Header
View tracker
Alkmene <3

Bästa avslutet på veckan!!
Allis var verkligen sååååå fin idag på alla sätt, kolla på filmen <3333

Verkligen en annan häst idag, så mjuk och fin lyssna bra och positiv på arbete!

Knoppad ponnyplutt! <33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Alkmene <3

Serier stod på schemat denna gång.

När jag red igång Allis var hon huuur tramsig som helst allt var läskigt. Men hon mjuknade till slut.

När vi skulle hoppa var då som hon blev helt crazy. Hon tog bettet och bara körde igenom allt. Jag bli så frustrerad, det är inte okej att hon håller på som hon gjorde. Hon fortsätter så ännu lite till trots att jag provar allt.
Jag slänger ifrån mig mitt spö, nu blir hon istället helt loj och lixom går igenom det istället, så då tar jag spöt och hon bara springer.

I det här läget så är jag så frustrerad så jag helst vill komma därifrån. Men lite pepp från Sofie och några djupa andetag så kör vi på igen.
Visst det går bättre, hon rusar inte och hon går inte hon har typ ett lagom tempo. Visst min sits är inte bra men inte fruktansvärd. Visst vi körde igenom serien minst 25 ggr och bara 3 av gångerna så kändes det okej. Men det var i alla fall bättre än ibörjan. Pass som de här ska man bara borsta bort och blicka framåt istället och inte lägga för mycket energi på så är det bara.

Likes

Comments

View tracker
Alkmene <3

Idag fick det bli en lugn skrittur ut mörkret.
Allis var lite studsig och nervig till en början men hon lugnade ner sig efter en stund.
Mamma följde med på marken så det var mysigt, blev lugnt idag med tanke på att det blir hårdträning till helgen!

Likes

Comments

Alkmene <3

Idag tog jag nya tag.

Idag var Allis till en början helt på tårna och skuttade mest omkring. Berodde på att en av dörrarna inte var helt stängd, dörren som jag inte kan stänga själv då den är så tung. Dessutom så blåste det.

Började med lite sjänkelvikning i skritten. Hon kändes hyfsat lugn då. Travade igång och hon lugnade sig ännu mer. Men när jag satte mig ner i traven och började jobba henne gick det inte, hon ville bara springa.
Med Allis är det svårt, man kan inte komma till ordentligt arbete om hon är helt superpigg. Så jag omplanerade mitt ridpass och lätt henne rulla på i galoppen på spåret några varv, sedan provade jag igen.

Denna gång gick det bättre, hon blev lite mer buren och började trampa bra. Så vi körde lite galopp-arbete på volten också och det kändes såååå bra.
Hon var lugn och lugn i hela kroppen.
Så vi körde galopp med bra tempo på spåret. Allis lyfte bra på ryggen och arbetade med hela kroppen, sååå fin var hon.
Så hon fick en liten paus innan vi skulle ta ett varv i höger på samma sett.

Gissa vad som händer då, jo Allis. Gör en "Allis-sprallis" och hoppar rätt in mot mitten jämnfota när jag sitter och håller tygeln längst ut på spännet och klappar henne med ena handen. Såklart jag trillar av.
Sånt gör mig galen, skojar inte när jag säger att jag satt på hästen 5 sekunder senare och körde om galoppen i vänster igen.
Hon gör det bra denna gång också trots att hon var stressad sedan kör vi höger som också funkar bar och hon gick såå fint där med.

Sedan körde vi lite mer sjänkelvikning och lite öppnor som också funkade super.

Sedan travade vi av lite, så nöjd. Att gå från stressad studs-ponny till lösgjord lydig-ponny på 45 min är jag nöjd med <33

Filmen är från när jag travade av, så fick inte med så mycket mer än det <33
Som sagt jag ger inte upp, jag kör tills det sitter! Jag red ju mycket shettis när jag var yngre och om jag säger såhär så kommer jag alltid vara mest envis <3

Likes

Comments

Alkmene <3

Pausen idag då jag slutade så pass sent.
Jag var taggad, hade ju inte ridit på två dagar.
Dock var vi 8 pers+ storhästar i vårat lilla ridhus. Kanske inte det bästa.

Allis började jobba okej det funkade men det var ingen wow känsla direkt. Jag red igång henne och hon började jobba på okej i vänster med höger släppte inte. Tänkte att det kanske var bäst att rida lite på volt, så fort jag började få igång en övning och trevlig galopp blev jag överriden av storhästar, inte en gång minst 6 ggr blev jag avbruten. Allis blev stressad det gick inte. (Jag gillar dem som red mycket,så inget ont till dem på något sätt och vet att et kan vara svårt när man är så många)
Så det kändes skit, fick inte igenom höger och hon var inte speciellt lösgjord, men men det kan inte alltid gå bra och jag ger mig inte.

Inte fint alls, beror dock bara på mig det är jag som blir stressad när sånt här uppstår, Allis är bäst alla fall <33

Likes

Comments

Alkmene <3

Tiden går verkligen fort. Känns som att det bara va ett litet tag sedan som hon stod på transporten på väg hem till oss,ändå så känns det som en evighet sedan.
Våran start kanske inte va den bästa, hovspricka.
Ändå så har vi kommit så sjukt långt, jag har börjat rida på ett helt annat sätt. Allis jobbar på ett helt annat sätt. Vi är ett team, ett väldigt bra ett.

Vi har haft våra galna uteritter i skogen med kompisar, slitsamma dressyrpass där Allis gått som en klocka och man får inte glömma de fartfyllda hoppningarna.

Jag är verkligen så otroligt glad att jag har Allis, hon gör bara allt liite bättre <333

Nu kommer lite mer tbt:s

Första dagen! Ett pass som faktiskt gick bättre en vad jag trodde det skulle gå trots en Allis med rund mage ;)

Efter ett kort trimmningspass där ponnyn jobbat på trots värmen

En bild från Allis sega boxvila :(

Men vi kom i gång fort igen, bild från träningen då vi slog vårat höjdrekord 1.10!

När Kim kom och fotade när vi busade på ängen!

Vi avslutar med en bild somär tagen efter våran P&J på Billdal, Allis är verkligen bäst men vi har så mycket mer kvar och vi taggar <333

Likes

Comments

Alkmene <3, Aktiviteter på Råda

Vi kan börjande pyntet!
Vi har en tradition på råda då vi julpyntar hela stallet. Man pyntar till sin sköthäst/ egan häst.
Blir både finare i stallet och är en mysig grej för klubbens medlemmar att göra! Det blev verkligen suuperfint.

Min syrra bestämde tema iår, My little pony. Jag skulle väll säga att det blev sådär. Tycker att vi hade finare förra året men det blev typ lite gulligt i alla fall.


Sedan så fick Linn rida idag. Hon har ju inte ridit mer än någon månad och jag tycker hon utvecklas fort. Vi tränade på att Allis skulle ha bättre tempo och övergångar samt nedsutten trav.
Jag tyckte hon skötte det super och Allis skötte sig också jättebra.
Jag hoppade upp i slutet och red igenom henne lite, hon släppte inte helt i höger varv men det funkade.
Nöjd med både ponnyn och syrran idag <333

Likes

Comments

Alkmene <3

Hoppning idag (lördag) , som jag har taggat!!

Blev mycket olika typer av linjer idag. Brutna linjer, båge räcke till oxer och lite mer kluriga och skarpa svängar vilket alltid är bra att träna på.

Allis var till en början lite seg, men när vi börjat hoppa fram blev hon pigg! Hoppningen i sig kändes väldig okomplicerad idag, jag la henne rätt och hon hoppade bra. Hade verkligen en bra känsla och sprången blev fina.
På slutet blev hon lite jobbig ett litet tag men tycker vi löste det också, tog en liten paus och körde igen.
Avslutade med att hoppa en bana på 80-90 cm (räcken på 90 och oxrar på 80) Så nöjd med det, jag har ju haft min lilla höjdrädsla men det var inga problem alls! Allis hoppade väldigt stort och jämt idag, vi hade flyt helt enkelt <333

Såklart så hoppar hon sämre när man börjar filma, som vanligt. Någon som känner igen sig??

Sofie är verkligen bäst på att peppa och stötta och vi har alltid så kul när vi hoppar tillsammans <33

Kolla nu på filmen och bilderna! Tydligen så går det just nu inte att lägga ut filmer lägger till den när det funkar igen

Likes

Comments

Alkmene <3

Uteritt var precis det som behövdes idag en lugnare sväng runt kyrkan blev det, lite trav och galopp blev det också. Mysigt <33
Nu laddar vi upp inför helgen, känns välbehövt!

Likes

Comments

Alkmene <3

Idag blev det lite markarbete.
hade bara ett sockerbitshinder i mitten av medelinjen så man kan rida på volten och sedan byta volt och hamna i andra galoppen tror ni fattar.

Allis var väldigt okomplicerad idag också, red igång på samma sätt som igår.

Allis har lite svårt med byten och nu när vi inte kunnat hoppa regelbundet på ett tag så är det bara att börja om och träna igen.
Att byta från höger till vänster va inga problem det gjorde Allis riktigt snyggt. Från vänster till höger var det svårare. Dels för att Allis själv har svårare för det men även jag har svårare.
Till en början blev det missförstånd med efter ett tag så släppte de och vi gjorde 5 byten utan missförstånd på raken!! Så det är bara att träna tills det går finns ingen annan utväg.
Så nöjd med Allis då hon verkligen jobbade på och var svettig efteråt <333

Vardagslyx när man är duktig!! <333

Likes

Comments