Header

Alkmene <3, Vardag

I fredags var mamma med Allis till veterinären på återbesök igen, jag kunde tyvärr inte följa med pga skolan då jag inte kan missa en hel dag.

När de hade kommit fram till kliniken och gjort böjprov sa de att Allis inte visade ett tecken på hälta. Vilken lycka. Jag hoppades inte för mycket då de oftast behövs 2 behandlingar innan det är helt bra, men det behövdes inte. Allis svarade verkligen superbra på behandlingen. Vilket bara är hur bra som helst.

Så nu är det dags för igångsättning som kommer ta mellan 3-4 veckor. Viktigt med suggestiv ökning hela tiden så det inte går för fort eller går långsamt i en början och sedan superfort, utan ökning i en jämn kurva helt enkelt.

Jag är superglad och supertaggad, det är Allis också. Man märker att hon mår bättre, hon visar mycket mer personlighet och är både piggare, gladare och mer tittig hahah. Men det är så det ska vara, för det är den Sprallis vi känner <3

Denna helgen har vi tagit det lugnt och gått samma sträcka som vi gått när vi promenerat fast med mig på, båda är super glada och snart kommer vi var tillbaka. Man måste bara ha tålamod och kämpa på!

Kram, Kia

Följ​​Häst-instagram / Instagram /  Nouw

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor

Lugn morgon då alla var lite trötta efter gårdagen. Jag tog mig en dusch på morgonen och sedan blev det frukost.

Idag åkte vi och tittade på en annan strand, praia do Salgado. En strand där det nästan inte var några vågor alls, men shit vad starka strömmar det var i tillbaka-suget. Tur att vi inte bada. Vi var bara där en liten stund då det blåste en hel del.

Därefter åkte vi förbi "huset" igen och vidare till stranden som ligger mindre än 10 minuter därifrån. Vi klättrade upp för sanddynen, det var så sjukt jobbigt. När man kom upp till toppen mådde jag till och med illa och var inte alls sugen på lunch. Men det var en superfin utsikt och det var vääldigt kul att springa ner därifrån sen.

Därefter åkte vi tillbaka till gården och sedan till stallet. Denna gång till ett annat stall än förra gången på grund av många olika saker. När vi kom dit så kändes det inte som att ett stall skulle ligga där. Bakom ett hus bara sådär. Stallet var dock fint.

Hästarna i Portugal går inte ut på dagarna, utan enda gången de går ut är när de ska ridas, om de inte rids i ridhuset då får de inte gå ut alls. Bara Åses häst Flojd som gick ut. Dock inte i en stor hage utan på gödselstacken tillsammans med en "rescue-horse". Inte toppen, men såklart bättre än att inte gå ut alls.

Deras syn på hästar är också helt annorlunda, bara avelshingstarna som är något. Valackerna är okej och stona har inte ens namn... Men stället vi var på var ändå en av de bättre ställena, 100 gånger bättre än det ställe vi var på förra året..

Jag fick rida på en äldre valack. Dressyrpasset behöver vi knappt diskutera, det gick verkligen inte bra. Inte så konstigt om man tänker efter, nytt land, ny häst, ny tränare, annat språk. Men ändå en kul erfarenhet att ha, att få tränat för en av Portugals duktiga dressyrryttare. För han var verkligen sjukt duktig på att rida, då vi fick se honom rida en 7-årig hingst innan jag fick rida.

Sedan åkte vi tillbaka till vingården och grillade tillsammans med Åse och Lasse, vilket var supertrevligt. För er som inte vet så är det dem som äger vingården. Alltid trevligt att få prata och äta god mat. Efter det var vi alla ganska trötta så var inte så kul att spela poker men men så är det.

Detta är sista dagen och imorgon åker vi hem. Hoppas ni tyckt att det har varit kul att få ta del av våran resa.

Kram, Kia

Följ​​Häst-instagram / Instagram /  Nouw

Likes

Comments

Resor

Idag skulle vi träffa en mäklare igen, en annan denna gången. Vi kommer till Peniche vid 11 och mäklaren säger att han inte har tid att visa huset förrens vid 16. Vi accepterar men tar adressen och åker till huset en stund innan för att se om området i sig är något att ha, annars går det bort direkt. Vi åker dit och det är inte alls något vi kan tänka oss och ringer då och avbokar visningen direkt.

Istället drar vi till Baleal. Absolut en fin strand men väldigt mycket mer turister samt "lossas surfare". Där vi får lära oss surfa helt enkelt ;) Vi åt även lunch där sedan gick vi omkring och hittade superfin utsikt från klipporna. Därefter åkte vi förbi "huset" innan vi åkte hem igen.

Blev inte en så lång stund hemma utan vi hann bara äta middag och byta kläder innan vi åkte till Obidos. Där skulle det bli spökvandring.

Meeen det blev inte riktigt som vi tänkt oss där heller, vi tänkte en spökvandring innanför ringmuren men nej, en 12 km lång promenad i skogen. Kanske inte en sån bra ide, så vi gick på vår egna promenad innanför ringmuren, vi var verkligen helt själva. Riktigt mysigt tycker jag men kanske liiiite läskigt ändå. och jag kanske var liite busig.....

Kvällen avslutade vi som alla andra kvällar, poker!!!

Bilder: @ tjingtobbe på instagram

Kram, Kia

Följ​​Häst-instagram / Instagram /  Nouw

Likes

Comments

Resor

Ingen vanlig lugn dag idag inte. Idag var det nämligen dags att kolla på hus.

Tanken var att vi skulle träffa första mäklaren klockan 11. Vi var framme i Caldas da raihna så vi bestämde oss för att gå till la vie en stund, köpcentrumet. Vi kollade runt i min och syrran absoluta favoritaffär sedan gick vi till mäklaren.

När vi kommer dit så är hon inte där, vi var ju lite tidiga fortfarande. Så vi gick en liten promenad i parken bredvid. Massor av fåglar av olika slag såsom svarta svanar, gäss och vanliga gräsänder. Mysigt.

Därefter gick vi tillbaka till mäklaren igen som fortfarande inte var där. Hon ringde och sa att hon skulle bli runt 15-20 minuter sen och att huset vi ville se var sålt. Men att vi skulle få möjlighet att titta på andra. Vi väntar, 15 minuter, sedan 15 minuter till och därefter 10 minuter till alltså 40 minuter och inte 15-20. Sen gick vi.

Alla var såklart lite smått irriterade efter det men vi gick tillbaka till la vie och kollade på kläder. Bershka har verkligen alltid så galet fina kläder så fick med mig en hel del därifrån till ett mer än rimligt pris, supernöjd. Därefter gick vi och åt lunch innan vi åkte till ett hus som en annan mäklare skulle visa oss.

När vi var framme vid huset tänkte jag mest, wtf. Det låg verkligen i mitten av ingenstans och i husen bredvid bodde bara pensionärer. Men när vi kom in i huset var det verkligen huur fint som helst. Riktigt fint inrett, fräscht och ljust. Man blev så besviken på ett sätt, varför skulle det där fina huset ligga så off. Där av var det inte ett hus för oss.

Andra huset låg desto bättre, nära till alla intressanta städer och flera stränder. Både stort och hade pool. Dock var det mycket som skulle behövas göras och fixas till. Men vi gilla huset ändå.... väldigt mycket. Mer än så säger jag inte.

Efter denna långa dagen blev det en kväll likt de andra, middag, katter och såklart lite poker!


Kram, Kia

Följ​​Häst-instagram / Instagram /  Nouw

Likes

Comments

Resor

Denna dagen började vi tidigare med att jag och syrran gick ut och tränade lite. Inte så hårt, men ändå bättre än inget. Dessutom avslutade vi med lite yoga.

Efter frukosten så drog vi iväg till vår favoritstrand, praia do bom sucesso, andra sidan av Foz do areleo. En strand men stora sanddyner som man kan ligga bakom samt en lagun. Lagunen har starka strömmar och ändrar sig hela tiden. Denna gången såg den verkligen heelt annorlunda ut om man jämför med hur det såg ut förra året.

Vi hängde på stranden på förmiddagen. Solade en hel del sedan gick vi även på lite promenader på stranden där vi bland annat hittade en liten grotta. Vi åt även våran lunch på stranden innan vi åkte till affären för att sedan åka tillbaka till vingården.

Vi tog det lugnt idag också, blev middag och pokerspel innan det var dags att sova.

​Bilder: @ tjingtobbe på instagram

Kram, Kia

Följ​​Häst-instagram / Instagram /  Nouw

Likes

Comments

Instagram@kiajansson