Saga

När jag kom ut genom dörren låg ett paket på trappen, babygymmet jag beställt hade kommit.

Jag byggde ihop det och självklart så la jag Saga i så hon fick testa det.

Men det var inte jätte intressant första gången utan det var något åt höger som var mer spännande. Vad vet jag inte men hon lyckades av egen kraft vända sig från ryggen till sidan. Hon börjar röra på sig mer och mer. Allt händer så fort.

Medan jag åt så la jag henne i gymmet och då sprattlade hon på förfullt men än är leksakerna lite högt upp för hon ska nå dem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Saga

Mamma hade en tid hos ögonläkaren och pappa är tvungen att köra efter det så då passade vi på att luncha tillsammans på en trappa upp inne på modehuset i Hansacity. Jättegott! Och så var vi ju tvunga att ta slut på ett presentkort som gick ut så då fick Saga lite nya kläder!
Tur jag hade både mamma och pappa med när vi skulle handla inför midsommar. Mormor fick köra Saga och morfar fick köra kundvagn och jag sprang runt som en yr höna och försökte hitta allt som stod på listan.

Likes

Comments

Saga

Stina och Selma har slutat 6:an och Fanny 8:an så vi var bjudna hem till dem för lite grillning och för att Saga skulle få träffa en del av Katarinas sida av släkten gammelmormor, morfar och moster.
Efter att vi ätit begav vi oss ner till sjöboden, så varmt och skönt, tur att gamlingarna och de lata ungdomarna kunde åka på kärran efter fyrhjulingen ner så att alla kunde följa med. Vi lite mer hurtiga gick. Bo var den enda som tog ett spontandopp, han sa att det var skönt men ja vet inte men jag var ju faktiskt inte ens nere vid vattnet och kände var en liten Saga som var hungrig mesta delen av tiden vi var där. Men hon hann med och sitta lite i både Selma och Fannys knä.

Likes

Comments

Saga

Mot ett regnigt Kalmar begav vi oss för att fira att Alva tar studenten. Som tur var så avtog regnet något och små stunder var det till och med uppehåll.

Tur vi har ett regnskydd till vagnen!

Den obligatoriska grejen att hänga runt halsen! Gissa vem som fixade vad?!?
Hint jag har inte varit på bolaget.

Alva tillsammans med klasskompis.

Saga och farfar hade en gosestund efter utspringningen och studenterna åkt lastbilsflak runt i centrum när alla samlats i Mönsterås för att fira, äta gott och presentöppning.

Likes

Comments

Saga

Efter babymassagen åkte jag hem till farmor som ändå är ledig på onsdagar och hälsade på och då var ju gammelmormor där så hon fick se Saga i verkligheten för första gången och passa på att hålla henne lite. För på lördag när det är avslutningsfest för fastrarna då är det i deras famnar hon kommer vara mest.

Likes

Comments

Odling, Trädgård

Efter att under några veckors tid med många avbrott äntligen grävt klart. Det sista lyckades jag göra i söndags när Linus tog Saga med sig på promenad med Jonte och barnen medan Cilla var ute och red det gav mig en och en halv timma avbrottsfritt arbete. Och mitt nya sällskap blev Besten min stora grå bramatupp som glatt var med och tog en och annan mask som jag grävde fram.

Under den tiden lyckades jag få bort resterande jord, få på en fiberduk och skjuta fast plast på insidan av lådorna allt för att hindra kirskålen att ta sig in i lådorna för de har vi ju gott om.
Jag lyckades palla upp ena lådan så den var vågrät(sen när snickarn kom hem fixade han den andra).
Fylla båda lådorna med jord och hämta hönsskit i hönshuset att gödsla med. Och till och med få ner hallonbuskarna som stått i påsar sedan jag fick dem av Marianne en vännina till min mamma som faktiskt oxå var min gamla hemkunskapsfröken.

Och i veckan så fick jag lite tid för att plantera tomaterna. Jag sådde ju mina lite sent i år så det är jättesmå och Anne-Marie hade sett det på bloggen så hon var förbi här och lämnade av lite större plantor som blev över för henne som jag nu planterat ut i lådorna. Även Marianne hade lite tomater i alla dess färger och storlekar som mamma fick som hon hade med sig till mig som oxå dom fick plats i lådan så nu är det 11st plantor i den lådan så i år lär det bli lite tomater.

Plus en som inte fick plats och så har jag en 15st små plantor till som växer och förhoppningsvis blir stora innan hösten.

Uteplatsen har jag gjort om till ett litet odlingscemtrum. Det är ju söderläge och blir ganska varmt när solen gassar på. Så i de små växthusen som jag hoppas på få upp på väggen eller på en pinne(Linus hade nån idé) fick jag olats med fyra krukor i varje, den ena med tomater den andra med paprikaplantor. Och så fick ljuslyktorna agera växthus oxå i bris på annat. Och Citronerna växer på bra i sitt lilla växthus, men där tar det nog nått år innan det blir någon frukt på dem.

Hittade en färdig chiliplanta på Ikea så var tvungen att köpa den så att jag har något som bär frukt iaf.

Likes

Comments

Saga

Ofta vaknar hon framåt 10 och är lite hungrig, men hon vaknar inte med ett gallskrik (om hon inte drömmer då kan hon skrika till) utan hon låter som ett gammalt gnissligt gångjärn när hon börjar vakna till och självklart vill hon ha mat då. Men efter hon fått det brukar hon vara full av energi och ha lite morgongymnastik i sängen. Till exempel så här.

Likes

Comments

Saga

Saga har börjat intressera sig mer och mer för saker, framför allt saker som rör sig. Det är så kul att se hur fascinerad hon blir av mobilen som hon fick av farfar. Att det kan vara så väldigt spännande att titta på.

Ett tag iaf sen verkar sidan av sängen mycket mer intressant.

Likes

Comments

Saga, Dubbel bebislycka

Det är med mobiler är väldigt spännande tycker både Elliot och Saga!

Elliot tyckte vi tokstollar som tar massa kort är lite intressanta oxå

Men mobilen var ändå lite mer intressant.

Så himla söta dom är tillsammans. Elliot fick låna en jamas av Saga eftersom han lyckades kräkas på sina kläder och Saga hon har en smidig byxdress som hon fått av min tokmoster.

Likes

Comments

Saga

Efter kalas för mig och mamma och pappa som ska stanna kvar över natten, en nattuggla till syster och tre hundar som behövde rastas så bestämde vi oss för att ta en promenad ner till sjön så här på kvällskvisten.

Men vi kom inte hela vägen. Det gick ju kossor där nere så vi hoppade att gå in till dem utan vände vid grinden. Säg omelett! Eller inte.

Bara lite natursköna bilder för det var så fint!

Likes

Comments