Header

Veckans öving

Igår när jag tittade igenom mina lådor så hittade jag 6 st böcker från Hippson med 24 ridövingar i varje.

3 böcker med hopp/markarbetsövingar och 3 med dressyrövingar.

Tänkte helt enkelt att jag ska rida minst 1 övning från boken en gång i veckan och sedan berätta vad jag tycker om övningen och hur Allis reagerade på den!

Roligt för både mig och Allis att testa nya övningar och förhoppningsvis kan ni också få lite tips <3

Likes

Comments

Alkmene <3

För några veckor sedan så sa jag att vi hade varit iväg, det var träning vi var på.

Så här kommer filmen <3

Vi ska tillbaka till helgen och jag är taggad!

Likes

Comments

Alkmene <3, Planering & Mål

✿Utvärdering V.2: Veckan har följt sin planering i stora drag denna veckan. Pausen på onsdagen brukar vara jobbig, inte denna veckan bästa på länge. På torsdagens markarbete funkade också bra. Fredagen då jag var sjuk gick vi en promenad i skogen.Helgen som var oklar blev väldigt bra! Ett kortare dressyrpass på lördagen och dressyrträning på söndagen!


Överlag så har denna veckan varit toppen och planeringen har funkat superbra och är mest nöjd med söndagens pass <3✿Måndag: Noomi, våran medryttare rider Allis. Antar att det blir någon slags dressyr i alla fall och vet att det blir bra träning för henne i alla fall.✿Tisdag: Linn min lillasyster rider lektion. Hon rider väääldigt lugnt, lite skritt och trav bli det nog bara. En lugn dag helt enkelt vilket blir alldeles lagom.✿Onsdag: Blir lite trimning i pausen, förhoppningsvis så ska jag kunna lägga mycket fokus på trav och att hålla ihop henne utan att hon glider iväg. Även mycket halter och skänkelviknining i skritten.


✿Torsdag: Hoppas på att vi ska kunna rida en bommöving från boken (mer info om allt kommer på tisdag) Om det är mycket människor så får vi hitta på något annat!


✿Fredag: Uteritt!! Somsagt så vet man aldrig med vädret men ut ska vi på ett eller annat sätt.


✿Lördag: Blir lite trimming, tänkte att jag ska rida 2 övingar från boken. Men passet ska vara kort och intensivt i alla fall och hoppas på att det blir på förmiddagen.


✿Söndag: Hoppträning! Vet inte vad det blir för typ av hoppning men taggad är jag <3

Ändringar sker alltid men alltid bra att ha en grundplan!

Likes

Comments

Ridsport

Fredag den 13:e idag. Man kan säga att jag har en speciell relation till denna dag.

Fredag den 13:e feb 2015 så var en av mina värsta dagar i mitt liv så vi tar det från början.

Under den här tiden gick jag fortfarande på ridskola och jag skulle rida igen i fredags-gruppen. Jag var så nervös. Mestadels för att jag kände mig sämre en alla i den gruppen och dessutom nojjade jag över att det var den dag det var, fredag den 13:e.

Det var min mamma som först övertalade mig om att jag skulle rida igen, hon sa att jag skulle sluta oroa mig över någon fånig dag och att det var som vilken fredag som helst. Jag lyssnade och bestämde mig för att jag skulle rida.

Hästen jag hade fått var en av mina dåvarande favorithästar, Faust.

Han är en gul valack med mycket motor och även en hejjare på att bocka men på något sätt så tyckte jag verkligen om honom. Klart att jag var nervös, då alla rykten gick om hur bråkig han hade varit det senaste.

Ridlektionen började. Jag kände så fort jag satt upp en dålig känsla i magen, men nu kunde jag ju inte ändra mig.

När vi började komma igång och galoppera då! Han bocka huur mycket som helst men jag satt kvar. Försökte att fortsätta rida trots alla bockningar och det gick eller i alla fall tills den sista kvarten av ridlektionen.

Vi skulle 1 och 1 rida och fatta galopp ifrån skritt och sedan galoppera några varv på volten. När det var dags för detta hade jag till och med lite självförtroende, då jag lyckats sitta kvar trots alla vilda bockningar.

Precis när jag lägger fram min skänkel och fattar galoppen, bang. Och jag flyger som en kanonkula rätt ner i marken.

Det första jag gör är att skrika rätt ut, vilket jag inte brukar göra och jag känner direktsmärtan i armen. Har aldrig känt något liknande innan det var fruktansvärt.

Jag är envis nog att kravla mig upp på hästen igen trots att jag inte kunde använda min högerarm.

Vi förstår ganska fort att armen är bruten trots att jag förnekade det.

"Nej det är lugnt det gör bara ont" sa jag

"Men Kia din armbåge är större en 1 handboll"

Vi åkte in till akuten och mycket riktigt, ett benbrott i armbågen och ingen ridning för mig på 2 månader.

Vilket för mig var det största problemet.

Men denna händelse är samtidigt en av de bästa sakerna som hänt mig! Vill ni veta varför?

Denna fina bild på Faust får pryda inlägget, visst är han söt i alla fall? Bilden tagen från RRK:s hemsida

Likes

Comments

Snälla Kim hjälpte mig att fixa en ny heder! Såå nöjd <3

För övrigt så är det Kims bilder allihopa och är verkligen stora favoriter!

Likes

Comments

Vardag, Tankar & åsikter

Både idag och igår så följde jag och Hanna med Sofie till gymmet.

Har känt ett tag att det känns som att jag inte utnyttjar mina stallfria dagar ordentligt, men nu! Igår blev det ett 2 h pass! 30 min på bandet och sedan ben och magövningar. Idag så blev det 30 min på bandet och lite armövningar!

Superkul men väldigt jobbigt och jag kommer ha sån träningsvärk de kommande dagarna!

Tycker det är viktigt att träna sig själv också för vi kan inte begära en massa saker från vår häst om inte vi är tränade nog att visa rätt, så att hästen gör rätt.

Precis som vi vill att hästen ska vara liksidig och stark så har vi en skyldighet till hästen att vi ska vara i form.

Nu kär vi!

Likes

Comments

Alkmene <3, Planering & Mål

✿Utvärdering V.1: Som jag har skrivit tidigare i veckan så har det inte gått alls som panerat. Måndag och Tisdag funkade i vilket fall som planerat så det är alltid något i alla fall. Onsdag fick hon jogga mycket arbete i skritt och trav. Torsdag blev det lite dressyr, tycker det gick bra tills det blev proppat i ridhuset men annars ett bra pass. Fredag var det rtenhårt i ridhuset så då blev det jogging igen. Träningen blev inställd pga väder på lördagen och därför blev det lite studs och bommar barbacka. Idag (söndag) så fick Allis en förtjänad vilodag!

Överlag så har veckan känts ganska oklar pga underlaget men vi tar nya tag! <3✿Måndag: Noomi, våran medryttare rider Allis. Antar att det blir någon slags dressyr i alla fall och vet att det blir bra träning för henne i alla fall.✿Tisdag: Linn min lillasyster rider lektion. Hon rider väääldigt lugnt, lite skritt och trav bli det nog bara. En lugn dag helt enkelt vilket blir alldeles lagom.✿Onsdag: Blir lite trimning i pausen, skolan drar ju igång igen så nu blir det tillbaka till vanliga rutiner igen! Hoppas på att kunna jobba henne ordentligt i alla gångarter men lägga mest fokus i skritt och galopp. Mycket skänkelvikning och ridning på volter är planen.


✿Torsdag: Lite halvt markarbete hoppas jag på i alla fall att jag kan dra fram några bommar och sockerbitar. Tänkte träna på mycket byten och min sits över små hinder så jag är mer stil i överlivet!


✿Fredag: På fredagar är det uteritt som gäller om det inte är för halt förstås.


✿Lördag: Helgen är oklar än så länge men det blir något bra i alla fall! Måste i alla fall vara i stallet på förmiddagen


✿Söndag: Som sagt oklart!

Ändringar sker alltid men alltid bra att ha en grundplan!

Likes

Comments

Alkmene <3

Skrev igår att jag blir såå frustrerad när inget går som man vill och det fortsatte även idag, hårt i manegen.

Vi hade ändå lite tur då det var bra i mitten av manegen, alltså på medelinjen så vi kunde ha lite studs och bommar. Men varför göra det enkelt när man kan rida barbacka? ;)

Likes

Comments

Alkmene <3, Tankar & åsikter

Kan säga kort att denna vecka inte har gått som jag har tänkt mig någonstans.

Onsdags så skulle jag t.ex rida lite hårdare men det gick inte som tänkt och de blev då bara ett kortare joggingpass. Jaja tänkte jag det var ju inte hela världen.

Torsdags så gör jag ett nytt försök för känner att Allis måste få springa av sig, då det var kallt la jag mer energi på skrittarbete först så hon skulle komma igång ordentligt. Då jag känner mig klar med uppvärmningen så är det klart att de ska komma in massa folk i ridhuset när jag ska börja med min övning. Då funkar ju inte det heller, inte lätt att göra något vettigt när man är 6 pers i ett ridhus. Visst Allis fick springa av sig och hon fick jobba i både skritt och trav men jobba galoppen ordentligt gick inte, segt är ordet för det

Idag så kände jag såklart att jag borde rida ut, variation är bra. Men nej, det är jättehalt ute och vi har inga snösulor och inga toppen broddar så detta va inte heller ett alternativ. Tänkte att det fick bli ett kortare pass på banan då.

Oväntat så var underlaget stenhårt, vilket det aldrig varit innan. Jobbar henne ordentligt i skritt och hon jobbade bra med både skänkelvikning och öppnor. I traven funkade det också helt okej. Men galoppen, nej. Alldeles för hårt i underlaget.

Pricken över i så är det för halt ute så att vi inte kan ta oss till träningen imorgon, frustration.

Visst det är inte jordens undergång men blir ändå så frustrerad när det inte går som man tänkt säg. Dessutom har jag inte tränat för tränare på över en vecka och behöver verkligen input från någon som kan hjälpa mig framåt då det nu känns som att man fastnat i samma gamla spår.

Men men ska försöka vara positiv vi tar nya tag imorgon och hoppas på att det blir bra!

En bild från sommaren som väldigt gärna kan få komma tillbaka nu ;)

Likes

Comments

Alkmene <3, Planering & Mål

Gillar egentligen inte att sätta upp massa mål sm man är osäker på om man ska klara av. Så när jag sätter upp mina mål så sätter jag upp mål som känns rimliga, vissa med en större utmaning kanske och andra som jag tror att jag redan nu skulle klara.


Hoppa en p&j på 80 & 90 cm: Mest för att jag skulle vilja komma iväg mer. Jag vet att jag och Allis skulle klara av de höjderna. Jag måste våga mer, vet att jag kan men jag blir lätt nervös i tävlingssammanhang och därför är det bra att utsätta sig för det!


✿ Hoppa en lokal LD och LC: Jag har aldrig ridit en lokal tävling, det har inte Allis heller och nu när jag känner henne såpass bra så känns det som att det är dags att komma ut på tävlingsbanorna.


✿ Våga misslyckas: Ett ganska fritt mål kan man säga men tycker det behövs. Jag blir lätt stressad när saker går fel vilket bara gör allt ännu värre. Jag måste våga misslyckas och göra fel för att det ska kunna bli bra i slutändan.


✿ Åka på utflyckter: Kanke mer till våren isåfall, men jag skulle vilja åka iväg mer till olika ställen bara för att rida ut och hitta på något. T.ex hem till mig och våran skog samt en skog där min mamma red islandhäst för något år sedan. Både bra miljöträning för Allis och roligt på samma gång.


✿ Ha kul och träna med kompisar: Detta är något jag redan gör. Men tycker det är något som ändå ska stå. Inte bara träna tillsammans med kompisar utan även rida ut på långritter och ha roligt tillsammans i stallet är så grymt viktigt!


Så här är några små mål som jag har vart gäller ridningen detta år, kanske inte så mycket egentligen och några av sakerna är väldigt solklara,

Nu kör vi igång med ett nytt år påriktigt och vi hoppas att det blir ett bra ett!!
Bjuder på en bild från i våras <3

Likes

Comments