View tracker

Todays look blev en höst inspirerad look. Nu när semestern är över och vi är tillbaka till vardagen så blir det lite svåre att hinna med "todays look" varje dag. Men idag tänkte jag dela med mig av min snabba makeup som jag gjorde imorse. Min favorit färg just nu är brunt. Det framhäver verkligen min ögonfärg grymt bra. Jag lägger även brunt under ögonen för att slippa måla mascara på underfransarna. Mascaran på underfransarna brukar jag oftast råka gnugga bort så därför brukar jag skita i att måla dom.


Om du vill återskapa denna looken så behöver du:

Jag är en liten Maybelline New York nörd! Hihi..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här kommer en snabb video på hur jag gör min bas! tyvärr var ljuset lite för ljust så på vissa ställen ser jag lite blek och glansig ut men förutom det som hoppas jag ni kommer gilla det.


Likes

Comments

View tracker

Idag har jag gjort en sommar inspirerad look med ljusa och fina färger! Så här ser det ut!

Likes

Comments

Jag tänkte visa en jätte snabb makeup som vem som helst kan göra. Jag använde mig av Maybellines master smoky penna i färgen "Chocolate" och Maybellines color tatto i färgen pink gold. Lite mascara till detta och så var det klart!

Ett litet tips när du använder master smoky till dina ögonbryn är att inte trycka så hårt. Pennan är väldigt mjuk och ger mycket färg så ifall du inte vill ha jätte färgade bryn så nudda bara spetsen mot hårstråna så kommer det se fint o naturligast ut.

Ett smart tips att tänka på är att välja rätt ögonkugga som passar just dig. T.ex har man blåa ögon så passar man bra i orange, har du bruna ögon då passar du bättre i blått och har du gröna ögon så passar du grymt bra i lila. Så klart kan du använda vilken färg du vill. Men tänk på att du ska trivas i det och att nyanserna ska matcha din hudton!

Likes

Comments

Idag tänkte vi dela med oss av lite inspirations sminkningar som du kan anpassa på ditt eget vis. Vi skapade en lätt sotning med en kajal penna och sedan en stark liner.
Jag använde på Keziah:
Maybelline 24hr Fondation
Maybelline fit me concealer nr 15
Maybelline fit me puder nr 15
The bodys shops rouge
Maybelline illegal length mascara
The bodys shops eye liner "purple"
The body shops eye shadow "White cream"
The body shops lipbalmJag använde på Olivia:
Maybelline fit me Fondation
Maybelline fit me concealer
Maybelline fit me puder
The body shops eye shadow "white cream"
The body shops eye liner
The body shops rouge
Maybelline illegal length mascara

Likes

Comments

Paul Mitchell express styler

Bästa värmeskyddet jag använt någonsin! Inte allt för dyrt, luktar gott och skyddar håret superbra! 

Produkten hittar du ---> Här

Loreal mythic oil

Jag skulle rekommendera den här istället för den håroljan de flesta köper på H&M den är lite dyrare men också MYCKET bättre! Håret blir mjukt och glansigt och ser inte fett ut. 

Produkten finns här ---> Här

Goldwell colorance


Färg schampo som tillägger pigment, finns i flera olika färger, sliter inte på håret och resultatet blir jättefint! Ska läggas i blött hår, helst kammas ut med en kam eller borste. Rekommenderas extra mycket om du vill färga ditt löshår utan att slita på det. Låt schampot sitta i i ca 5-10 minuter.

Produkten hittar du ---> Här

Likes

Comments

Jag tänkte rekommendera en as bra cream eyeshadow som jag alltid har i min sminkväska, ifall jag skulle behöva snygga till mig på kort tid. Det är Maybellines color tattoo 24HR cream shadow jag pratar om! Den är hur bra som helst. Jag verkligen älskar denna produkt. 

För att applicera den så tar du en liten "dutt" av produkten på ditt finger/din pensel och smetar ut. Vill du bara att det ska skimra lite på ögat så använder du ytterst lite men vill du ha mera färg så tar du ett tjockare lager. Lätt som en plätt!! Vem som helst klarar av att använda denna produkten och det bästa av allt är att du aldrig kan misslyckas! 

Vill du göra smokey eye med en torr ögonskugga så går det alleles utmärkt eftersom den funkar nästan som en primer. Color tattoo finns i alla möjliga färger. 

Just den jag har är nr 65 och heter Pink Gold. Jag tror att color tattoo finns utan skimmer också för dom som gillar matta ögonskuggor. Som ni ser på min hand nedanför så är denna väldigt skimrig. 

Till vänster har jag använt pytte lite och till höger använde jag lite mera färg. 

Det ända negativa kan vara om du tvättar bort den med enbart vatten så försvinner inte skimret lika väl som om du tvättar bort med make up remover.

Vill du köpa denna produkten så hittar du den --->  här

 

Likes

Comments

Okej.. Jag är ingen expert men skulle väl säga att jag är nära inpå ;)
Jag har gjort många misstag, provat det mesta och nu vet jag det mesta också!

Att bleka håret!

För inte allt för längesedan blekte jag mitt hår. Jag hade många röda pigment i håret och var därför tvungen att genomgå en rätt lång process!

1. Avfärga håret.
Att avfärga håret gör man när man vill ta bort pigment som man lagt till! Självklart får ju inte håret sin allra naturligaste färg men du får en bättre grund för att t.ex. bleka håret. Funkar däremot inte på blekt hår eftersom att man inte lägger i pigment i håret när man bleker.
Avfärgning sliter på håret mycket!

2. Blekning.
Och så börjar det... Blekandet, slitandet på håret, trassligt hår, om och om bleka det för att få det blondare.
Innan du börjar borde du nog fråga dig själv, vill du verkligen var blond? För när du väl börjat måste du börja och bleka i troligtvis ett bra tag innan du får ditt önskade resultat! OCH det sliter på håret, troligtvis efter blekings processen kommer du nog att behöva klippa av ca 1 dm av håret eftersom det kommer vara slitet. Ett tips är att ta den mest ljusa färgen du ser, håret kommer inte bli så men det kommer däremot att blekas ner mer nyanser en vad det skulle om du tog en mörkblond eller mellanblond färg.

Här har jag gult hår

Min erfarenhet av att bleka håret var när jag gjorde det från mörkt hår. Det blev gult till en början. Och som sagt gult var fult så jag fortsatte att bleka och ofta! Efter ett tag fick jag ha ett uppehåll då jag märkte att jag fått sårskorpor i hårbotten. Var alltid försiktig! Tänk inte bara på håret utan också din hårbotten. Att gå till en frisör är ett mycket smartare val och snabbare process än att göra det hemma själv som jag. Använd gärna silverchampo som tar bort gula pigment! Låt schampot sitta i, i ca 20 minuter.


Behålla sitt hår rött!

Ett bra märke att använda när man färgar sitt hår hemma själv rött är feria. Färgen håller bra och länge. Det är också fina nyanser i rött man kan välja mellan! 


Behålla sitt hår i sommarsolen
Självklart är det inte kul att behöva färga om och om igen..

Mina bästa råd:

• Ha en hatt på dig ute i solen.
• Tillägg röda pigment med shampo eller liknande.
• Ifall du använder shampo, ta det bara en gång i veckan, resten av gångerna du duschar kan du använda inpackning, balsam eller ingenting alls.
• Färga med Feria.

Bleka håret platinablont ifrån rött!

Att bleka håret från rött är att gå på tunn is! Istället för att bleka det med en gång, färga det först lila!
Lila? Varför?
Lila är en kall färg, röd är en varm. För att inte slita på håret genom att bleka 10 gånger kan du färga det lila först och sedan bleka det! Du kommer bara behöva bleka det hälften så många gånger!

Jag fick grönt hår.

Nyligen var jag blond och ville färga tillbaka till brunt. Ask brunt var vad jag ville ha. I ask brunt är det mer gröna pigment ifall du förstår vad jag menar? Och att blanda en massa kemikalier så i håret får också sina konsekvenser! Jag vet inte exakt varför det blev grönt men ifall jag hade valt en brun färg med lite mer röda pigment hade det nog inte blivit grönt!
Jag fick åka till frisören och färga om det, men nu är det brunt o fint och jag är glad!


Så här blev det hos frisören sen


Vilken färg passar dig?

Många tycker om att experimentera med färger som inte ens är nära ens egen hårfärg! Jag förstår det och jag har själv gjort det många gånger. Men hårfärger påverkar också hur din hud ser ut! Om man färgar en viss färg kan man antingen se blek ut, eller kanske röd?
Det är oftast finast om man har toner i håret som är liknande ens naturliga toner!

Likes

Comments

Idag provade jag ett läppstift från the body shop nummer 22. Jag kan börja med att säga att jag anser att rött passar inte mig så bra. Det beror nog mest på att jag inte är så van med röda läppar. Om man har små läppar ska man helst undvika rött. Detta läppstiftet var väldigt kladdigt... Kan ju dock bero på att det var så sjukt varm så att de smälte. Tänk på att om ni vill att det ska hålla hela dagen så kan ni pila läpparna lite försiktigt innan och efter ni har målat första lagret så nuddar ni läpparna mot en pappers bit några gånger sedan kan ni måla på det andra lagret.

Före

Efter

Likes

Comments