Hej!

Just nu har jag en liten vilopaus, det råkar vara så att Kikki bestämde sig för en powerwalk i staden. Därför sitter jag på en bänk i furutorpsparken, älskar att bara chilla där när det är varmt och så!

Anledningen till denna powerwalk är ju för att jag har ätit så mycket och går uppåt på vågen. Känner inte att jag har tränat och kämpat så mycket för att gå upp kilona igen. Ibland får man gotta sig men tycker ändå jag har gottat mig i lite för många veckor nu. Jag vill känna på hur hårt det var och att jag börjar ta hälsan på allvar igen.

Något som man inte ska göra är ju att jämföra sig med andra och lyssna på andra. Jag fungerar på ett annat sätt och har annat utgångsläge. Därför kan inte jag lyssna på någon annan som är naturligt smal och klagar över sin kropp. Det är ett fel som jag och kanske många andra gör. Man måste själv kämpa och hitta sin egen lösning. Eftersom ingen sköter ens liv åt en, det ansvaret har en själv. Alla har inte lika lätt för olika saker så man får ge det tid och tålamod. Därför ska man fråga sig själv "har jag gjort tillräckligt för att nå mitt mål?" Om svaret visar sig vara nej, då har man ingen rätt att klaga för att man fick C istället för A (exempel). Om svaret visar sig vara ja, då kanske man bör tänka på annat sätt och fundera ut på vilket sätt man inte gjort rätt. Det är alltid så. Ibland får man inte ställa för höga krav, sätt delmål och låt det ta längre tid istället.

Men sommarlovet har ju börjat och jag vill gärna gå ner i vikt. I höstas trivdes jag väldigt bra med min kropp, men sedan gick det lite för långt. Men med dessa erfarenheter och kunskaper så kan jag gå ner på rätt sätt denna gången.

Det var allt jag hade att säga! Uppdaterar snart igen. Hoppas på en positiv utveckling för både er och mig sålänge!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Ja, som rubriken lyder vill jag må bra igen. Även en anledning till att jag inte har uppdaterat bloggen. Det gick inte, jag försökte verkligen. Jag var tvungen att fokusera på att fortsätta leva normalt. Fortsätta plugga och bita ihop, men annars mådde jag dåligt. Det var min överlevnad, jag levde inte. Stor skillnad på det.

Under denna perioden ville jag inte ens gå till skolan, jag gjorde det fast med ångest varje morgon. Tyvärr kan jag känna det några dagar nuförtiden. Jag förstår inte hur ärrad jag kan vara över en så simpel grej som att gå till skolan, verkligen inte! Men jag visste hur gärna jag ville förbättra mina betyg så det var det enda jag fokuserade på. Det blev något som sysselsatte mig för att vara distraherad, men det gick inte alltid.

Jag har gått upp 7kg sedan skolstarten och det har inte funnits motivation för att gå ner dem. När man inte mår bra så fokuserar man på det först och främst.

Men jag är redo för att leva. Jag vill må bra igen, för jag är äckligt trött på att må såhär. Jag förstår inte hur jag har kunnat må så psykiskt dåligt. Varför ska jag ifrågasätta mig själv? Precis som alla andra ska jag leva mitt liv och vara glad. Jag har inte förtjänat det här. På riktigt, jag har fått nog! Dags att ta tag i mitt liv.

Kanske dröjer det länge till nästa inlägg, man vet aldrig!

Likes

Comments

​Hej!

Det finns anledningar till att jag inte har kunnat blogga. En av dem beror på min psykiska ohälsa... Egentligen vill jag inte ens ta upp det här, men jag är skyldig mig själv det. För jag mår faktiskt inte alltid bra och för tillfället kämpar jag mycket med att se det positiva i vardagen, följa planeringen och sätta bästa möjliga resultat på prov/inlämningar. Det går att förneka sitt mående till en viss del, men sedan kommer det ikapp en. Då känns det som att kroppen sviker en, att jag sviker mig själv och min omgivning. Jag presterar inte såsom jag vill, jag kan inte fokusera, tappat aptiten (ser till att jag äter ändå), orkar ingenting, får ångest och jag har ingen motivation längre.

Anledningen att jag inte vill skriva detta är för att jag inte vill bli betraktad som en sorgsen person som mår dåligt hela tiden och ger upp. Personligen lever jag efter citaten "no excuses", "if you feel like quitting, think about why you started", "H.O.P.E. Hold on, pain ends" och "Turn pain into power". För mig är det viktigt att ha citat att leva efter och därför skriver jag även ner dem på insidan av anteckningsblocken. Det fungerar faktiskt för då tänker jag tillbaka på personen jag var för ett år sedan och att jag ALDRIG igen ska falla tillbaka. Även om jag mår dåligt så är det jätteviktigt att fortsätta kämpa för det jag vill. En annan tanke som också dyker upp är: "Tänk vad jag kommer ångra att jag inte kämpade om 5år, det kommer göra så ont att jag inte nått det jag verkligen vill." Alltså, ska en negativ tanke påverka hela mitt liv och vardagliga rutiner? NEJ!!! Jag är starkare än dessa negativa tankar och det är bara spöken i min hjärna, de existerar egentligen inte... och jag kan inte misslyckas om jag inte ger upp. Dessa tankar ska begravas i en flyttkartong och sedan ska den tejpas igen och slängas i havet. De betalar inte hyra för att få vara i min hjärna och gör heller ingen nytta.

Som ni redan har noterat är idag en av dessa dagar. Men när jag väl skriver detta inlägget så mår jag redan mycket bättre för jag påminns om all beröm om min viktnedgång som motiverar mig, vad jag åstadkommit och hur mycket sämre jag har mått. 

Nu går jag vidare till hur min dag har varit! Skitjobbig... särskilt den sista lektionen. Det var då idrott och jag sprang ute i t-shirt, riktigt dumt! Detta var ett test och min tid förbättrades med 3minuter som är det enda positiva för jag frös ihjäl och blev helt yr så det sista varvet blev en kamp. När jag kom hem och bytte om så var mina fötter lila... jag blev rädd för mina egna fötter! Men iallafall, på grund av detta har jag ont i huvudet och halsen, så nu hoppas jag verkligen att jag inte blir sjuk!

Glömde nästan skriva om hur viktnedgången går... opsss! Det gick väldigt dåligt innan haha... vikten var som en berg- och dalbana, vilket var riktigt irriterande och tappade nästan tålamodet ibland. Nu har jag kontroll över sötsuget och jag äter mycket bättre. Därför börjar det gå neråt och jag ligger snart på -27kg. Denna veckan ska jag bara äta sallad till lunch, det mår min kropp bäst av och målet måste nås! Målet är inte långt ifrån men det krävs fokus, vilket är ett lågt pris egentligen...

Troligen blir nästa inlägg när jag kan och mer än så kan jag inte säga.

Ha tålamod så hörs vi!

Likes

Comments

​Hej!

Jag mår hyfsat bra nu... visst, jag känner oro men jag kämpar på som alltid.

Denna helgen var jag på två fester, två kvällar i rad. Jag mådde verkligen inte bra på lördagen för jag hade bara sovit 3 timmar, hade ångest och var verkligen inte taggad på en fest till. När jag kom hem från den andra festen tog jag av klackskorna i hallen och kastade in dem, sedan sprang jag uppför trappan och in i mitt rum och grät. Jag har skavsår på tårna så ni kan tänka er varför. Det går inte att beskriva ångesten med ord, för det gjorde så ont i det inre och jag var trött på allting. Igår hade jag lugnat ner mig lite men jag mådde dåligt. Denna morgonen fick jag värsta ångesten och grät för allting kändes sååå fel, trodde inte att tårarna skulle ta slut. Men det blev bättre och jag hann med bussen iallafall.

Idag var ändå en ganska bra dag, men eftersom jag var så trött igår packade jag varken ner idrottskläder eller matteboken. Det gick att lösa, jag satte mig bredvid en vän och det var löpning på idrotten så jag var med ändå i vanliga kläder. Kanske äckligt med tanke på att jag sitter på biblioteket just nu i dessa kläder jag sprang 3km i... men jag ville inte vara mesig och bara sitta, så jag bryr mig verkligen inte om det. Denna morgonen var jag dessutom 5 minuter sen, jag fick ångest och ville bara gråta. Känslan försvann och fokuserade på skolarbetet istället. Anledningen till att jag kände så var för att jag vill inte vara personen som jag var förr, jag vill förändras. Jag vill vara seriös och ta skolan på allvar, inte flumma omkring bara. 

Ny vecka och nya tag! En dålig helg ska inte förstöra min vecka. Imorgon har jag med allt skolmaterial, kommer i tid och kör hårt på varje lektion. Jag ska ta en dag i taget, eftersom förändring kräver tid. Jag har iallafall tagit beslutet om att förändras till det bättre, det är något positivt! Jag började redan idag med att göra det bästa utav situationen och jag måste ta det lugnare. Det är inte bra för mig att springa på massa fester, sova lite och sedan ha ångest över att jag är utmattad. Denna helgen sov jag totalt 10 timmar, på tok för lite om ni frågar mig. Det är inte konstigt att jag bryter ihop när jag inte sköter min kropp, den kräver vila och då kan man inte dansa två kvällar i rad... detta lär aldrig hända igen!

Men hur har kosten och träningen gått? Det har gått bra med kosten även om jag fuskade lite, för jag har gått 1kg förra veckan så jag ligger nu på -26kg! Äntligen går det bra! Träningen har också gått superbra, jag gick så mycket jag kunde och rörde på mig så fort jag fick möjligheten.

Nu pluggar jag på biblioteket, sen ska jag hem, äta (förberedde matlådor igår) och ikväll ska jag ut på powerwalk! Taggad!!!

Ska se till att jag bloggar någon gång igen under veckan, håll utkik. Vi hörs!

Likes

Comments

Hej! För att vara helt ärlig är jag inte på mitt bästa humör...

Jag är omotiverad angående kosten, fuskar hela tiden... men ibland får man det bara man inte vänjer sig. Jag ligger fortfarande på -25kg så har inte gått upp eller ner vilket är positivt.

Sedan mår jag inte jättebra heller. Jag får ångest hela tiden eftersom jag inte lyckas prestera såsom jag verkligen vill. Det var dessutom pitch idag (presentation för att bli uttagen typ) och jag ska inte gå in på hur det gick... men jag kan säga att jag är ledsen över att det inte gick så bra som jag ville. Men jag kom faktiskt på vad jag gjorde fel så jag kan bara bli bättre och det går dåligt ibland. Så är det och jag måste tänka så för mitt bästa.

Jag ska ta det lugnt idag och ta hand om mig själv. Jag är typen av person som måste lyssna på min kropp när jag inte mår bra. Då kan jag bland annat ta en lång promenad, lyssna på nedstämd musik eller jag gör något som jag tycker om och är avkopplande. Ska vila, dricka te, plugga och promenera ikväll.

Nu ser ni att jag inte är på topp hela tiden, det finns dagar som denna och dagar då jag mår ännu sämre. Bara för att jag har lyckats ta mig igenom mycket betyder det inte att jag aldrig mår dåligt. Men vid svåra tider brukar jag tänka: "Sluta larva dig! Du har gått igenom det där men nu vill du ge upp på grund av detta lilla?! Skärp dig!" Det är därför jag alltid försöker använda smärtan som en kraft. Ingen trodde att jag kunde gå ner i vikt, well jag gjorde det! När jag bestämde mig för det mådde jag riktigt dåligt och jag behövde använde smärtan på något sätt, det blev en omedveten kraft. Därför utgår jag ifrån citatet: "Turn pain into power!" Även det bästa citatet som tilltalar mig.

Ska försöka uppdatera så fort som jag får tid över!!!

Likes

Comments

hej! har inte bloggat på ett tag nu för jag har varit trött och upptagen helt enkelt.

Livet flyter på... skola, hälsosam kost och träning. Fortsätter successivt med viktminskningen och det är inte lika lätt att gå ner i vikt längre men det går. Annars har jag allt under kontroll. Inte en enda minut frånvaro och jag kämpar på med varje uppgift jag får i skolan. Jag kan påstå att jag mår väldigt bra för jag slutar aldrig kämpa.

Det är nu som jag på riktigt ser hur avundsjuka alla blir på grund av min framgång. De vill inte att jag ska vara smalare än dem, varför? Jag har levt i deras skuggor hela livet så det är dags att jag börjar synas! Jag tränar varje dag för min framgång och kämpar jättemycket, ingen annan i min omgivning har gjort det. 25kg är inte lite att gå ner, men jag har jobbat hårt för det och jag vet vilket helvete det var ibland. Jag fick ingenting serverat för att nå dessa resultat, jag kämpade för jag verkligen ville nå mitt mål. Det var JAG som lagade den nyttiga maten, tränade tills jag inte orkade mer, fortsatte kämpa när jag ville ge upp och bet ihop. Ingen annan gjorde detta åt mig. Jag har tröttnat på ursäkter för jag vet att man kan om man VERKLIGEN vill.

Dessutom var jag stark nog för att börja med min viktnedgång. Jag har inget gymkort och jag ville inte be mina föräldrar heller i början. Det var för att jag ville inte att de skulle slösa pengar på det och att det skulle vara onödigt om jag blev omotiverad. Jag har en motionscykel hemma så jag började med det för jag hade inget annat alternativ. All inspiration fick jag från sociala medier och övningar från Youtube. Jag följer många fitness bloggare på instagram och snapchat, därifrån fick jag väldigt mycket inspiration. Både om kost och träning, eftersom jag var med och handlade mat så köptes varorna hem som jag behövde. Därefter har också nya träningsredskap köpts hem och jag vill rensa garaget och fixa ett gym där såsmåningom. Men jag har 7kg kvar och sen börjar jag med muskelbyggande.

Trots allt som händer i mitt liv ska ni veta att jag är stolt över mig själv. För jag måste vara tacksam för allt jag uppnått och allt stöd jag fått. Jag tar inte det förgivet, eftersom alla lyckas inte. Jag hade bara tur med att finna styrkan i mig själv.

Nu måste jag sova för jag ska vakna tidigt imorgon, hoppas på att jag uppdaterar oftare!!

Likes

Comments

Hej, har inte bloggat på en vecka ungefär och jag har mycket att berätta!

Vad tycker jag om min gymnasieskola? Jag tycker personalen verkar seriösa och jag gillar deras klädkod, alltså att de går professionellt klädda med skjorta och kostymbyxor/kjol. (Tycker inte om när lärare går i konstiga kläder, de är trots allt ett exempel för elever) Dessutom tycker jag att elever har tagit efter med klädseln vilket är positivt (detta är ändå business vi snackar om) eftersom man ser alltid representativ ut.  Men annars som elev kan man också bära blus, tröja och T-shirt men det är smakfullt och elegant, som också ser representativt ut. Måste vara med stil!

Klassrummen är mysiga och befinner sig i stan men byggnaderna är inte så stora, därför finns det ingen matsal och därmed har vi matkort istället. Då kan vi välja att äta mellan 31 olika restauranger och det är god mat till skillnad från vad skolmat brukar vara. Jag hittar alltid något att äta, finns alltid sallad så inga problem alls!

Jag har inget negativt att säga om Thorén Business School, dock har man inte lärt känna några än sålänge men det tar sin tid. Men jag har inte heller upplevt något negativt som jag gjort tidigare. Då var det alltid på grund av min kropp eller så, men nu har jag gått ner 23kg så ingen vet hur jag såg ut tidigare.

Träningen har gått bra denna veckan och även kosten, har dock fuskat lite. Men jag ligger på -23kg så jag är inte orolig. Försöker ta det lugnare med viktminskningen eftersom skolan har börjat och jag måste anpassa det.

Igår var jag hos min bästa vän, hon skulle på bröllop på kvällen så jag sminkade henne och även hennes mamma. De blev jättefina och jag är nöjd över hur deras sminkningar blev!

När jag senare kom hem så förberedde  min syster sig för utgång. Just när jag hade satt mig ner i soffan och så utmattad som jag var, då kom hon fram och frågade: "Kan du sminka mig?" eftersom jag var så trött svarade jag: "Jag är jättetrött och jag orkar verkligen inte. Vad får jag ens för det? Du har redan köpt läppstift till mig" då säger hon "Ja och en moisturizer" (hon har lagt det på beställning åt mig för att min nuvarande håller på att ta slut. Dessutom skulle jag betala för den själv) Men eftersom jag spenderade pengar på smink igår så gick jag med på att sminka henne hahah. Dessutom måste hon vara on top och sminket måste vara perfekt när hon går ut, annars är hon inte min syster... så är det bara!

Ja det var allt för denna gången och jag ska försöka uppdatera oftare!

Likes

Comments

Hej! Jag har inte uppdaterat på ett tag. Det har hänt mycket sedan sist.

För er som undrar vart jag kom in: Ekonomiprogrammet på Thorén Business School!😃

Jag var på semester 3 veckor i Makedonien med mina föräldrar (min storasyster var hemma i Sverige).

Vi var i Grekland ungefär 4 dagar, alltså solsemester. Ingenting var planerat så det var väl spontant. Väl där så var vi på stranden och på kvällen gick vi alltid ut. Det var mer för att sola och bada och koppla av där.

Dagen efter vi hade kommit hem till lägenheten i Makedonien från Grekland, då åkte vi till en känd semesterort i Makedonien. Alltså Ohrid heter den staden som vi var i 3 dagar, älskaaar!❤ Det fanns många ungdomar, fest överallt på kvällen, mångkulturellt och mycket att upptäcka! Eftersom jag har läst om allt historiskt i Ohrid och vad som kännetecknar staden så visste jag vad allt var och vad det hette. Saker som att det finns 365 kyrkor i staden, amfiteatern i staden kände jag igen, sötvattenspärlor från den sjön som befinner sig där (köpte ett komplett faktiskt) och mycket som jag lärt mig på makedonska lektionerna.

Men annars när jag väl befann mig i hemstaden fanns inte så mycket att göra. Därför gick jag till gymmet för att jag inte skulle lägga på mig några kilo, vilket jag lyckades med! Fick även en del muskler.

Det gick bra med kosten och träningen, jag har dessutom gått ner 6kg på en och en halv månad. Så nu ligger jag på -22kg, bara 10kg tills jag är normalviktig!

En sak kan jag säga stolt, jag har inte fetma längre!!! Så ja, därför borde jag skryta och vara stolt över att jag lyckades!

Får se när jag uppdaterar igen, har varit jobbigt på senaste tiden men men... bloggen uppdateras iallafall!

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan... Jag har verkligen inte orkat uppdatera.

Vikten pendlar mellan ett kilo så ingen fara ännu. Har inte kunnat gå ner och jag vilar mest just nu eftersom jag har varit jättetrött! Jag tränar men inte lika intensivt och jag har ätit massor med choklad, godis och det förbjudna!

Mina kusiner är i Sverige så jag hänger mycket med dem nu under lovet, men igår hängde jag med en tjejkompis som jag inte träffat på länge, riktigt härligt! Eftersom mina kusiner bor i Makedonien har jag varit på väla, Ikea, stan, gröningen och idag var jag med dem på stranden, kallt haha. Men det blir att man guidar dem i Helsingborg eftersom de inte bor här och det finns saker som inte finns i Makedonien att se. Dessutom brukar de inte komma hit varje sommar som jag åker till Makedonien.

När mina kusiner åker hem på söndag, då ska jag börja planera mina måltider och träna intensivt samt inte fuska med sötsaker! Det blir att man äter sötsaker med dem och nu när man inte träffas så ofta! Har märkt att jag kan äta lite godis utan att gå upp i vikt om jag är försiktig med maten och håller igen, ja jag har verkligen fuskat!

Nu har jag gått ut 9an och storasystern tog studenten! För mig var det skolavslutning och jag gick tårar i ögonen när lärarna tog farväl. Mina lärare har verkligen funnits där under hela högstadiet och jag har verkligen utvecklats som människa samt vuxit. I Juli får jag mitt antagningsbesked och har jag tur kommer jag in på första handsvalet utan problem!

I mitten av Juli åker jag till Makedonien och kommer vara där 3 veckor. Då träffar jag mina kusiner igen och jag kommer ha det bra där med sol!👌 Kommer ändå vara väldigt sträng med kosten och träningen. Finns redan havregryn inhandlat i lägenheten vi har där, hehe...😍

Likes

Comments

Nu dricker jag kvällskaffet och ska sedan ta en powerwalk. Eftersom jag inte kör ett styrkepass idag tänker jag gå två varv, annars går jag bara ett. Har gått ner 0,3kg från igår så jag måste fortsätta så också!

Jag hade en vanlig skoldag med betygsnack. I idrott har jag höjt mig, yes! Nationella i engelska på uppsatsdelen fick jag B, det är jag stolt över för jag blir hela tiden bättre! Ångrar att jag inte presterat bättre tidigare i de flesta ämnen faktiskt. Men jag har mått väldigt dåligt i perioder så jag har inte kunnat prestera så bra. Dessa betyg är ändå helt ok.

När jag kom hem vilade jag lite och sedan satte jag igång med middagen, blev kyckling med bulgur och sallad för min del. Jag satte mig precis efter att ha hjälpt mamma med bakning. Hela eftermiddagen har jag stått i köket och lagat mat eller bakat så jag är nog ganska trött haha.

Nästa vecka är en viktig vecka. Min syster tar studenten och jag går ut 9an. Jag längtar faktiskt för jag vill byta skolmiljö. Så just nu är det mycket planering hemma och allt måste vara perfekt! Släktingar från Makedonien kommer hit så det ska bli kul!👌

Kommer fler inlägg angående nästa vecka!

Likes

Comments