Header

Baking, Frokost/Lunsj, Hjemmelaga, Oppskrifter, Antall kcal

Hei,

Jeg skrev for litt siden at jeg skulle legge bloggen litt bort for en stund. Men varte ikke lenge før jeg bare MÅTTE legge ut ett innlegg. Jeg tenker mye på hvordan gjøre lunsjen enkel, god, sunn og den skal smake godt. Det blir fort mye av det samme hver eneste dag. Jeg kom over en oppskrift på rundstykker for en god stund siden, men gadd rett og slett ikke prøve, syntes ikke det hørtes noe godt ut. Men nå bestemte jeg meg, jeg ville prøve, og jeg ønsket å gjøre om litt :)

Her er rundstykkene før og etter de er stekt.

Utrolig godt!

Så kanskje jeg skal dele oppskriften og hva som er så bra med disse rundstykkene?

Ingredienser:

- 400 g Cottage cheese mager (316 kcal)

- 2 egg (123 kcal)

- 300 g Axa bjørn økologisk havregryn (1140 kcal)

- 4 g bakepulver fra Freia (6 kcal)

- 20 g Økologiske linfrø fra Go eco (103 kcal)

- 10 g Chia seed whole fra Chia eco (42 kcal)

- En liten klype salt

Da har du ingrediensene, så hva gjør du?:

1. Sett stekeovnen på ca. 210 grader, varmluft

2. Bland alle ingrediensene i en stor bolle

3. Bland det godt sammen med en stavmikser. Om du ikke får ut alle klumpene så gjør ikke det noe

4. Lag ca like store "boller" og legg på bakepapir. Jeg lagde litt flate og store, og fikk 7 stk. Kan lage de mindre og runde om du ønsker.

5. Sett midt i ovnen i ca. 14 minutter. Lager du dem mindre så rundt 10 minutter. Er ferdig når de er gylne på toppen.


Hele oppskriften er på 1730 kcal. Noe som vil si 247 kcal per rundstykke hvis man lager 7 stykker. Noe som vil si at ett rundstykke med ett godt kjøttpålegg, og mye grønt er ett perfekt måltid. Rundt 300 kcal syntes hvertfall jeg er fint til lunsj :)

Og sist men ikke minst. Dette er de BESTE rundstykkene jeg noen gang har smakt! Veldig saftige, utrolig mye smak og så mye energi. Nesten så de kan spises uten pålegg.


Håper oppskriften faller like mye i smak for deg som for meg! :) Gleder meg til å ha til lunsj i morgen. Og tror jeg allerede i morgen skal lage opp flere.


- KineSkaugvold

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hverdag

Hei,

Jeg har rett og slett altfor mye å gjøre nå, og det går utover bloggen. Den tiden jeg har til overs bruker jeg til å lade opp "batteriene" i kroppen. Hver eneste dag har jeg lyst til å poste innlegg med frokosten min, lunsjen min, middagen min, kveldsmaten min, snacksen min og treningen min. Men tiden renner bare bort!

Så framover nå kommer jeg til å være helt borte fra bloggen en stund tror jeg. Men vil bruke snapchat mer, og prøve å bruke instagram litt også:) Enklere å legge ut ett bilde, enn å måtte skrive ett helt innlegg.


Ønsker du å følge meg på snapchat og instagram mens jeg er borte fra bloggen så legg meg til!

Snapchat: kine94

Instagram: kineskaugvold


-Kineskaugvold

Likes

Comments

Frokost/Lunsj, Trening

Dagens lunsj:

20 g havregryn - 74 kcal

58 g egg (1 egg) - 90 kcal

124 g banan (1 banan) - 103 kcal

50 g frosne blåbær - 29 kcal

150 g laktosefri lettmelk - 56 kcal

50 g frosne jordbær - 17 kcal

​387 kcal.


Dagens trening:

09 minutter gåing til treningssenteret

10 minutter rask gange på tredemølle med motstand

22 minutter styrketrening

10 minutter rask gange på tredemølle med motstand

14 minutter gåing gjennom skogen hjem fra treningssenteret


- KineSkaugvold

Likes

Comments

Frokost/Lunsj, Trening

Hei,

Etter middag dro jeg på treningssenteret. Litt oppvarming ved å gå dit, og fortsatte oppvarming på spinningsykkel :) Ble rundt 20-25 min styrke etterpå før jeg jogga hjem igjen(jogga halve veien og gikk halve).

Etter en dusj måtte jeg ha meg litt mat. Jeg driver å tester ut matvarer jeg ikke tåler og prøver litt og litt. Så kveldsmaten i dag ble 1/2 eple, noen druer og noe jeg nylig har funnet som smaker helt knall!!

Tørr du gjette hva det kan være ?:)

-KineSkaugvold

Likes

Comments

Hverdag, Frokost/Lunsj

Hei,

I dag var første skoledag etter ferien. Det var veldig rart, men samtidig deilig å komme igang igjen. Som en liten motivasjon laget jeg meg en god lunsj i dag.

I går hadde jeg laks i tortilla til middag, og hadde en tortilla igjen. Så til lunsj lagde jeg tortilla med picnik skinke, paprika, agurk, purre og philidelfia smurt på lefsa. Utrolig godt!

Men en tortilla holder ikke til lunsj. Så jeg lagde også en bagel med kalkunskinke, ost, Philadelphia, paprika, purre og agurk.

Ved siden av hadde jeg litt druer som snacks :)

Hvordan var din første dag på jobb/skole etter ferie?:)


-KineSkaugvold

Likes

Comments

Kylling, Wok

Hei,

I dag startet jeg dagen med en treningsøkt. Godt å komme litt igang igjen etter mye nedgang. Når jeg kom hjem fant jeg fram til middag, hoppa i dusjen også laga jeg. I dag ble det wok med kylling.

Min versjon

Typen sin versjon

​Min versjon ble uten gulrøtter da jeg ikke tåler, så da ble det ekstra på typen.


Middagen besto av:

- 503 g kyllingfilet

- 480 g Findus Wok Classic

- 247 g brokkolitopper

(Alt er veid før steking)

Det ble på 728 kcal, noe som vil si 364 kcal per person. Blanda også oppi litt soyasaus og brukte litt olje, det er ikke regnet med i antall kcal.


Nå skal jeg være med venninna mi på visning før vi er klare for håndballkamp senere i kveld. Heia Norge!


- KineSkaugvold

Likes

Comments

Hjemmelaga, Baking

Hei,

I dag bestemte jeg meg for å lage muffins med blåbærene jeg plukket på hytta. Har fortsatt masse blåbær igjen i frysa, så flere omganger kan det bli. Med denne oppskriften ble det 20 små muffins.

(Mangler sjokolade og kardemomme på bilde)

Det du trenger:

- 200 g Blåbær (frosne eller ferske)

- 4 dl hvetemel

- 2 dl Sukker

- 50 g Smør (melkefri)

- 1 dl Melk (laktosefri)

- 1 1/2 ts Bakepulver

- 1 ts Vaniljesukker

- 3 egg

- 70 g Koke sjokolade

- 1 ts Kardemomme

Hva gjør du:

1. Sett ovnen på 190 grader.

2. Pisk egg og sukker til en lett og porøs eggedosis.

3. Smelt smør og bland med melken

4. Ha smør og melkeblandingen i eggedosisen

5. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. sikt det i røren.

6. Hakk opp sjokoladen, bland sjokoladen og blåbærene i røren forsiktig.

7. Putt røren oppi formene. Ha gjerne 2 former så røra ikke renner ut.

8. Sett inn i ovnen i 20 minutter. Kan variere fra ovn til ovn.

Fyll opp ca 3/4 av formene.

La kjøle seg ned litt.

Jeg valgte å servere med en liten dash vanilje kesam og litt blåbær ved siden av.

Legg gjerne igjen en kommentar :)


- KineSkaugvold

Likes

Comments

Hjemmelaga, Kjøtt, Saus

Hei,

I dag bestemte jeg og samboeren oss for å lage kebab hjemme. Sist vi var i Sverige kjøpte vi ferdig strimla kebab kjøtt. Tenkte at vi må jo gi det en sjangs.

Og til kebab må man jo ha saus,  og den ble hjemmelaga.

Det ble en kebab tallerken bestående av chips, masse salat, løk, kebab kjøtt og saus.

Saus:
- creme Fraiche lettere
- salt
- pepper
- hvitløks pulver (var tom for vanlig hvitløk)
- litt Provence
- melk

Dette smakte mye bedre enn kebab man får kjøpt ute, og i tillegg kunne jeg dekke halve tallerknen med salat. Så mye sunnere. Sunnere mer hjemmelaga saus og sunnere når chipen ikke er dekt med olje. Kan det bli bedre?

- KineSkaugvold

Likes

Comments

Hverdag, Trening

Hei,

Tirsdag morgen var jeg klar! Baggen var pakka, teltet var putta i bilen og jeg var klar for å dra. Jeg og venninna mi skulle ta oss en mini ferie. Planen var en lang trenings tur fra starten av, men noen ganger går ikke alt som planlagt. Helsa mi stoppa oss. Så nå som jeg er bedre måtte vi finne på noe annet gøy. Vi bestemte oss for å dra på høyt og lavt. Det var virkelig en opplevelse for livet.

Klar for action!

Her er en liten del av det som er på høyt og lavt. På bilde til høyre er kart over alle løypene. Vi endte med å ta mørke grønne og blå løyper. Skulle gjerne tatt mer, men vi var rett og slett utslitte etterpå!

En liten hvil mens man venter på at neste "hinder" skal bli ledig må til.

Vi ble som sagt temmelig slitne av denne klatringen. Skal sies at man bruker en del muskler og krefter på å klatre høyt opp i trærne. Vi gikk blant annet på line langt over bakken, tok flere zip-liner og balanserte på alle mulige hindre høyt oppe. Anbefaler det ikke for folk med høydeskrekk. Men har du ikke høydeskrekk og liker å utfordre deg selv litt, da burde du virkelig dra til høyt og lavt! Jeg skal definitivt tilbake :)

Når vi var ferdig på høyt og lavt kjørte vi til butikken før vi fant ett fint sted å sette opp teltet.

Litt mat må også til! Ble pølser, grillribbe og potetsalat.

Litt fantasi måtte også til for å holde drikka kald. Så da leita jeg litt rundt og fant denne "pinnen", og vips så kunne drikka ligge i vannet og holde seg kaldt.

Vil bare si takk til venninna mi for denne flotte opplevelsen! Vi begge er støle og gode i dag, men var det verdt det? Absolutt! Å bli støl av å gjøre noe så utrolig morsomt gjør ingenting. Tusen takk for turen! :)


- KineSkaugvold

Likes

Comments

Hverdag

Hei,

Nå har jeg nyti hyttelivet noen dager. Kjente kroppen virkelig trengte det! Jeg er på bedringens vei og håper et fortsetter! godt å slappe av litt noen ganger og samle krefter.

Sitter på ferja hjem nå, blir litt godt å komme hjem også.

Dagen i dag begynte med frokost også var det ut i busker og kratt. Skulle nemlig på blåbær jakt. og blåbær var det ikke vanskelig å finne. Så etter en god fangst bærer turen hjem.

Hva tror du jeg skal bruke blåbærene til?:)

-KineSkaugvold

Likes

Comments