under de första två veckorna.

Träningen gick bra i år igen, och rekorden i testerna tyder på att formen borde vara ganska bra. Förutom lite problem med foten, fungerade kroppen bra och jag stornjöt av att få träna i värmen. Jag lämnade stället väldigt taggad inför sommarens tävlingssäsong. Som jag kommer att inleda nu på söndag i Karis med längdhopp.

Mentalt tog jag stora framsteg under lägret i år. Stressnivån var väldigt låg hela tiden, och jag hade tid att tänka på livet på en lite djupare nivå. Sådant är bra att göra ibland, speciellt det skett stora förändringar i mitt liv detta år. Mina prioriteringar i vardagen ändrade lite efter lägret, och nu är jag verkligen nöjd med mitt liv och min vardag.

Jag trivs verkligen bättre än bra på träningsläger, och önskar att jag kunde leva samma vardag hemma. Tur att sommaren är här igen, allt blir lite mer avslappnat och fokus flyttas allt mer till idrotten. Är så taggad inför sommaren och alla tävlingar, att jag inte vet vart jag ska ta vägen, och det känns väldigt bra!

Likes

Comments

Välkommen till min blogg! Mitt namn är Kira, jag är 23 år gammal, bor i Helsingfors och sätter mycket av min tid på att försöka hoppa så långt som möjligt. Jag är friidrottare och mina grenar är tresteg och längd. Vid sidan om idrotten studerar jag på Helsingfors Universitet och jobbar för min idrottsförening.

När jag inte tränar, studerar eller jobbar, är jag antagligen med kompisar, dricker kaffe, ser på serier/vloggar, lagar mat, eller funderar på hur jag kan ändra om inredningen i min lilla lägenhet.

På denna blogg kommer jag skriva om min vardag, hur jag balanserar idrotten med annat liv, och naturligtvis också tankar om träning och tävlingar.

Strandbilderna beskriver inte min normala vardag väldigt bra, men för tillfället är jag på ett tre veckor långt träningsläger i södra Portugal.

Häng med, jag hoppas vi båda ska trivas här.

Likes

Comments