Nu när de införskaffat en husvagn så måste de ju testa den med. Så igår dök de upp med hela bilen full av saker. Bra ha saker till husvagnen. Så inatt har de sovit över förflyta gången hemma hos oss sen jag flyttade till Öland. Och gissa vem som var inne och väckte mig i morse om inte min söta lilla mamma!

Käket när mamma och pappa är på besök innefattade även denna helg grillen. Hade premiär förra helgen när de var över. Det är en fantastiskt bra grill som nu är inne på andra säsongen (inte alla grillar som överlevt så länge i vår ägo) det måste vara den unika färgen som gör det. Dessutom har ju nästan alla svarta Weber grillar så det var tvär nej från Linus och går ju absolut inte ha en kopparfärgad Weber för det har ju hans far! Så det fick bli en citrongräsgrön Weber istället.

Avslutade dagen med en promenad ner till bushästarna, för och ge dem lite mat och vatten och täcke inför natten. Blåser ju en hel del där nere, är ju öppet hela vägen ner till sjön så det går det åt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 20 readers

Likes

Comments

Fönstren, Fasaden

Eftersom nya toafönstret är bra mycket mindre än det som satt där innan så blev det lite komplettering av panel även på gaveln.

Ställning blev ett måste, då han tog och bytte ända upp eftersom den gamla panelen var murken längs ner mot toppen av fönstret och det känns ju så där om det ska tränga in fukt och förstöra det nya fönstret. Tur vi har så snälla grannar som har ställning att låna ut.

Likes

Comments

Vaggan

Tog ett ryck med symaskinen idag, är såååå nöjd med den den bara tuffar på och krånglar aldrig som den förra gjorde hela tiden.

Sydde ihop klädseln fick ju faktiskt till hörnen, det bar ju där jag körde fast sist, men hjärnan har nog gått och klurat på det där under tiden för det bara flöt på och så blev det en hel klädsel av alla de bitar som jag sytt ihop som ett lapptäcke nästan.

Ja och så körde jag fast igen, och tiden den bara rann iväg så nu får det vara så här och se om det är så jag vill ha det till nästa gång. Frågan är hur jag ska få till fållen som jag ska fästa sidenbandet i för att hålla allt på plats.

Likes

Comments

Odling, Trädgård

När man ändå håller på och har lågan uppe så är det väl lila så bra att ta ett ryck i odlingslådorna med. Dessa i denna låda är krukor med färska kryddor som jag köpt på Citygross och efter användandet satt ner i landet. De tre som överlevt vintrarna är citronmeliss, gräslök och persilja. Dillen och basilikan var inte lika tåliga, så det får det bli att köpa ny eller om jag kanske ska driva upp egen i år.
Citronmelissen sprider sig som ett ogräs så bäst att tukta den så den håller sig i sitt hörn.

Jordgubbslådan ser ut som hej kom och hjälp mig. Kirskålen har tagit sig upp längs kanterna och måste föras något åt annars tar de snart över hela lådan! Kolla bara bakom det är fullt av dem!! Är det ett japansk ordspråk som säger det att Hr du fått kirskål i trädgården sälj huset eller lär dig leva med den. För det går inte att bli av med. Inte ens i odlingslådorna!! Ändå
Är det både urgrävt och duk ilagt men det är ju några år sedan nu.

En säkert vårtecken! Hittade en lite nyckelpiga när jag höll på och spekade runt.

Ja två rader kom jag iaf innan magen sa ifrån, då är det bara gå och lägga sig raklång på sängen och ta det lungt ett tag.

Tog till vara på de skott som kommit är ju några plantor som dött helt så de får ersätta dom och så ville mamma och syrran ha några plantor med.

Ja min lilla odlingshörna! Hoppas på att kunna utöka den lite under sommaren, med pallkragar så jag kan så lite pumpor och utöka med fler bär.

Likes

Comments

Trädgård

Solen skiner och vinden viner, så härligt att få vara ute i trädgården och äntligen ha tid och lite ork för det.

Påskliljorna var inköpta innan påsk men de lyckades inte komma ner i krukorna förrän idag. Bättre sent än aldrig. Eller vad säger du Janett, var gjorde du av dina påskliljor?!?

Ja det ser ju lite ynkligt ut just nu, men med lite hönsskit i krukorna så lär det bli fart på penséerna! Förra året var de så stora att de nästan vällde ur krukorna.

Självklart ska alla tre små hjälpredor vara med! Det är rätt mysigt att de är så tillgivna och vill vara med när man är ute och håller på med något.

Likes

Comments

Odling

Satsar på de röda sakerna i år. Tomater och paprika. Det vet jag går åt och brukar funka bra utan växthus, men ska nog hitta på lite annat kul med. Detta är ju en börja iaf.

Lidl smidiga kit med jord, frö och drivhus i ett. Testade med jordgubbar för något år sedan och det blev lyckat. Så hoppas på samma lycka i år.

Tar man av bilden med grödan så gömmer sig en påse med jord där i som man helt enkelt häller i den svarta byttan.

Lägger ut lite frön och täcker med ett lager jord och trycker till lite lätt.

Vattnar lite försiktigt. Marinadspruta till kött funkar alldeles utmärkt.

Ställer dem på en ljus plats och så är det bara att vänta.

Likes

Comments

Att ni skulle gå och bli husvagnsägare. För inte är den vår, utan det är mamma och pappa som köpt en husvagn så de kan komma på besök. Se vilken effekt barnbarn har redan innan det är fött. Både husvagn och bil byte för att få dra den. Och nu är den parkerad hos oss.

  • 66 readers

Likes

Comments

Fönstren, Fasaden

Det var ju inte bara invändigt som fönsterbyten och flyttar gjorde åverkan. Det måste ju även fixas till på utsidan.

Panelen är enligt Linus helt slut och skulle behövas bytas ut på hela huset. Så det får bli lite konstgjord andning så länge tills iaf ovanvåningen är klar.

Fodren gör en hel del för intrycket. Så väl på utsida som insida, om vi ändå kunde få hem dem till insidan oxå så det kan bli klart någon gång.
Bara ribben kvar på baksidan och lite byte av panel på gaveln.

Likes

Comments

Polleplutt

Ett av två batterier tog laddning, så nu när var det laddat är det bara att få med den tunga klumpen ner till hagen. Det fick bli med hjälp av bilen inte en chans att jag klarar bära det så långt och i vanliga fall brukar jag ta det på cykelns pakethållare och gå med det ner till hagen. Men ville inte cykla tillbaka, ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag kan det nu eftersom jag inte cyklat sen i höstas och tänk om jag tappar balansen. Det är ju inte en airbag jag har där fram.

Ut i sadelkammarn och leta fram aggregatet inga problem att hitta det men var är järnspettet som jag måste jorda med??!?
Har ett svagt minne av att jag inte fick upp det ur marken i höstas. Och mycket riktigt hittade jag det i den hage han gick i sist i höstas.

Likes

Comments

Mycket bråte blir det, men nu när det nästan är klart ska det inte bli så mycket mer. Så flitig som han är, är han nästan klar när jag kliver ur sängen.

Gräset mår ju inte så bra av att det inte får någon sol.

Men det ska väl ta sig igen och bli grönt. Han gjorde även årets första insats med gräsklipparen, det var väl därför han ville ha undan allt med.

  • 11 readers

Likes

Comments