Så var 17 dagars semester slut! Fort gick det och kul har jag haft.
Först ett par lugna dagar för att sen köra fyra dagar i Värmland med trevligt sällskap och midsommarfirande, sen blev det ett par lugna dagar till med ett besök på smultronstället och sen bar det ju av till Tallinn.

Men nu ska jag se fram emot tre veckors arbete för att sen gå på en vecka semester till.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår kom vi hem från vår kryssning till Tallinn! Det var väldigt mysigt, vi gick runt i gamla stan och bara kollade på saker. Vi hade super tur med vädret och man kan ju inte låta bli att ha lite skadeglädje när man får höra att det regnat satlöst här hemma. Haha.

Blev även en del shopping. Köpte en super fin kudde i 100% merinoull och ett par ljusa hängselshorts. Men eftersom dom va från herravdelningen (för dam hade inga fina) så går dom mig ner under knäna, så i morgon tänkte jag plocka fram symaskinen och korta till dom lite.

Allt som allt en lyckad kryssning och nästa gång tänkte vi att man kanske kan stanna någon dag extra i Tallinn istället för bara 8 timmar.

Men nu ska ni få njuta av lite bilder istället 😉

Likes

Comments

Startade mitt midsommarfirande redan i torsdags och jag kan säga att det denna helg har varit grym! Massor trevligt sällskap, i en helt fantastisk miljö, med mycket god mat och dryck.

Midsommar för mig har aldrig varit på riktigt om man inte firat den i Leksand, vilket jag inte gjort på ca 5 år. Men denna midsommar va helt grymt bra, även fast vi inte hade midsommarstång, kransar eller några små grodor och även fast myggen och knotten försökte äta mig levande. Så tack till alla som var där och gjorde hela helgen så lyckad.

Likes

Comments

Igår körde jag ett lite annorlunda träningspass ihop med M och hennes lilla dotter L. Inte varje dag man tränar med en ettåring, men det gick faktiskt jätte bra och det va super kul. Hoppas på att vi kan göra om det nån dag igen.
Jag är ju vanligtvis en som trivs med att träna själv men kan tycka att det är rätt roligt och peppande med sällskap ibland.

Efter träningen blev det en lunch på paus och en vända på stan för att hitta en födelsedagspresent till livmoder som fyller år på torsdag.

Hon är ju bara för söt eller hur!? ☝

Likes

Comments

Första semesterdagen är avklarad.
Började inte allt för spännande med skadebesiktning på bilen efter att nått stolpskott kört på min bil, när den stod parkerad. Självklart utan att lämna en lapp! Tack för den!

Sen blev resten av dagen spenderad i trötthetens tecken, i soffan med datorn på magen. Kollade två avsnitt av orange is the new black säsong 4. Men kände att 2 avsnitt idag fick räcka. Vill ju inte plöja säsongen på tre dagar som jag gjort med tidigare säsonger. Haha.

Sen kom J hem och vi begav oss hem till M&L för grillning och allmänt trevligt sällskap. Dock fick J dra iväg på jouren ett par timmar men han hann vara med en stund nu på kvällen.

Så allt som allt en bra första dag på min semester.

Likes

Comments

Blev väldigt sugen på att göra dadelbollar när jag var på jobbet, så tog en sväng förbi affären när jag slutat och resultatet blev super bra.
Lite nyttigare, helt utan socker (om man väljer kokosflingor och inte pärlsocker) och smör. Och bäst av allt super gott!

Här har ni receptet! Enjoy!

*10 färska dadlar
*2 msk kallt kaffe
*2 msk kakao
*1.5 dl cashewnötter
*1.5 dl havregryn
Och kokosflingor eller pärlsocker att rulla i.

Mixa nötterna till ett nötmjöl, häll sen i resten av ingredienserna och mixa om till en smet/deg. Gör till bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker.

Likes

Comments

Helt sjukt vad tiden går fort, idag blir mitt monster HELA tre år! Fortfarande lika söt, störd och precis helt perfekt.
Att man kan känna så mycket kärlek till något som är så litet. Mitt lilla monster.
Minns när jag träffade dig och dina syskon första gången, jag var helt bestämd på att jag inte skulle ha någon hund. Men när du klättrade upp i mitt knä med dina klumpiga ben och tittade på mig sådär förbannat gulligt som bara du kan. Då var det kört. Fick veta att du var den sista kvar, alla andra var tingade, så då kunde jag ju inte bara lämna dig, utan ett löfte att vi ses igen. Så en vecka efter det kom du hem till mig. Med alla din kärlek och personlighet. Tre helt fantastiska år har gått och fler ska det bli. Min älskade lilla skit.

Likes

Comments

Jag har fått en liten förälskelse för chiapudding.
Man kan göra den egentligen lite hur man vill, passar ju bra som frukost och mellanmål.
Jag har ätit det till frukost nu två dagar. Igår gjorde jag den på mjölk och hade kvarg och jordgubbar till och idag blandade jag fröna med vanlig filmjölk och hade lite mango till.
Super gott, rätt nyttigt men bäst av allt är att det är mättande och att man håller sig mätt rätt länge. Vilket är jätte bra för mig som är dålig på frukost.

Likes

Comments

Idag är det morsdag och idag vill jag tacka min mamma för att hon är just min mamma.
Jag vill tacka dig för att du alltid har varit den starka kvinnan som man som dotter alltid har sett upp till. Jag vill tacka dig för att du alltid funnits där, stöttat, peppat och pushat. Även fast jag många gånger har gjort helt tvärtemot bara för att just du har sagt det till mig, men oftast har jag insett rätt snabbt att din idé kanske inte var så korkad ändå.
Jag vill tacka dig för allt du gjort för mig, för dom hysteriska skrattanfallen när vi släpat på tunga möbler upp för trappor, för alla camping minnen, för alla tillfällen vi fått stanna upp i allt kaos, titta på varandra och säga GOOOSFRAAABHA.
Så med det här vill jag bara säga tack.
Tack för att du är du och för att du är världens kanske bästa mamma. ❤️😘

Likes

Comments

Idag är det internationella mensdagen!
Vilket jag absolut tycker att man ska prata om!
Inte just bara för att det för oss är världens mest naturliga sak, utan för att det finns så många länder i världen som anser mens som något avskyvärt, skamligt och orent. Även för att det finns ca 1 miljard flickor/kvinnor som inte har tillgång till toalett och för att hela 88% av alla flickor/kvinnor inte heller tillgång till mensskydd. Något som vi tar som en självklarhet.
För oss är mens en naturlig del av livet och när den kommer för första gången är vi fullt medvetna om vad det är och varför den kommer. Men för många i andra länder är det inte lika självklart, många gånger vet dom inte ens vad det är och dom blir istället livrädda för dom tror att dom blivit allvarligt sjuka.
Det är inte meningen att denna okunskap och dessa dåliga förhållanden ska existera 2016.
Därför tycker jag det är viktigt att man pratar om det och försöker hitta lösningar för att göra saker och ting bättre.

Jag tycker även att vi måste prata mer om mens, även fast det för oss i Sverige är en naturlig sak som oftast anses som absolut ingenting... Men som för väldigt många är helt tvärt emot och är mer eller mindre "allting".
För väldigt många (inklusive mig) är mens något som tar över ens liv, som gör att man får planera om sina dagar pga smärta. Inte bara under just mensen och ägglossning utan även andra helt otippade dagar.
Endometrios är faktiskt något som väldigt väldigt många lider utav, diagnostiserad och odiagnostiserad.
Jag har länge lidit utav kraftiga smärtor vid mens, ägglossning och lite till och från och har i genomsnitt 10-15 helt smärtfria dagar i månaden. I flera års tid trodde jag att detta var helt naturligt, att man från ingenstans kunde få en kraftigt skärande känsla i livmodern/äggstockningarna utan anledning. Att det var så det skulle vara. Tills en kollega berättade om endometrios och de olika symtom som tillkommer.
Till en början kände jag att det kan inte vara så och jag var rädd för att söka vård då jag läst och hört att en diagnos är svårt att få, att det helt otroligt nog kan ta upp till 8 år att få rätt diagnos. Pga okunskap från alla håll.
Men efter lite övertalning från min mors sida, bestämde jag mig för att söka vård, men utan någon framgång, jag fick beskedet om att dom inte kunde sätta någon diagnos pga att mina smärtor verkade enligt den manliga läkaren vara "normala menssmärtor". Men han valde ändå att skriva ut Alvedon och Naproxen på recept till mig.
För mig är bara den biten jobbig då jag inte tycker om att stoppa i mig en massa tabletter, men det är bättre än smärtan.
Men har nu precis börjat med p-piller, (trots att jag även där känner att det inte är naturligt) bara för att jag förhoppningsvis med hjälp av hormonerna ska bli av med smärtan.
Jag skulle helt ärligt kunna säga att jag inte ens skulle önska min värsta fiende (om jag skulle ha någon) endometrios. Det finns tyvärr inget man kan göra för att bli av med det utan det går endast att lindra.
Så just av dessa anledningar tycker jag att man ska prata mer om mens.

Likes

Comments