Header
View tracker

Vad sägs om att ta tag i bloggandet på riktigt och uppdatera mer regelbundet? Jo, tack! Det SKA bli ändring på det och jag börjar redan idag. Jag har varit så himla kass det senaste. Och det värsta är nog att jag egentligen inte har en anledning till att inte ha bloggat. Utan det har mest bara berott på lathet. Men nu känner jag att jag VILL blogga och tid har jag ju, nu när jag går hemma i väntans tider! ;)

Idag har vi varit på ett extra inbokat ultraljud. I vanliga fall så är rutinultraljudet som man går på mellan vecka 18-20 det sista man gör innan bebisens födelse. Men i och med att RUL:et visade att jag hade en väldigt lågt placerad moderkaka så ville man följa upp detta så att den flyttar sig uppåt i takt med att livmodern växer. Min moderkaka ligger alltså i framvägg och låg innan framför utgången där bebisen ska passera allra först. Något jag dock lyckades missa helt var att man skulle komma dit med fylld urinblåsa. Så pinsamt, just den texten var till och med fetmarkerad i kallelsen. Aja, lyckligtvis såg det idag ut som att moderkakan definitivt flyttat med upp och att det blir förmodligen en vanlig förlossning. Sen sa barnmorskan att ingenting är egentligen 100% säkert, men som det ser ut i alla fall, blir det en vanlig, vaginal förlossning som väntar. Så skönt, tycker jag. Jag vill ju liksom gå igenom en vanlig vaginal förlossning. Om det däremot skulle uppstå komplikationer, så får jag ta dem då. Men jag tänker ställa in mig på att föda "vanligt".

SEN hörrni! Passade jag även på att fråga lite försiktigt om man möjligtvis kunde se könet igen för att se om det stämde med det de såg på RUL:et. "Vad såg de sist?" frågade BM. "En flicka" sa jag. Och BM instämde med det påståendet. Så JA! Det är fortfarande en liten flicka i min mage.

Hämtade ut lillans babynest idag också som vi beställde för bara någon dag sedan på Jollyroom. Det är rosa runtomkring och vitt i själva delen där hon sen ska ligga. Leggings är från KappAhl. Köpte dem i storlek 68 så hon kan ha dem till våren/sommaren!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här har vi lite nytt till vår lilla skrutta i magen. Nu har vi börjar småhandla i storlek 68 till och med! Kan inte låta bli när det finns så mycket söta saker. Båda är från H&M, och är köpta på rean, så därför passade vi på!

Likes

Comments

View tracker

När vi var på galan i lördags så tog vi bilder i en Photo Booth som man fick använda sig av. Grymt roligt! Jag och min man var självklart tvungna att föreviga oss. Däremot tyckte jag det var grymt SVÅRT att se bra ut på sådana här bilder, haha! Alltså, alla andra ser ju jämt så snygga och roliga ut på sådana här bilder, och jag ser ut som en stel korv, haha! Aja, det var kul i alla fall, och det är ju det som räknas! :)

Likes

Comments

Såhär ser lillans sänghörna ut i hennes rum än så länge. Vi vill ju, som jag skrivit tidigare gärna få rummet mer lekfullt. Detta rum kommer nog att få många utseenden innan vi är nöjda. Men vi är väldigt nöjda ändå med hur det ser ut nu, och när hon föds så kommer hon inte direkt ställa sig på två ben och börja leka! ;)

Likes

Comments

Magen vecka 33 (32+0)

Barnet: är nu ca 40 cm lång, och väger ca 1,98 kg i början av veckan och ca 2,15 kg vid veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, till exempel om det är dag eller natt.

Mamma: Om barnet lagt sig tillrätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig - det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt. Dina aktiviteter påverkar barnet - äter du, sitter, ligger eller går, känner barnet av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån.

Egen upplevelse: Veckan som gått har flugit förbi! Bebisens rörelser blir allt tydligare och det som var sparkar för några veckor sedan är som små knuffar nu. Hon pendlar mellan att sova och vara vaket om dagarna och när hon väl är vaken är hon väldigt aktiv. Idag var jag hos barnmorskan för ett vanligt besök. Mina värden ser fortsatt bra ut. Jag som hade lågt blodtryck vid inskrivningen har inte det längre, mitt järnvärde är också bra. Lillans hjärtljud lät fint som vanligt, 150 hade hon idag. Hon har även lagt sig med huvudet neråt, men är inte fixerad än. Det förklarar de tydliga knuffarna jag känner uppåt, mitt älskade lilla charmtroll. Veckan som gått har även jag och F gått på första föräldrakursen - Att Föda. Kursen var bra, och jag fick reda på information jag tidigare inte visste. Jag känner fortfarande ingen panik eller rädsla inför förlossningen. F gör det däremot. Jag tror att jag har svårt att känna oro eller rädsla i och med att det är en situation jag aldrig tidigare varit i. Ämnet är så stort och det är svårt att veta vart man ska lägga fokus på. I vilket fall är detta en situation jag måste gå igenom för att föda fram vår dotter. Så oavsett vad så ska en förlossning genomlidas. Jag är väldigt förväntansfull och spänd!

Likes

Comments

Jag, F och discokulan. Den oslagbara trion!

Likes

Comments

Nu är vi framme. Om bara några timmar smäller det!

Vi har vandrat runt på Nordstan en sväng och ätit och nu är vi här. Om några timmar ska vi möta upp F's kollegor för att gemensamt bege oss mot en trerättersmiddag och mingel med resten av Jysk-Sverige. Nu ska vi fixa iordning oss!

Likes

Comments

Nu drar jag och F till Göteborg! Ikväll ska vi på Jyskfesten, eftersom F jobbar inom Jysk. Ska bli såå spännande! Och vi ska sova, på inget mindre än, Gothia Towers. Detta lär bli en bra helg!

Likes

Comments

Älskade lilla vän. Vem är du? Vi är såå nyfikna på dig och älskar dig redan mer än vi trodde var mänskligt.

Likes

Comments