Matsalen, Vardagsrummet

Igår var Rebecca hos oss och kollade hur det såg ut och idag påbörjade hon tapetseringen.

Kan inte säga annat än att jag är sååå nöjd med tapeten. Den blev ljusare än vad jag trodde men det är ju bara positiv för känslan i rummen och den blev inte så plottrig som jag var lite rädd för att den kunde vara. Kommer göra sig så bra mot golvet tror jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Badrummet

Njaeee den hjälpredan som tog över efter att mamma och pappa åkt hem var inte alls lika effektiv och hjälpsam.

Slutade med att Linus fick hjälpa mig att montera dörrarna till garderoberna.

Likes

Comments

Badrummet

Vi var ju inne en sväng på Ikea med igår och köpte inredning till badrummet. Nu när inte hästen åker så mycket så måste man ju passa på att köra lite med släpet iaf funkar perfekt att köra möbler i.

Hade aldrig lyckats få ihop det själv och ta upp Linus tid på detta känns så onödigt när det finns så mycket annat som han måste göra. Så där kom mamma och pappa in i bilden. Mina snälla hjälpredor var ganska lättmutade erbjuder man go mat så är det inget som är omöjligt.

Ja vi hann ju få ihop en hel del så här på en söndag!
Skötbordsdelen monterade vi inte på, dumt om den skulle vara lite i vägen och någon springer in i den nu när vi håller på.

Komoden är påbörjad men gick inte sätta i lådorna förrän den var fastskruvas i väggen. Så det får vi ta när rörmokaren varit och gjort sitt.
Högskåpet och dörrarna vill garderoberna var det som vi inte hann med.

Likes

Comments

Badrummet, Matsalen, Vardagsrummet

Beställt lister från Smålands trä och lister i Gårdby, vi tog där ifrån även när vi gjorde hallen för 5 år sen så nu var inte valet så svårt eftersom vi är nöjda med listerna i hallen så blev det samma till detta projekt.

Det är taklisten som skiljer sig lite från den vi har i hallen. Denna är något tyngre då han hade svårt att få tag i ett bra ämne att göra den tjockare som vi har i hallen.

Linus tog med en provbit hem i tisdags på en bröstlist som förslag på att sätta under fönsterbrädan och jag gillade det så på torsdagen på väg hem från jobbet svängde jag förbi Gårdby och tog med mer bröstlist hem.
Som Linus kapade, gerade och limmade ihop.

Jag snappar på häst som busar i ridhuset och får tillbaka denna! Klart han är värd en öl!!

Ja han har hållt på ett par dar med att grunda och måla lister både inne och ute i lillstugan men ännu nu närmar det sig inte klart med det. Blir nog några strykningar till.

Likes

Comments

Vardagsrummet

När vi ändå var i farten så tog vi oss en runda till EM för att kolla soffutbudet där.
Vi provsatt många olika, Linus han gillar ju de lite hårdare och jag de mjukare. Han vill ligga skönt och jag sitta. Svårt att hitta en medelväg där.

Men så kom en kvinna som jobbar i butiken fram till oss och vi började prata och diskutera vad vi båda hade för önskemål på soffan.
Hon lät oss sitta i olika modeller med olika stoppning och djup och förklarade för och nackdelar.
Så till sist visade hon en soffa med rätt lutning för rygg och stöd av svanken.
Såååååå skön att sitta i och sååååååå snygg!
En sån får det bli!!

Liberty heter modellen och allt är valbart!
Man bygger sin egen soffa precis så som man vill ha den, men vi gillade utförandet så det kommer bli likt den på bild men med en extra sists och ett annat tyg och ben.
Leverans tid 7-8 veckor, jaaa då har lillen garanterat tittat ut men vi får allt hemkört och monterat på plats och de tar hand om skräpet.

Likes

Comments

Dubbel bebislycka

Äntligen kom dagen då vi beställt den vagn som vi var inne och tittade på innan jul. Emmaljunga Mondial de Luxe 2017 (Lounge Black).
Har faktiskt haft en bevakning på den på blocket men de står väldigt högt i pris även där och oftast väldigt långt bort och har det varit rätt chassi så har det varit fel färg på ligg och sittdel eller tvärtom. Så nu kände vi att med drygt 5 veckor kvar till beräknad ankomst så är det lika bra att beställa den så som vi vill ha den. Så vi var inne på babyproffsen i Kalmar och testade så att den verkligen gick in i bilen. Hahaha hade ju varit snyggt om det inte hade gått.
Ca en månads leveranstid på den, har ju sagt att det ska bli ett Majbarn så det håller vi oss till.

Likes

Comments

Tapeter

När jag fick ett sms om en leverans fattade jag inte alls vad det var när det stod Duro Sweden som avsändare i smset men googlade och fattade att det var ju tapeterna som kommit till Pressbyrån i Borgholm. Skönt att fått hem dem 12st med samma batchnummer. Men verkar inte bli någon tapetsering på söndag som tänkt då det är lite kvar att måla på lister och murstock innan det är dax att få upp dem.

Likes

Comments

Dubbel bebislycka

Tur man har grannar som medan gjort sitt på barnfronten så man kan ta över saker efter dem.
Var uppe och hämtade hem babyskyddet som deras mista precis vuxit ur.
Kläder och annat smått och gott har oxå följt med hem.

Köpte denna vagn från en tjej i Kalmar för att kunna ha som lite mer slit och släp vagn.
Känns ju si så där att ta den sprillans nya vagnen vi ska beställa till stallet och leriga hagar.

Likes

Comments

Så har äntligen fönstret till badrummet kommit. Det var gårdagens projekt att få upp det och dit med smygarna. Detta är även en viktig del som måste bli färdig för att smidigt kunna gå vidare innan vi tar hit rörmokaren och elektrikern igen.
Dels ska ju nischbelysningen in i smygarna så de måste ju vara på plats och färdig målade för att de ska kunna göra sitt jobb. Dels för att underlätta för Linus när han ska måla smygarna och fönsterbrädan är det lite lättare om kommoden inte är på plats och slippa luta sig över den.

Det gjorde stor skillnad för rummet med lite dagsljus insläpp.

Vi var inte helt säkra på om vi skulle ha fönsterbräda eller inte eftersom smygen ändå kommer bli så pass bred. Men vi bestämde oss för att ta fönsterbräda och göra likt de andra rummen.

Så här snyggt blir det med smygarna på plats. Förberedda med spackel och kvistlack för att kunna målas.

  • 53 readers

Likes

Comments