Saga

Lånat av grannarna och har inte riktigt kommit på vad det här är för en grej ännu. Men bara det att få stå upp är ju jättekul.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ladan

Ja ett trägolv fick det bli i ladan efter att vi diskuterat fram och tillbaka om man skulle ha gjutit en betongplatta.

Likes

Comments

Saga

Duktig tjej som somnat alldeles själv i sin egen säng men dessvärre så med hjälp av tummen. Men lite gulligt är det ju trots allt.

Efter en tupplur var det en pigg och glad tjej som ville ta en selfie eller två.

Likes

Comments

ladan

Japp vi fick ett ryck och tog tag i allt skräp som var slängt i en ända stor hög i ladan. En hel del eldade vi upp och ett stort lass körde vi till soptippen och nu var det bara tomt kvar. Så vi klurar lite på vad det ska bli av detta utrymme. Jordstampat golv som katterna använder som toalett är ju inte så fräscht.

Likes

Comments

Dubbel bebislycka, Saga, babysim

Den här gången var mormor med och kunde ta lite foton medan vi badade.

Första grundläggande kunskapen att kunna ligga på rygg och känna sig trygg med det. Saga var lite skeptisk till det men låg iaf kvar ett litet tag. Elliot däremot han trivs som den fisk han är utmärkt i vattnet och framförallt på rygg.

Ett grepp för att simma på mage och detta gillade Saga mycket bättre men lite jobbigt är det allt att hålla upp huvudet för länge så då får man vända runt och flyta lite på rygg igen.

Inte helt lätt att få till en bild där alla kollar in i kameran samtidigt.

Nepp ingen som har tid att kolla in i kameran.

Gissa var vi gick efter babysimmet. Jodå till Ikea. Men det är för att det är så barnvänligt där. Micro så lilleman kan få varm mat och haklappar, barnstolar. Ja hela kittet. Bara det att man får en burkmat när man själv köper mat. Så Saga hon fick en banan/mango pure första burkmaten någonsin. Den var mumma.

Likes

Comments

Saga, barnmat

Ny rutin för Saga gröt till frukost. Hon verkar gilla det och äter med god aptit. Än så länge får hon bara en halv tesked grötpulver och 2 msk vatten. Snyggaste haklappen har hon självklart fått av pappa!

Likes

Comments

Saga, Dubbel bebislycka

Anmälde Saga till babysim i Kalmar för att jag kände att med den stundande resan till Mallorca så ville jag lära mig hur man säkrast badar med ett litet barn. I tisdags stod jag i duschen och slogs av idén att varför hör jag inte med syrran om hon och Elliot vill vara med. Sagt och gjort och det slutade med att jag anmälde dem med.

Så vi började dagen med en frulle på donken. Det är inte mycket som slår deras toast!! Och prefekt att det fanns mickro till lillemans gröt och skötbord för självklart lyckades han göra nummer två men skönt sa vi båda då slipper det komma i bassängen.
Jag är så glad att jag kom på idén att fråga dem för det är ju mycket roligare att göra detta tillsammans.
Både Elliot och Saga verkade gilla att bada. Första gången för dem båda i såååå mycket vatten lite skillnad mot badbaljan.

Tvungna att testa nya vagnen inför resan och den funkar ju fin fint. Lite smidigare att ha med sig i bilen och framförallt köra inne i affärer.

Efter simningen så blev ju även vi vuxna hungriga igen så vi begav oss till Ikea. Slutade med en heldag med kusinmys.

Likes

Comments

Saga, barnmat

Igår var vi på BVC Saga och jag och fick en ny vikt och längd på 6060g och hela 65cm. Viktkurvan började plana lite men hon ligger på normal så ingen fara men vi pratade om att börja introducera gröt för att hon ska få i sig lite mer näring. Och nu när hon snart är fyra månader är det ju dax för både smaksensation och smakportioner. Så jag slog min syster en signal och frågade om lite tips och hon brukar göra en egen gröt till Lilleman så jag handlade hem gyllenmust och järnrike för att kunna mixa det med havregryn och få ett pulver för att kunna göra gröt av.

Så jag räknade ut hur mycket vatten jag skulle ha för att bara blanda till en tesked av pulvret blev 16ml så en matsked men tor två för att få det lite mer flytande och in i mickron i 30 sekunder så var det klart.

Det här med gröt var ju inte helt tokigt tyckte Saga men allra roligast vad det att få hålla i skeden. Hon har verkligen börjat greppa ordentligt nu och allt hon finner intressant fastnar i de där små händerna.

När jag ändå höll på med mitt bestyr i köket och syrran i luren så passade jag på att koka lite äppelpuré med kanelsmak. Skulle ha gjort mos men hade inget vaniljpulver hemma så jag får inhandla det för äpplen har vi gott om i trädgården kan ju vara lite kul om de kommer till användning till mer än som hästmat.

Smartaste idén att frysa puréerna i iskuber precis som bröstmjölken så kan man ta fram så mycket man behöver.

Det ska väl synas att man smakat plommonpurén.

Likes

Comments

Saga

Efter dopet i Runstens kyrka begav det sig till Tornlunden för dopkalas.

Ölandsspecialitén Mytårta hade vi valt som doptårta.
Fanny och Katarina fixade en tipsrunda om Saga och annan kul fakta om närområdet. Det tog Faster Alava hem. Som lyckats hålla sig ur bild. Men nedan kommer massa bilder på släkten som man måste passa på att ta när alla är samlade så här.

Hela syskonskaran Magnusson som alla hette en gång i tiden. Mats, Peder, Regina och Carina.

Ser ut som om pappan är trött?? Lustigt han som får sova hela nätterna. Tur att farfar kommer till undsättning eller är det tvärtom.

Kusiner och systrar med bihang.

Gammelfarmor Frieda som Saga delar födelsedag med. Bara 90år emellan.

Moffas gullungar undra vem som säger det först?

Glad och pigg Saga

Saga är inte redigt överens med att Elliot ska kika vad som finns innanför bodyn.

Tänk om man förstod vad de tänkte och vad de jollrar om.

Ja nått kul måste han ha sagt Elliot men när hon gav ifrån sig ett glädjetjut så blev han jätteledsen.

Ja det där med att få med tonåringar på bild är svårare än en 3,5 månaders litet busfrö. Men här är iaf fasterskaran Selma Fanny och Stina.

Så många fina presenter Saga fick.

Likes

Comments

Saga

Då har dagen kommit för Saga att döpas. Med min dopklänning som min mormor sytt till mig när jag skulle döpas är hon så socker söt att man skulle vilja äta upp henne!

Vilken tur att Emma hade sin systemkamera med sig för jag lyckades bara ta tre kort på hela dagen. Mamma fick agera fotograf i kyrkan eftersom Emma är en av faddrarna till Saga och Fanny den andra.

Innan dopet hade vi en genomgång med prästen Leif Norrgård som döpt både mig och min syster och begravt mormor så det kändes som det självklara valet. Han sa att han döpt över 5000 barn och kanske inte skulle komma ihåg detaljerna som gjorde just detta dop specifikt.

Det började bra ända fram till att vi bestämt att prästen skulle läsa texten från Markusevangeliet 10:13-16 men han sträckte fram boken mot oss han hörde inte när Linus sa det var ju du som skulle läsa den, så jag fick hoppa in och rädda situationen och läste.
"Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem.
Men lärjungarna visade bort dem.
När Jesus såg det blev han förargad och sade:
”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.”
Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem."
Stakade mig lite i början men sen flöt det på bra. Tänkte på vad pappa sa till mig när jag var liten och inte vågade läsa inför klassen det är ingen som kommer bita dig och det gör inte ont. Hade det varit för tio år sedan hade jag aldrig gjort det.

Emma fick i uppgift att hälla upp dopvattnet. Leif hade varnat henne för att hälla för fort med risk för att det skvilper över. Hoppas verkligen inte någon var kissnödig för hon tog god tid på sig och det skvalade ordentligt.

Inte ett pip sa Saga när hon fick vatten på huvudet.

Efter dopceremonin så var det min uppgift att tända ljuset och Fanny läsa dikten Ett Nytt Hjärta till Saga.

Ett nytt hjärta slår i vår familj.
Villkorslös kärlek från första hjärtslaget.
En kärlek som växer sig starkare ju mer vi slösar med den.
Nu är du här Saga!
Vi är din familj.
När du är ledsen, kan du finna tröst hos oss.
När du är ensam, vill vi vara ditt sällskap.
När du är rädd, håller vi om dig.
När du behöver prata, finns vi här för att lyssna.
När du behöver oss, ställer vi alltid upp för dig.
Vad det ön gäller, när det än är, finns vi hår för dig.

Tror inte det var ett öga i kyrkan som var torr efter den dikten och Fannys vackra röst!

Psalmerna vi valt:
248 Tryggare kan ingen vara
193 Gud som haver
791 Du vet väl om att du är värdefull
Samt att Helen inledde med att sjunga "välkommen till jorden" och avslutade med "kärleksvisan".
En tradition i Runstens kyrka är att hänga upp en dop ängel i trädet.

Elliot fick klara sig med pappa men han verkar lika glad för det.

Efter dopet ville Emma ta lite bilder vid altaret och kantorn skulle repa inför eftermiddagens vigsel så vi gick fram mot altaret till bröllopsmarschen men denna gång var det inte vår tur men våra dopgäster blev lite fundersamma.

Världens vackraste Saga!

Hoppas du får behålla dina mörka ögon!!

Efter ceremonin så begav vi oss mot Tornlunden för lite festlighet.

Likes

Comments