En vis man sa till mig en gång, "Den största kärleken är mellan cigaretten och människan, cigaretten brinner för människan och människan dör för cigaretten"
Att bli älskad och älska har i hundratals år varit en av människans viktigaste "funktion", att bli förstådd och att kunna förstå har varit en viktig del av kärleken.
Men vad är det som händer egentligen och hur känner vi av kärleken? Känner vi av när Amors pilar träffar oss eller är det en obeskrivlig känsla som många säger?
Det sägs att kärlek är ett spektrum av känslor och attityder som präglas av ömhet,tillgivenhet, samhörighet och villighet till uppoffring. Men hur går det ihop då om man saknar någon av dessa? Om man inte är så altruistisk? Är man känslokall då eller okonstlad?
Många frågor men få svar, det kanske i stort sätt förklarar kärleken. Komplicerad.

För övrigt i idag så har jag gått till skolan och lärt mig massa nya saker. Jag hänger nu med på matten och det bara flyter på. Dock så var det bästa med skolan idag när min fin vän Abdillahi Osman ringde mig idag och sa med tårar att han precis hade tagit körkortet, jag blev så glad och bestämde mig för att bjuda honom på mat, pizza naturligtvis!
Kram,

Likes

Comments

Tidigt på morgonen idag så vaknade jag till. Gud hade givit mig chansen till att leva ännu en dag.
Så därför började jag dagen med att tacka honom, Jag bad morgonbönen fajr och tag mig en promenad. När jag väl kom hem så hade mor och kidsen vaknat upp, Alhamdulillah! Jag käkade 4 mackor till frukost och sprang sedan ut för att lira boll med mina bröder, vid sidan om planen stod det några snubbar och hade en het diskussion om nånting, kunde inte riktigt förstå vad det var de sa då de pratade arabiska men under konversationens gång så nämnde de produkten många gånger. Fotboll på morgonen är en trend, det ger en bra start på dagen, speciellt när min vän Yasin är med. Efter 2 timmars fotboll var det dags att dra hem och ta en kall dusch innan jag åkte iväg till Ronneby med Olivias familj för att kolla på seriefinalen som spelades mellan Ronneby och Karlshamn. Olivias storebror Philip spelar för Ronneby så därför var det ingen frågan om vilket lag man skulle heja på. Tidigt i matchen så gjorde Ronneby 1-0 genom Ahmed Wasfi som gjorde ett snyggt mål och även firade på ett snyggt sätt, en Dab upp i luften. Men tyvärr så dröjde det inte länge innan Karlshamn gjorde 1-1 och 2 minuter senare blåser domaren en straff mot Ronneby som i mina ögon var en solklar straff. Denis Jahic i Karlshamn ställer sig för att skjuta in 2-1 målet för Karlshamn men stoppas av Ronnebys målvakt, Andreas Edelmalm gör en bra räddning och håller kvar Ronneby i matchen. I slutet av andra halvlek nickar Ahmed Alkattah in 2-1 målet för Ronneby och publiken blir galna. Ahmed firade med att gå ner på knä för att göra sujud och tacka Gud. Man såg på han att han blev lite känslig, jag tror han var riktigt glad över att få göra mål och att han tror att det var Guds förtjänst. Ronneby lyckades försvara sig och är nu klara för division 3, de förtjänade vinsten trots att de inte var det bättre laget. Det handlar inte alltid om att vara det bättre fotbollslaget, vilja och moral är en viktig del av sporten. Påväg hem kände jag mig hungrig som om det vore ramadan. Men som tur hade morsan trixat ihop kött med canjero när jag kom hem. Vilade magen en stund och när klockan slog 18:20 så sprang jag ner till min gamla skola ,Sunnadalskolan för att lira fotboll med mina kompisar. Nu var det mer intensivt och även roligare, alltid roligare med inomhus fotboll. Vi hade hyrt lokalen i 2 timmar men kändes som att det var 30 minuter vi spelade. Tiden flyger verkligen förbi en när man har det kul.
Dagen avrundades med en promenad. Jag och mina kompisar promenerade samtidigt som vi försökte se bakom muren. Vi pratade och berättade gamla historier, Vi skrattade så mycket så att Hanad glasses vaknade upp från sömnen.
Idag var en bra dag, Jag lyckades vakna upp och hade även idag mat på bordet. Jag fick träffa min mamma och mina syskon, jag kunde även andas in den friska luften, jag är lyckligt lottad.
Må Gud väcka mig imorgon med, Amin

Likes

Comments

Detta är jag!

Mitt namn är Khalid och jag är 17 år gammal. Jag är bosatt i Karlskrona med min familj men kommer ursprungligen från Somalien. Slutet av 2009 flydde jag och min familj till detta fina och säkra land. Vi sprang från krig,hunger,hat och bortgång. Efter en lång resa med mycket tårar och blod så var vi äntligen framme till mitt fina nya hem. Sverige. Blev bemött med kärlek och fick mat på bordet, tak över huvudet och gratis utbildning. Min starka mor lyckades fly helt själv utan någon man vid sidan om sig med 3 snorungar tvärs över hela världen. Idag läser jag Samhälle på Chapmanskolan med internationell riktning. Det går bra nu och livet leker. Jag tycker om att filosofera och skriva filosofiskt så häng med och reformera.

Likes

Comments