I fredags var det dags att åka upp till Dalarna igen. Tillbaka till vintern. Ja vi har ju fått snö i Östergötland med men den är alltid garanterat borta på två dagar vilket är sååå tråkigt....

Så vi åkte som vanligt efter S slutat jobba och mycket riktigt så övergick slasket till snö och när vi kom till Falun bestämde vi att det var dags att tvätta Svempa då minusgrader var i antågande. Den håller sig ren en stund då. Emma tyckte det var mindre kul och önskade att vi var snabbt ut ur biltvätten!

Att ligga bakom snöplogen är lite mysigt med snön som går upp på båda sidorna!

​Det är säkrast att vara hos pappa när borstarna kommer på Sven!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår kändes E lite bättre och snoret hade gett sig lite grann. Så vi bestämde att vi skulle åka till IKEA och IKANOhuset. Faster Svala är inte så svår när det kommer till shoppingrundor så vi fick med henne också.

Det är så mycket roligare när man är två och både jag och E uppskattar hennes sällskap nåt enormt! Hon är så go med E och jag är lyckligt lottad att ha fått henne som svägerska!

Vi handlade lite julklappar och åt lunch, handlade lite till och avslutade med fika innan vi åkte hem. E var lika trött som jag när vi kom hem, men hon fick lägga sig och jag klädde julgranen

​Vi åker ju bort över jul så jag vill gärna ha gran till lucia, men i år blev det en dag senare. Den är inte så stor i år för den måste stå en meter ovanför golvet då vi har E lös överallt. Ja , lös, nu lät det som vi har en hund men hon är ju och river i allt :) Vi får nog stänga av mellan soffan och bokhyllan iallafall annars åker väl bord och gran och hela alltet i golvet! Men den blev fin den lilla granen!

Likes

Comments

​Es första år som lucia. Så klart fick hon ju inte välja om hon ville vara det, tärna, stjärngosse, tomte eller lussebulle eller nåt annat alternativ.... Jag har inget emot de som låter sina barn välja men jag kommer iallafall att introducera lucian som alternativ i min dotters liv.

Lucian står för ljus och för mig står det för ledare.Den som går först och leder luciatåget. Jag vill att E ska leda, att hon ska vara så självsäker i sig själv att hon får förmågan att leda dem som behöver.

Så enkelt är det.

Men ibland är hon inte lika enkel att fota! 

Likes

Comments

När nu betongen är på plats kan bygget av den nya hallen påbörjas! Det blir så fint och det är så roligt att se den snabba utvecklingen! Vi har lite svårt att bestämma fönster bara men det kommer nog.

Det blir lite svårare när snön har kommit och det måste skottas först innan man kan snickra.

​Vi använder en gammal träbalk som kommer att vara synlig i taket! 

Likes

Comments

Vi började decemberkalasandet med lite 30 års-fika hos min kusin! Hans sambo hade gjort en jättegod smörgåstårta och det var fikabröd till höger och vänster, vi åt så magen stod i fyra hörn! Det var ju mindre bra då vi skulle äta hos oss med familjen sen.... Men det var oundvikligt. Det är ju så mysigt att träffas alla så där och barnen i alla åldrar är med. E hade dagen till ära en liten rosett i håret som hennes tremänning bestämt slet ut efter en kvart! Sen hällde E vatten över hela klänningen så vi fick byta till reservkläder men hon var ju fin en stund iallafall!

Sen åt vi fläskfilégryta med glöggsås hos oss! Ja vi kan ju säga " hos oss " nu då vi bor där när vi är hemma och farmor har ju annat boende. Och ingen har väl suttit i kammarn och ätit middag förut men det gör vi! Dessutom sitter vi i salen och tittar på tv och så alla generationer innan oss vrider väl sig fjorton varv nu!

Mysigt i decemberkvällen! Dock saknades min bror som jobbade sent.

​Överallt har jag pyntat jul, så där som det alltid varit i det stora huset!

Likes

Comments

Vi var ju bara tvungen att ta tillfället i akt och verkligen riktigt få in snön och vintern i blodet innan vi åker hem igen. Så jag och Em har både åkt spark och pulka här uppe! Nu regnade det tyvärr i morse när vi vaknade och det var snorhalt! Men den här bilden är ifrån i torsdags och då låg snön härligt vit fortfarande!

Imorgon är det avfärd hemåt för en "vanlig" vecka! Det är alltid dubbla känslor, men det är skönt att komma hem också!

Likes

Comments

Så var det dags för träff med min utbildning igen och jag längtar varje gång! Man får sån energi av att träffas och ett kvitto på varför man läser just denna utbildning. Den här gången var inte annorlunda, och dessutom så är vi igång med ett nytt projekt jag och min klasskompis Emilie. Vi hoppas bara på att företaget tar vårt förslag!


Första kvällen startade med bowling. Jag behöver väl inte säga vems lag som vann....

Sedan fortsatte vi med middag och massor av prat och skratt!

​Grupp 3, Emilie, Clara , Linnéa , Heidi och jag!

Likes

Comments

Då kom så äntligen dagen för gjutning! Betongbilen rullade tyst in och öste ur sig all betong under tiden som jag satt i möte med min grupp från utbildningen! Så när jag kom ut var det klart! Och allt gick bra. Min man kunde pusta ut och ett av de kritiska momenten i renoveringen kunde bockas av! Nu kör vi på bygge igen!

Nya trapp/veranda/hallen-golvet!

Likes

Comments

Underbara barn ! Hon blev 11 månader i lördags! En månad kvar till det första året!

Likes

Comments

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 5777858243"

Likes

Comments