Header

Alkmene <3, Veckans Planering


✿Måndag: En lugnare uteritt är planen, vi får se vad vädret säger. Annars blir det något annat, vi ska in till Em på kvällen så blir något enklare så vi hinner helt enkelt.


✿Tisdag: Dressyr, fokus på att få igång bakben och hitta en stabil form utan massa "korkskruv", tänker mig att vi rider någon övning jag gjort på Jeanette träningarna, sedan måste jag hitta ett stabilare skänkelläge också..


✿Onsdag: Uteritt, lite klättring och kondition men viktigast är att hon får se sig omkring.


✿Torsdag: Tänkte ha lite bommar så hon får lyfta på benen och för att göra arbetet lite mer intressant.


✿Fredag: En chill uteritt, bara skritt o mys hela den dagen!


✿Lördag: Trimma lite är planen.


✿Söndag: Markarbete likt tisdagens, så antingen bommar eller studs något enkelt helt enkelt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alkmene <3, Vardag

Idag så red jag första passet, blev ett kortare och lugnare pass med mindre krav där jag mestadels red igenom pillade och kände igenom henne.

Måste säga att hon direkt fattar vad som gäller. Hon kämpade verkligen på idag och ville definitivt göra sitt bästa. Hennes steg idag var utöver vad jag är van vid, så mycket power i det, tror det beror på att hon börjat få kraft vilket hon inte fått på ett tag. Superkul i vilket fall!

Hon kändes väldigt fräsch. Dock svårt att hålla ihop henne och bogarna åkte ut lite här och där, men så är det. Jag hade även problem med att hitta ett stabilt skänkelläge i den nya sadeln som förövrigt inte ligger helt hundra utan glappar i bakvalvet, vi ska ge det lite tid och ska be om hjälp i veckan att kolla på det.

Men överlag supernöjd med ponnyn, hon gjorde sitt bästa trots att det var lite kämpigt, hon kan om hon vill i alla fall! SÅÅ glad att hon äntligen är hemma <3

Likes

Comments

Ridsport

Vi åkte in till stan ganska tidigt för att möta upp vår medryttare som skulle med oss på eventet. Hon hade dessvärre försovit sig, stackarn som jobbar natt då är det inte så lätt att vakna av larmet..

Vi väntade en stund innan vi gick in, mycket folk och mycket kläder.

Det var absolut fina kläder men allt var inte i min smak, liiiite för mycket marinblått ;)

Man fick macka och juice från Espresso house så det var lite lyxigt och sedan var det signering. Både på en tröja och papper.

Trevligt event!

Likes

Comments

Alkmene <3

Så skönt, då var Allis hemma igen fast denna gång på ett nytt ställe.

Allt har gått toppen idag, vi var där ganska tidigt och fick lasta tidigare än förväntat. Allt kändes toppen, Allis såg möjligen lite trött ut men annars såg allt bra ut och hoven har blivit så sjuuuukt mycket bättre över sommaren vilket verkligen känns superbra! Dock känner jag mig riktigt besviken på en annan sak, vi har fått byta sadel. Vi har haft en sadel som vi tyckt om supermycket under de tidigare år vi har haft henne och nu har vi fått byta. Tyvärr känns den inte alls lika bra... Jaja vi får se hur det blir...

Men annars har allt varit toppen, smidigt att lasta, lugn ponny på transporten och hon var lugn när vi var framme också. Så tror det blir riktigt bra.

Glöm inte att skriva in eran mail på "prenumerera" till vänster om ni inte vill missa något som jag lägger ut här!

Nu taggar vi morgondagen som bjuder på flera roliga saker.. <3

Likes

Comments

Instagram@kiajansson