View tracker

Superbröd

50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
3 msk bakpulver
100 g sesamfrö
120 g kokosnötsmjöl
60 g linfrö
2 msk fiberhusk
8 ägg
2 dl kesella
3 msk flytande kokosolja eller rapsolja
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Krossa solroskärnor och pumpakärnor i en mixer eller med en mixerstav.
2. Vispa äggen lätt i en skål och rör ner alla ingredienserna
3: Låt blandningen svälla i 10 min.
4. Häll blandningen i en brödform som rymmer 2 liter och som klätts med bakplåtspapper.
5. Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 60 min.
6. Låt svalna på galler.

Recept taget ur boken: Frisk med lchf luncher & smårätter av Dr. Sofie Hexeberg & Birthe Storaker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Frökusar (6 bröd)

4 ägg
1½ dl turkisk yoghurt
2 dl mandelmjöl
1 dl linfrö
1 dl hackade solroskärnor
2 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Lite hela solroskärnor att strö över

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 min med elvisp. Tillsätt yoghurten och blanda väl. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i ca 10 min. Forma 6 fyrkantiga, lite platta kusar på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en blöt sked. Strö över hela solroskärnor och grädda kusarna i ugnen tills de har fått fin färg, i ca 25 min. Låt svalna på galler under duk.

Recept taget ur boken: Baka matbröd med LCHF av Mariann Andersson

Likes

Comments

View tracker

För några dagar sen gjorde jag denna goa bananglass, har helt glömt av att lägga ut receptet. Så idag gör jag det :)

Bananglass med kanelsmak

5 skivade frysta mogna bananer
4 msk cashewsmör
2 tsk malen kanel
valfritt 1 msk honung
3 dl grädde (la till extra, ej med i original receptet)

Gör så här:
Kör allt i matberedaren tills du har mjukglasskonsistens. Späd eventuellt med lite vatten om du inte får tillräckligt mjuk konsistens. (men eftersom, glassen inte blev riktigt som jag ville ha den, tillsatte jag grädden och körde runt med till den konsistens jag ville ha.) Sen tog jag en bra matlåda och fyllde upp, och la in i frysen till 1 dag efter. Då fick jag denna fina konsistens på glassen, precis som vanlig glass med mycket smak av banan.

Recept hämtat ur boken: Smarta sötsaker utan, socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer

Likes

Comments

Igår testa jag på och göra egen mangoglass, vilket blev jätte gott. Fick frysa in lite och äta nu idag. Så här såg min skål med glass ut. Gjorde även eget strössel och ha på :)

Mangoglass

1 dl naturella cashewnötter (eller ½ avokado)
250 g fryst mango
lite kokande vatten

Gör så här:
Mixa nötterna, eller avokadon, och mango till en slät kräm. Tillsätt lite kokande vatten medan du kör om du vill ha mjukglasskonsistens. Ät direkt.

Jag använde avokado i min glass denna gången, men ska testa med cashewnötter nästa gång

Recept hämtat ur boken: Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer

Strösslet gjorde jag av lite gojibär, kokos och cacao nibs.

Likes

Comments

Idag testa jag en ny gröt, väldigt väldigt go och väldigt väldigt mättande. Jag dum som jag var gjorde dubbelsats då jag trodde gröten skulle bli en liten portion som visa gröt sorter blir. Men jag kan säga fick bara i mig halva. Så en portion räcker gott och väl.

Kokosgröt

2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa ihop i kastrull på svag värme tills lagom konsistens.

Serverades med: Linfrön, Solroskärnor, Kokoschips och kokosgrädde

Recept hämtat från Cecilia Folkesson

Likes

Comments

Idag prova jag på att göra en ny sort av chokladbollar. Vilket vi ska prova till fikan senare idag jag och min son. Just nu står dom och gottar till sig i kylen.​

Chokladbollar med fikon

6 st fikon
1 dl solrosfrön
1 dl mandel 
1 dl naturella cashewnötter
2 msk kakao

Granering:

½ dl kokosflingor

Gör så här:

Blötlägg fikonen i vatten några minuter. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare till en massa. Späd med vatten om det behövs. Rulla bollarna i kokosflingor. Förvara i kylen eller i frysen.

Recept hämtat ur tidningen Sött & gott utan socker

Likes

Comments

Igår kväll testa jag på att göra en egen variant av rischoklad med mörk choklad och quinoapuffar. Vilket blev jätte gott. ​

Choklad och quinoapuffar

400 g mörk choklad 86% kakaohalt
130 g quinoapuffar

Gör så här: Smält 400 g mörk choklad av 70% kakaohalt eller högre (jag använde 86%). Blanda ner lite åt gången av quinoapuffarna. Bre ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen tills det stelnat. Bryt sedan i bitar och ät.

I orginal receptet står det 100 g mörk choklad, men jag använde mer. Samma med quinoapuffarna.

Recept hämtat härifrån.

Likes

Comments

Mandelcrunch

1 äggvita
120 g sötmandel
20 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Eventuell sötning, skulle i så fall tillsätta 2-3 tsk.

Gör så här:
Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande. Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft (jag hade inne min i 175 grader, har ingen varmluft) cirka 15-20 minuter. Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Ett tips är att du förvarar den färdiga mandelcrunchen i kylskåp en i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i crunchen, då håller den sig fräsch.)

Recept hämtat från lesscrabs.se

Likes

Comments

Äpplekaka med mandel

150 g smör
2 dl mandelmjöl
1½ dl fiberfin
1 dl sukrin
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 röda äpplen
½ dl flagad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Blanda ner mandelmjöl, fiberfin, sukrin, vaniljpulver, bakpulver och ägg. Häll alltsammans i en pajform. Skiva äpplen och lägg i pajen och toppa med lite flagad mandel. Grädda i 20 minuter.

Recept hämtat ur tidningen sött & gott utan socker

Likes

Comments


Chiapudding

1-2 portioner

3 msk chiafrön
2 dl osötad mandelmjölk
1 krm vaniljpulver

Gör så här: Rör ihop chiafrön med mandelmjölk och vaniljpulver. Låt stå i kyl några timmar, gärna över natten. Rör om någon gång under tiden. Servera med hallon och blåbär.

Recept hämtat från Cecilia Folkesson

Likes

Comments