Tjenare folket. Fan va längesen man skrev ett inlägg. Jaja men nu känner jag att det är dags att skriva ett inlägg. Så nu kör vi, fast har ingen vad jag ska skriva om hahaha!

Vad har hänt sen sist? Ja du, det har inte hänt så mycket saker sen sist, bara en massa pugg och stress. Idag så hade vi prov i religion och det gick väl bra för mig antar jag. Religion är ju inte mig favorit ämne men jag satsar ändå för att få högre betyg. En av anledningarna om varför jag har varit inaktiv här på bloggen är ju för att jag har haft mycket plugg, detta är mitt sista termin i nian så går all in för få bra betyg så att jag kommer in i det gymnasiet och linje jag har valt.

En sak som jag lovade mig själv att göra har jag nu gjort, det var att börja på gymmet igen. Yippi! Nä men sen så ska man tagga beach 2017 och man måste ha en rätt så bra kropp, det är inte så att JAG SKÄMS över min kropp just nu men jag tycker att det hade varit najs att ha lite större muskler på min kropp, varför inte liksom? Så jag har köpt lite kosttillskott som ska hjälpa till. Ni vet protein pulver osv sånt basic kosttillskott man brukar använda.

Och en annan sak som jag är väldigt glas över är att igårj dn 8 mars fyllde jag 17 ÅR!!! Tänk er 1 år kvar tills jag blir 18 och så kan jag gå ut på krogen och köra bil. Så jävla taggad asså. Är mest taggad över att jag kommer att köpa en bil till mig, jag har sparat en hel del pengar som jag ska slösa på körkortet och sedan köpa en bil för 40-60 tusen. Det är då första bilen, jag har funderat lite och undrar om jag ska köpa en Audi TT, men isåfall en gammal modell för att dem nya modellerna är as dyra har inte råd med det hahah är då liksom bara 18.


Nationella prov: Ja som vissa kanske vet så startas nationella prov nästa vecka på tisdag, kul va. Jag känner mig inte så redo inför nationella prov eftersom ja antar att jag kommer faila så jävla hårt på det. Vi får se, som jag har nämnt i tidigare inlägg på va jag inte så duktig i skolan i 7:an och lite i 8:an så tror nog det kan bli lite för svårt eftersom det kommer saker man har lärt sig från 7-9.. Men jaja bara göra sitt bästa.


Har inte så mycket jag kan skriva i detta inlägget men har funderingar på bra inlägg som kommer ut snart

Tack så mycket för att du läste så ses vi i nästa inläg - PEACE

-Kian


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tjena Tjena bloggen! Hur är det mer er alla idag, jag hoppas ni mår bra för att det gör jag om jag mår bra så borde ni med :) Nej men idag är det jul och jag hoppas ni alla har haft en bra dag med familjen och vänner och fortsätter ha en bra kväll. Sedan så hoppas jag ni är nöjda med eran julklappar ni har fått.

I år så köpte jag julklappar till hela min familj, förutom min syster, hennes man och hennes dotter för dem är bortresta så jag tänkte att det inte behövdes köpa något till dem eftersom dem njuter ju av sin semester. Smart va, man måste tänka på plånboken hahahah. Jag tänkte att jag kan skriva vad jag har köpt till min familj för det hade nog varit kul och tips för er till nästa år när ni ska köpa julklappar.

Okej vi börjar med dem äldsta, till min pappa köpte jag David Beckham parfym, till min mamma så köpte jag en liten kit typ som innehöll 3 handkräm med olika smaker. Till min store bror köpte jag ett par jeans och två T-shirt, varför jag köpte kläder till min bror är för att han gillar inte att handla kläder och det är sällan han handlar kläder. Så jag passade på nu när det är jul att köpa kläder till honom hahah. Till min storebrors fru köpte jag en kit typ med tre olika nagellack och en cleaner tror jag det heter, asså sån som tar bort nagellacket. Till min systers pojkvän köpte jag också en David Beckham parfym och till min syster köpte jag en lite box som innehöll typ massa plast diamanter man har på naglarna, asså ni vet sån man snyggar till naglarna med. Sen till min lillebror köpte jag en slangbella som man skjuter små bollar med och till min lillasyster köpte jag en Frozen målarbok och tuchpennor. Alla blev nöjda med vad dem fick från mig och när dem blir nöjda blir jag med hahah. Allting hamnade på 1800kr sammanlagt, jag tycker det är värt de, liksom vi firar inte jul så som alla andra men ändå 1800kr var ändå värt att slösa på julklappar.


Sedan så vill jag bara be om ursäkt för att jag inte har varit så aktiv, det har varit tufft och mycket stress med skolan på sistone med nationella prov vanliga prov och inlämningsarbeten. Men nu har jag jullov och ska ta och vila och bara leva livet tills skolan och stressen börjar igen. Nu på lovet ska jag vara med familjen och vänner så mycket som jag kan för när jag hade skola så var jag hela tiden i mitt rum och pluggade och sedan så var jag inte så ofta ute heller med mina vänner. Så nu tänker jag bara chilla och umgås med alla.

Vill ni se vad jag hade på mig på julavlutningen? Kan lägga en bild här nere och sedan så finns bilden på min instagram också, så glöm inte följa mig där heter @kian.amiri

GOD JUL!

Likes

Comments

Tjenare bloggen! Det är så här att det är dags för mig att köpa ett par nya sneakers. Mina gamla sneakers börjar bli gamla och jag känner att det är äntligen dags att köpa ett par nya. Jag har funderat över vilka jag ska köpa och jag har hittat tre par som jag blev lie intresserad. Vilken tycker ni jag ska köpa? Ni kan rekommendera ett par sneakers i kommentarsfältet ifall om ni vill :)


Vi Ses I Nästa BloggInlägg! <3

Likes

Comments

NATIONELLA PROV HAR BÖRJAT!!

Tjena allihopa, ja som ni läser rubriken så är det så att nationella provet har börjat. Och ja jag går i årskurs nio och detta år då sista året för mig på högstadiet. Nationella provet är något riktig stort för mig och jag antar att det inte kommer gå så bra för mig vem vet?

Varför jag tror att det inte kommer gå så bra på NP (Nationella Prov) är för att jag inte har skött mig så bra i årskurs 6 till första terminen i 8:an. Syftet med NP är att man blir testad på det man har lärt sig i skolan. Så nu går jag i 9:an och jag kommer alltså då bli testad på det jag har lärt mig under 7: an, 8:an. Detta är bara ett syfte med NP, det finns flera syften men jag orkar inte ta upp de.

Jag började sköta mig i skolan i åttan eftersom jag insåg att skolan var en viktig sak för att lyckas med i framtiden, och ja ni som går i högstadiet. Sköt er i skolan om ni inte gör det, skolan är jätte viktig. Utan utbildning så kommer man inte få välbetald jobb och, eller jo men sannolikheten är inte så stor. Och jag tror att alla vill ha ett välbetald jobb, vad jag menar med ett välbetald jobb är att man har råd till att bo under ett tak, kunna försörja sin familj och kunna äga en bil. Sedan så kan det hända att man blir riktig bra betald och då kan man har fin stort hus, dyr bil osv. Så utbildningen är riktig viktig sak för framtiden.

Det var min bror som fick mig att börja tänka på min framtid genom att ta med mig till sitt jobb på sommaren, så jag sommarjobbade på min brors jobb. Han jobbar som betongare och det är ett riktig tuff jobb, man blir helt slut när dagen är slut och man orkar inte göra något när man kommer hem förutom att ligga i sängen eller sitta på soffan o titta på tv. Han sa till mig så här "Vill du verkligen jobba inom något lik detta där du svettas och har ingen energi kvar när dagen är slut än att sitta på kontor och få bättre betalt." Det var något liknande han sa, jag kommer inte ihåg eftersom det var länge sen. I alla fall så fick hans ord mig att tänka om och jag är så tacksam över att min bror på något sätt skrämde mig genom att ta med mig till sitt jobb. OBS! Jag vill inte kränka andra jobb, det finns folk som är nöjd md sitt yrke där de inte får så bra betalt. Alla få tycka hur de vill!

Jag kan förstå att skolan, läxor, prov osv är jobbig för en men jag har några tips här som kan hjälpa er.

1. Lyssna alltid på genomgångar och var alltid muntlig delaktig under lektionerna. Om du lyssnar på genomgångarna så förstår du om vad det handlar om och då är det lättare för dig att arbeta, och då behöver du inte så mycket hjälp av läraren. Läraren kan då hjälpa dem som har det svårt istället. Sedan när du är muntlig delaktig så visar du för läraren att du kan och då så finns det ännu en sak till läraren kan bedöma dig på. Sedan så ingår muntlig aktiv i ditt betyg också.

2. Ta bort allting som stör dig under lektionen. t.ex. mobilen, om man får ett meddelande på mobilen så tappar man då koncentrationen och då glömmer man om vad genomgången handlar om. Så om det är mobilen som stör dig kan du då ge den till läraren eller lägga den i skåpet bär du går in på lektion, om det är en kompis som stör så våga säga åt personen att vara tyst, fortsätter personen så kan du snacka med läraren eller med rektorn.

3. Våga säga till om du inte förstår. Håller läraren en genomgång och du förstår inte något så våga säg att du inte försåt så läraren kan förklara på ett annat sätt. Om du skäms över att ta upp handen och säga till läraren att du inte förstår så kan du ta det med läraren efter genomgången.

4. Arbeta alltid i skolan, håll inte på med andra saker som tillexempel snacka med en kompis eller något annat. Arbeta alltid med det ni ska gör och om du är en sån som hatar läxor så arbeta på lektionerna, så behöver du inte ta med dig hem det och jobba där med det du inte hinner i skolan. Sedan som du hinner göra klart med det ni ska göra på lektionen och det finns tid över. Så börja med din läxa så slipper du lägga ner mycket tid med det hemma, sedan om du blir klar med den på lektionen så är det ännu bättre för då har du ingen läxa.

Vissa som känner mig vet att jag är lite stökig, men jag håller på att förändras och jag vill flera ska förändra och börja sköta sig i skolan. Tack för mig!

TACK FÖR ATT DU LÄSTE! <3

Likes

Comments

Är det bara jag som längtar till julen?
Hej bloggen! I detta blogginlägget hade jag tänkt att snacka lite om julen och hur mycket jag längtar efter julen, let's go!

Idag när vår klass hade idrott efter några minuter av volleyboll spelandet så när det var min tur att sitta på bänken, så satt där en av mina bästa tjejkompis. (Det är ju så att på volleyboll kan man bara köra 6 spelare på plan och det var därför jag satt på bänken, tro inte att jag är så jävla dålig och blir bänkad HAHAHA.) Så började vi diskutera om julen. Jag sa att min mamma hade köpt ljusdofter som luktade så gott att det påminnes om julen.

Är det liksom bara jag som tycker att det är så jävla mysigt med julen? Du vet det är typ mörkt ute redan vid kl 15:00 och sedan så är det pyntat med ljus på träden, kommunen har ställt julgranar lite här och där. Jag tycker det är riktig mysigt, asså jag hade ju vilja uppleva det med en partner, men tyvärr så är man singel HAHAhaha..... Tänk dig denna bilden i ert huvud, du och din partner går hand i hand genom byn/staden och över er så är det lysande träd och det känns bara som om det glittrar runt om er. Asså jag får rysningar av att tänka tanken ens, fan att man är singel ju.

Inte bara det utan jag älskar att få presenter och ge bort presenter, liksom att se ett leende på den personen man har gett bort en present till, det går inte att beskriva man blir så jävla varm och glad. Julen är den bästa högtiden som finns på året, alla är glada och har en trevlig stund med familjen och vänner det är ju bara så jävla bra. Men sedan så finns det personer som inte har någon att fira jul med eller hatar julen eftersom något hemsk hände på julafton eller någon som gick bort vid dem dagarna. Det är tråkigt att det kan hända sånt ibland men man ska alltid upp med hakan och ta det positivt eftersom julen är bara en gång om året!

Någon av er som läser kanske undrar varför min familj firar jul, jag är ju muslim och julen är ju ett kristen högtid. Det är så att min familj firar jul eftersom vi tror också på Jesus, vi är ju syskon religioner och ja jag har lika mycket respekt till Jesus som jag har till vår profet. Och sedan så när man bor i ett land där det är flest kristna som bor där blir man ju påverkat. Man blir påverkat av samhället direkt ju, bara du kolla ut genom fönstret så kan man ju se att grannen har pyntat huset och ställt en ljusstake vid fönstret. Men jag tror inte vi hade firat julen ifall om vår familj hade bott i ett land där det bor mest muslimer eller någon annan religion.

Jag tar och avslutar detta blogginlägget med att säga God Jul och jag hoppas att ni kommer få en riktig trevlig jul med familjen eller vänner, detta är kanske för tidigt att säga liksom det är mer än en månad kvar men det är bättre tidigt än för sent <3

Tack för att du läste! <3

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!

I detta blogginlägget hade jag tänkt att jag skulle beskriva mig själv och förklara varför jag har startat denna bloggen, så att ni får lära känna mig lite närmare!

Vem är du?

Vart bor du? Jag bor i Åstorp. Det är en lite by som ligger i Skåne längst ner i Sverige. Det är ingen stor by men det spelar ingen roll så länge man trivs där man bor. Jag själv tycker om Åstorp eftersom att det är en rätt så lugn by, och vi ungdomar som bor här brukar alltid ha någonting att göra på våran fritid.

Hur gammal är du? Jag är 16 år och fyller år den åttonde mars. Som ni själva har säkert listat ut så är jag född år 2000.

Hur jag är som person/intressen osv: Jag är en rätt så social person, jag gillar att chatta/umgås med mina vänner. Eftersom att vänner och familj är det viktigaste för mig, jag hade inte kunnat klara av vissa saker utan mina kära vänner eller all stöd min familj ger mig. Vänner och min familj finns alltid för mig när det behövs och de finns alltid för en ifall om man vill snacka, det bästa som finns med familj och vänner är att de kan ge råd, peppa en, tror på en osv. Jag hade aldrig klarat mig utan min familj och vänner. Sedan så kan det alltid hända att man bråkar med de men innerst inne så menar man ju inte det.

Som ni läser mitt namn så är jag inte Svensk, eller ja jag är Afghan och är en invandrare här i Sverige. Men jag själv säger att jag är svensk eftersom jag har ett svensk pass och har bott här i Sverige i 14 år ungefär. Mina utländska vänner brukar irritera sig på att jag kallar mig för svensk och beter mig som en svenne, de vill alltså att jag ska kalla mig för blatte och leka tuff. Fast ingen kan ändra mig hur jag ska bete mig eller vad jag ska kalla mig själv för, detta är mitt liv och det är jag som bestämmer över det!

Mina intresse är ju att vara med mina vänner och umgås med familjen som jag sa. Det är inte bara det utan jag gillar också att shoppa med mina vänner. Det bästa är ju att shoppa med vänner eftersom jag tycker om att få råd och tips om vad man ska köpa osv, själv så tycker jag inte att jag har världens bästa stil utan jag försöker ändå att se rätt så bra ut och ha på mig kläder jag känner mig bekväm i. Jag gillar också sport, jag kan själv säga att jag är rätt så duktig på fotboll. När jag va mindre så började jag spela fotboll när jag var 6 år till 13 år. Så man har ju en del skills kvar. Sedan så tycker jag om att gymma, just nu så gymmar jag inte eftersom jag har lite ont om tid med skolan och plugget men jag har lovat mig att börja på gymmet innan 2016 tar slut. jag har en massa intressen men jag kan tyvärr inte skriva allting här för det hade tagit en evighet och en riktig lång text. Det känns som om att jag har fått med mig lite och hoppas att ni fick veta lite om mig.

Varför startade du en blogg? Nu kommer vi till det sista i denna blogginlägget. Varför startade jag en blogg, jo jag ville testa på något nytt och då tyckte jag detta hade varit något kul att testa på. Sedan så startade jag en blogg för att jag vill vara en förebild, jag får mycket berömd av lärarna för att jag är en förebild till de yngre i skolan. Som till exempel så hade vi ett aktivitet i skolan där vi delades in i gruppen och sedan skulle vi hitta på någon lek där de yngre skulle leka och sedan betygsätta eller säga vem som var bäst och då så vann min grupp. Under tiden vi höll i dessa lekar så brukade vissa lärare komma fram till mig och berömma mig med att jag var tydlig med att berätta om leken och sedan så när någon bråkade eller svor så var jag där och rede ut eller bad de att vårda språket. Sen så en annan gång var det bråk i skolan och jag var där och puttade isär på personerna som bråkade och gick till lektionen när lärarna hade bråket under kontroll, efter lektionen så tog en lärare in mig och berömde mig osv. Som sagt jag vill vara en förebild och dela med mig saker till er och det var därför jag startade en blogg!


Tack För Att Du Läste <3

Likes

Comments