Ingredienser:

3 dl vetemjöl

1 - 1 1/2 tsk bakpulver

2 dl socker

100g mjölkfritt smör (vanligt fungerar också utmärkt)

1 apelsin

Spad från 1 burk kikärtor

1 nypa salt

Lite kanel (Valfritt)

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Koka upp spadet i en kastrull och häll sedan i en bunke.

2. Vispa spadet tills skum bildas.

3. Häll i sockret och vispa tills fasta toppar bildas. Man vet att man har vispat klart om man kan vända bunken uppochner utan att innehållet ramlar ut.

4. Smält smöret, riv apelsinskalet och pressa ur saften.

5. Häll i smör, apelsinskal och saft i smeten. Rör om.

6. Sila de torra ingredienserna i en separat bunke. Rör om.

7. Vänd ner de torra ingredienserna långsamt i smeten med hjälp av en slickepott. Vänd tills smeten blir slät.

8. Smöra en form och lägg bakplåtspapper på botten.

9. Smöra och mjöla formen och häll sedan i smeten.

10. Slå formen mot bänken för att få bort eventuella luftbubblor.

11. Baka i ca 40 minuter.

Klar! En underbart saftig och mjuk kaka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments