Header

They say the shortest distance between two people is a story but someone elaborated on that to say.

"The greatest distance you can travel in the shortest amount of time is by asking someone their name"

As Martin Luther king said
They fear each other because they don't know each other and they don't know each other because they don't communicate with each other, and they don't communicate with each other because they are separate from each other.
What's your name?
Is such a short border to cross, so please ask people their name before you judge because our names are part of our story.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det här fotat har vi tagit idag

Vi har varit ute och min bästa Julia har fotograferat ❤️

Det här är henna tatuering som min kompis sagal har gjorde till mig också ❤️

Likes

Comments

Mohammed Ali har gjort oss att känna stolthet över våra identitet ,våra religiösa övertygelser och politiska åsikter och vem vi är !!.
vi kommer aldrig glömma honom.
Vila i fred ❤️❤️❤️ vila i fred min bror . ❤️❤️❤️❤️ vila i fred min pappa ❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Sommaren har börjat och jag som är sol hatare kommer inte sola!! Det jag tycker om med sommaren är att man kan ha färgade kläder och slippa jackan . Min tips till sommaren är att äta mycket glass och läsa böcker. Och ta selfies❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Från skolavslutning till Rkuf riksårsmöte . Speciellt Malmö , vilken fantastisk helg det har varit. Väldigt kul och lärorikt. Kommer sakna !!!

Likes

Comments

Somaliska traditioner

- henna-tattuering: inom den somaliska kulturen spelar henna, kläder och smink stor roll för kvinnor. Kvinnor har färgstarka kläder, med mycket guld och silver smycken, gärna glittriga. På bröllop har bruden starka färger och massa henna-tattueringar.

Den somaliska dansen: Det finns många olika danser beroende på var i landet man kommer ifrån t.ex Dhaanto, Niiko , baraabur osv.

Bröllopsklänningen: Bruden har tre olika klänningar, den första kallas "dirac" den har hon på sig när hon går in till festen,, andra klänningen kallas för "hido iyo dhaqan" och den tredje sista klänningen är den vita klassiska bröllopsklänningen, som hon har vid bröllopsdansen.
Obs: detta är individuellt, alla har inte så, men ofta brukar det vara så.

Kulturmat: inom somalia är kamelkött och kamelmjölk känt. Om gäster kommer och hälsar på, är det viktigt att bjuda på kamelmjölk. Det visar att man respekterar dig som gäst. Man äter inte bara kamelkött utan även andra kött, men faktiskt så äter somalier inte så mycket kokött. Det blir oftast fårkött.

Poesi

Det går inte att prata om somalisk kultur utan att nämna poesi. Även om det somaliska språket fick skriftspråk så sent som 1972 har poesin i Somalia alltid haft en mycket stark och viktig ställning. Det kallas ibland för hjärtat i den somaliska kulturen.

Somaliska kvinnor är oerhört vackra med traditionella kläder <3

Henna tatuering

Hon dansar "Dhaanto"

Likes

Comments