Halloj alla lojala följare! Här i Peking går allt som det ska. Jag har somvanligt jobbat en del men jag har även varit på utflykt, druckit gratis öl på en puböppning och spelat biljard.

I lördags drog jag och en ny vän som heter Anna till Prince Gong Mansion. Det är ett stort "minipalats" (hehe) som kallas för "Den Lilla Förbjudna Staden". Här har det bott både en rik ämbetsman och en prins som också var utrikesminister. Palatset är indelat i flera gårdar och en stor park. Idag finns det många olika utställningar som får husera. Jag och Anna blev väldigt berörda av en fotoutställning där en fotograf har ägnat runt 30 år att fota skolor ute på den kinesiska landsbygden.

Vi drog oss vidare till Beihaiparken, alltså en annan park än den som fanns på Prince Gong Mansion. Beihaiparken är en enorm park som har tillhört de gamla kejsarna och har alltså varit en del av Förbjudna Staden.

På kvällen drog vi till Sichuanrestaurangen med de andra praktikanterna. Stället har blivit lite av en favorit, såpass att vi väntade en timme på bord. Men det var det värt.

Vi drog oss vidare till Great Leap Brewing. Ett populärt bryggeri som finns på tre ställen i Peking. Sen fortsatte vi vidare till mitt favoritområde och spelade biljard. Bra dag på alla sätt.

I veckan sker Jurells utställning på CAFA Art Museum vilket jag är taggad på!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej Alla,

Det var ju ett tag sen nu och anledningen har dels varit att jag jobbat mycket och när jag har varit ledig har det varit så pass regniga dagar att jag har stannat inne.

Men jag har också upplevt Pekings nattliv som var så maxat. Vi var på två nattklubbar och det var fullt ös kan man minst sagt säga! Jag hade en jäkligt bra kväll i alla fall.

När det gäller jobbet har jag hållt på med planering och förberedelser inför kommande projekt. Jag har bland annat haft hand om kommunikationen för ett event där en svensk konstnär ska ställa ut på ett prestigefyllt museum i Peking!

Idag ska jag ut och käka med mina kollegor på Taikoo li.

Likes

Comments

Igår var jag ute med kompisar och åt sen drog vi till en pub där drinkarna var starka och billiga.

Idag drog vi till 798 Art District och kollade runt. Det är ett väldigt häftigt ställe, där finns både gallerier av alla slag och museum. Danmark har även ett kulturcenter där. Platsen är ett gammalt industriområde som har transformerats till ett kultur- och konstområde. Där finns väldigt mycket att titta på och jag tror inte ens att vi var inne på hälften av ställena, men jag lär besöka det igen.

Likes

Comments

Idag tog jag cykeln genom ett regnigt Peking till  Himmelska Fridens Torg och det var minst sagt en mäktig upplevelse att se paradgatan, de stora byggnaderna och framförallt Himmelska Fridens Port som leder in till Förbjudna Staden. Jag har så länge väntat på att få se platsen vilket gjorde hela upplevelsen overklig. Lite bilder blev det också!

Likes

Comments

Idag har jag i stort sett bara pluggat. Jag och en praktikantkollega möttes upp på ett ställe som heter The Rug. Dom hade verkligen allt möjligt på menyn. Jag var hungrig och hade brunchmood i huvudet så jag beställde någon zucchini och tomatröra med stekt ägg samt en talrik äggpannkakor med sirap och banan. Det var helt otroligt gott. Under hela besöket fick vi exceptionellt bra service, så fort vårt vattenglas var halvfullt tog det max 2 minuter innan servitören frågade om vi ville ha mer. Det var ett väldigt bra hipsterställe med en skön atmosfär.

På kvällen drog vi tillbaka till samma område men gick till ett annat ställe och åt middag. Vi hamnade på 京A (Jing A). Ett väldigt hippt ställe som ligger i vad man kan beskriva som en modern hutong. Det är även ett mikrobryggeri och har verkligen experimentella ölsorter.

Vi hade en trevlig kväll och nu har jag precis blivit klart med plugget! Imorgon tänkte jag och dom andra praktikanterna cykla runt lite i Peking!

Likes

Comments

Fredagen (igår) innebar en kortare arbetsdag. Jag börjar få inte lite rutin på arbetet och det börjar närma sig med olika projekt! Efter jobbet gick jag runt i Sanlitun på köpcentret Taikoo Li för att hitta nya skjortor.

Efter det var det snabba ryck hem, byttade om och fixade mig sen drog jag till en kollega vi andra praktikanter skulle ses för några öl innan vi drog vidare till en restaurang. Han bor en bit från mig och jag gick lite smått vilse bland hutonger och små barer och restauranger, vilket var en upplevelse. Men till slut hittade jag resten av gänget. Vi drig till en autentisk kinesisk restaurang och fick in mat på mat, allt var amazing (hann inte fota innan vi länsade tallrikarna). Efter middagen drog vi runt och hängde på olika barer.

Idag har jag varit helt slut och inte gjort så mycket, har lite att plugga.. . I Kina är det långhelg eftersom det är nationaldag. Det betyder att jag inte kommer börja jobba förrän på torsdag igen, planen är att turista lite i Kina under helgen, då ska jag se till att få många bilder!

Likes

Comments

Idag var det upp tidigt och faktiskt suit up! Under eftermiddag/kvällen var jag nämligen på First EU-China Short Film Festival, detta skedde då på ambassaden för EU:s delegation. Det var ett kul initiativ som min chef bjöd med mig på och jag fick träffa intressanta människor att prata med.

Resten av dagen har jag jobbat och njutit så mycket jag har kunnat av solen och en klarblå himmel, känndes typ som en svensk sommardag när det är som bäst. Imorgon ska alla praktikanter ses efter jobb och umgås, en perfekt början inför helgen!

Likes

Comments

Arbetsdagen började 08.30 för mig och en halvtimme senare började ett långt förmiddagsmöte för vår sektion. Vi gick igenom kommande projekt och i vilken fas vi ligger i planeringsmässigt. Efter mötet gjorde jag lite kontorsarbete och en del research.

Efter jobbet skulle jag få hjälp av dom mer språkkunniga av mina prakitkantkollegor att skaffa kinesiskt sim-kort. Tyvärr var typ alla tellefonbutiker stängda redan. Men vi drog och käkade middag istället på något som liknade en salladsbar. Man plockade allt man ville ha i en stoooooor skål och sen fick man det tillagat, riktigt greit var det.

Annars trivs jag väldigt bra i Peking, det är en fantastisk stad på alla sätt och den ena dagen är aldrig den andra lik. Tyvärr har jag inte hunnit med att få turista mer i staden men det kommer, jag lovar!

Likes

Comments

Klockan är 21.59 i Peking. Idag var min första praktikdag! Det gick hur bra som helst, det är mycket att sätta sig in i såklart men det känns väldigt bra och kul att få jobba med något helt annat. Det kommer säkert vara intensiva veckor som ligger framför mig.

Jag fick såklart ett skrivbord med ett Skånemotiv vid mig.

Likes

Comments

Klockan är 22.39 i Peking. Morgonen började med att jag och min roomie, Yawei, gick och åt frukost på vad som kändes vara hennes stammisställe. Jag sa att jag ville ha en kinesisk frukost och hon lät väldigt skeptisk på om jag verkligen ville det. Hon beställde i alla fall och in kom en gigantisk dumpling, majsbröd med russin, kokt ägg och en skål med sojamjölk. Det var amazing! Dumplingen var riktigt god och majsbrödet var typ det godaste jag har ätit.

Under eftermiddagen gick vi faktiskt till samma ställe och åt lunch, då fick vi nån ångkokt grönsaksröra med svamp och två tallrikar med olika sorters dumplings, allt var sååå gott!

Jag kom just hem från svenska ambassaden där jag, som gäst, deltog i avslutningscermonin på China Women’s Film Festival. Jag fick bland annat träffa min chef, Mathias, mina praktikantkollegor och arrangörer. Men eftersom mina kollegor var där för att jobba stod jag ensam tills en tjej fråm Singapore tog tag i mig och börjde prata med mig då hon inte heller kände någon så det var ganska skönt att inte behöva stå helt ensam en stund..

Senare på kvällen blev det lite snittar av ambassadens egna kock som var helt fantastiska och efter det var det en filmvisning, Nikki och Martha. Det var en svensk dokumentär som var riktigt bra och regissören var på plats för att besvara frågor! Rekommenderar filmen verkligen!

Imorgon, klockan 09.30, börjar min första arbetsdag, äntligen!

Likes

Comments