Header

Här är en liten glimt ur hennes garderob. Just nu känner vi oss rätt färdiga med bebiskläder. Men jag vet ju hur jag funkar. Så fort det dyker upp söta nyheter i butikerna så kommer jag gå loss. Kan inte låta bli att shoppa till vår lilla prinsessa. 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Minns ni att vi skulle flytta? Jo, det är ju liksom "färdigt" nu. Vi har bott här i mindre än en månad och kommit väldigt långt på denna lilla tid. Tänkte visa er lite hur vårt sovrum ser ut + barnrummet. Vi är inte helt nöjda och klara ännu, men grunden är lagd!

Här ser ni då vårt sovrum så som det ser ut nu. Vi är som sagt inte helt klara. Vi vill ha upp lite foton på väggen som är mittemot sängen/bredvid fönstret så det inte är så tomt. Hade hellre velat ha en hylla, men det hade blivit lite dumt då man säkerligen hade slagit i huvudet varje gång man ska resa sig på morgonen. Jo, en ljusslinga eller liknande vill jag ha vid spegeln bredvid sängen. Annars trivs jag med att inte ha det alltför plottrigt. Vi trivs sååå himla bra här!


Vårt älskade lilla barnrum. Så här ser det ut än så länge. Vi har fått upp säng, skötbord, byrån till hennes kläder och fåtölj som jag kan amma i sen när hon kommer. Den fina sänghimmeln är från Ellos.se. Här vill vi få till en mer lekfull känsla så det kommer. Men lets face it, hon kommer ju inte direkt födas och vilja leka med en gång. Det dröjer ett tag innan hon förstår vad leka innebär, så på den fronten har vi gott om tid på oss.

Som sagt, nu är vi ju inte helt klara med lägenheten men basen är lagd så att säga. Vi småpillar lite hela tiden och det tar ju ett tag innan man kan göra det bästa av sina utrymmen. Vi stortrivs här och älskar vårt nya boende!

Likes

Comments

Magen i vecka 28 (27+2)

Förlåååt för sämst uppdatering. Livet har verkligen kommit emellan och det är så mycket som hänt. Men jag fuskar lite och lägger upp en bild på magen från igår. Tror inte den ska ha växt mycket mer på en dag, hehe..

Barnet: är nu ca 34 cm från huvud till fot och väger ca 1,1 kg till 1,23 kg vid veckans slut. Skulle det födas nu har det stora chanser att klara sig. Enligt amerikanska undersökningar finns det indikationer på att barnet redan nu kan börja drömma.

Mamma: Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn, Försök att bulla upp med ordentligt med kuddar mellan knän och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt.

Egen upplevelse: Vecka 28 började som vilken annan vecka som helst men på kvällen i måndags fick jag väldigt ont. Och inte ont som i foglossningsont, utan mer i själva magen/livmodern. Jag tror att jag kan ha känt på sammandragningar, så jag ringde till förlossningen där de trodde på förvärkar. Jag bestämde mig dock för att stanna hemma istället för att åka in, och en god nattsömn gjorde susen. Jag känner hur vår bebis i magen växer sig uppåt mot bröstkorgen. Ibland är det så obehagligt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Revbenen blir liksom ömma och "ansträngda" på något vis. Detta har jag dock känt sen några veckor tillbaka. Jag blir även väldigt lätt ansträngd, men det är också något som hängt med ett tag. Annars mår jag faktiskt oförskämt bra!

Likes

Comments

Idag tänkte jag göra en fortsättning på "Dagen våra liv förändrades"-inlägget, där jag berättade om hur det gick till när vi plussade. Denna kommer dock handla om lite tråkigare händelser som inträffade precis i början av vår graviditet. Så, känsliga läsare varnas för att innehållet kan vara lite "äckligt".

Efter vi hade landat lite i tankarna om att bli föräldrar, vilket gick väldigt snabbt (typ någon timme, haha!), berättade vi direkt för våra familjer. Vi kunde inte hålla oss till vecka 12. Eller ja, sanningen är ju att vi egentligen inte visste hur långt gången jag var. Jag hade ju gått på NuvaRing (preventivmedel), men antagligen råkat slarva någon dag och där blev det en bebis. Så vi hade ingen aning om hur långt gången jag kunde tänkas vara, men vi gissade på att vi var i vecka 4-5.
Vi fick ju reda på graviditeten en fredag. På söndagen tog min sjukskrivning, och på måndagen var jag tillbaka till jobbet. Jag bestämde mig för att direkt berätta för mina chefer, så att de skulle vara väl förberedda, och även förstå varför jag kanske inte alltid var på topp, så att säga. De tog emot beskedet väldigt öppet och hjärtligt. Kunde inte önskat en bättre reaktion. De var glada och stöttande.

Jag jobbade på den veckan, i 3 dagar. Jag hade visserligen känt av molvärk hela tiden, men antog att det berodde på den växande livmodern i min kropp. Onsdagen (bara 2 dagar efter jag berättat för mina chefer) blev helvetes-dagen, rent ut sagt. Jag var glad och pigg. Jag skulle sluta kl 17:00 och var ledig dagen efter, så jag jobbade på. Men så hände, det som bara INTE får hända när man är gravid.
Jag kände att det blev blött i mina trosor, så jag gick på toa och tänkte att jag skulle byta. Antagligen flytningar, som man har alldeles för mycket av när man är gravid, tänkte jag. Chocken och paniken kan jag inte ens beskriva när jag tittade på mina trosor och det var blod. Pölen jag kände i mina trosor var alltså rent blod. Och jag skämtar inte när jag säger att det bokstavligt talat rann blod ner i toaletten. Inte droppade, utan rann. Jag började hyperventilera och bytte trosor, knycklade in en mängd papper i trosorna, och sprang sedan ut i butiken i hopp om att få gå hem och ringa sjukhuset. Klockan var ju ändå 16:40, skulle sluta om 20 minuter. Väl ute i butiken så är alla mina kollegor upptagna och det var en lång kö i kassan. Jag tog tag i kassan och fortsatte hjälpa kunderna i kön, med gråten i halsen. Jag fick inte ögonkontakt med någon av mina kollegor. Paniken växte och blev värre. Tillslut blev jag avbytt, klockan 5. Det var de längsta 20 minuterna i mitt liv. Jag bokstavligt talat grät hela vägen hem. Kände hur det rann mer och mer blod för varje steg jag tog. Fredrik var hemma den dagen, han hade varit ledig. Innan jag satte mig i min bil för att åka till lägenheten, så hade jag skrivit till F att han gärna fick hämta mig, men ångrade mig. Bättre att få hem bilen så slipper man tänka på den, tänkte jag. F anade att det var något på tok och mötte upp en arg, förtvivlad, panikslagen och en väldigt, väldigt sorgsen Kicki.
Jag berättade för F vad som hänt, och fortfarande händer. Att det antagligen är ett missfall. Vid denna tidpunkten började jag även få svåra krämpor. Det gjorde så ont, och blodet avtog aldrig. Jag var helt hysterisk vid det här laget, så F ringde till förlossningen, men där var det kö i telefonen. Jag bestämde mig för att sätta mig vid toan och låta blodet rinna. Medan jag satt där kände jag hur min kropp plötsligt ansträngde sig lite extra. Ja, där kom flera blodkklumpar på raken. F som satt brevid mig i badrummet hörde hur den plaskade ner i toan. Där var vi övertygade om att vi förlorat barnet.

Men vi bestämde oss för att vänta kvar i luren ändå och få komma in på ett tidigt ultraljud för att verkligen få det bekräftat att det var ett missfall. Personalen på förlossningen hörde hur förstörd jag var i bakgrunden, så vi fick komma in med en gång för att kolla upp detta. Väl på förlossningen fick jag först gå in i ett rum och ta blodprov, blodtryck, temperatur och en del annat. Tillslut kom läkaren in och vi gick till en sal där vi fick utföra det tidiga ultraljudet. För er som inte vet, så utförs tidiga ultraljud (innan vecka 11-12) vaginalt. Så jag fick klä av mig mina nerblodade byxor och trosor och sätta mig på en stol man får sitta på hos gynekologen. De hissade upp mig och läkaren började först med att kika.
Jag minns hur otroligt långsamt tiden gick, hur hopplöst allt kändes och hur jag helt tappade gnistan för varje sekund.
Medan läkaren undersökte konstaterade hon även att det här ser ut som ett missfall. Hon kollade på mängden blod som kom, klumpar som fanns. Men hon fortsatte ändå till ultraljudet för att vara på den säkra sidan. Hon förde in ultraljudspinnen och började titta runt. Jag satt och grät med benen i luften, F var såklart bredvid mig och höll om mig.
Efter bara några sekunder säger läkaren "Nämen, titta, här är en liten kompis!". Jag kollade på skärmen och såg en liten supersöt filur med små, små armar och ben, och ett tickande hjärta. Jag brast ut i hysteriskt gråt, av lycka denna gången. Läkaren fortsatte "Men det här är längre gången än vecka 5, hörrni..". Vi hade som sagt ingen aning om hur långt gången jag kunde vara, så vi sa till läkaren att vi trodde vecka 5-6. Hon mätte den söta skapelsen och fick det till vecka 8+3.
Så bebisen levde och var helt oberörd av händelsen. Jag blev ändå erbjuden att sova över på avdelningen då läkaren kunde konstatera en blödning nedanför och bakom bebisen. Vi stannade över natten för övervakning, med anledning Hotande Missfall. Jag fick även tabletter som skulle stoppa blödningen.

Dagen därpå utfördes ytterligare ett ultraljud för att delvis kolla blödningen, men också så att bebisen fortfarande var oberörd. Blödningen fortsatte kunde man konstatera, men bebisen var oberörd.
Samtidigt som jag var överlycklig och fylld av kärlek till det lilla livet, så var jag väldigt deprimerad. Varför blöder jag om allt ändå såg fint ut med bebisen, än så länge? Och varför blöder jag så mycket?!
Jag fick prata med en barnmorska på avdelningen som berättade att man inte kunde veta exakt varför jag blöder så pass mycket. Hennes, och läkarens teori var att det kan ha varit en tvilling som stöts ut, som en följd av naturliga orsaker. Och hon lugnade mig och berättade att om allting sett bra ut hittills med bebisen i magen, så är det väldigt sällan något händer.

Allting har ju dock gått bra. Idag är vi ju i vecka 23 (22+4) och tillsynes har vi ett friskt barn i magen som växer sig starkare och starkare för varje dag. Och hon är så livlig därinne, vår älskade lilla plutt.

vecka 8+4

Bilden på vår lilla bebis i vecka 8+4. Man kan urskilja huvud, öron, armar och ben. Oändlig kärlek från första stund!

Likes

Comments

Jaa, jag är jätteblek, men jag tål inte solen nu när jag är gravid, så vi får leva med det!

Jag har tänkt börja fota magen varje vecka från och med nu ända fram till mål! Som ni ser har jag redan en rejäl kula. Magen började synas redan i vecka 14-15 för mig, dock var den ju väldigt liten och syntes mest på kvällarna. Nu är magen med mig från morgon till kväll, vilket är UNDERBART!

Vår lilla tjej därinne har varit väldigt, väldigt livlig den senaste veckan. Hon sparkar, gör volter och vänder sig, vilket jag känner tydligt. Det är världens häftigaste känsla att känna hur hon lever inuti magen. Alltså jag finner inga ord för hur fruktansvärt häftigt känslan är, av att bära sitt barn. Att hela min kropp liksom skapar en människa därinne.

Det syns nu även utanpå magen när hon rör sig/sparkar. Det har det också gjort sen några veckor tillbaka, men nu går det verkligen inte att missa. Det var faktiskt det första livstecknet som Fredrik kunde se på vår lilla prinsessa. Hon har ju sparkat, men inte tillräckligt hårt för att han ska kunna känna igenom magen + att jag har moderkakan i framvägg, så det försvårar ju också förstås. Men nu kan även F känna sparkarna, och inte bara se dem. Vår underbara tjej blir starkare och starkare för varje dag.
De första rörelserna kände jag redan i vecka 16-17. Det var liksom en känsla som aldrig funnits där innan.

Annars har denna veckan gått bra. Jag mår faktiskt fantastiskt bra, förutom den omtalade tröttheten. Den finns kvar. Och foglossning, den hänger också med. Har även börjat få tillbaka växtvärken i livmodern som försvann under ett tag. Men jag ska inte klaga, jag älskar att vara gravid!

Likes

Comments

To our princess

Just nu har H&M 3 för 2 på utvalda baby-/barnkläder på deras hemsida fram till den 25e september! Ett hett tips till alla shoppingsugna (blivande) mammor där ute! Ovan ser ni en liten sneak-peak på vad jag klickade hem åt vår underbara tös. Beställde mest lite basic plagg i storlek 50 så att vi kan bocka av det på listan. :) Åh, vad jag längtar efter vår dotter!

Likes

Comments

För att ljusa upp tillvaron lite sen senaste inlägget, så tänkte jag avslöja för er vad vi väntar på. Jag är just nu i vecka 23 (22+0), så vi har ju vetat om det länge. Ni som följer mig på Instagram har också vetat om detta ett tag!

Det som gömmer sig i min mage är en liten...

Flicka!!! Så om inte snoppen var gömd när vi fick se vår lilla, älskade skatt på RUL:et i vecka 20 så kommer det en liten prinsessa i januari!

Likes

Comments

Hej på er alla sötnosar!

Det var ett tag sedan sist jag skrev här. Det har tyvärr hänt en hel del under veckan som gått. Jag tänkte skriva lite kort om det snart, men tänkte först passa på att skriva lite om min header som syns just nu. Den är tillfällig och kommer att ändras så fort jag finner tid för det. Just nu är det såå mycket som händer och så många tankar i luften.

Ja, i mitten av förra veckan var jag kallad till ett extra insatt personalmöte på jobbet, trots min semester. Kort och gott så gick mötet ut på att ge oss alla tråkiga besked. Vi ska nämligen stänga ner vår butik i vår lilla stad. Samtliga av oss har tyvärr blivit varslade. Vår härliga, underbara, sammansvetsade grupp kommer alltså att splittras. I februari stänger vi ner för gott.
Jag har mått skit rent ut sagt av detta. Jag ska liksom föda i januari, och blir arbetslös så fort min föräldraledighet är över... Hur sjukt är inte det? Så många framtidsplaner som gått i kras, inte bara för mig, utan för oss alla som mist jobbet, vårt andra hem.

Det har varit mycket snack om vår butik, Åhléns i Värnamo. Framförallt av människor i staden som spekulerat. Varifrån alla spekulationer kommer ifrån, har jag ingen aning. Jag har alldeles för mycket att göra och tänka på, än att föra meningslösa konversationer om skitsnack som inte stämmer och att baktala/förminska folk.
Jag tänkte dra lite om varför just vår butik har blivit så omtalad.
Jo, på grund av att i princip alla som jobbade där när jag började praktisera (så jag kom in på Åhléns), sa upp sig inom ungefär ettårstid. Nästan hela personalstyrkan var utbytt inom loppet av ett år. Anledningarna är många till varför de som hade jobbat där i flera år valde att säga upp sig. Det jag kan säga är att det skedde väldigt mycket förändringar under den perioden.
Men som ni säkert förstår så uppstår MYCKET skitsnack när en hel personalstyrka mer eller mindre är utbytt på mindre än ett år, i en liten, liten stad. Vi som fortsatte jobba på (jag fick en fast tjänst), fick ofta höra om vi var inhyrda av ett annat varuhus av våra kunder, vi fick även alltid frågan om varför så många slutat. Som om vi som jobbar där, ärligt talat, skulle kunna svara. Om ni (kunderna) ändå kände dessa människor såpass väl, varför kontaktar ni inte dem?! Varför fråga mig, eller min kollega, som JOBBAR, om något som vi i slutändan inte har något att göra med? Det är ju knappast JAG, eller min kollega, som människa, som bär skulden för att människorna sa upp sig.
Det blev världens kalabalik. Största snackisen var att hela Åhléns personal i Värnamo blivit utbytt. Förstår ni då, hur lite folk har att snacka om? Det gick ett tag och vi kämpade på, vi "nya". Det gick hur bra som helst, om jag får säga det själv. Vi arbetade på, älskade vårt jobb. Vi blev ett riktigt härligt, energirikt gäng, en familj.
I en stor stad så hade INGEN brytt sig om att det inte var samma personal som arbetat där sen dinosaurierna vandrade på planeten. För i en stor stad är folk för UPPTAGNA för att ens bry sig om något så meningslöst. Men här i Värnamo, förstår ni, så är förändring dåligt och läskigt. Allt ska helst vara som det alltid varit. Ändras något ALLS så är det katastrof och något BRUTALT HEMSKT har skett. Visserligen kanske de som sa upp sig, upplevde det på detta vis. Att förändringarna var såpass dåliga att de inte ville jobba kvar. Men det säger ju ingenting om hela butiken i sig. Men det förstår inte folk. För att ett antal personer säger upp sig och talar om sitt missnöje över de förändringar som sker, så talar det för ALLT, tydligen.

Hur som helst, nu när beskedet kommit ut överallt, att vi tyvärr ska stänga ner vår älskade butik, så har jag sett blandade reaktioner. De flesta människor med sunt förnuft tycker givetvis att detta är en förlust för Värnamo, och beklagar till oss. Många skulle hellre se att vi fanns kvar. Och dessutom har vi BARA hört gott om oss i personalen.
Sen kommer dessa "troll", som vi kan kalla dessa elaka människor för. Som påstår att nedläggningen av butiken beror på att den "gamla" personalen inte jobbar kvar där. Att det alltså gått så fruktansvärt dåligt med våra siffror. "Hade *namn* jobbat kvar så hade Åhléns inte lagt ner." Tillåt mig att förklara för er, vilken fantasivärld dessa människor lever i.

Anledningen till nedläggningen är alltså inte ENBART siffror, som förövrigt har varit GRÖNA (puckon som uttalar sig när de inte ens får veta varken siffror eller något annat)!!! Utan en anledning är att renoveringsbehovet av vår nuvarande lokal är så omfattande och stort, att hur bra siffror vi än hade haft, hade inte betalat den renovering som krävdes för att hålla standard. En annan anledning är staden i sig, Värnamo. Värnamo har inte mycket att erbjuda och är tyvärr ingen handelsstad längre. Värnamo ligger så fruktansvärt bra geografiskt. Jönköping, Växjö nås på MINDRE än en timme med bil, dessutom finns tåg/buss till dessa städer. Ullared finns också i bekvämt reseavstånd. Detta har medfört att statistik visat att kundflödet i Värnamo överlag har minskat. Detta är något vi i personalen ALDRIG hade kunnat påverka, det ansvaret ligger på Värnamo i sig, att försöka bli en attraktiv marknadsstad igen. Men den utvecklingen har Värnamo inte gjort. Snarare tvärtom. Centrum består av flertalet tomma/ointressanta lokaler.

Så, till er som tror att vi i personalen hade kunnat påverka detta. Eller att om den gamla personalen funnits hade gjort skillnad, ELLER, att vi inte gick plus... Skaffa er ett liv, och lite fakta, innan ni uttalar er.
Vill även passa på att berätta, att vi i personalen som är flyttbara, erbjudits jobb inom Åhléns på andra orter. Jag däremot, som ska föda, och flytta in i en ny lägenhet, och har hela mitt liv här, mer eller mindre kommer däremot inte kunna förflytta mig. Vem vill anställa en gravid kvinna som ska föda i januari NU liksom? Nej, jobb kommer jag söka under föräldraledigheten när det börjar närma sig. Fram tills dess ska jag försöka njuta av att jag har en fantastisk liten människa i mig som växer. Vår lilla bebis i magen är verkligen ljuset i mörkret just nu. Vårt älskade barn.

Läs artiklarna HÄR & HÄR, om ni är intresserade.

Likes

Comments

Uppgraderade telefonen häromdagen. Från en Samsung Galaxy S5 till en Samsung Galaxy S7. Och jag är helt förälskad i min S7:a. Den är snabb, smidig, kameran är utomordentligt bra och jävligt läcker. Jag har den i färgen Pink Gold.

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas allting är jättebra med er.

Dagen har varit härlig. Jag och F steg upp rätt tidigt idag och kunde ta en lång härlig frukost ihop och hann även med att mysa lite. De enda planerna vi hade idag var egentligen att lämna in en säck med saker vi inte ville behålla till en second-hand butik, men i samma veva passade vi även på att handla lite kläder till bebis inne på H&M. Det blev en hel del nya plagg till bebisen. 😊

För en stund sedan kom Fs bror över och de åkte gemensamt till fotbollen. De spelar ju fotboll bägge två. Så snart ska jag åka iväg och kolla på matchen och heja på grabbarna! Efter det så ska Fs bror sova över här så ska vi alla umgås. Så det lär bli en trevlig kväll!

Magen igår i vecka 22 (21+0). Och jag har världens skönaste mammaleggings från H&M på mig.
PS. Ursäkta den smutsiga spegeln! DS.

Likes

Comments