Fredag: Jobbade mina två pass som vanligt, 7.00-11.00 och 16.00-17.00. Däremellan bockade jag av några ärenden och vid 17.10 satt jag på bussen mot Hilda. Nu när hon bor ensam i ett hus, då familjen är iväg på en resa under en månads tid, är det där jag kommer hänga under mina lediga dagar. Var framme vid sju tiden och där var jag i min ensamhet och hade lite fredagsmys medan Hilda jobbade.

Lördag: Vi kom upp ur sängen runt halv tio och då blev det en stor frukost ute i det fina vädret. Vi hade hoppats på att sola hela dagen men det tillåt inte vädret senare under dagen, tyvärr. Solen dök upp sent på eftermiddagen, som vi tackade så mycket för, för då var vi hemma hos Evelina och Moa för lite förkrök. Vid nio drog vi oss utåt mot alla tusen krogar vid beachwalken och hade en KANON KVÄLL. Från start till slut, perfekt.

Söndag: Bakis, såklart. Men det var det värt. Efter frukosten gick jag Hilda och Ella ner till stranden, där låg vi, i 32 grader, solade och badade i tre timmar. Idag tackade vi även för Uber eats, Mc donalds levererad till vår dörr. Powernap på det och väckt blev man av mamma Hilda då vi skulle planera lite framtida planer.

Nu, 20.00, ligger jag i min säng och äter en sen middag. Två arbetsdagar till sen är jag ledig i en vecka. Kanon gött!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

On the road back home

Efter en lång natt var vi duktiga nog att komma upp i tid. Efter fyra timmars sömn stod vi redo och klara vid halv sju för att städa undan allt vid vår campingplats och ta ner vårt tält. Tur som vi hade med vårt pop-up tält var vi klara redan efter en halvtimma. Men eftersom att alla av någon anledning ville ha sitt hår flätat kom vi inte iväg förens klockan åtta. Men det var det vi satsade på.

Vi rullade på i x antal timmar, självklart med en heldel stopp. Vårt första, lite längre stopp, fick bli Mc donalds för lunch. Mätta och klara rullade vi vidare mot Jurian Bay där vi stannade vi en så himla fin strand. Men på grund av blåsten och lite tid var vi inte kvar där längre än femton minuter. vi åkte då mot vårt sista stopp, även det stoppet som jag mest såg fram emot med denna roadtripen....

Sandboarding - Lancelin

SANDBOARDING. Hur najs låter inte det?! Kan säga såhär, när man väl gled ner för den branta backen så var det så kul (läskigt också). MEN.. vi kom under fel väder. Tyvärr. Det blåste något otroligt vilket gjorde att man inte gled ner för backen och man fick sååå himla mycket sand över sig, speciellt ögonen. Jag blev så otroligt arg och började nästan gråta så ont det gjorde haha.. jag som såg så fram emot sandboardingen.. Men som jag skrev tidigare, det var kul när man väl lyckades komma ner! Så ett tips är att verkligen checka vädret innan om man någon dag tar sig dit. Är säkert grymt kul när det är strålande sol och ingen blåst!!

Efter en timmas bilfärd från Lancelin var vi framme vid tågstationen. Klockan var då strax efter sex och jag var inte hemma förens klockan nio. En dusch var det första jag tog när jag kom hem, man hade ju så otroligt mycket sand över sig. Tror jag hade sand i öronen två dagar efter det haha.

Men roadtrippen i helhet? Det bästa jag varit med om i hela mitt liv, punkt. Hur mycket kan man egentligen hinna med och se under bara fyra dagar. Mycket, det kan jag lova er. Alla platser var fantastiska på sina egna sett och jag är så himla glad att jag gjorde denna roadtrippen. Speciellt med just dom tjejerna. Ett kanongäng, verkligen. Detta kommer jag för alltid att bära med mig. TACK

Likes

Comments

Pink Lake - Port Gregory

Hur fantastiskt var det inte att få se detta en morgon? Det var helt otroligt och så vackert att bara stå där och se Pink lake. Det handlar om att komma dit under rätt period då den är olika rosa hela tiden. Vi visste att den skulle vara i alla fall lite rosa om det nu var så att vi hade haft otur. Men alltså, den var CHOCKROSA!! Det gick inte att få till en perfekt bild på färgen med mobilkameran men ni ser ju på bilderna hur rosa den var. Det är så otroligt salt i denna sjön och det var som att gå på hård sten i sjön. Kändes som sten, såg ut som snö men det var salt. Detta stället är verkligen ett måste att besöka när man är i Australien och detta var den häftigaste platsen jag fick se under resan. Definitivt.

Kalbarri National Park - Coastal Cliffs

Efter att vi varit vid Pink Lake tog vi vägen hemåt igen och sa att vi skulle stanna vid alla ställen som såg intressanta ut. Vi hamnade då vid havet i Kalbarri vid klipporna. Här stod man i tystnad och bara njöt av utsikten och ljudet av vågorna. Häruppe kände man sig så otroligt liten och man förstod hur stor denna världen egentligen är. Att bara havet tar så otroligt mycket plats och aldrig tar slut. Här uppskattade man verkligen att man tagit sig hit. Att vi, att jag, har haft turen och fått chansen att ta mig hela vägen till Australien. Man blev så himla tacksam av allt man fått uppleva när man stod där.

Kalbarri beach

Efter att fått i oss lunch var det enda vi ville att ligga på stranden och sola och bada. Eftersom att vi bockat av alla våra stopp här runt Kalbarri ville vi bara vila upp oss för hemfärden dagen därpå. Där hängde vi någon timma innan vi åkte tillbaka till campingen för att fräscha till oss med en dusch och göra oss redo för ännu en BBQ och en sista natt i Kalbarri. Vi körde stenhårt till klockan blev runt två på natten och då var vi helt slut. Vi slängde oss in i vårt åttamannatält och tackade för perfekta dagar i Kalbarri.

Likes

Comments

Kalbarri National Park - Nature's window

Dag två på denna resan steg vi upp vid åtta tiden men kom inte iväg förens ungefär halv tio. Vårt första stopp för dagen fick bli Nature's window i Kalbarris nationalpark. Denna nationalparken är så otroligt stor och det finns så himla mycket att se. Men detta ställe var det vi hade hört talas om, utsikten härifrån sägs vara magisk.. och det var den verkligen. Bara bilfärden ner dit var fantastisk. Ju mer man gick ju mer otrolig blev utsikten. Av alla ställen vi besökte under resan var detta enligt mig det vackraste, att något kan vara så otroligt stort fick mig att tappa hakan. Fick även till min favoritbild under resan härifrån och det är den precis ovanför.

Kalbarri national park - Murchison River, Z bend lookout

Murchison River fick bli vårt andra stopp och även our lunch spot. Tänk om man hade haft chansen att luncha med denna utsikten varje dag.. rena drömmen hade det varit. Väl där såg vi ett par nere vid floden som badade. Självklart ville vi dit också. Det var så otroligt varmt så bada ville man verkligen göra. Men frågan var ju hur tusan man skulle ta sig ner.. för klättra kunde man inte. Eller ja, det kanske man kunde om man var duktig på att klättra och inte höjdrädd... Vi insåg sedan att det fanns ännu en stig men vi var inte hundra procent säkra på att den skulle ta oss just dit och eftersom att stigen var flera kilometer så ville vi inte chansa. Så vårt nästa stopp efter detta fick bli att leta upp en annan flod i närheten.

Kalbarri national park - Murchison river, Ross Graham lookout

På en karta över Kalbarris national park fann vi en bild på Ross Grahams lookout vilket vi tyckte såg perfekt och avskilt ut för att ta ett dopp. När vi väl kom fram och gick ner för alla trappor, backar och små klättrar inser vi att floden torkat upp en del.. och där det väl fanns vatten var det alldeles för halt för att ens stå på. Så här fick vi helt enkelt njuta av den fina naturen och förbereda oss på att gå hela vägen upp igen. Här ska jag säga er.. här, på vägen upp tänkte jag att nu, nu kommer jag dö av värme!!! Det var sååå otroligt varmt och den stigen gjorde det verkligen inte bättre. Kan verkligen inte förklara hur det kändes att gå upp i den värmen. Men jag klarade mig, vilken tur va? haha.

Campingen

Påväg hemåt från våra stopp sjunger vi för glatta livet tills vi tillslut skriker av rädsla då vi på riktigt var någon centimer från att köra på två kängurus. Hade inte förvånat mig om vi nudda ena känguruns stackars lilla svans.. så nära var det. Dom hoppade ut från ingenstans och det enda Hilda var rädd och orolig över var att köra på kängurus när hon skulle köra bilen då det är så otroligt vanligt här. Vet inte hur många kängurus vi såg liggandes vid vägen under dessa dagarna. Självklart var det Hilda som körde när detta hände.. lite komiskt ändå... Men inget hände som tur var.

Väl framme i byn gick vi snabbt in till the grocery store för att köpa mat till vår BBQ. Grillat, alkohol, snacks, prat och skratt hela natten lång. Eller ja, till midnatt. För dag tre skulle vi ännu en gång upp tidigt för våra andra stopp för resan.

Likes

Comments

Whitfords station

På stationen vid Whitfords möttes vi upp redan vid sju på morgonen då vi ville komma iväg så tidigt som möjligt, såklart, Vi ville få så mycket tid som möjligt för att hinna se alla platser vi hade planerat. Min klocka stod redan på 4.30 och 5.30 var jag på bussen mot min tågstation. Först av alla var jag vid mötesplatsen och vid 7.30 var vi alla samlade i bilen redo för att åka till vår första destination.

The Pinnacles desert

Vår första destination var efter en bilfärd på två timmar, The pinnacles. Där fick vi se en öken med massvis av kalkstenspelare utspridda verkligen överallt. Vår första tanke var att hur kul kan det vara att se ett ställe med stenar lite här och var, men, det var verkligen så häftigt. Dom såg precis ut som stenar förutom att dessa var väldigt smala och avlånga. Man tog bilen runt öknen som var fyra kilometer så det kändes nästan som att man var på safari i Afrika. Det var en aning svårt att få till bra bilder över hela Pinnacles öknen men det var verkligen så värt att se denna plats!  

Geraldton - HMAS Sydney II memorial

Lite efter lunchtid var vi framme vid Geraldton som är en mindre stad ca 3 timmar från The pinnacles. Där svängde vi förbi både Mc donalds och en galleria. Mat och alkohol, det var det vi behövde. Väl där insåg vi att minnesplatsen för HMAS Sydney II var några minuter från oss, så dit åkte vi näst. HMAS Sydney var ett fartyg som sjönk till botten under en strid mot tysklands fartyg under andra världskriget. Detta beskrivs vara den mest omfattande tragedin i den australiska flottans historia då 645 män avled under denna händelse. Platsen var väldigt fin med utsikt mot havet och staden.

Kalbarri - Murchison river caravan park

Sista stoppet fick självklart bli vårt campingställe. Vår första plan med denna roadtrippen var att vi under kvällarna skulle tälta vid någon parkeringsplats, men det är så klart inte okej så vår plan B fick bli ett campingställe. Detta var dock enligt mig väldigt smart då vi valde ett boende mitt emellan alla våra tripper. Detta låg i lilla lilla byn Kalbarri och det var vid detta området som alla ställen vi ville besöka låg omkring. Det längsta vi bilade härifrån var en timma.

Campingen var jätte mysig och fin. Väldigt stor skillnad till campingställena i Sverige. Vi fick en plats precis nära till allt vilket var så otroligt skönt. Vi var även ganska ensamma vid vårt område så det var väldigt najs. Men ska ju inte säga att det inte var någon som kom och klaga två gånger.. Att det kan finnas så tråkiga människor.. Men regler är regler.. vi bröt dom bara ibland.

Likes

Comments

Sista planeringsdagen inför roadtripen blev avbockad idag. Vi möttes upp i stan vid elva för att sedan ta bussen halvvägs upp till Kingspark. Vi tog nämligen trappan sista vägen upp till vår picknick spot av någon anledning... 30 grader och ca 100 trappsteg.. ni förstår ju.

Vi har nu kommit överens om att åka iväg redan vid sju tiden på måndag morgon och våra tre nätter kommer vi spendera på en campingplats. Det verkar som att vi har lite mer koll nu så det känns lite bättre. Nu är det bara att tagga till och vänta till måndag.

Jag och Julia stannade kvar en längre stund medan de andra åkte hemåt för jobb. När ungefär en timma passerat tog jag tåget hemåt och väl hemma gav jag familjen en hjälpande hand med trädgården. Verkar som att julgranen ska upp ikväll också? Jätte tidigt, men ja, dom kanske är så tidiga här. Vad vet jag.
(17:43)

Likes

Comments

Igår sent på eftermiddagen åkte jag inåt mot stan för att möta upp Hilda vid tågstationen där vi hoppade på tåget mot Scarborough för lite fördrinkar vid the sandbar. Väl där kom vi på att vi endast fått i oss frukost, så strax efter rullade även lite fries in. Vid nio mötte vi upp Moa och Evelina som sedan tog med oss på en krogrunda. Mer fest än planerat men det skadar ju aldrig. Det blev en lyckad söndag sesh för vår del iallafall med mycket dans!

Vaknade upp hos Hilda idag och efter en snabb frukost tog vi bussen in till stan där det blev ganska mycket shopping för min del. När jag väl kom hem var det dags för mitt sista kvällspass på en vecka då pappan kommer hem imorgon. Så himla skönt måste jag säga!! Idag är det även exakt en vecka kvar till vår roadtrip?? Snacka om att man varit otroligt taggad idag.

Likes

Comments

Två tatueringar av alla elva som jag har. Hjärtat med pilbågen gjorde jag häromdagen tillsammans med Hilda. Detsamma med texten, dock fixade jag endast den. Tidigare var linjerna väldigt tunna men det blev inte så snyggt som jag trodde att det skulle bli, så den valde jag att fixa. Ska försöka få till några bra bilder på alla tatueringarna som jag har. Blir lite svårt att ta bilderna själv så får be om hjälp.

Sitter just nu och väntar på min buss, 30 minuter kvar. Kollade fel på mina busstider så här hänger jag, vid busstationen. När jag kommer hem har jag ett arbetspass på två timmar och efter det ska jag bara vila. Det behöver jag efter gårdagen som jag ska berätta om senare.
(14.47)

Likes

Comments

Instagram@kimberlycisterna