170430
Turnébilder

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

170430
Istället för att fira med min älskling i Bagarmossen som blev magsjuk blev det Scandic Haymarket.

Lunch blev naturligtvis på mitt stamställe "wasabi sushi"- laxwok

Gissa om jag blev förvånad att det var loppis på Hötorget. Fyndade såklart så jag fick köpa en resväska för att kunna frakta hem sakerna.

Det blev en "Irish coffe" i hotellbaren och sen ska jag krypa ner och sova ikapp efter turnén...

Likes

Comments

170428

Sov inte många timmar inatt, igår rep och sista konserten på turn'en med Beethovens violinkonsert och Bruckner 4:a och efter det en tre rätters middag vid midnatt på Europas äldsta restaurang, St Peter Stiftskeller, som tydligen var familjen Mozarts stamställe med anor från 800-talet.

Idag blev jag uppvaktad vid frukosten med sång och hurra-rop av mina kära kollegor. Innan avgång till flyget hann jag till en affär där Sarah och Carina hade sett något som jag skulle gilla. Det var en jacka med leopardmönster och Nanako hittade ett par skor till mig som passade perfekt, se bilden. Mycket nöjd med min födelsedag och det blev bara bättre när jag kom hem till mina barn som klarat sig själva medan jag varit på turné. Har fått så många grattis-hälsningar som har värmt mitt hjärta. Nu har vi lite ledigt och nästa program är "Bowie", en helt annan genre än Mahler och Bruckner. Säga vad man vill men långtråkigt har vi verkligen inte på vårt jobb.

Likes

Comments

170427
Innan dagens rep gick jag en sväng på stan och handlade den obligatoriska Mozartlikören och chokladen.

Efter repetitionen hade andrafiolstämman gemensam lunch.

Efter en tupplur på hotellet laddade jag med sachertårta inför Bruckner på ett mysigt konditori.

Efter konserten var det avslutningsmiddag på St Peter Stiftskeller och bl a så avtackades Agneta Fredjung i cellostämman inför sin pension.

Imorgon (28/4), som också är min födelsedag, bär det av till Sverige...

Likes

Comments

Idag var det bussresa från Villach till Salzburg. " New York"-gänget ( utom Sonja ) åt lunch och planerade inför resan i maj.

Så var det dags för repetition i Grosses Festspielhaus. Detta är tredje konserten och speciellt Anne och Richard känner sig inspirerade...

Kvällens program är en repris från konserten i Villach men imorgon är det ett annat program men i samma sal : Ludwig van Beethoven konsert för violin D-dur på 61 med Christine Maria Höller som solist och efter paus spelar vi Anton Bruckner Symfoni nr 4 Ess-dur. Vår dirigent är en ny bekantskap och heter Florian Krumpöck. Eftersom det är sista konserten imorgon har vi en avslutningsmiddag på St. Peter Stiftskeller. På fredag åker vi hem igen. Turnén har varit rolig men krävande. Vi är ju lediga några dagar innan vi sätter igång igen med ordinarie arbete.


  • 4 readers

Likes

Comments

170425
Efter frukosten gick Boel och jag i Gamla stan här i Villach. Hittade en liten butik med en lokal whiskey och mörk choklad som inhandlades. Lunch och kaffe och sedan vilade jag en stund innan repetitionen på Kongress Zentrum. Vilade igen mellan rep och konsert. Dagens program: Felix Mendelssohn-Bartholdy konsert för 2 piano E -dur med Piano Duo Silver-Garburg som solister. Efter paus återigen Gustav Mahler Symfoni nr 1 D-dur och även ikväll spelade vi Blumine av Gustav Mahler som extranummer. Tog ett skönt bad innan det var dags för sängen.

  • 8 readers

Likes

Comments

170423
Vi flög med chartrat plan till Graz och sedan vidare med buss till Maribor. En middag med detta gäng och sedan en god natts sömn i på det flotta City Hotell.

170424
Efter frukosten blev det en långpromenad längs Drava som flyter genom Maribor.

Fick sällskap av kollegan Tomas Hall och vi köpte frukt och potatis (Tomas ville prova att odla i Mariannelund), tittade på världens äldsta vinranka (drygt 400 år) och tog en kaffe på en uteservering.

Så var det dags för repetition på National Theater. Denna långtradare transporterar våra instrument och kläder.

Kvällens program: Felix Mendelssohn-Bartholdy Konsert f. Violin e-moll opus 64 med Emmanuel Tjeknavorian som solist och Gustav Mahler Symfoni nr 1 D-dur. Vi fick också spela Blumine av Gustav Mahler som encore. Direkt efter konserten blev det 3 timmars bussresa till Villach, Österrike där vi kommer ha konsert nr 2 imorgon kväll.

  • 14 readers

Likes

Comments

                                                                        ATT KRAMAS


​                                                           är välgörande. Kramen överför                 

                                                           energi och ger den omkramade

                                                                 ett känslomässigt lyft.

                                                                  Vi behöver dagligen

                                                            fyra kramar för att överleva

                                                           åtta kramar för att gå vidare

                                                                 och tolv för att växa.


                                                           Vetenskapen säger att kramen

                                                            är en form av kommunikation

                                                              därför att den säger saker

                                                               som du inte finner ord för.

                                                              Det finaste med en kram är

                                                              att du inte kan ge en kram

                                                                 utan att också få en.

                                                                                                                   Okänd

Likes

Comments

170308

Idag är det "Internationella kvinnodagen", det firar jag med att köpa tulpaner och lyxsemlor. Kan även fira att jag börjat arbetsträna. Operationen gick bra (30/1 2017) och rehab likaså. Det är skönt att vara tillbaka och snart kan jag jobba för fullt. Vi fick reda på för några månader sedan att SON åker på turné i april till Slovenien och Salzburg och då vill jag naturligtvis vara med.

Likes

Comments

​ NU kan jag andas igen...visste att livet skulle bli lättare när allt faller på plats. Fick äntligen besked från magnetröntgen att det jag har heter gangliomcysta, alltså senknuta. Det går att åtgärda och jag väntar nu på att bli kallad till röntgen för att se om det blir operation eller inte. Jag har god lust att anmäla läkaren som nekade mig magnetröntgen på första remissen. Det är ju tjänstefel att låta mig vänta ytterligare tre månader och det visade sig ju att det var någonting fel med handen.

I Tingsrätten kom vi överens så det blir inga förhandlingar, så sköönt...

Emma är nu på Bali som volontär. Tre veckor har gått och om ytterligare tre veckor kommer hon hem. Hon jobbar nu med barn och sedan med sköldpaddor. På sin fritid har hon bl a provat på windsurfing.

Efter att Frans flyttade från Piteå till Göteborg i april har vi redan hunnit ses flera gånger. Utöver sitt jobb på Loomis har han nu fått jobb på ett casino. Flera gånger i veckan dömer han innebandy med Tobbe som också flyttade samtidigt. 

Emil går nu i 8:an på Hultadalskolan. Han har höjt sina betyg rejält, har börjat träna flera gånger i veckan och ska ta moppe-kort.

Likes

Comments