Allt slit gav resultat och annonsen ligger äntligen uppe!
Vi hade aldrig fått till det så bra utan Angelicas hjälp. Jag är så tacksam att hon styrde upp det hela.

Här kommer några bilder som jag själv tog innan den proffsiga fotografen kom och fotade till annonsen.

Bilderna i annonsen är såklart mycket ljusare och bättre vinklar haha men det är kul att se hur fint det kan vara här när det är minimalt med saker och inte leksaker överallt 😆😂

bjuder också på en gravidbild i v.34 som ni ser.
Imorgon går jag in i v.36 🤣 helt sjukt men ändå inte. Ganska trött på att vara gravid faktiskt.
Blir en update i preggolivet lite senare ^^
Tjingeling

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min lilla stora tjej blev sjuk.
Äntligen ser vi ljuset i tunneln efter en sjuhelsikes magsjuka som förbryllade oss i början då vi mer trodde på typ matallergi eller problem med magmunnen eller något då det bara kom nån enstaka gång på natten i några dagar men sen bröt det ut i full kraft.
Att försöka rå om nån när man själv inte mår bra är inte lätt.
Jag bröt ihop totalt. Jag kunde knappt resa mig eller gå pga smärtan av foglossningen men jag var ju tvungen för att hjälpa henne. Jag fick knappt sova nått på natten och på morgonen drog det igång ordentligt, för att försvinna en dag och sen komma igen. Tårarna sprutade och hormonerna dränkte mig i självömkan. Och jag tyckte så synd om henne. Men hon är så himla duktig. Det hade aldrig gått om inte min älskade sambo kommit hem och hjälpt mig. Utan att gå in på detaljer så kan jag bara säga att det var bland det värsta vi varit med om.

Läkarna trodde på rotavirus och när det var som värst var hon riktigt ynklig, hon fick inte behålla en klunk vatten och höll på att bli riktigt uttorkad och då var det vätskeersättning på tesked var 5e minut som gällde.

Nu har hon piggnat till riktigt bra och äter mat som vanligt igen. Vi började med mjölkmat och vanlig mat igår och det har inte varit nått problem.

Idag försöker jag städa badrummet men jag kan knappt stå för den där förbannade foglossningen. Jag var så less på det igår så att jag åkte till Teknikmagasinet och köpte en TENS.
Det är då en smärtlindringsmetod som ger elektriska impulser i leder och muskler.
Man styr själv intensiteten ocj det finns förprogrammerade behandlingsprogram pä 30 min.
Testade den igår kväll långt ner på ryggen och det funkar bra där man kör men jag kommet inte åt alla smärtpunkter med den. Som typ blygdbenet. Känns lite skrämmande att sätt elektrodplattorna "där nere" *asg*

Skönt med helg och att ha gubben hemma. Trisst att det inte blev Motala.
Ytrenovering inför försäljningen påbörjad och jag följer arbetet från soffan.

over and out/ kickan

Likes

Comments

Gravidvecka

Hormoner, hormoner, hormoner...

Det och foglossningen är mina värsta fiender just nu.
Tårarna är alltid nära och smärtan är aldrig lång bort. Mina känslor är äkta men reaktionen på dem är så mycket starkare. Just nu pendlar jag från att känna att allt är så perfekt till att allt är en katastrof. Jag får knappt plats i min egen kropp längre. Magen trycker uppåt mot lungor och mage och det är jobbigt att sitta, äta, andas och att göra något över huvud taget.
Halsbränna på natten och orolig sömn.
Jag kan nog gnälla hela dagen om jag vill.

Inte blir det lättare när nån blir sjuk och man måste vårda och trösta mitt i natten.


Mina höfter och rygg gör så ont att jag nog blir sittande stilla idag. Smärtan är för jobbig.

Just idag känns det riktigt tungt och jobbigt men jag tackar vädergudarna att det regnar så att det äntligen är lite svalt.


Nu kniper jag igen gnällglappet för idag. fridens!


Likes

Comments

Familjen, Gravidvecka

Lillasyster sparkar med besked nu!
Igår på jobbet under rasten så passade jag på, de sista 10 minuterna, att vila i soffan. Jag tryckte fingrarna mot magen där det var mest aktivitet och hon sparkade rakt på mina fingrar. jag kände hela foten. "Då kände jag livet i mig!" Som Madicken säger (bokstavligen) haha
Annars mår jag bra i graviditeten. Foglossningen är hemsk vissa dagar och knappt kännbar andra. När det är som värst känns det som att min kropp har gått av på mitten lodrätt  eller som att man brutit svanskotan eller dy.l ... värselöst!
Men det är mysigt att känna så mycket rörelse därinne i magen.  Äntligen! :)

I lördags åkte vi för att titta på en hund.
Vi träffade henne en stund i hemmet och ute på promenad och sen tog vi en lunch på tu man hand och pratade igenom det hela. Det slutade med att jycken följde med hem för vi hade ju såklart kärat ner oss båda 2 och alla 3.
Jag skulle kunna säga att det var ett spontant inköp men samtidigt så ljuger jag eftersom vi har planerat och längtat efter hund länge nu. Även om det nu blev lite tidigare än vi hade tänkt från början.
Dagarna som har gått har bjudit på så många fina och mysiga stunder. Det är underbart att ha hund! Och jobbigt att ha en unghund! För plötsligt har vi som 2 ungar med starka viljor och plötsliga idéer.
Jag finner mig åter googlande i alla fantastiska kontaktövningar med hund och vart man kan gå unghundskurser och vardagslydnad. Vi hittade till hundrastgården häromdagen. Vilket fantastiskt ställe! Ett inhägnat skogsparti!
Och vilken snabb hund vi har!
Hon försöker bjuda in till lek genom att bita och kampa med kopplet på promenaden när man börjar vända hemåt så nu har jag dränkt in kopplet med "no chew" och jobbar med mosade köttbullar och kontaktövningar på promenaden och så försöker jag vara spontan och erbjuda en pinne istället. Igår funkade det riktigt dåligt men ikväll hade vi en grym kvällspromenad med fantastisk ögonkontakt och inte ett enda tugg i kopplet. Hurra!
Dessutom träffade vi en jämngammal tik som hon fick leka med. Vilken lycka! Och vad fint dom lekte! Vi har en liten fjomp till hund hahah hon låg mest på rygg trots att den andra var knappt hälften så stor. 😄

Likes

Comments

Enduro, Gravidvecka, Karlströms cup , Tävling

Jaop! då var vi snart halvvägs!
Besöket hos sjukgymnasten gav mig lite bra övningar för stabilitet och lite do's & don'ts när det gället foglossningen. Idag har den varit lite värre än vanligt men det var ju ganska mycket konk och fix nu första dagen på utebadet.
Jag känner bebisen allt mer nu för varje dag.  Idag har det varit mycket sparkar och en del sammandragningar.

I lördags var vi på endurotävling i Grillby. Det var stekhett och jag är sjukt imponerad av förarna som trotsade hettan och körde i dammet. Men ett och annat surhål lyckades dom leta upp därinne i bushen.
Saknar hojandet som faaan men jag är såklart lyrisk över det lilla livet som växer i min mage. Var sak har sin tid ❤

På söndagen blev jag firad med ett kort av Alice som hon gjort på monti. Så fint!
Dessförinnan fick jag också en fin mammaklänning i skönt material. Jag blev rörd över att hennes fina pappa har hjäpt henne att fixa det till mig ❤
Vi röjde lite hemma och sen blev det alldeles för hett för att vara inne så då åkte vi till stranden och hade picknick med oss. Det blev en skön eftermiddag med mycket bus.

Imorgon är första besöket hos barnmorskan sen inskrivningen.

hej svej!

Likes

Comments

Familjen, Gravidvecka

Förra veckan avslutades med en semesterdag på fredagen. På förmiddagen åkte vi till Danderyds sjukhus och gjorde rutinultraljud. Allt såg fint ut och jag slutar aldrig häpnas över vad man kan se med den där kameran! Lillhjärnan, hjärtklaffar, fingrar och tår... Det var en magisk stund och ännu häftigare var det att få reda på att vi väntar en till tjej! 🌸😄

Allt känns mer realistiskt nu och jag tycker att det är lättare att föreställa sig och fantisera om den där lilla krabaten som precis börjat göra sig till känna i magen.

Resten av helgen spenderades i Motala där vi avslöjade hemligheten för familjen. Det blev en minisemester med fantastiskt fint väder. Gubben fick till lite hojåka på lördagen och vi gjorde vårt bästa för att hinna runt och träffas å språkas med de närmsta i familjen.

Veckan började bra för mig med kvälkspass i receptionen. Jag hann rensa en del inför flytten på förmiddagen och på jobbet var det rätt okej...Inte så varmt eller tungt.
Imorgon ska jag träffa en sjukgymnast och prata om min begynnande foglossning.
Den har kommit krypande och känns allt mer och mer. Ikväll när jag skulle ta av mig strumpan och stog på ett ben så skar det genom bäckenet som om jag brutit svanskotan typ. Vilken smärta. Jag hoopas att det går att bromsa utvecklingen och att jag kan köra på som vanligt. Jag gillar inte att bli begränsad i vardagen eller att könna mig svag. Jag har alltid varit en sån som rycker i där det behövs och därför tycker jag alltid att det är en olustig känsla när man ska låta bli för graviditetens skull eller son nu för att smärtan kommer efter..
Ska bli intressant att höra vad hon säger imorgon iaf.

Nu är det dags för bingen! over and out.

ps. visst är.det en fantastiskt fin tårta mor min har fixat för att fira att det blir ett flickebarn! hon kan hon.

Likes

Comments

Enduro, Familjen, Gravidvecka

Nu har vi gått in i en aktiv period för bebisen. Bebisen gör kullerbyttor och övar grimaser. Fostret mäter 18cm från huvud till fot och väger 125 gram i början av veckan och ca 160g vid veckans slut enligt PregLife appen.

Jag har börjat känna bebisens rörelser ibland  nu. Inga regelrätta sparkar direkt men fladder och buffar och att det spänner ibland.
Det är fantastiskt att det åter igen växer ett litet liv därinne.

Idag dricker jag en halv kopp kaffe för första gången på läääänge! Det smakar riktigt bra!
Jag har mått så illa av bara lukten fram tills nu men sakt sakta så började det att vända.
Kaffe är guld för mig 😃

Idag har vi haft en lugn morgon med god frukost av nybakade frallor som Adde köpte hem. Vi fick sova till halv 9 idag! Vilken lyx!

Igår var vi på Åsätra och körde hoj. Eller Andreas körde och Alice lekte och själv solade jag ansiktet och lunkade efter i Alices alla påhitt 😃
När vi kom hem hade jag otroligt nog en massa energi kvar och fick med mig Andreas på att möblera om i lägenheten 😂
Vi återtog sovrummet som sådant och alla Alices leksaker fick flytta ut till en lekhörna i vardagsrummet. Vi lyckades mörklägga bra därinne och nu blev vi inte störda av katternas krafsande på morgonen. SÅ skönt! Dom har väckt mig runt 5 varenda morgon nu sen solen börjat skina in.

Avslutar med en bild på "kulan" ✌😃

Likes

Comments

Nu är vi inne i gravidvecka 17 och bebisen  är 13 cm lång och väger ca 100g. Det finns 300ml vatten runt bebisen, mer hår växer fram på huvudet och små naglar växer ut på fingrar och tår. 

Idag syntes en tydlig kula under naveln när jag låg på rygg. stor som en nätmelon typ.
Alice kände på magen och började ropa bebis! bebis! ner i min navel. Haha det var så gulligt ❤

Idag såg jag bilder från Margaux Dietz förlossning på BB Stockholm och blev så förvånad över att det var något helt annat mot Danderyds förlossningsmottagning där jag födde Alice.
Dörrarna ligger bredvid varandra men avdelningarna är som olika världar.
Det ena avdelningen är en klassisk sjukhusmiljö medans den andra mer påminner om ett spa-hotell.
När det blir dags tror jag nästan att jag ska ta vänster dörr istället för höger 😉

Vi har bara tagit det lungt på förmiddagen framför favoritprogrammet på Netflix - Masha och björnen. För en liten stund sen satte vi på spotify på chromecasten och körde lite dansa - pausa leken för att sen plocka undan lite tvätt och leksaker.

Andreas har fixat upp kattnätet på balkongen efter renoveringen så nu kan man äntligen ha dörren öppen och hänga lite på "skolådan" till balkong! haha
Fast nu vet jag inte hur kul det är egentligen när cigarettröken slår som en tappad smartphone i ansiktet och illamåendet stiger.

Igår kväll efter jobb och Daghem så hängde vi med till Täby mk och sniffade lite 2-taktsrök! Det är nått annat det! :)
Jag och Alice Brallis hittade några spännande stigar att utforska i skogen bredvid banan medans far i huset fick konditionsköra inför tävling på lördag!

Nu ska vi fixa käk och sen ska vi handla födelsedagspresenter eftersom Alice ska på kalas imorgon.

fridens!

Likes

Comments

Barn nr 2 är på väg!

Det blir ett litet uppehåll från enduron den här säsongen i väntan på syskonet.

Början av graviditeten har varit riktigt jobbig. jag har mått så himla illa och det har varit svårt att hitta orken att göra något över huvud taget. Men nu börjar vindarna vända och jag känner bara av illamående nån gång här å där. Lite mer energi har jag fått men jag är väldigt flåsig haha man kan tro att jag är höggravid redan.

Babisen är beräknad i oktober och jag antar att vi är i full färd med att packa ihop lägenheten då inför flytt.
Vi har bokat en nyproduktion i Håbo. Det blir en bostadsrätt, 4 rum i bottenplan i parhus.
Som jag har längtat efter en egen trädgård! ❤
Dessutom får Alice ett eget rum och vi får ett sovrum och så småning om får bebisen ett rum.
Det ska bli skönt att få lite ordning och reda och mer plats!  I dagsläget bor vi ju i en 2:a.

Ni ska jag hoppa in i duschen. hejsvej!

Likes

Comments

Allmänt

Hakar på och gör en blogglista som jag hittade i Joanna Johanssons blogg :


1. Har du något smeknamn?

ja, under årens gång har jag fått flera, som tex kicki, kickan, kickzon, karate, flingan, cornflakes, mm senaste är Chrisse

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

ja, jag måste alltid gå in igen och kolla så att allt är avstängt som typ kaffebryggare, ugn, spis, tv, osv när jag ska lämna hemmet. Och det kan ske flera gånger innan jag klarar av att låsa och gå.

3. Andra måsten?

morgonkaffet!, sminka mig innan jag lämnar hemmet, annars kan jag nog vara spontan

4. När ingen ser, vad gör du då?

kollar på gossip girl och vräker i mig sötsaker eller vandaliserar min hy och försöker få bort pormaskar och blemmor

5. Vad är din sämsta sida?

att jag är tidsoptimist, och ganska lat!!


6. Vilken sida av sängen sover du på?

höger!

7. Vad gillar du för filmer?

Hästfilmer, rädda willy, mr and mrs smith, naturkatastrof filmer mm.

8. Gråter du ofta?

En gång i månaden ungefär, haha

9. Har du något som du ofta säger åt andra, men aldrig gör själv?

Nae, inte vad jag kan komma på.

10. Vilken maträtt är din favorit?

åh, Phad thai och sushi hamnar nog högt. Vet inte om jag har nån absolut favorit. Det varierar efter vad man är sugen på tycker jag.Likes

Comments