Skratta & ryck på axlarna och gå vidare. Det verkar så enkelt. Men det är definitivt inte enkelt, men det är däremot inte alls lika komplicerat. Många ser mig så när det kommer till mig och mina känslor, oseriös men sjukt komplicerad och oförståelig. Nonchalant gentemot mig själv och mina känslor. Jag är inte mer än människa och jag gör så gott jag kan. Och vet ni vad? Har lärt mig att det är helt okej. Alla människor är olika. Vi bearbetar och hanterar känslor på olika sätt. Det finns inget rätt och fel när det kommer till ditt eget välmående. Jag gråter också, jag gråter med hela kroppen. Jag kanske inte fäller tårar "när man borde" men vem har sagt att gråta enbart är att fälla tårar? Och vem kan tala om för dig när du ska känna det ena eller det andra?

Har många gånger i mitt liv fått höra från flera olika håll att jag alltid är glad, sprallig, ambitiös, driven och fylld med energi. Det är jag. Men det är farligt när det blir en definition av vem du ska vara och när det blir ett krav både från din egen sida såsom från andra. Jag älskar att ha fullspäckat schema och alldeles för många bollar i luften. Det är det bästa jag vet. Alla som däremot känner mig vet att jag aldrig känt mig tillräckligt nöjd. Ingenting jag någonsin gjort har vart bra. Jag kunde alltid göra saker bättre och jag kunde alltid bli bättre. Det var aldrig bra helt enkelt. Jag var alltid snäppet sämre än alla andra. Mina krav på mig själv går inte att uppnå. Jag sätter upp omöjlig mål för mig själv och fortsätter tära ner mig själv genom att i mina ögon ständigt "misslyckas". Jag var 17 år när jag för första gången förstod innebörden av panikångest. Jag började slå på mig själv inombords och skapade mig en inre mobbare som gjorde allt för att bryta ner mig.

Alla går vi igenom händelser i våra liv som på ett eller annat vis påverkar oss och formar oss till dem vi är. Jag har haft en kropp som lagt av och trots det ändå inte lyssnat på den. Jag missbrukade starka utskrivna värktabletter för att orka ta mig upp om dagarna. Min kropp bar mig inte men att stanna upp, det alternativet fanns inte för mig, det såg jag som ett misslyckande. "Det är inget problem, jag är inte beroende, jag har koll". In my ass. Jag visste helt och hållet att jag var ute på djupt vatten. Men det tog över ett år innan jag accepterade det. Att inte lyssna på sin kropp är det dummaste och elakaste man någonsin kan göra mot sig själv, och jag lärde mig det den hårda vägen. Jag har alltid tillfredställt alla runtomkring mig och alltid satt mig själv i sista hand. Jag kommer alltid fungera så. Jag brinner för mina medmänniskor. Skillnaden idag är att jag aldrig skulle glömma bort mig själv. Om inte jag värnar om och tar hand om mig själv, vem ska då göra det? Man är huvudpersonen i sitt eget liv och man får inte glömma bort sitt eget värde.

Det senaste året har livet däremot visat sig från sin absolut värsta sida. Jag har fått känna på sorg, smärta, övergivenhet, ensamhet, rädsla och otrygghet. Känslor jag aldrig trodde jag skulle behöva tampas med. Allt kom i ett och samma paket.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 5 readers

Likes

Comments

Vacay mode on! Vi drar till USA i 3 veckor och det är en drömresan som går i uppfyllelse💎 Ses om 11 timmar San Francisco✨

  • 12 readers

Likes

Comments

Livet hemma med ögoninflammation. Orkar sysselsätta mig i en kvart, sen måste jag vila ögonen. Tufft nu.

  • 19 readers

Likes

Comments

Så oerhört stolt över henne, världens finaste tjej. Att jag fått äran att följa henne genom hela livet och vart hennes bonussyster är något jag är så fruktansvärt tacksam över, & alltid kommer vara. Grattis till studenten mitt hjärtat, jag älskar dig!

  • 18 readers

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen nycklarna till min nya lägenhet och min gamla är lämnad och klar. 

Ingen är gladare än mig just nu.

  • 18 readers

Likes

Comments

Såhär såg ungefär förra veckan ut i tre bilder. Min fina vapendragare och många fina middagar ute på stan.

Nu är det lite skillnad. Nu har jag & Emmelie gett oss in på fitnessfighten. 30 dagar med kostschema och hårdträning, och jösses vad låst man känner sig. & hittills är det bara början💪🏼 Wish us good luck!

  • 81 readers

Likes

Comments

Tankar & känslor

Dem dagliga kraven är inte mänskliga och det är okej att inte följa normen. Det är okej att sova bort en hel dag och skjuta upp allt till senare. Det är okej att slarva med maten ibland och strunta i att diska den där tallriken efter kvällens middag. Det är okej att sörja, att gråta och skrika. Det är okej att inte vara okej. Det är okej att känna vad du än nu känner. Det är okej att må skit ibland för att må lite bättre senare. Det är okej att inte alltid vara stark och att inte alltid hålla fasade uppe. Det är okej att bara existera ibland och veta att det är okej att bara va. Så länge man kommer ihåg att ta sig upp igen och att det kommer bli bättre. 

Alla är vi människor och alla mår vi dåligt ibland. Det är viktigt att komma ihåg det. Alla är värda att må bra, & det är ännu viktigare att komma ihåg. Ta hand om varandra. 

Likes

Comments

Att vara helgjobbare är inget som blir lättare med tiden, snarare tvärtom. Speciellt när ens helger börjar med alarmet som går igång varje morgon 04.30.. Ibland vore det helt underbart med ett vanligt måndag-fredag jobb. Och nu efter en lång jobbhelg så ska man bara sadla om för en ny arbetsvecka som startar 04.30 imorgon igen. Löningsvecka, here we go!

  • 150 readers

Likes

Comments

Samlar ihop lite energi. Islatte och en promenad i solen med Nathalie var en välbehövlig måndagseftermiddag☀️

  • 178 readers

Likes

Comments

Lever i en gråzon. Försöker ta en dag i taget och hitta tillbaka till både tryggheten och glädjen i saker och ting. Har tagit ett steg tillbaka och är hemma några dagar. Ångesttopparna har tagit över och blivit till berg istället för små kullar. Jobbet är det som ger mig energi men samtidigt där jag ger mer av mig själv än jag ens har kvar just nu. Det är där jag känner hur jag tappar fokus och tappar bort mig själv. Behöver en timeout. Och det tog jag nu.

  • 177 readers

Likes

Comments