View tracker

Shit! Dagarna går så otroligt fort, att det redan är 1 december är svårt att greppa. Att adventsstjärnor lyser i allas fönster och att julkalendern började idag. Vi gick upp vid 7 för att kolla första avsnittet, jag är ingen morgonmänniska men vad gör man inte för traditioner? Nu väntar vi bara på snö, gärna den mängd vi fick i början av november. Sen är de heller inte långt kvar tills man får åka upp en sväng till Ramundberget!! Blir en mycket kortare säsong i år för min del, då det finns annat jag vill göra. Men helt och hållet kan man ju inte slita sig? Därför blir det en bra kompromiss att jag får komma upp och jobba högveckor, träffa alla saknade kompisar och åka en del skidor. Är pirrig, men det blir nog perfekt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 3 readers

Likes

Comments

View tracker

Tjena! Dålig på att uppdatera, men det är är skönt att bara ventilera sig här ibland. Det är ju därför jag har kvar bloggen och kanske för att jag någonstans långt inne tror på att bloggen en dag ska bli stor. Inte för att bloggen är något jag ser att jag vill jobba med men jag kan inte låta bli att avundas alla bloggare som åker på resor titt som tätt. Har ni kollat på Jannis eller Jons bloggar? Där kan man snacka om resor hit och dit! Jon Olsson har även börjat vlogga, eller har gjort några veckor, och dem innehåller sådana sjuka resor med magiska vyer, häftiga berg och turkosa horisonter. När jag kollar på hans vloggar vet jag inte om jag får fjärilar i magen, stora drömmar och en inspiration inför livet eller om jag bara vill gräva ner mig i sängen och undra när mitt liv börjar.

Tillbaka till vardagen, det har blivit höst. Mörkt, grått och blött och jag ligger mer än gärna i soffan, med en kopp kaffe och kollar någon tv-serie istället för att befinna mig utomhus. Men för inte så länge sedan kom det faktiskt rejält med snö, det snöade konstant i flera dagar och snödjupet bara blev högre. Vi gick på promenader varje dag, kastade snöbollar och gjorde snöänglar. Att man kan få så mycket energi av snö!! Snön försvann förstås lika snabbt som den kom och det mörknar allt fortare om dagarna. Även om man egentligen inte har ork till mer än att kolla serier så försöker vi ta tillvara på dagarna så gott det går! Både jag och David är väldigt rastlösa och vill hitta på saker, det har vi verkligen lyckats med de senaste veckorna. Sprey-målat kruka, möblerat om, sytt gardiner, hängt på Ikea och köpt nya kuddar! Små saker som ändå är roligt och fördriver dagarna, sen jobbar jag som timanställd så livet rullar på ganska behagligt just nu.

På återseende (snart hoppas jag)!

  • 2 readers

Likes

Comments

View tracker

Halloj! Kass uppdatering här vilket resulterar i att det har hänt massor sedan sist!! 

Runt midsommar packade jag väskorna, satte cykeln på taket och rullade upp mot fjällen, hämtade upp Otto på vägen och vi kom fram till ett snötomt men ack så fint Ramundberget. Jag blev sambo med Hanna i en mysig liten stuga och dagarna varvades med jobb och äventyr. Jag fyllde 20 och vi firade de med ett dopp i Ljusnans 7 grader, uppfriskande! David och andra vänner kom och hälsade på i omgångar och lediga dagar bestod utav cykling, bergsbestigningar och fiske. 28 juli rullade bilen österut mot ett helt annat äventyr, nämligen Hudikskalaset. En helg i tält, med öl och nice musik. I samband med att Hannas säsong tyvärr tog slut tidigare än våran och hon åkte hem på nya äventyr, bad jag Otto att flytta in. Jag åkte även på roadtrip till Tällberg för 70års kalas för farfar, träffade familj och släkt vilket var roligt och mysigt. Hösten började smyga sig på, vi fortsatte bestiga berg men allt fler kvällar med soffhäng i osthang blev det. En helikoptertur med vandring och avslutningsmiddag avrundade sommarsäsongen. Sista kvällen var hillevi på besök hos mig och Otto, så vi passade på att säga hejdå för en längre tid med solnedgång på Flatruet och middag i stugan. 10/10 poäng för en kalassommar i Ramundberget!⛰🏔🗻

  • 9 readers

Likes

Comments

Någon gång vill jag bo på skomakaregatan. Ta ett morgondopp i havet. Kanske skala potatis vid köksfönstret med regnet smattrandes mot rutan eller en promenad likt den härom veckan, lukta på rosorna och hälsa på tanten i huset bredvid.

  • 22 readers

Likes

Comments

I lördags åkte vi och kolla motorbåt, tog en runda på havet, åkte färga och köpte glass. Lagade en kalasgod middag på mindre än 5 minuter, smidigt och super gott! Basilika-fyllda tortellini, skagenröra och baguett, med vitt vin. Mums! Kollade andra halvlek på fotbollen och la oss tidigt då vi båda var helt slut.

  • 27 readers

Likes

Comments

Vi är nog dåliga på att slappna av och koppla bort från sociala medier. Kan inte ljuga och säga att jag helt kopplade bort i helgen, men i lördags morses drack jag en kopp kaffe, tog en snus och bläddrade i en tidning, bara satt och var för några minuter. Snackade med grabbarna och bara tog de lugnt. Det behövs det också!

Kom hem för en stund sen efter några ärenden i stan, satte på en maskin tvätt och blev väldigt slö. Vilar upp mig en stund för att ta tag i packlistan och kanske röja lite på mitt rum. Inte många knop idag, men ändå många bock på "att göra listan-innan färd mot fjällen". Det är skönt att både slappa någon dag och vara effektiv en annan. På söndag rullar bilen mot 2,5 månaders jobb i Ramundberget och de ska bli skönt och roligt att få komma upp till en vardag med jobb och äventyr om varannat. Puss

  • 25 readers

Likes

Comments

I fredags tog vi två bilar och rullade ut till Tjörn. Köpte grillmaterial och hade bagagen full med öl, det skulle nog bli en kanonkväll. Det var 20 grader framåt nio på kvällen och de första ölen knäpptes. Två tvättade potatis, en grillade och en la upp sallad, jag var moraliskt stöd och en fantastisk åskådare. Kött, potatis, sallad och bea, några flaskor öl och goda skratt som överröstade högtalaren. Framåt två började de bli mörkt och lite ruggigt ute och folk började somna i utemöblerna, då plockade vi ihop för kvällen.

  • 26 readers

Likes

Comments

Igår klättrade vi runt i en gammal tändsticksfabrik och kollade graffitikonst, tog en bil tur till Hunneberg och gick en promenad i skogen till ett stup. Åt pizza på uteservering vid vattnet, David njöt av en öl medans den med körkort tog en kaffe. På kvällen åkte vi och badade med Oskar vid en sjö innan vi kröp ner i sängen och försökte få tillbaka värmen.

  • 25 readers

Likes

Comments

Lillebror hade avslutning, och sen när han och pappa var lediga passade vi på att åka på en liten tur. Köpte studentpresent, åt pizza och gick omkring i Vänersborg.

  • 26 readers

Likes

Comments

Vi cyklade till en skog, gick 500 meter genom en kohage och svalkade oss i en sjö. Duschade med schampo som luktade smultron och fick tillsammans 18 fästingar.

  • 27 readers

Likes

Comments