Efter dopet i Runstens kyrka begav det sig till Tornlunden för dopkalas.

Ölandsspecialitén Mytårta hade vi valt som doptårta.
Fanny och Katarina fixade en tipsrunda om Saga och annan kul fakta om närområdet. Det tog Faster Alava hem. Som lyckats hålla sig ur bild. Men nedan kommer massa bilder på släkten som man måste passa på att ta när alla är samlade så här.

Hela syskonskaran Magnusson som alla hette en gång i tiden. Mats, Peder, Regina och Carina.

Ser ut som om pappan är trött?? Lustigt han som får sova hela nätterna. Tur att farfar kommer till undsättning eller är det tvärtom.

Kusiner och systrar med bihang.

Gammelfarmor Frieda som Saga delar födelsedag med. Bara 90år emellan.

Moffas gullungar undra vem som säger det först?

Glad och pigg Saga

Saga är inte redigt överens med att Elliot ska kika vad som finns innanför bodyn.

Tänk om man förstod vad de tänkte och vad de jollrar om.

Ja nått kul måste han ha sagt Elliot men när hon gav ifrån sig ett glädjetjut så blev han jätteledsen.

Ja det där med att få med tonåringar på bild är svårare än en 3,5 månaders litet busfrö. Men här är iaf fasterskaran Selma Fanny och Stina.

Så många fina presenter Saga fick.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Saga

Då har dagen kommit för Saga att döpas. Med min dopklänning som min mormor sytt till mig när jag skulle döpas är hon så socker söt att man skulle vilja äta upp henne!

Vilken tur att Emma hade sin systemkamera med sig för jag lyckades bara ta tre kort på hela dagen. Mamma fick agera fotograf i kyrkan eftersom Emma är en av faddrarna till Saga och Fanny den andra.

Innan dopet hade vi en genomgång med prästen Leif Norrgård som döpt både mig och min syster och begravt mormor så det kändes som det självklara valet. Han sa att han döpt över 5000 barn och kanske inte skulle komma ihåg detaljerna som gjorde just detta dop specifikt.

Det började bra ända fram till att vi bestämt att prästen skulle läsa texten från Markusevangeliet 10:13-16 men han sträckte fram boken mot oss han hörde inte när Linus sa det var ju du som skulle läsa den, så jag fick hoppa in och rädda situationen och läste.
"Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem.
Men lärjungarna visade bort dem.
När Jesus såg det blev han förargad och sade:
”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.”
Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem."
Stakade mig lite i början men sen flöt det på bra. Tänkte på vad pappa sa till mig när jag var liten och inte vågade läsa inför klassen det är ingen som kommer bita dig och det gör inte ont. Hade det varit för tio år sedan hade jag aldrig gjort det.

Emma fick i uppgift att hälla upp dopvattnet. Leif hade varnat henne för att hälla för fort med risk för att det skvilper över. Hoppas verkligen inte någon var kissnödig för hon tog god tid på sig och det skvalade ordentligt.

Inte ett pip sa Saga när hon fick vatten på huvudet.

Efter dopceremonin så var det min uppgift att tända ljuset och Fanny läsa dikten Ett Nytt Hjärta till Saga.

Ett nytt hjärta slår i vår familj.
Villkorslös kärlek från första hjärtslaget.
En kärlek som växer sig starkare ju mer vi slösar med den.
Nu är du här Saga!
Vi är din familj.
När du är ledsen, kan du finna tröst hos oss.
När du är ensam, vill vi vara ditt sällskap.
När du är rädd, håller vi om dig.
När du behöver prata, finns vi här för att lyssna.
När du behöver oss, ställer vi alltid upp för dig.
Vad det ön gäller, när det än är, finns vi hår för dig.

Tror inte det var ett öga i kyrkan som var torr efter den dikten och Fannys vackra röst!

Psalmerna vi valt:
248 Tryggare kan ingen vara
193 Gud som haver
791 Du vet väl om att du är värdefull
Samt att Helen inledde med att sjunga "välkommen till jorden" och avslutade med "kärleksvisan".
En tradition i Runstens kyrka är att hänga upp en dop ängel i trädet.

Elliot fick klara sig med pappa men han verkar lika glad för det.

Efter dopet ville Emma ta lite bilder vid altaret och kantorn skulle repa inför eftermiddagens vigsel så vi gick fram mot altaret till bröllopsmarschen men denna gång var det inte vår tur men våra dopgäster blev lite fundersamma.

Världens vackraste Saga!

Hoppas du får behålla dina mörka ögon!!

Efter ceremonin så begav vi oss mot Tornlunden för lite festlighet.

Likes

Comments

Odling, Trädgård

Lite till och från sedan i maj har jag hållt på och gräva ur och förbereda för att bi ska kunna lägga sten mellan odlingslådorna som jag fick dit ganska omgående efter att jag kommit på idén. Eftersom jag behövde använda dem till att plantera hallonbuskarna och tomaterna i. Och nu äntligen fått till stenen med Linus hjälp! Så att jag har någon vettig stans att ha mitt planteringsbord på för på gräsmattan står det bara omvägen när Linus klipper gräset och mot väggen får det ingen sol, nu när jag fyllt det med tomatplantor.

Jag la ju markduk under odlingslådorna och stenläggningen för att slippa kirskålen. Och runt häck/buskarna har det vuxit massor med kirskål så jag grävde ut runt dem oxå.
Bad Linus hjälpa mig att ta bort ena busken som blivit angripen av svamp och bar nästan helt död utom en liten avstickare. Men tyvärr så verkade den inte ta sig när jag planterade om den. Den får
Väl sitta till nästa vår så får vi väl se om det kommer några blad då.

Jag sådde ju egna tomat- och paprikaplantor i april och de växte ju inte så fort men nu börjar det äntligen komma lite blommor på dem och jag har planterat om dem för fjärde och sista gången i de stora utekrukorna som jag mesta dels fått av min mamma. Att jag aldrig tänkt på att använda dem till odlingarna innan. Enkelspårig som jag är ibland så har jag tänkt att jag måste ha dem till prydnadsblommor. Ja ibland ser jag inte skogen för träden.

Och äntligen har jag fått skörda lite av de tomatplantor som jag fått av Marianne. Denna en gul päronformad körsbärstomat som smakar såååå gott!!

Likes

Comments

Foderkammare, Sadelkammare

I 4år har jag hållt på med att försöka att då i ordning på sadelkammarn, foderkammarn och det utrymmet som är utanför. Kommit liten liten bit för varje år men jag har i princip gjort allt där ute själv och det har tagit sin tid för jag är inte lika disciplinerad som Linus att bli klar när jag börjat utan det får helt enkelt ta den tid det tar och det kommer många saker i mellan.
Linus har han börjat med något så gör han det klart och det är inget som bara göra lite halvdant. Så han tog en pensel och färghinken och hjälpte mig att äntligen göra klart det projekt som jag inte lyckats slutföra på fyra år och gör det på två dagar. Målar hela rummet vitt med två strykningar.

Humlan hon var så exalterad över att hon fick vara med och sitt nya gosedjur Pellefanten att hon mest satt och jollrade medan vi (Linus) målade och jag röjde undan saker.

Cilla och jag hade en idé om att ta en tur med hästarna. Tur att det inte blev något med det för sadlarna (jo han har ju två) är i botten av detta berg med alla hans saker. Kaos kan man såga när allt som var i garderoben och på krokarna skulle in i sadelkammarn. Linus undrade om jag haft mani på att köpa saker till hästen (och ja lite kan man väl säga att jag haft det) men man vet aldrig när man behöver ett schysst täcke eller när alla schabraken ligger i tvätten då måste man väl köpa ett nytt??!!?? Och man kan inte ha fööööör många träns!!!!!

Likes

Comments

Sadelkammare, Foderkammare

Tog tag i och började måla lite utanför sadelkammarn men kom inte så långt innan Saga blev missnöjd och inte ville ligga kvar i vagnen så gav upp lika fort som jag börjat.

Bad Linus ta bort spannmålskrossen som tar upp så mycket plats, eftersom jag fått en garderob av mamma och pappa som jag tänkte att jag skulle ha där.

Sagt och gjort den lämnade ju ett stort hål upp till slindret, men snickarn han byggde igen det!
Och ojoj vad gott om plats set blev nu!

Likes

Comments

Ankii

När jag och Saga gick ut till hönshuset för att ge dem lite rester som jag fått med från mamma och pappa så hör jag det välbekanta pipandet från kycklingar och tänkte att Agdas ägg måste ha kläckts men nä inte det men det ankägg som låg under henne har gått från beige till grå svart i färgen konstigt tänkte jag och så lyfte jag på Ankii och där under henne tittade två små ällingar fram. Äntligen har hon fått lite avkommor hon som ruvade så frenetiskt på hönsägg förra året och lyckades där få två små kycklingar men de adopterade Hedda så nu äntligen ska hon få känna på modersrollen.

Likes

Comments

TREC

Grusgropen hade verkligen utvecklats sedan jag var i Forsby förra året och tävlade i år blev det inget tävlande eftersom jag inte ens suttit upp på Backe efter förlossningen men han ska få sin beskärda del till hösten.

Anneli har haft lite otur med sin höst men hade turen att Malin köpt en ny hopponny till sin dotter som hon kunde använda. Stiligt par de där två!

Saga fick ligga i vagnen under MA-fasen, ett gångartstest där man ska visa upp så långsam galopp utan avbrott och så snabb skritt som möjligt utan att komma upp i trav, och jag satt med Ulrika och dömde. Först ut var B-klassen och när de var klara var det dax för dem att ge sig på PTV-banan en hinderteknikbana med många olika sorters uppgifter så som grind, slalom, låga grenar, trappa bara för att nämna några.
Jag stod vid rygga i saldel och dömde, Saga satte jag i bärselen och hon slocknade och sov hela PTV för både B och C-klass och även MA för C-klassen.

Greger och Tanner på väg mot bron.

Anneli tar häcken med bravur.

Efteråt är det samling för att diskutera alla momenten och få redan på resultaten.
Under lördagen så hade det varit orienteringsfasen POR och när jag kollade på kartorna och diskuterade med Greger och Anneli om svårigheterna så blev jag såååå sugen. Men det verkar som om det blir en Europacup nästa år med och då ska vi vara i toppform jag och Backe.
Fastän det var hennes födelsedag så kom Syrran och Robin och Elliot upp och kollade.

Hela ryttarligan samlad. Med fyra ryttare från Danmark och två från Tyskland kula att de kommer hit och tävlar när jag och Greger åker dit hoppas på att få se iaf danskarna på min tävling simmig ska arrangera till påsk nästa år.
Efter att hela kalast var slut så blev jag hembjuden till Anneli och det var kul att se hur hon familjen bor helt underbart vackert intill en sjö i Överum med egen brygga och stall.

Likes

Comments

Saga

Överdraget som satt på amningskudden har blivit lite skitigt så fick ett spontan infall att sy ett nytt.

Självklart ville Saga kolla på medan jag sydde.

Kudden ser ju ut som ett U så jag la helt enkelt det gamla fodralet på en tygbit och klippte it ett som bar ca en centimeter större. Zigzacade det runt om och så sydde jag dit två dragkedjor eftersom en var för liten.

Och så enkelt var det tog väl ca 2h att få till ett nytt rött fodral. Var de första tyget jag hittade i lådan med tyger som var tillräcklig stort.

Saga testat nya kudden och gosar lite med sin kanin som hon fick av pappa när hon föddes.

Likes

Comments

Saga

När vi ändå åkte upp tog vi med transporten för att få med garderoben från mitt gamla rum som jag tänkte ha i sadelkammarn man kan aldrig få för mycket förvaringsutrymme och så gjorde vi slag i saken och tog med mopeden "Nisse" hem oxå så länge som vi sagt att vi slanta hem den min gamla Nisse som jag fick när jag fyllde 15. Pappa skrev över den på Linus för det lär vara han som använder den mest! Saga fick provsitta den och tyckte det var lite intressant tror jag.

Vi var ite och gick med Zeke och Saga hon däckade som en klubbad säl och sov i flera timmar skönt hon behöver sova lite på dagarna då blir hon inte så grinig på kvällen.

Och tur var det att hon sov som hon gjorde för vi var kvar länge och satt ute på altan och spelade kort och var inte hemma förrän två på natten. Visserligen somnade Saga i bilen på vägen hem så henne gjorde det inte så mycket.

Likes

Comments

Saga

Sista gången på massagen. Nu har vi gått igenom hela kroppen från fötter och ben, mage, bröst och armar, ansikte och rygg för att denna gång avsluta med hela kroppen i ovan nämnd ordning.

Pigg och glad tjej fastän att ha fått gå upp bra mycket tidigare än vanligt. Här redo för att masseras.

Här var Susanne så snäll och fotade oss medan vi masserade ryggen. Saga hon uppskattar det mesta inom massagen utom ansiktet. Så idag lyckades vi med nästan hela programmet det var lite i början när vi masserade benen som hon blev hungrig men annars så gick vi igenom hela programmet utom just ansiktet.

Likes

Comments