Gissa vem om jag blev sjukskriven en vecka? En hel vecka?! Ska bli intressant och se om jag kommer att klara av det utan att bli galen, haha!

På förmiddagen plockade Jossan upp mig och Hanna för att åka till sjukhuset och visa min axel hos en läkare. Vi väntade en god stund tills en av sköterskorna rådde mig att fara till Näse, så vi kastade av Hanna i stan och åkte dit i stället. Hela processen tog från a till ö lite som det brukar göra på hälsostationer, men nu kändes det nog tusen gånger tyngre då jag kände att min feber steg i väntrummet. Som tur hade jag Jossan med mig hela dagen som stöd, och dessutom fick jag bara goda nyheter från röntgen att ingenting i min axel eller i mitt nyckelben är brutet eller "sönder". Jess!

Nu har jag då hela veckan på mig att bara titta på serier, dricka varmt, läsa bloggar och helt enkelt bara ta hand om min hälsa. Ska verkligen satsa på att bli frisk snabbt!

På kvällen har jag bara sovit dagssömn i ungefär en och en halvtimme och nu ligger jag bara på soffan och fryser och svettas så där on/off och mår allmänt uselt. Vilken tråkig start på året för min del, va? Hanna och Jossan har dock snart lovat att bege sig till butiken och hämta lite juice och soppa åt mig. Vilka vänner man har!!!

Hoppas alla har haft en lite bättre start på veckan än mig. Sköt om er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Veckoslutets tema har varit, precis som rubriken lyder, fest och handboll. Just how I like it! Som ni vet så lyckades jag bli sjuk tidigare i veckan men har tränat och jobbat helt som vanligt i alla fall. Inte mitt smartaste beslut kanske, men är vid liv trots allt!

På fredagkväll firade vi kära Jossans födelsedag hos mig och Hanna. Kort sagt en helt galen kväll, haha! Nu känner jag dock att jag inte behöver fara ut och festa på ett tag eftersom det mer eller mindre var all in på fredagen. Vi hade nog jätte roligt här hos oss med beerpong och andra drinking games med ett gäng kompisar måste jag säga! Jag funderade by the way medan jag fotade vårt snygga beerpong bord om jag borde göra ett helt skillt inlägg med bilder på vår lägenhet? Vad tycks?

På lördagen mådde man såklart som förtjänat och konstaterade nog att det var sista gången jag åker ut och festar då jag är sjuk eftersom det blev mycket värre. Men vad hade jag förväntat mig?
Tog mig till idrottshallen på dagen för att se -05 flickorna spela i alla fall, och senare på eftermiddagen var det dags för min gudfars 50-års kalas! Det var så jävla roligt att umgås med både familj och släkt men efter ett par timmar var jag dock tvungen att åka hem då jag verkligen mådde brutalt dåligt. Hann i alla fall knäppa jätte fina bilder på min syster och mamma och äta magen full av allt gott min moster hade fixat och bakat!

Resten av kvällen drack jag varmt och tittade på Big Bang Theory tills jag slockande före tolv.

Idag var det gameday på agendan och var ärligt sagt lite nervös hur matchen skulle gå då jag fortfarande är väldigt förkyld, men ungefär runt den första spelminuten fick jag andra problem. Någon av motståndarna råkade nämligen krocka mig i sidan så att min axel vred sig kraftigt inåt. Precis vad jag behövde, en skada!!! Var jätte ledsen och besviken att jag inte kunde göra något annat än att sitta på bänken och böla med en ispåse på axeln, tills någon faktiskt övertalade mig att ta en burana som gjorde smärtan lite mer uthärdlig... Fick så jävla illa att vara dessutom då vi redan var färdigt för några spelare, men det lättade lite när Dansku sa att hon inte vill höra ett ord om dåligt samvete från mig och att "man inte kan göra något åt skador". Hon är nog en sån person som har en tendens att säga alla rätta saker, så bestämde mig bara för bita ihop och hejja och kämpa på mitt lag till slut. Bra match enligt mig trots förlust!

När jag kom hem fick Hanna hjälpa mig att ta av mig kläderna och tvätta mitt hår. Dessutom hade hon och Fanny kockat ihop en enorm kastrull av Hannas broilersoppa som inte kunde har suttit bättre som tröst! Hanna förtjänar nog lätt sagt en guldmedalj som kämppis ska ni veta!

Imorgon tänkte jag faktiskt gå och visa min axel till en läkare om den fortfarande värker som den gör just nu. Tror knappast där är något allvarligt sönder, men vill ju få veta det nu så att jag kan fortsätta spela hela våren.

Wow, borde också lära mig att uppdatera bloggen lite oftare på veckoslut så att jag inte hamnar skriva en roman på söndagskvällar, haha! Tycker nog att mina inlägg ibland blir onödigt långa oberonde, men har faktiskt fått feedback att de är ganska lättlästa i alla fall. Ni som dessutom har gett mig andra otroliga kommentarer och positiv respons, TUSENTACK! Ni värmer mitt hjärta!

Nu tänkte jag inte göra något annat än att vila ordentligt och samla krafter inför en ny vecka.
Edit: Hanna gick just in i mitt rum med bricka full med chips och dipp, godis, frukt och juice och sa att det är en "get well soon" bricka. Har inga ord.
Vi hörs!

Likes

Comments

Shit is going down you guys... Vaknade upp med sjuk hals och sjukt i hela kroppen idag. Inte bra! Kommer ni ihåg när jag kände mig lite frusen och hängig i början av veckan? Det var varning nummer ett, och nu vet jag att nummer två gör sitt bästa försök. Jag brukar känna igen dessa tecken för att jag så otroligt sällan är sjuk, och brukar allt som oftast "få kuri" på flunssor i tid. Men nu kan jag säga att det inte ser så lovande ut...

På tal om sjukpatienter så visade en annan sådan levnadstecken igår, nämligen Jossan! Hon har varit jätte sjuk i över en vecka så varken jag eller Hanna har hört eller sett av henne. Men igår hittade jag henne i Lundi (då jag var och köpte ingredienser till den där jävla skinksåsen jag förstörde) och tog med henne hem till oss. Skönt att catcha upp efter hur länge som helst! Dessutom testa vi på Afrikas stjärna-spelet jag fick till julklapp som var roligare än vi hade förväntat oss!

Klockan 17:00 var jag i Lypa på -04/-05 flickornas träningar och hjälpa till och klockan 19:00 var det dags för min egna träning med damerna. Var redan helt slut efter våra träningar tills Hanna dök upp i hallen till Team harraste (division 2 Akilles) träningar efter många om och men på hösten, och då var det ju klart att jag också deltog i den träningen!

När vi väl kom hem sa min kropp upp kontraktet totalt. Det kändes som om hela jag stängde av och att min kropp inte orkade bära mig mer. Skrämmande! Hanna blev lite orolig och frågade om jag mådde illa men det kändes inte som det, utan bara som en next level utmattning. Försökte äta snabbt och direkt lägga mig ner i sängen och idag vaknade jag utan någon minnesbild what so ever att jag ens har somnat?!

Men nu till en helt annan sak: Nämligen när man har sjukt i halsen eller känner sig sjuk annors har man kanske lite svårt att få i sig någon mat, och då har jag världens bästa och godaste tips: yoghurt med bär i! Min favorityoghurt är grekisk och mitt favoritbär är hallon, som båda är kind of
sura till smaken, så jag löser det med att hälla pikupikulite honung i för att söta upp det hela. Ni måste testa, så jävla gott! Det här tycker jag också är ett perfekt alternativ då man inte är speciellt hungrig på morgonen men vill få i sig något i alla fall.

Nu ska jag försöka proppa i mig massor av vitaminer hela dagen och följa lite med hur jag mår senare då min lillasyster Jannika sku vila fara till punttis på kvällen. Är lite tveksam då jag har både träning imorgon och match på söndag men månne jag nu inte klarar av det... Dessutom kan jag ju ta det lite lugnare i punttis ifall det känns illa!

Nu har Hannas väckarklockor ringt och ringt i ungefär en timme så ska ta och se till henne nu och att hon stiger upp före jag ska på jobb 11-17. Ha en bra dag hör ni!

Likes

Comments

...jag nyss hällde i en gammal tomatpuré i min fem före färdiga skinkpasta så att hela såsen förstördes. Började gråta okontrollerat och böla åt Hanna i en voicemessage på whatsapp om att jag har förstört vår mat. Så här synd har jag nog inte tyckt om mig själv på länge, vad löjlig jag är, haha! Finns ju väl värre saker som kan hända en... Märks det by the way att mat spelar en ganska viktig roll i mitt liv? Hade bara sett fram emot mammas skinksås så mycket!!!

Nu när jag har lugnat ner mig från min lilla breakdown är det dags att berätta om min tisdag. Jag steg upp runt 7:30, fixade mitt ansikte i skick, nappade med mig en yoghurt och körde till jobbet. Dagen gick relativt snabbt och klockan 14 då jag slutade bestämde jag mig för att av och an fara till Stadium och spana efter sportkläder. Saknar inte träningskläder utan kläder jag kan kasta på mig före och efter träningarna. Typ sportiga collegear, byxor och hupparen, ni vet?

Fyndade supersköna Nike byxor på rea. Har haft precis samma modell av Adidas men de har råkat försvinna på något mystiskt sätt... De var absolut mina all time favourite byxor, så är SÅ lycklig att jag hittade liknande av Nike! Tips: männens sida i sportkedjor är oftast tusen gånger bättre än kvinnornas.


Märkte nu att byxorna ser ut som vanliga mjukisbyxor på bilderna men för att göra upp en lite klarare bild är de alltså spända nere vid vaden och lösare upp till, om ni förstår? Precis som Adidasmodellen jätte många gick/går med om ni vet. Helt perfekta för mig dessutom då jag avskyr att laga t.ex. springbyxor på mig efter handbollsträningarna. Vi jämförde det med Hanna som känslan då man lagade farkkun på sig efter jumppatimmen i högstadiet fast det inte alls var bekvämt. Haha, vet någon vad vi menar?!

Handbollen i sin tur gick helt okej idag. Var lika roligt att se lagkamraterna som alltid, och jag märker att jag saknar dem lite för mycket om vi inte har match på veckoslutet, haha. Önskar att vi såg varandra mer men det är knappt möjligt då alla går i olika skolor och jobbar på olika ställen. Tänk att jag ändå har känt vissa av flickorna i 13 år. Hur sjukt är inte det?!

Imorgon har jag den efterlängtade lediga dagen från jobbet. Ska försöka vakna tidigt så att jag kan ägna hela dagen åt kaffe, vloggar och byk. Behöver verkligen en sån dag!

Likes

Comments

Dagens känslor, hur inspirerande? Alltså jag vaknade nyss från att slumrat till på soffan efter att jag ätit. Jag byter så ofta dyngsrytm med mitt shiftesjobb att min kropp inte riktigt hinner med.

Gissa by the way vad en ny baklampa kostar på bilar? 383€... Kan ju inte göra annat än att tacka alla övre makter om att försäkringar finns, haha! Fick i alla fall beställt den nya lampan innan jobbet som känns skönt!

Dagens jobbtur var dessutom helt okej och jag som skulle bli på övertid behövde inte ens göra det eftersom att det var väldigt dött idag. Måste ju vara allas nyårslöften om ett hälsosammare liv som håller våra kunder borta, va?

Efter jobbet satt jag på ett byk och åt gårdagens tacosalladsrester och det sista lösgodiset från påsen. Kände mig jätte frusen och svag efter maten så var tvungen att ligga under en filt och dricka varm glögg. Har verkligen inte råd att bli sjuk ifall det är det som försöker smyga sig fram...

Nu har jag hämtat Hanna från jobbet och hängt upp byket. Dags att laga mig färdig inför natten för imorgon har jag jobb från 8-14 och är livrädd för att försova mig, så ska försöka få mig i säng så småningom. Vi hörs!

Likes

Comments

Tråkigt väder ute men tur har jag och Hanna ganska mysiga lampor i fönstret, eller hur? 

God morgon! Jag älskar att läsa den här typen av inlägg och nu tänkte jag för första gången göra ett själv. Den här veckan kommer vara ganska hektisk så kanske bara bra att jag får allt nerskrivet någonstans, hehe!

Måndag - Idag ska jag hinna föra bilen och visas innan min jobbtur 11-17. Efter jobbet ska jag laga mat inför veckan och planera onsdagens målvaktsträning.

Tisdag - Jobb 8-14. Har aldrig morgonturer men nu har jag tack och lov lyckats byta bort min kvällstur så att jag kan träna på kvällen 18-19:30! På eftermiddagen ska jag planera målvaksträningen färdig, för om jag känner mig rätt så är den fortfarande på hälft från måndagen...

Onsdag - Min första lediga dag på en vecka! Men självklart spenderas hela kvällen på träningar. Flickor -05 har träning 17:00-18:30 dit jag ska med och hjälpa till samt dra målvaktsträning och efteråt har jag träning själv 19-21:00.

Torsdag - Jobb 11-17 och kvällen LEDIG? Nej det här kan ju inte stämma! På morgonen ska jag dock få bilen till låns av mamma så hamnar vakna lite tidigare och föra henne på sin skolning.

Fredag - Jobb 11-17 igen! Hämtar mamma från skolningen då jag slutar och på kvällen tränar vi med C-flickorna 17:30-19:00 om jag minns rätt. Efter träningen är det lite festligheter i planerna men berättar mer när det är säkert!

Lördag - Ledig från jobbet. Min gufar fyller 50 så ska iväg på kalas med min mamma och mina systrar. Funderar dessutom på att ta en kvällstur på jobbet...

Söndag - Första matchen för i år! Matchen spelas i Karis 13:15 så därav ganska tidig väckning. Vi kommer hem först på eftermiddagen så jag kommer vara mer eller mindre död, haha, så söndag kommer antagligen att betyda myskväll som vanligt!

Nu måste jag sminka mig fräsch inför jobbet och den nya veckan. By the way, CC primern och creamen har fungerat ganska bra för mig! Att bara ha CC-creamen funkade dock inte men lägger den först så att jag bara behöver tillägga riktigt lite av min supertäckande foundation på mina problemområden! Har känt mig mycket fräschare och mindre "cakey" så här. Får se om jag hittar en lite mer täckande men lika lätt CC-cream till näst?
Anyways, hoppas alla har en jätte bra start på veckan!

Likes

Comments

Usch, vad trögt det var på jobbet idag. Som tur fick jag och Hanna sluta lite tidigare så vi bestämde oss för att fara till butiken och köpa något gott till kvällen. Söndag betyder ju myskväll efter allt!

Vi båda var skithungriga men vi ville ändå inte ha någon jätte tung mat så det tog oss en lång stund att komma på vad vi kunde fixa till middag. Vi var ungefär fem före att ta med oss mäkkimat hem, då Hanna plötsligt nämnde att hon var snål på en sallad. Sallad? Jag är verkligen inte en salladsmänniska men det här var nog den bästa idén Hanna har haft på länge!!!

Och just det, vad är myskväll utan lösgodis?
Med mer mat och karkki i magen än jag egentligen skulle ha orkat ska jag nu börja göra mig färdig inför natten. Tänker ta en riktigt lång dusch med en ordentlig behandling för både ansiktet och håret så att jag startar den nya veckan riktigt FRESH!

Likes

Comments

Känns som en evighet sen jag bloggade sist! Jag är trots allt vid liv och har haft ett jätte händelserikt veckoslut!

På fredagen jobbade jag som sagt 14-20 och efteråt var det meningen att vi skulle fara till punttis med mamma, Jannika och Hanna innan Hannas nattur. Turns out att Kokon var stängt på kvällen så vi tänkte fara någon annanstans till punttis TILLS jag backade ut från vår gård RAKT in i ett staket och söndrade hela baklampan på min pappas bil... Great! Han blev dock inte så arg som jag trodde att han skulle bli, men självklart kommer jag att få betala för hela rumban.

På lördagen startade jag redan kl. 8 på morgonen för att coacha -05 flickorna i sin turnering då Christian var i Pargas med C-flickorna. Det blev en väldigt lång, men rolig, dag trots att de inte placerade sig så högt i turneringen. Det som är lite alarmerande är att flickorna sa att de ser mig som en slags mamma i laget vilket jag gärna skulle få ändras lite. Är ju trots allt målvaktstränare/hjälptränare och skulle vilja att jag skulle ha någon slags auktoritet, haha! Vi skrattade nog med Christian och konstaterade att han får väl hålla sin stränga "bad guy" titel i det laget då, men det är så han vill ha det, sa han.

På lördagkväll tog jag emot en jobbtur från 18-00 med tanke på att jag på måndagen hamnar face the fact att bilreparationer kostar typ en miljon. Som tur var det en röd dag med dubbellön så på samma gång är jag lite lättad att jag fick jobba! Jag försöker ju som sagt spara så mycket pengar jag bara kan inför allt resande i år, så vill gärna ta emot allt extra jobb jag bara kan.

Nu har jag precis fört Hanna på jobb och nu är jag hemma och vänder innan min egna jobbtur som är från 14-20. Måste ännu fixa mig själv i ordning innan jobbet så har faktiskt lite bråttom, men kände bara att jag ville slänga in ett snabbt inlägg och berätta att jag är vid liv eftersom jag inte har skrivit på hela veckoslutet och tycker om att uppdatera varje dag.

Efter jobbet blir det antagligen bara myskväll och samlande av krafter inför en ny vecka med både mycket jobb och träning. Vi hörs!

Likes

Comments

Och jag som bara skulle nappa med mig ett nytt settingspray på vägen hem. Well, that turned out great! Farligt med reor...

På vintern är min hud i jätte dåligt skick så är kind of på jakt efter produkter som skulle hålla den i styr. Har få favoriter och känner att jag inte riktigt hittar något som passar perfekt för mig så har märkt att jag bara testar allt möjligt vid det här skedet, haha!
Mest excited är jag nog för cc-creamen och foundationborsten! Har faktiskt redan en foundation som passar mig men känner att den blir bättre då jag vill använda mycket mejk. Har många tillfällen då jag hellre vill ha en lätt mejk i ansiktet som t.ex. morgonturer på jobbet eller då man går ut på kaffe av och an. Så där att man ser fräsch ut i ansiktet utan att mejka sig jätte mycket, ni vet? Skulle annors vara helt utan mejk men det är ärligt sagt omöjligt då jag har jätte oren och röd hud just nu. Har inte prövat på en colourcorrecting foundation eller primer förut så får se hur det blir! Foundationborsten vill jag testa då jag är trött på hur min beautyblender suger i sig produkt och lämnar ett ojämnt resultat.

Har egentligen samma dilemma med mitt hår som med huden. Dvs. att det är jätte torrt men att det på samma gång blir lätt fettigt och smutsigt så att jag blir tvungen att tvätta det nästan varje dag. Köpte dock ett torrschampo från Batiste ganska nyligen som har hjälpt förvånansvärt mycket faktiskt, men har ju fortfarande det torra och stripiga att ta hand om. Har också ett jätte konstigt problem med ett omöjligt trassligt hår efter duschen så att t.o.m Hanna, som förresten är utbildad frissa, sa att det inte går att borsta utan hela håret brister. Så nu testar vi på balsamspray då! Haha, märker ni nu att jag bara panikplockar åt mig produkter?!

När jag väl kom hem (efter en hel timme av shoppande och med råd och kunskap av flera expediter i Sokos) fick jag inspis att ge en riktig rejäl spa-treatment åt alla mina borstar. Sjukt hur mycket smuts de samlar!

Orkar nästan inte vänta tills jag får fixa mig inför jobbet imorgon då allt är så fräscht och rent nu! Ska ännu titta på massor med makeup tutorials då jag dricker mitt morgonkaffe så lusten växer ännu mer, haha. Vi hörs!

Likes

Comments

Vet ni, jag har samma problem som förra onsdagen, dvs. absolut ingenting spännande att skriva om! Jag har bykat, handlat mat, varit i punttis och på handbollsträning. Onsdagen har tydligen blivit en basic dag för mig då jag bara tar hand om vardagliga saker och tränar.
Jag hade egentligen tänkt lata mig hela dagen och det var inte förrän Hanna sparkade mig i röven som jag förstod att lägga kaffekoppen bort och följa med henne till butiken. Vi SKA bli bättre på det här!

Efter matbutiken kockade hon ihop jävligt god broiler med svampsås som lunch. "Chicken mushroom" var seriöst det ända vi åt på Kos för att det ungefär var allt som fanns på restaurangerna, men nu hade vi lite ledsamt efter det, haha! Nå, snart får vi äta den maträtten tills vi tröttnar igen.

Punttisen och handbollen gick inte så bra idag måste jag erkänna. Eller, min prestation var egentligen inte så dålig utan jag själv var helt enkelt inte nöjd. Jag hade inte den där magiska fiilisen efter en bra träning, ni vet?

Är ju förstås väldigt nybörjare på punttis som sagt, så just nu tror jag att jag bara ser lite awkward ut och testar på olika maskiner i stället för att få ihop ett ordentligt träningspass. Var det så här för alla i början? Det här gjorde mig på ganska dåligt humör i alla fall. Det här är också den största orsaken varför jag har undvikit att börja gå i punttis. Jag har nämligen alltid upplevt att alla andra vet precis hur man gör och att alla ser så proffsiga ut då de styrketränar och att jag bara ser dum ut, haha. 

Samma tema fortsatt på handbollen. Var liksom jätte besviken och arg på mig själv för att jag inte gjorde bättre ifrån mig. I och för sig var jag ju på skit humör redan innan träningen men oftast brukar jag bara springa bort onödig irritation och ilska på handbollen men nu hjälpte det inte. Well that was a first...

Jag var så förbannad då jag gick hem att jag fällde ett par tårar och svor för mig själv. Sen sa jag åt mig själv "Kia, man the fuck up" och kom plötsligt att tänka på en jätte bra bild jag såg några år sen.

Jag måste lära mig att ha tålamod med mig själv. Jag måste lära mig att det är sådär som på bilden påriktigt, att inte bara tappa humöret genast när det går lite sämre och verkligen fatta att huvudsaken är att bara fortsätta att göra sitt bästa. Bättre tålamod, hmm, ett till nyårslöfte till min lista?

Jag funderade faktiskt två gånger innan jag skrev ner allt det här, för att vara helt ärlig. Märker att det har blivit mycket personliga blogginlägg men sen insåg jag faktiskt att det var därför jag startade den här bloggen in the first place. Jag vill skriva ut allt här, både positivt och negativt! Vad är idén med att skriva en blogg om det inte handlar om vad som påriktigt sker i ditt liv och vad som påriktigt tvinnar i ditt huvud? Lite ironiskt är det ju förstås att jag i början av inlägget skrev att jag inte har något att berätta alls och så blev det här mitt längsta inlägg so far, hehe. Så kan det ju gå ibland!

Nu när huvudet är tömt, än en gång, ska jag göra mig färdig inför natten och försöka få sömn snabbt då jag faktiskt har årets första tidiga väckning framför mig imorgon! Wish me luck, haha!

Likes

Comments