God morgon alla fina människor!
Jag hoppas att ni har det bra. Det var länge sedan jag hade skrivit, det vet jag. Skolan har tagit det mesta av min tid. Jag lever från ena matte lektionen till den andra känns det som. Inte för att det är särskilt svårt utan för att vi har så få lektioner som är korta och då hinner man inte jobba och få ordentlig genomgång och det betyder att vi måste välja att antingen ha bra genomgång och förstå och få jobba hemma eller inte förstå någonting och göra allt i skolan. Vi valde alternativ nummer ett och det betyder att jag får matte läxor hem. Men jag klagar absolut inte på läxor för att jämfört med förra året så gör vi i princip ingenting.
Snart är det slut på tredje skolveckan och jag måste säga att efter ett ganska så jobbig tvåa så känns det avslappnande att kunna komma till skolan och känna att få jobbet gjort utan att behöva ta massor hem.
Igår hade vi debatt i skolan mellan olika politiska ungdomsförbund där alla partier var med. Vi släppte till och med SDU in i skolan och det ångrar jag verkligen inte för det är viktigt att visa att man är en civiliserad varelse som kan debattera istället för att bli våldsam. Jag kollade också på debatten som Aftonbladet hade den 2a september. Jag måste säga att väldigt mycket av det som sägs, det som lovas är drömmar man har som kanske inte kommer fungera när den möter verkligheten.
Jag gillar miljöpartiet eftersom de hade några bra punkter (jag kommer gå igenom vad jag tycker om olika partier senare) men brommaflygplats och NATO är enligt mig två stora minus för det partiet.

Jag hoppas att ni får en fortsatt bra dag. Jag uppdaterar efter skolan.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår såg jag som sagt två filmer. Jag såg The Other Woman och Maleficent.


När det gäller the other woman så var jag lite tveksam till Nicki Minaj då jag tyckte att hon inte passade in i filmen överhuvudtaget. Men efter att jag hade sett filmen så tycker jag faktiskt att hon var bra! Hon var ingen Angelina Jolie men hennes skådespel var inte det värsta som finns. Jag är glad att de hade riktiga skådespelare som Cameron Diaz, Leslie Mann och Nikolaj Coster Waldau men att de också hade en modell (Kate Upton) och en sångerska (Nicki Minaj). Det blir en sådan känsla när man ser nya ansikten och speciellt ansikten som man trodde inte hade några talanger utöver det de höll på med. 

The Other Woman får en tia. Den förtjänar den eftersom det var den roligaste filmen jag hade sett! 


Ärligt talat så älskar jag de stunderna när Angelina Jolie log i filmerna. Det är typ det bästa jag sett. Angelina Jolie är så klart min favorit i filmen eftersom jag älskar henne. Hon är som Johnny Depp som kan förvandla sig till stort sett vilken karaktär som helst. Sedan tycker jag att Isobelle Molloy som spelade ung Maleficent är en av de gulligaste flickor jag hade sett. Hon är ju så himla fin! Jag gilade inte Elle Fanning inte för att hon inte är snygg för det är hon men jag vet inte... Jag skulle välja någon annan istället för henne. 

Maleficent får också en tia. Jag var lite tveksam men jag tycker att för att vara en Disneyfilm så är den jätte bra och självklart värd att se. 

Har ni inte sett filmerna? Maleficent trailer och The other Woman trailer får ni genom att trycka på namnen av filmerna. 

Likes

Comments

Imorgon är det dags för andra skolveckan. Läxorna gjorda men det känns som att kroppen skulle vilja ha en ledig dag till. 

Just nu sitter jag och lyssnar på en spellista på Spotify och tänkte spela lite LoL för att fördriva tiden. Igår såg jag två filmer som gick nyligen på bio så jag tänkte prata om de i nästa inlägg. 

Hörs. 

Ps. Spellistan här är inte min. :)


Likes

Comments

Hela gårdagens eftermiddag och idag mellan 12-2 har jag pluggat matte. Allt är frid och fröjd tills jag kommer till sista frågorna. Jag har svurit och skrikit som en galning. 

Måste lösa de. 

Uppdaterar bara för att ni ska veta att jag lever.

Likes

Comments


Don’t blink.
Blink and you’re dead.
Don’t turn your back.
Don’t look away.
And don’t blink.
Good Luck.

Jag måste erkänna att det avsnittet av Doctor Who var den läskigaste jag hade sett. Hela avsnittet satt jag och vägrade blinka när änglarna visade sig, haha. Jag blev van med Daleks och Cybermen och resten men änglarna det var så påtagligt så verkligt. Alla har ju sett massa statyer i sitt liv. Visar man ett sådant avsnitt och man får panik varje gång man ser en staty. Jag såg någon staty efter att jag hade sett avsnittet i juni någon gång och då vägrade jag släppa den med blicken. Jag gick baklänges till och med för att inte låta den attackera mig. 


The Weeping Angels are a race of predatory creatures from the long running sci fi series Doctor Who, resembling stone statues. They were introduced in the 2007 episode "Blink", making repeat appearances in "The Time of Angels"/""Flesh and Stone" (2010) and "The Angels Take Manhattan" (2012) as well as cameo appearances in "The God Complex" (2011) and "The Time of the Doctor" (2013). Since their initial appearance, they have been persistently nominated as one of the most popular and frightening Doctor Who monsters. Steven Moffat, their creator, attributes their appeal to childhood games such as Grandmother's Footsteps and the notion that every statue might secretly be a disguised Weeping Angel. 

Så står det på Wikipedia. HÄR kan ni läsa beskrivningen av änglarna.


Likes

Comments


God eftermiddag allihopa! 

Hoppas att er vecka har varit lika rolig som min. Jag började skolan i tisdags och det var väldigt mysigt. Jag saknade stället och blev till och med lite ledsen att det är mitt sista år där. 

Veckan har varit lugn. Än så länge har jag haft bara Religion, Estetiskt kommunikation (där bild-elever håller på med scenografin) och Historia. Idag fick jag också min första bok i Historia och redan en uppgift. Dock så var jag ganska snabbtänkt där och kom redan på vad jag vill ha så jag behöver inte göra något. 

På fredag alltså imorgon kommer jag vara ute så jag vet inte om jag kommer kunna uppdatera bloggen. På lördag däremot tänkte jag åka till stan eller något och ta bilder. Men det ska vi se hur det blir för vädret just nu är inget att lita på. 

Någonting som jag faktiskt har saknat väldigt mycket är att åka kommunalt på morgonen. Jag kliver in på tåget halv sju, vagnen är nästan tom, jag sätter mig och tar upp min bok och läser ostörd i 40 minuter. Till det har jag klassisk musik som strömmar i öronen och jag tror inte att jag skulle kunna göra det ena utan det andra. Att åka hem känns alltid skönt men det är så mycket folk men på morgonen känner man lukten av kaffe som hade köpts i Pressbyrån, blad i böckerna som vänds och det bästa av allt, total tystnad. 

Det är något mysigt att åka på morgonen. Det mysigaste av allt, tycker jag är tvärbanan. jag sitter alltid på samma plats och njuter av tystnaden. 

Jag borde kanske inte säga det men jag längtar till höst då man kan ta på sig mysiga tröjor, dricka varm choklad / kaffe/ te , sätta sig i kafeterian och läsa. Låter underbart i mina öron. Längtar ni till hösten?

Likes

Comments


Så ser mitt schema ut för höst terminen och jag måste säga att jag kommer inte ha en enda lektion som jag inte gillar. Det känns bra att jag kommer gå i skolan med leende på läpparna varje dag eftersom jag kommer tycka om lektionerna. Speciellt ser jag fram emot Historia, religion och arkitektur.
Jag är nog den enda personen som är taggad inför skolan på tisdag! 

Ha en bra dag!

Likes

Comments