TREC

Snickarn han vill ju ha korrekta mått så bäst att ta reda på alla detaljer innan det börjar byggas.
Lyckligt lottad jag är som har en så snäll sambo som kan tänka sig att bygga en bro till min och syrrans tävling, som passar både lätt och C-klass.
Förra året fixade han så jag fick till låga grenar. Sakta men säkert så fylls det på med nya hinder.

Likes

Comments

Min packhjälp däckade så jag får fixa det själv. Men det är ju bara en natt så ska väl i te behöva så mycket grejer med mig. Räcker med lilla väskan som jag köpte i Köpenhamn för jag behövde nått att bära sakerna som vi köpt på Tivoli i.

Hotell De Geer får jag spendera natten på, rätt mysigt hotell.

  • 47 readers

Likes

Comments

Hönepönerna, Fönstren

Fönstrena i svinhuset som nu är hönshus sjöng på sin sista vers redan när vi flyttade in. Man kan ju inte göra allt på en gång så först det lagårns tur att få nya fönster och nu har även hönsen får fina fönster att titta ut genom.

Och så slipper dom ju KD ( korsdrag). Nu är det fasaden som skulle behöva ett möte med en färghink. Får se när det blir och om det blir färg eller kalk. Vi suger på den karamellen ett tag till.

Lite dam har dom samlat på sig när de legat i lillstugan under vintern i väntan på montering. Måste gå över dom med fönsterputsen till helgen.

Likes

Comments

Trädgård

Påskfint i krukan vid trappen blev det med. Har jag riktig tur så kommer den att få sällskap av syrran kruka. (Hon har en likadan) och visst känns det lite pampigare med två krukor nedanför trappan. Annars får jag ta mig en sväng till Jysk och se om den fortfarande finns kvar, men är tveksamt då jag fick den i 25år present av mamma och pappa för snart 2 år sen.

Likes

Comments

Underbart det är nu när solen tittar fram och hästarna kan gå utan täcke. Så passade på att även rida utan sadel idag, var ett tag sen sist men upp kom jag på egen hand iaf och av for jag med lite hjälp av hjärnspökena, trodde först att jag klarat mig men så slänger han sig en gång till och oturligt nog så hamnade min fot under hans hov. Hummn ajajaj det gjorde ont och jag som faktiskt hade stålhätta på mig men ändå lyckas han trampa där den inte täcker. Är det inte typiskt!! Jag som fick riktigt bra stålhättor av Linus i julklapp.

Höger fot är oftast den som får ta stryk. Blåmärket sen han trampade mig när jag bara hade gummistövlar syns forfarande fastän det är över ett halvår sen. Lär nog bli ett fint blåmärke sv detta med.

  • 45 readers

Likes

Comments

Tog en promenad med Janett och Judy, Karina och Tore med Backe efter jobbet och så möts man av detta vackra fenomen! Det är som balsam för själen!! Och Janett fick äntligen sin efterlängtade profilbild. Så ska bara skicka över den till henne med!

  • 51 readers

Likes

Comments

Katterna

Börjar undra vart du tagit vägen om du adopterat en ny familj? För har inte sett till dig sen innan syrrans ena katt gick bort i början på november. Vet ju att du brukar vara borta i långa perioder men hemma och visa att du lever. Visserligen har ju inte vintern varit särskilt lång eller kall för den delen så du kanske är långväga denna gång. Men hade varit trevligt att få se dig snart igen. Du är saknad Tösen!!

Likes

Comments

Hönepönerna

Har sett att flera av hönsen börjat få kalkben. Då bestämde mig att det var dax att göra något åt det.
Ture och Åsa är nöjda med behandlingen.

Köpte hem vanlig solrosolja hällde upp i en Big pack glassbunke och tog hönsen en och en och doppade ner deras fötter i oljan tills det slutade att bubbla om dem.
Besten visar upp sina kladdiga ben.

När man har 27 mer eller mindre flaxande fjäderbollar är det lätt hänt att det blir olja lite överallt. Tyvärr ingen bild på det då jag inte ville ta i telefonen med oljiga händer. Kan säga att kläderna åkte direkt in i tvättmaskinen!!
Och om en till två veckor är det dax igen! Och då blir det kloklippning med.

Likes

Comments

Polleplutt

Man kan inte rida varje dag! Idag stod det tömkörning på schemat för Bacce och Janett hon red Judy. Började lite busigt idag med några bocksprång i galoppen men efter ett par varv i galopp så var det som bortblåst. Gick väldigt fint efter det idag. Kul att se hur han rör sig och verkligen får med sig magen upp i stegen, nu när han sträcker ut och kommer ner med nacken.
När jag var klar då hoppade jag upp en sväng på Judy.
Häftigt det här med hur olika alla hästar är precis som oss människor. Kul att känna och rida en annan häst än sin egen och Judy är verkligen raka motsatsen mot Bacce. Egen motor och en vilja att jobba så hon ibland blir så blockerad att hon glömmer att gå framåt, samtidigt så mjuk och känslig för minsta lilla rörelse.
I jämförelse med henne så är Bacce lat och frågar måste jag verkligen göra detta och säger jag då ja så säger han oftast bara okej jag gör väl det då men du får inget gratis. Stället man däremot fram ett hinder så säger han jippi och kommer man ut i skogen så tänder han på alla 8 samtidigt. Så motor finns bara att man måste hitta den i dressyren med. Och där är tömkörningen så bra komplement.
Avslutade passet med lite frihetsdressyr.

Likes

Comments

Han är inte dålig han snickarn! Han har pratat om att göra ett bord och nu är det färdigt!
Benen, sågade och fixade han till av bitar han hittat i ladan. Och bordsskivan är ett gammalt innertak. Kul när man kan skapa ny saker av gamla ting.

  • 88 readers

Likes

Comments