Är man rasist för att man sjunger om sitt land? Är man rasist för att man älskar sitt land? isåfall känner jag väldigt många som är rasister. Speciellt kurder då de flesta kurder är stolta över sitt land (inte alla) egentligt är ultima Thule inte rasister.

Likes

Comments

16 Juni 2015 så gick miljadären Donald Trump ut med att han ställer upp i Amerikanska presidentvalet. Ingen trodde att han skulle klara det och alla skrattade åt honom. De flesta trodde väl att Ted Cruz skulle bli Republikanernas presidentkandidat.

19 Juli 2016 blev det klart att Donald Trump blir republikanernas presidentkandidat.

7 Dagar senare den 26 juli samma år blev det klart att Hillary Clinton blir demokraternas kandidat. Efter detta så har Trump sagt saker som “Grab her by the pussy”. Han har även sagt att om Ivanka Trump inte var hans dotter så skulle han dejta henne. Han är även väldigt ryssvänlig, han och Putin kanske har en hemlig relation utan att Melania Trump vet om det?

Men vad vet jag varför skulle han välja en 64 årig gubbe istället för hans fru som bara är 11 år äldre än sin egen dotter.

8 November 2016 var dagen ingen trodde fanns. Förutom några Patrioter och KKK medlemmar och Marcus Oscarsson. Även jag trodde han skulle vinna då de flesta i USA ville ha en förändring och få bort etablissemanget från makten. För er som inte fattat vad som hände denna dag så vann Donald Trump Presidentvalet. Detta hade Simpsons förutspått i ett avsnitt. De kanske ska göra ett avsnitt när Trump förlorar valet 2020 eller att han blir avsatt eftersom de verkar vara bra på att förutspå framtiden.

Men aja varför blev Mr. Trump president då? Som jag sagt innan i texten så ville folket få bort etablissemanget från makten dessutom så betalade han sin valkampanj själv och var inte uppköpt av stora företag. Han kunde därför säga vad han ville och inte vad stora företag ville och stod därför närmare folket. Nu släpper vi detta och går vidare vad trump gjort så här långt? Det första han gjorde var att börja avsluta Obamacares kapitel han har även skrivit under avtalet om att börja bygga muren. Han försökte få igenom att folk från vissa länder i mellanöstern inte skulle få komma till Usa. Men detta gick inte igenom i domstolen. Han har även stoppat statliga bidrag till kliniker som gör abort.

Vad tycker folk om detta då? Jo det är väldigt olika reaktioner Vissa protesterar fullt ut och gör kaos medan vissa är glada. Jag tror att bästa att göra nu är att lugna ner sig och att folk accepterar deras nya president och tar det lugnt. Såklart förstår jag att folk är besvikna men protestera fredligt och gör inte kaos. Det är iallafall bättre än att folk ska behöva skada sig själva i protester. Innan jag avrundar så vill jag bara säga att han blivit vald demokratisk väg och därför förtjänar även han en chans. Även om ni tycker att valsystemet är orättvist men det är ändå för att lyfta fram de mindre staterna så att de ska få sin röst hörd. Utan detta valsystem skulle de kanske inte få sin röst hörd. Dessutom så hade inte Usa bästa president genom tiderna enligt många blivit vald till president alltså Barack Obama.

Likes

Comments