Saga

Varning!! Bloggen kommer att svämma över av bilder på underbara Saga!
Jag vet att det kommer uppskattas av de närmsta men kanske inte av alla men det är ju frivilligt att läsa och eftersom utvecklingen går så himla fort och mor och farföräldrar ska ha en chans att följa det så kommer jag försöka lägga upp så gott jag hinner! Och det kommer vara ett trevligt minne att se tillbaka på.

Nemen fy mamma vad du skräms! Den reflexen är så gullig när de blir skrämda och armarna far upp i luften!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Saga

Linus åkte hem efter att vi blivit inskrivna på BB för att få lite välbehövlig sömn han har ju oxå varit vaken hela natten men där finns inga hormoner som hjälper honom att hålla ögonen öppna. Så han kom tillbaka framåt eftermiddagen. Gissa vad han hade led sig till Saga när han kom, jo en alldeles egen liten Ninni. Eftersom endast fadern är välkommen in på rummet så fick vi gå ut till hissarna och hälsa på alla fastrarna och farmor som inte kunde hålla sig från att komma och hälsa på det lilla underverket! Och även farmor hade med sig en liten Ninni till Saga. Vi får väl se vilken som blir hennes favorit?

Fanny och Saga. Hon är så moderlig med Saga det faller henne verkligen i naturen att ta han om små barn. Kanske en dag att det är just barnmorska som blir yrkesvalet eller varför inte dagisfröken?

Selma och Saga. Hon har redan bestämt att Saga hon ska få en fyrhjuling när hon blir större så det inte bara är hästar som gäller!

Stina och Saga. Stina håller inte riktigt med hon och farmor planerar redan vilken slags ponny det ska bli.
Ja vi får väl se vad det blir vems fotspår hon väljer att följa.

Vi fick en mor och dotter bukett av Katarina. Så himla vackert, jag visste inte ens att det fanns innan vi fick den! Jag gillar verkligen att Katarina har koll på sånna saker och för sådant vidare.
Självklart fick hon kläder oxå, som jag tyvärr inte har kort på. Bland annat en jumpsuit med små tofflor till.

Likes

Comments

Saga

Efter att vi blivit inlagda på BB så försökte vi sova lite ca 1h sömn blev det för sen var det dax för lunch.

I kalendern hemma hade jag inplanerat att jag skulle lunchat med mamma och Lasse idag eftersom de varit hos läkaren i Kalmar men riktigt så blev de inte. Men det gav dem ju chansen att komma och besöka oss först av alla.

Lasse får träffa sitt andra barnbarns barn. Även om han inte är min biologiska morfar (varit gift med mormor) så känns han mer som det än vad min riktiga morfar någonsin gjorde för mig när han var i livet.

Den stolta mormodern! Andra barnbarnet inom loppet av 10,5 vecka.

Motvilligt visar hon iaf en lite skymt av ett öga.

Dax att äta tycker Saga men ännu har inte mjölken kommit igång. Men bara att få ligga nära mammas bröst och snutta är mysigt.

Likes

Comments

Saga

Linus kom hem från jobbet, värkarna har hållt i sig runt var 10:e minut från de att jag vaknade vid 11:30. Vi bestämde oss för att jag skulle följa med in till Kalmar och hämta matkassen. Kände att jag ville inte vara kvar hemma själv igen och skulle det hända något var vi ju i Kalmar trots allt. Men det gick fint och vi kom hem och lagade till oss en rätt ur matkassen och åt den. Värkarna fortsatte nu något tätare ungefär var 5:e minut men fortfarande inte så att det gjorde jätte jätte ont. Vid halv 10 ringde jag förlossningen igen och undrade hur jag skulle göra om det var lönt att komma in för en sömndos. De förslog att jag skulle ta ett bad och om det lugnade ner sig då så var det förmodligen bara förvärkar fortfarande. Svärmor hade ju sagt åt mig att åk inte in förtidigt, då blir du bara liggande och det drar ut på tiden.
Så jag gick ner och tappade upp mig ett hett bad och kröp ner. Låg där i ca 20 minuter och hade under den tiden 5 värkar men inte så kraftiga som innan badet så tänkte att jag står ut ett tag till.

Gjorde mig iordning för att krypa ner i sängen tänkte det att jag måste ju få lite sömn. Hade värktimern med mig och de började öka ordentligt i intensitet och frekvens. Så sova var inte att tänka på och vid 00:19 ringde jag förlossningen igen och sa att nu är det på gång vi kommer in nu då hade jag 3 värkar på 10 min, precis som barnmorskan sagt att då var det dax!
De sa att vi var så välkomna! Vi packade ihop alla saker som skulle med. Överraskad av mitt lugn och sinnesnärvaro fastän värkarna började kännas ganska mycket nu så sa till Linus att han måste sätta i stolsskyddet i bilen ifall vattnet skulle gå och han menade på är det inte bättre att vi åker nu, men jag skulle promt ha i det där skyddet och med de i kunde jag sätta mig i bilen så begav vi oss in mot Kalmar och förlossningen.

Linus körde så lungt och fint och sa till mig när värkarna kom, som nu tätnat till 3-4st på 10min att jag skulle andas, lätt att glömma den detaljen när det gör ont. Pratade med min mamma hela vägen in till vi parkerade, jag insisterade på att ställa oss på parkeringen så att Linus slapp springa ner och flytta bilen mitt i allt oxå. Hade ju varit dråpligt om han skulle missa förlossningen för en sådan sak man har ju fått höra en del historier.
Vi tog oss fram till entrén och upp till 4:e våningen sakta men säkert, det var ju inte helt lätt att gå samtidigt som de kom en värk.
01:17 blev vi inskrivna på förlossningen och fick träffa barnmorskan Anastasia. En ung, lugn, väldigt trevlig och pedagogisk barnmorska. Gillade henne direkt! Ett oros moment mindre. Fortfarande chockad över hur lugn jag kände mig.
Det första de ville att jag skulle göra var att kissa. Oja sa jag det var just vad jag behövde. När jag drog ner trosorna var det fullt med blod. Helt normalt andra tecknet på att det är dax!
De satte på CTG för att mäta värkarna och hjärtljuden. Mycket lugnande att få höra de tydliga hjärtslagen. Undersköterskan Lotta undrade om de skulle stänga av ljudet? Nej!! Det vill jag höra!!
Anastasia gör rutincheck och kollar hur mycket jag öppnats 7cm!! Du har visst gjord det mesta av jobbet hemma. Skönt att höra!
Dessvärre börjar jag känna mig kissnödig. Känns som om jag ska kissa på mig varje gång det kommer en värk. Bara gör det säger Anastasia det är helt naturligt. Hjärnan är ju programmerad att kissa på sig är verkligen sista utvägen. Jag ber om att få gå på toa. Inte det smartaste draget måste jag ju erkänna, lustgasen måste jag ju lämna vid sängen. Lyckas ta mig till toan men kissa med värkar är stört omöjligt, får tre värkar medan jag är ute på toan (den ligger i korridoren) och ja de kändes bra mycket mer utan lustgasen. Kommer in på salen igen och Lotta föreslår att jag ska stå upp en stund och hänga på ett gåbord. Testar det motvilligt, för jag har ju med mig i bakhuvudet att gravitationen hjälper till och så svärmors ord att är man uppe och rör på sig så går det snabbare, men känner ganska fort att det inte är något för mig. Vill instinktivt knipa med benen fastän hon säger till mig att så bredbent. Känner hur svimningskänslan kommer över mig och ber genast att få lägga mig ner igen. Hade ju inte varit så vackert att trilla ihop där och då.
02:49 kollar Anastasia igen nu är jag 10cm öppen med endast en liten kant kvar och hinnblåsan buktar så hon sa det att nu är det inte långt kvar till vattnet går. Vilket känns som en evighet för mig men är inte mycket mer än 20 minuter så går äntligen vattnet 03:12.
Värkarna börjar kännas mer bak i ryggen och jag säger att neee nu räcker inte lustgasen för att döva smärtan och kvider att jag vill ha något som bedövar den. Ohh nej det är försent nu får jag som svar nu är det dax att föda barn. Så när du känner för att trycka på bara gör det. Och så kommer dom, krystvärkarna, med full kraft! Kan inte i skrivande stund minnas hur smärtsamma de var men kommer ihåg att jag chockades av vilket läte som kom ut min strupe varje gång jag fick en värk och trykte på. Anastasia berömde mig när jag gjorde rätt så det var ganska enkelt att känna hur jag skulle göra det var ju detta jag var mest orolig för innan, hur gör man när man krystar? Men med Anastasia vägledning och min kropps fantastiska styrka så lyckades vi tillsammans. Jag fick lägga mig på sidan och hon säger nu ser jag huvudet känn här så mycket hår. Kände något varmt slemmigt där mellan mina ben hade inte kunnat säga att det var hår. Linus han ville inte känna utan satt på sin stol och jag höll honom krampaktigt i handen och lika lugn som innan sa han åt mig att andas och att kämpa när värkarna kom. Lyckas inte få tillräckligt med kraft på sidan så får rulla över på rygg och de fixar fotstöd åt mig som jag kan ta spjärn emot och tror att det är ett lakan som jag kan dra i för att få ännu mer kraft när värkarna kommer och det gällde verkligen att tajma in dem så att jag hann med att krysta 3 gärna 4 gånger på en värk. Kändes som en evighet från det att krystbärkarna började 03:47 och att huvet bara for in och och ut hela tiden men 04:24 händer något fantastiskt, jag känner inte den där tryckande känslan längre men ändå nästan skriker de på mig att ta i men jag förstår inte varför jag har ju ingen värk längre, jag tittar upp och ser ett huvud mellan mina ben. Värken är tydligen på sin topp men jag har fått i mig så mycket lustgas att jag inte känner det men gör som de säger och tar i ordentligt en sista gång och hör ett plaskande ljud!

Det tar ett tag känns som en evighet, har ingen tidsuppfattning alls, innan vi hör det alla vill höra efter en förlossning. Ett gallskrik! De håller upp det nyfödda barnet. Vad är det för kön?? Ser inte redigt tror det är Linus som frågar och de svarar det är en flicka!
Dom torkar av henne och sveper in henne i en filt för att sen lägga henne till mitt bröst. Jag kan inte sluta titta på henne!
De frågar Linus om han vill klippa navelsträngen men han avböjer.
Bara för att barnet är ute så är det inte klart för det. Moderkakan ska ut, de var inga konstigheter med det. Anastasia stoppar upp lite tabletter i rumpan på mig och efter ett tag tar hon tag i navelsträngen och och drar ut den!
Jag blödde ganska ordentligt inte bara från såret där moderkakan suttit utan någonstans där djupt inne har tydligen en nagel rivit mig så de måste sy! Det kommer in en barnmorska till för det var tydligen svårt att komma åt. Under hela tiden de syr så ligger vår lilla dotter i min famn och bara det dövar ju smärtan och jag tänker jag får inte mosa henne när det gör ont.
Innan de vägde och mätte henne så fick vi gissa vad vi trodde. Min gissning 3820g och 51cm lång Linus gissning 3500g och 52cm lång. Men det räckte inte hon vägde hela 4050g och var 54cm lång. En ordentlig liten tjej!
Anastasia och Lottas lämnar oss ensamma och jag säger det vi borde döpa henne efter barnmorskan jag är så nöjd med hennes insatts. Nej nej säger Linus det är en liten Saga och jag håller med honom att hon ser ut som en Saga. Definitivt ingen Freya. De enda två namn vi haft förutom arbetsnamnet Rüben för vi var ju övertygade om att det var en liten pojk som bodde där inne men ändå hade vi inga pojknamn.
Klockan börjar närma sig 7 och deras pass är över och det kommer en ny barnmorska som jag faktiskt inte kommer ihåg namnet på. Det blir dax för mig att skölja av mig är ju ganska nersölad så Linus får ta hand om Saga så länge.
Kissnödig som en liten gnu är jag oxå, gick åt ganska mycket vatten under förlossningen, blev ju så torr och öm i halsen av att skrika rakt ut.
Barnmorskan säger, jag föreslår att du kissar i duschen och spolar med ljummet vatten samtidigt. Hon har varit med förr förstår jag och följer hennes råd.
Kommer tillbaka in på salen och Linus han ser så nöjd ut där han sitter med vår lilla dotter i famnen!

Vi får in den omtalade grattisbrickan! Äntligen något att äta är utsvulten!
Linus får vara med när de tvättar av henne och ta på henne blöjan för första gången och så det viktiga att tvätta och hålla rent runt navelsträngen. Och sen det spännande momentet att ta på kläderna. Jag ligger på sängen lite lätt mörbultad och låter honom sköta det där och han fixar det galant det är byxorna som är lite krångliga att få på men med lite hjälp så kommer de på oxå.
Vi får lämna förlossningssalen, på väg mot BB så passerar vi en tavla med alla nyfödda för dagen eller ja hela året där vi får fästa en rosa knappnål på den 3:e maj.

Likes

Comments

Dubbel bebislycka

Nu har det kört igång!! Förvärkarna har kommit igång. Har under dagen igår känt av lite förvärkar då och då men inget regelbundet.

Vi gick och la oss på kvällen som vanligt, jag låg och tittade på mobilen och kände mig inte så särskilt trött och framåt midnatt så la jag från mig telefonen och tänkte nu måste jag ändå somna.

Men då drog det ihop sig i magen. Aja tänkte jag det var ju inget nytt så jag släckte lampan och gosade ner mig i kudden. 10 minuter senare drog det ihop sig igen. Försökte fortfarande somna. För att 10 minuter senare var dax igen. Vid 3-tiden började jag mäta värkarnas längd och frekvens. Ca 1 minut långa med 5-10min mellan värkarna.
Låg vaken fram till Linus klocka ringde vid halv 6 och han fick ett chockartat och brutalt uppvaknande när jag sa läs ditt sms på mobilen. Hade skickat ett sms ifall jag skulle somna men det var det ju ingen risk för.
Han insisterade på att jag skulle ringa förlossningen. Så jag gjorde det och sa som det var och att slemproppen hade börjar lossna men inget blod. Hon sa att det förmodligen bara var förvärkar och att jag skulle försöka vila mig så mycket som möjligt och om det fortsatte framåt kvällen utan att öka i intensitet så skulle vi komma in så jag kunde få en sömndos. Med de orden la vi på och jag skickade iväg Linus till jobbet och gick och la mig för att få lite sömn. Från halv 9 till halv 12 lyckades jag sova ganska ostört kanske hade en värk i halvtimmen så när mamma ringde halv 12 gav jag upp försökte att sova.

Likes

Comments

I år fick jag se en brasa. Förra året så blev det ju ingen eftersom jag åkte till Tyskland över den helgen då. Ja jag var ju lite orolig för att jag skulle missa det i år igen, att vi skulle ligga på BB då men det blev inte så och det är jag glad för. För har hela tiden sagt att jag vill ha ett majbarn.

Likes

Comments

Matsalen, Vardagsrummet

På dessa foder. Vi har både ringt och varit nere på plats hos Smålands trä och lister och frågat efter fodren men han har haft lite mycket att stå i men nu äntligen så har vi fått hem dem.

Och dom var ju trärena så de behöver ju kvistlackas, grundas och målas innan så de har Linus varit så duktig och gjort.

Och nu även skjutit dem på plats.

Likes

Comments

Matsalen

Till Törnvalls i Mörlunda. Ja det var precis vad vi gjorde för att försöka hitta ett matsalsbord.
Vi har varit runt i vart enda möbelbutik i Kalmar utan att hitta rätt bord till rätt pris. Har det varit rätt bord har det varit på tok alldeles för dyrt för att ha som vardagsbord och har det varit rätt pris har det inte varit tillräckligt snyggt.

Vi hittade ett snyggt bord som vi båda fastnade för men fanns ingen prislapp på det, och när vi väl fick se den så var det inte lika intressant.

Hittade ett med klaff men föll oss inte riktigt i smaken.

Detta var ett bra erbjudande! Men vi tyckte det såg lite tråkigt ut...

Men så fick vi syn på ett likadant bord fast med sex stolar och lite annan lösning med iläggsskivan som vi tyckte såg helt okej ut för priset. Så vi bestämde oss för det. Äntligen!
Fritt monterat och levererat. Ca 1-2 veckors leveranstid.

Likes

Comments

Odling

Har länge tänkt att jag måste använda mina pallkragar för att få med plats till att odla potatis och morötter samtidigt som tomater. Så nu har jag äntligen bestämt mig var jag ska placera dem. Nu är det bara den roliga biten kvar att gräva men det tänker jag inte att ge mig på nu. Det får vänta till efter att jag är förlöst.

Likes

Comments

Polleplutt

Eftersom jag inte kommer rida på ett bra tag framöver så bestämde sig grannen för att vi måste ha en häst till för att få det att gå ihop i sommar. Och jag var inte sen att säga ja till den idén eftersom Backe blir så rastlös när man blir ensam i hagen och behöver en hagkompis med lite större behov av mat i hagen än vad Zacke. En riktig uppvisning bjöd de på när vi släppte in Balett, det går inte tro att hon är 28år den där damen.

Likes

Comments