Header

Magen i vecka 40 (39+0)

Barnet: Barnets totala längd är nu cirka 51cm långt och det väger ca 3,39kg i början av veckan och ca 3,56kg vid veckans slut. Det är fullt utvecklat och redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Nästan allt fosterfett är borta.

Mamma: Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen.

Egen upplevelse: Det börjar bli tungt nu. Och lite jobbigt om jag ska vara ärlig. Jag älskar att vara gravid och har inte haft några komplikationer alls egentligen med min graviditet. Eller ja, förutom i början med mina blödningar. Och förutom att jag varit orolig, men det hör väl till hela grejen med att bli förälder. Nu vill jag ju bara träffa vårt lilla mirakel som rör sig därinne och myser runt. Men hon verkar trivas alldeles för bra i min mage.

Jag har inga känningar alls i kroppen, men det behöver man ju inte heller ha, utan det kan ju slå till som en blixt från klar himmel. Bebisen var heller inte fixerad vid veckans BM-besök. BM sa att hon kunde föra huvudet lite fram och tillbaka, men huvudet är i alla fall placerat neråt, vilket är positivt. Det min BM sa däremot är att om mitt vatten skulle gå eller om jag börjar få kraftiga värkar (förlossningen startar) så måste jag åka in direkt till förlossningen för observation. Tydligen kan navelsträngen annars hamna runt halsen på bebisen, så man tar inga risker. Så OM förlossningen startar så ska jag alltså lägga mig ner, inte röra på mig mer än nödvändigt, och åka in. Dessutom sa min BM att det inte gör så mycket om bebisen fortfarande inte är fixerad, för det kan den bli närsom, och vissa bebisar blir inte ens fixerade förrän det väl sätter igång. Så jag är inte orolig över det. Men jag är såå redo att få träffa vår underbara tjej nu. Låt tiden gå snabbt och hoppas att hon vill komma ut snart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När min andra hälft är ledig så älskar jag att göra något speciellt att äta till frukost/lunch. Eller ja, mer än bara vanliga mackor med en kopp kaffe till liksom. Så idag bestämde jag mig för att göra scones! Vanliga, hederliga scones. Inga speciella ingredienser eller nyttigheter egentligen. Utan de där vanliga, klassiska sconesen. Och det var så himla gott. Gjorde även en smoothie bowl till mig själv, och den blev ju självklart också lika god! Idag har vi inga speciella planer utan vi tar dagen som den kommer!

Hoppas ni har en riktigt fin dag!

Likes

Comments

Trots att jag inte alls varit ute mycket i mellandagarna (på grund av alla virus och sjukdomar som cirkulerar därute) så lyckades jag nu hitta mig lite söta plagg i storlekarna 62/68 till vår lilla prinsessa. Vi har redan väldigt mycket i just 50/56 och känner inte att vi behövde mer i de storlekarna, så jag och Fredrik passade på att fylla på kontot på de större storlekarna. Blev bland annat pyjamas och två bodys från Lindex och två bodys och ett par glittriga brallor från Åhléns. Vi är supernöjda!

Likes

Comments

Magen i vecka 39 (38+1)

Barnet: är nu ca 50 cm och det väger ca 3,2kg i början av veckan och 3,37kg vid veckans slut. Barnet omges nu av 1 liters fostervatten. Fostervattnet nybildas kontinuerligt.

Mamma: Kroppen gör sig redo för att föda barn. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du kanske inte går upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ner i vikt de sista veckorna före förlossningen. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att fortsätta vila så ofta du kan

Egen upplevelse: Den senaste veckan har sömnen varit precis lika dålig som de senaste veckorna. Jag har svårt att sova och hitta en bekväm position. Denna veckan har även värkarna kommit lite oftare faktiskt. Aldrig så att jag inte kunnat hantera dem, men som molande mensvärk som hugger till, hänger kvar och sedan avtar, flera gånger. Dock så har de aldrig varit regelbundna. Men jag antar att det är kroppen som övar inför förlossningen. Jag börjar tycka det är väldigt trist att graviditeten snart är över. Men samtidigt längtar jag nu efter vår lilla tjej. Nu är hon faktiskt mer än välkommen ut till oss.

Likes

Comments

Mitt år har varit väldigt händelserikt. Det går knappt ens att förstå hur mycket det är som hänt. Saker som jag aldrig trodde skulle hända under 2016 - men som är det bästa som någonsin hänt mig.

Året började med att jag blev tillsammans med min bästa vän. Jag hade aldrig riktigt tänkt tanken på ett "oss" innan direkt, utan det kom som en blixt från klar himmel. Det kändes så självklart på något vis att vi skulle vara tillsammans, inte bara som vänner - utan som ett par. Det är självklart F jag pratar om.
Han hade tidigare under 2015 nämnt att han varit intresserad av mig som mer än bara en god vän. Jag däremot var väldigt tveksam. Delvis så fanns inte attraktionen där just då, och sen var jag rädd för att förlora en av mina närmsta vänner. Ifall det inte skulle gå vägen då. Men i början av 2016 hände något, och jag fick en helt annan syn på F. Helt plötsligt fanns attraktionen där, och kärleken fanns ju där sedan innan. Jag älskade ju honom som en vän. Men känslorna började bli mer och mer "romantiska", haha. Så jag bestämde mig för att berätta hur jag kände för honom. Han var självklart lite tveksam till en början. Jag hade ju nekat honom några månader tidigare. Men som ni ser så löste det sig tillslut och vi blev tillsammans. 27 februari 2016.

Vi gick ganska snabbt över till nästa steg. Att flytta ihop. Det var galet. Vi var galna, men så säkra på oss själva och varandra. Så vi körde all in från första stund. Vi var säkra på våra känslor till varandra och säkra på var vi hade varandra. Vi hade ändå varit vänner i över 4 års tid. Det var inte direkt så att vi behövde ha en "lära känna varandra"-period (eller ja, förutom förhållandemässigt då). Så i maj 2016 flyttade vi ihop.

Något vi absolut inte planerat inträffade dock. Jag var gravid. Detta upptäckte vi inte förrän 3e juni, rätt sent i graviditeten. Vanligtvis upptäcker man att mensen är sen och så får man reda på att man är gravid. Jag gick på mitt preventivmedel, precis som vanligt. Helt ovetandes om att vår lilla böna redan existerade i min mage. Jag tog mest ett graviditetstest för att UTESLUTA graviditet, då jag veckan innan fått en hjärnskakning med symptom som inte riktigt släppte. Jag var väldigt trött och hängig, ömma bröst (men inte så farligt), inget illamående dock, men jag kände helt enkelt inte igen mig. Så där stod jag, strax efter 5 på morgonen, helt lugn i kroppen och kissade på stickan. Det tog några sekunder och det visade genast positivt. Lugnet i kroppen försvann. När skulle jag ha blivit gravid?! Det tog dock inte många minuter innan jag smålog för mig själv inne i badrummet. Självklart ska jag vara gravid och ha barn. Inga tvivel. F tog det också bra. Jag har skrivit om när vi plussade här ! Jag blev alltså gravid någon gång i mitten/slutet på april.

Något vi gjorde direkt vi fick reda på graviditeten var att söka ny lägenhet. Vi hade världens sämsta lägenhet till en början. Vi hade ju varsin lägenhet innan vi flyttade ihop. Men vi bestämde oss för att ta F's lägenhet som var så mycket sämre än den jag hade, mest för ytans skull. Jag bodde i en tvåa (väldigt centralt) på 51,5 kvm, och han i en 2a på 68 kvm. Så vi tog hans lägenhet. Vi vantrivdes där, båda två egentligen. Men vi planerade ändå att söka nytt (även innan graviditeten).
I alla fall! Så fort graviditeten var ett faktum så satte vi upp intresseansökningar hos alla hyresvärdar. En vecka efteråt fick vi ett samtal. Vi hade blivit erbjudna en visning på en lägenhet. Vi visste ingenting om lägenheten. Inte hur stor den var, vad hyran låg på... ingenting! Men vi tog visningen som inträffade en vecka efter samtalet från hyresvärden.
Lägenheten var perfekt för oss! Det var en jättefin, nyrenoverad 3a på 89 kvm. Lagom stor kök, lagom stort vardagsrum, fina rum i allmänhet. Ja, vi var förälskade. När vi väl hade tackat ja, så var det bara att skriva på kontrakt tydligen. Vi fick den, utan några vidare ansträngningar. Vår underbara hyresvärd gick även med på att vänta ut vår 3 månders uppgsägning så vi slapp betala dubbelhyror.

Veckorna gick. Bebisen i magen växte för varje dag. Jag blev mer och mer gravid och allt var frid och fröjd. Tills en dag, på min semester då min chef kallade in mig och hela personalen till ett möte. Vi fick den dagen reda på att vi blivit varslade. Ett tufft beslut var taget - butiken skulle stängas ner. Detta kom som en chock från ingenstans. Framförallt för mig som hade planerat att komma tillbaka till jobbet efter graviditeten och fortsätta. Det var mitt drömjobb. Jag mådde så fruktansvärt dåligt över detta, men samtidigt så försökte jag se ljuset i tunneln. Jobb kommer och går! Jag får helt enkelt börja om på ny kula efter föräldraledigheten. För först så ska jag ju faktiskt vara föräldraledig!

Sen har resten av året gått jävligt fort. Jag jobbade fram tills jag var i vecka 32 av graviditeten. Jag fick nämligen graviditetspenning beviljad, vilket jag är sååå tacksam över. Mitt jobb innebar nämligen att stå och gå hela dagarna, böja sig ner var fullkomligt oundvikligt. Att stå i kassan var heller inget alternativ för du var jämt tvungen att böja dig för att ta påsar och packa kundernas produkter i den, trånga utrymmen där magen konstant var i vägen.. Ja, ni förstår. Ett väldigt svårt jobb när man är gravid liksom. Sista arbetsdagen var dock väldigt sorgsen och jobbig. Jag sa hejdå till mina kollegor som jobbade med mig den dagen. Usch.. men vi får hoppas att vi ses igen. Världen är trots allt liten!

Och nu har det inte hänt så mycket. Veckorna har kommit och gått. Och nu har även julen varit. Nyår är sista målet nu innan vår lilla skrutta fritt får komma när hon helst behagar.

Det bästa med mitt 2016 var ju självklart min älskade Fredrik och vår älskade dotter som än så länge trivs bra i magen. Det bästa året, trots lite motgångar på vägen!

Likes

Comments

Nu går vi bara runt och längtar efter vår lilla prinsessa. Allt är införskaffat och står redo för hennes ankomst. När har du tänkt titta ut, lilla vän? Vi längtar efter att få överösa dig med vår kärlek och en massvis med pussar.

Likes

Comments

Magen vecka 38 (37+0)

Barnet: är nu ca 48 cm långt, och väger ca 3 kg i början av veckan och ca 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade.

Mamma: Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk (colostrum) och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två till tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är speciellt anpassad efter det nyfödda barnets behov, den ger ett skydd mot infektioner och stärker immunförsvaret.

Egen upplevelse: Jag tycker inte det händer så mycket nu mot slutet. Sömnen är densamma. Vissa nätter är bra, medan andra är katastrofalt dåliga. Sömnen är verkligen ett problem kan jag tycka. Men annars är det inget som direkt stör mig faktiskt. Jag är ju ledig på heltid och har ingenting planerat om dagarna (tar dagarna lite som de kommer). Tycker även att jag haft förvärkar, men det är heller inget som håller i sig, utan kommer och går. De är fortfarande oregelbundna och inte värre än ganska mild, molande mensvärk typ. Bebisen kan ju i princip komma när som helst nu. Det är så spännande. Samtidigt som jag kommer sakna att bära på vårt lilla mirakel så kommer det bli så underbart att få träffa henne för första gången!

Likes

Comments

Ikväll har jag och min älskling ägnat oss åt paketinslagning. Om bara 3 dagar är det julafton! Det är så sjukt. Tiden går verkligen i raketfart nu.

Likes

Comments