Som ni säkert läste i förra inlägget så kör jag axlar på tisdagar. Så att jag tänkte berätta vilka övningar jag kör och hur många sets och reps utav varje övning jag gör. Jag börjar med uppvärmning som ni säkert också läste i förra inlägget. Jag är noggrann med det eftersom att skaderisken blir väldigt liten. Så att jag brukar köra 2 övningar: ´´veva på armarna´´ fram och tillbaka och sen så gör jag en uppvärmningsövning då jag tar 2st vikter (2.25kg) i varje hand och står med armarna utsträckta på sidorna och gör små små cirklar framåt och bakåt. Gör ca 15 cirklar fram och 15 cirklar tillbaka.

Efter uppvärmningen så är det dags för den ´´riktiga träningen´´ Så att jag börjar med ´´Dumbbell Shoulder Press´´ kör 15 reps med 10kg´s hantlarna för att värma upp extra mycket. Därefter så kör jag med 15 eller 17.5kg´s hantlar, beroende på om det är en bra eller dålig dag. Kör 3x8 som vanligt. Efter denna övningen kör jag ´´Cable Rope Rear-Delt Rows´´ kör med 34kg och ca 3x10 på just denna övningen. Efter den övningen så kör jag ´´Barbell Shoulder Press´´ kör 3x8 med 28kg. Därefter kör jag ´´Lateral Raise´´ med 6kg´s hantlar och kör 3x8. Sedan så kör jag en övning som jag inte vet namnet på men ska försöka förklara så gott jag kan. Du ligger på en lutande bänk och håller hantlar i händerna. Åsså sträcker du armen rakt framåt, så pass högt så att handeln är över huvudets höjd. Kör med 6kg´s hantlar där också. Efter denna övningen så är jag klar med mitt träningspass. Ha det gidd:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tänkte berätta hur jag lägger upp min träning. Hur jag kombinerar min träning med kost och även vilka övningar jag kör. Många tänker bara på själva träningen, hur man utför dem olika övningarna mm. Men det är lika viktigt att få i sig rätt kost. Särskilt när man försöker bygga muskler. Jag äter oftast 4st ordentliga måltider och 2 mellanmål per dag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, Pre-workout och Post-workout. Varje ´´ordentlig måltid´´ innehåller ca 500kcalorier eller mer. Mellanmålen däremot innehåller ungefär 100-200 kalorier. Består oftast av någon frukt eller typ solrosfrön. Just solrosfrön äter jag för att det innehåller otroligt mycket kcalorier.

Okej, till övningarna. Jag tränar på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. På måndag kör jag bröst, tisdagar axlar, torsdagar rygg och lördagar ben. Som ni märker så står inte mage med, men det burkar jag köra efter varje pass i ca 15min. Då jag kör ungefär 4 övningar.

Vi börjar med bröst. Jag är väldigt noggrann att värma upp eftersom att skaderisken inte blir lika stor. Jag gör 3st uppvärmningsövningar varav 2st är övningar som jag sedan kör i passet. Dessa 3 övningar är: Dumbbell flyes, Dumbbell Bench Press och Bench Press. Jag gör dessa övningar i denna ordning som jag skrivit dem. För att min första riktiga övning efter uppvärmningen är bänkpress. Så att det passar bra då jag redan är vid bänkpressen och har värmt upp. Jag värmer upp på bänkpressen med 30kg och kör 2sets av 15 reps ´´2x15´´ Sedan så lägger jag på 20kg och kör 3x8. Kör sedan ´´Dumbbell flyes´´ kör med 8kg hantlar och kör 3x8. Efter det ´´Dumbbell Bench Press´´ med lutande bänk. Innan jag kör det riktiga setet så värmer jag upp ännu en gång, fast då kör jag bara 1x15 med 10kg´s hantlar och sedan kör jag 3x8 med 17.5kg´s hantlar. Efter det så kör jag ´´Cable Chest Flyes´´ kör 25 kg på varje sida och kör 3x8. Efter det så är passet klart. Brukar inte köra mage efter bröstpassen eftersom att jag tar ut mig så pass mycket så att jag inte orkar. Dem resterande passen får ni reda på framöver. Ha det gidd:)

Likes

Comments

Detta är nog någonting som ni flesta inte brukar äta, kanske till och med inte ens smakat. Bakad potatis med räkor. Det är otroligt gott, ni måste testa det! Jag själv som ni ser har gurka och Créme Fraiche till för att det passar riktigt bra att ha till. Gurkan har jag för att man ska ha med grönsaker i sin måltid och Créme Fraiche för att det är väldigt gott och för att det blir väldigt torrt utan. Detta är faktiskt en komplett måltid då du får i dig allt du behöver: Kolhydrater från potatisen, protein från räkorna och fett från Créme Fraichen. Tar dessutom inte lång tid att göra. Ha det gidd!

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag uppdaterade så jag tyckte att det var dax nu. Jag har tänkt att berätta lite om vad jag har gjort idag. På dagen så gjorde jag ingenting speciellt men senare på kvällen så stack jag till gymmet, för första gången på länge. Förra veckan så var jag i Berlin och veckan innan dess så hade vi mycket i skolan + att vi kaklade om vårt kök så att jag kunde inte laga (ordentlig) mat, vilket är A o O i samband med träning. Det kändes verkligen att jag inte hade tränat på 2 veckor. Är lite orolig om jag verkligen kommer att klara mitt mål som jag har satt upp. För ca 3 veckor sedan så sa jag till mig själv att jag måste sätta upp ett mål med min träning inför sommaren. Så att jag tänkte lite... Och tog till slut ett beslut att jag ska klara 80kg i bänkpress (nuvarande rekord 70kg) Och just nu är det ca 2 månader kvar, så det blir lite stressigt.

Efter gymmet så gick jag hem, åt några mackor och åkte sedan till skolan för att spela basket med mina polare. Basket har blivit vår typ ´´nya grej´´Det är det ända vi gör när vi träffas nuförtiden. Varför vi började med just basket har jag ingen aning om. Men det är iallafall roligare än att bara sitta och snacka hela tiden. Efter att ha varit på skolan och spelat basket i ca 1h så stack jag hem för att det började bli kallt. Och när jag kom hem så stekte jag (Felix) Pyttipanna. Stekte upp 400g som motsvarar 760 kcalorier. Så det är ju Gainz! Ha det gidd:)

Likes

Comments

Som ni säkert läste i detta inlägget så skrev jag att det bara fanns en ända butik i hela Berlin där dem sålde Kenzo kläder. Det trodde jag då eftersom att jag sökte upp det på google och då kom det bara upp en ända butik. Men idag så var jag på Mall of Berlin för 3:e gången, tror jag? Och jag gick runt och kollade vad det fanns för butiker. För att förra gången gick jag bara till (Hollister) och sen stack jag igen. Så att jag såg en butik som hette ´´Wormland´´ Som var en butik som hade flera olika märken som t.ex Boss, Levis, Ck mm. Kollade ganska noggrant och såg en skylt inne i butiken där det står KENZO!!! Så att jag gick in i butiken med raska steg, till den här ´´Kenzoavdelningen´´ tittade mig omkring och hittade den t-shirten jag letat efter (med tigern på) Det fanns 2st i storlek M och en i storlek L. Och eftersom att jag har läst på Kenzos hemsida att killar som är 186cm långa använder storlek M väljer jag då att testa storlek M. Men den satt ganska tajt så att jag frågade om jag kunde testa storlek L istället. Och den passade mycket bättre. Så jag gick fram till kassan och betalade. Tröjan kostade 99.95€ - 960Kr. Overprize för en t-shirt enligt mig men med tanke på att den inte går att köpa varsomhelst så var den värd det. Ha det gidd!

Likes

Comments

Den här dagen har varit skit bra! Vädret har varit med oss idag. När vi åkte till och från ´´Galeria Kaufhof´´ så var det skinande sol och 20 grader varmt. Och när vi kom tillbaka till hotellet efter shoppingturen så blev det molnigt och grått (vilket inte störde oss) Men när vi skulle ut och äta senare på kvällen så blev det soligt igen! Kunde det ha blivit bättre? Vi åt på en Italiensk restaurang som vi var på för några dagar sedan. Då jag åt pizza (väldigt god) men nu åt jag en tonfisksallad. Den var otroligt god och väldigt fräsch men framförallt väldigt god. Avslutar detta inlägget så som jag brukar, ha det gidd!

Likes

Comments

Äntligen har jag köpt ett par riktigt bra solglasögon! Köpte dessa idag på ´´Galeria Kaufhof´´ som är ett stort varuhus vid Alexanderplatz här i Berlin. Hade glömt mina solglasögon hemma och eftersom att det är 20 grader och skinande sol här så kan jag inte vara utan, så jag var tvungen att köpa ett par nya. Har aldrig haft ett par riktigt bra solglasögon förut. Dem som jag glömde hemma köpte jag förra året på nån karneval eller liknande och dem kostade typ 80kr... Och kvalitén på dem är ju inte direkt bra så nu bestämde jag mig för att köpa ett par med prima kvalité. Hittade ett par riktigt snygga solbrillor på Hugo Boss i förrigår när jag var på Mall Of Berlin. Dem var riktigt snygga för att framsidan av bågarna var gjorda av kolfiber, och mönstret på kolfiber tycker jag är riktigt sexigt! Men dem kostade också 3500kr vilket jag tycker e lite overprize för ett par solbrillor. Tänkte på det ett tag, kostar dem 3500kr för att det är just det märket eller för att framsidan av bågarna var gjorda av kolfiber eller både och kanske? Men jag är iallafall riktigt nöjd med mina från Ray-Ban. Dem kostade 1600kr vilket jag anser vara ett bra pris med tanke på hur bra kvalitén är. Ha en bra dag allesammans, ha det gidd!

Likes

Comments


Vi bor på ett hotell som heter ´´Novum Select Hotel Berlin The Wall´´ (Winters Hotel) Som du hittar på Zimmerstraße i Berlin, ligger väldigt centralt och nära till allt. Hotellet ser precis ut som på bilderna där jag bokade. Alltså väldigt bra! Det ända som skulle kunna vara bättre är storleken på glasen i Frukostsalen. Dem var otroligt små, så pass små så att man var tvungen att fylla på varannan minut. Nätverket kunde vara lite bättre, det fanns inte ens nått lösenord till det så det känns lite weird. Men annars är allting jättebra, 18 grader, skinande sol och fläktande AC. Kan det bli bättre?

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag så vaknade jag kl 09.30, tog på mig kläder och gick ut för att hitta ett ställe att äta frukost på. Kom till ett café i närheten där jag beställde scrambled eggs m cooked ham. Väldigt gott faktiskt. Efter det så åkte vi med en sån här turistbuss... Satt på den ett litet tag, men tröttnade snabbt så vi hoppade av på Alexanderplatz och gick i butiker istället. Sedan så gick vi till Mall of Berlin. Det var inte så som jag hade tänk mig men det var helt okej. Köpte ett par svarta jeans på Hollister där. Efter det så skulle vi eller i alla fall jag till kenzo. Så jag gick i hela 30 minuter för att hitta butiken (finns bara en i hela Berlin) Men när jag kom fram så sa dem att det bara fanns kläder för kvinnor så jag blev lite lack faktiskt :(:(:( Så vi stack tillbaka hotellet och tog en tupplur på 1h.

Efter tuppluren så åt vi på en italiensk restaurang. Jag beställde in en ´´pizza parma´´ Den var otroligt god, den slank ner väldigt snabbt. Och pappa beställde in en Laxsallad. Sen så gick vi tillbaka till hotellet och nu sitter jag här i baren och bara tar det lugnt.


Likes

Comments

Ja, då var det dax! Klockan ringde 06.00, gick då upp och åt frukost. Efter det så packade jag ner det sista i resväskan och stack sedan till tågstationen. Åkte till Lund C för att sedan byta till ett annat tåg som gick mot Cph Airport. Kom fram till flygplatsen ca 08.50. När vi skulle checka in vårt bagage så sa dem att flyget kan vara överbokat och undrade om vi ville vara volontärer till att stå över... isåfall så skulle vi ta nästa flyg kl 16.00 och dessutom få 350€ /person som tack. Vi tackade "ja"...

Men vi behövde inte stå över så vi åkte med flyget 11.10 Resan gick väldigt bra, tog ca 1h. När vi kom fram så tog vi en buss från Tegel (Flygplatsen) till "Kurt-Schumacher-Platz" (tunnelbanestation) där vi sedan åkte till Kochstraße/Checkpoint Charlie. Därifrån gick vi i ca 3 minuter och därefter kom vi fram till hotellet.

Likes

Comments