Kakan

Har helt ärligt ingen aning om vad jag ska göra nu... Behöver ett jobb men vet inte riktigt vart jag vill vara. Har funderat på att flyga ner till Sydney, men det är fortfarande ganska kallt där så skulle helst vilja vänta ett tag. Här i Brisbane är det runt 25 grader varje dag.

Har bytt rum på mitt hostel också, mycket finare än det gamla. Bor med tre tyska tjejer men för övrigt verkar nästan alla som bor här vara fransmän. Har knappt träffat på en enda fransman under hela min resa och plötsligt är alla från Frankrike?!

Funderar på att kika runt på lite jobb, får jag napp lär jag ju ta det jag får annars blir det nog att boka ett flyg till Sydney. Pratade i telefon med Clintons föräldrar igår, haha de är så snälla och omtänksamma. Jaxon, Clintons treåriga systerson hade varit på besök i veckan och blivit jätteledsen när han fick veta att jag hade åkt. Nästan hjärtskärande att höra! Kommer sakna dem så mycket!

​(Dubbelhaka delux)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

 • Kakan
 • 0 readers

Likes

Comments

Kexet

Denna dag har varit lång, igår gick jag ut med min roomie här på hostelet plus en spanjor och en irländare. Allt som allt var vi en spanjor, en svensk och två irländare, det var en himla kul kväll på olika irländska pubar mitt i Times Square! Och idag klev jag upp tidigt och åkte in till Manhattan och lämnade min väska i lägenheten och fick även se den, jätte gullig.

Lägenheten ligger i området som kallas little italy, allt är italienskt, och denna vecka har det även varit en festival med massa massa massa mat så det var en fin upplevelse det med. Sen tillbaka till hostelet, gick och käkade och nu sängen för första riktigt skoldagen imorgon!

/Kexet

 • Kexet
 • 3 readers

Likes

Comments

Kexet

Har haft några riktigt bra dagar denna vecka. Mycket mat och massa nya människor. Och imorgon börjar min första riktiga skoldag!

/Kexet

 • Kexet
 • 6 readers

Likes

Comments

Kexet

Idag var alltså min första dag i skolbyggnaden. Började klockan nio med att fylla i massa papper, detta gjorde vi fram till klockan tolv, tog bilder till student id och fick dom tre sekunder senare. Alla kallade mig Anna då hela namnet är med på mitt id, och jag fick rätta alla. Vart uppropad som Anna och svarade inte för jag svarar inte på Anna. Tror att det kommer ta ett tag innan alla fattar att det är Fredrika.

Klockan 12.30 hade vi international orientation där dom gick igenom en jäkla massa grejer som man måste tänka på och göra och ojojoj. Att vara internationell student är inte lätt i USA. Efter det så hade vi en faktiskt orientation och den på gick i en timme. Sedan träffade vi våra huvudlärare, first chair, assistant chair och admission. Intressanta människor. Vi träffade våran Shakespeare lärare (Shakespeare är obligatorisk!) och fick en tröja, koft/jacka och en skit ful väska! Var klar vid fyra och därefter gick jag och skaffade mig ett amerikanskt nummer och sen åkte jag tillbaka till New Jersey som idag gick betydligt bättre!

/Kexet

Juste, det var bombhot i tunnelbanan idag, efter min linje. Tre stationer var avstängda mellan Times Square och Wall Street!

 • Kexet
 • 37 readers

Likes

Comments

Kexet

Glömde helt bort att skriva igår. Tror det var för att jag var inne i New York City klockan tio och inte hemma igen fören tio på kvällen. Igår åkte jag alltså in till New York och åkte till skolan och kikade på den, otroligt fin byggnad och man ser frihetsgudinnan från fönstren. Sen så bestämde jag mig för att gå runt lite, jag befann mig alltså så långt ner på Manhattan man kan komma och började vandra. Jag gick igenom Chinatown, jag gick igenom Soho och jag hittade inte en enda tunnelbana station, hade heller inget internet på telefonen så kunde inte kolla upp var jag var. Men det som är så smart med Manhattan är att allt är så logiskt. Gatorna går uppåt i ordning och pt sidorna i ordning. Omöjligt att gå vilse med andra ord!

Jag vandrade från lower down town till upper midtown ungefär 7 kilometer. Från skolan upp till svenska kyrkan som inte ligger långt ifrån Times Square alls (Times Square är en helt annan historia dock) jag var på ett möte/mingel i kyrkan för nya svenskar i New York. Det var otroligt mysigt. Jätte trevligt! Fick saft och kanelbullar och svenskt kaffe (kaffet här är så äckligt!).

Efter kyrkan skulle jag ta mig tillbaka till 42 Street där bussarna till New Jersey går ifrån. Och Times Square ligger på 42 Street, och det min vän är bara kaos. Times Square sträcker sig över fler gator men 42 är störst... Jag trodde jag skulle börja gråta klockan sju på kvällen i 30 graders värme utanför Madame Tussauds för det var så mycket folk och så varmt.

Tog mig tillslut till bussen som tog mig tillbaka över till New Jersey. Och där hamnade jag helt vilse. Vandrade i två timmar i cirklar och började nästan gråta igen. Men tillslut såg jag en sten som jag sett kvällen innan och vips så var jag på rätt spår! Underbart!

/Kexet

 • Kexet
 • 37 readers

Likes

Comments

Kakan

Detta är en omställning utan dess like. Har haft eget rum på puben jag jobbat på. Jobbade där i tre månader och en vecka. Inte för att jag var där särskilt mycket ändå, bara när jag jobbade. Spenderade mest tid ute på Clintons föräldrars farm.

Nu är jag tillbaka i Brisbane och har spenderat min första natt i en obekväm våningssäng. Sånt är livet dock. Man kan ju inte sitta på en farm och inte göra någonting i evigheter. Vill jobba.

Kort förklarat så hamnade jag i ett onödigt bråk angående mina lediga dagar med Jane (min kvinnliga chef) en helg och hon betedde sig som en trotsig 15 åring och lät mig inte ens prata.
Tisdagen efter hade hon åkt till deras andra företag, ett café vid kusten och jag jobbade själv med Terry (min manliga chef). Allt gick bra fram till kvällen, jag slutade 21:30 och satte mig i baren med Clinton, hans pappa och deras kompis. De nämnde att ölen behövde mer kolsyra (vilket är sant, ölen skummar knappt alls och den är helt stilla). Terry fick spel, blev arg och skrek som en galning. Han påstod att det var mitt sätt att hälla upp ölen som tog bort kolsyran, vilket är helt omöjligt. Sedan skulle han slåss.

Jag sa aldrig ett ord under det här fåniga bråket ändå tyckte Terry att jag kunde följa med Clinton och aldrig komma tillbaka. Klockan var 23 på kvällen när jag packade ihop alla mina saker och flyttade till Clintons föräldrars gård.

 • Kakan
 • 39 readers

Likes

Comments

Kexet

Idag har jag utforskat Union City, det är en liten stad, mindre än Sundsvall men väldigt mysig. Alla pratar spanska och det är jätte varmt. Lite för varmt men det är okej.

Imorgon ska jag åka in till Manhattan och kolla upp skolan, svenska kyrkan samt leta efter ett ställe som säljer piercingar då jag svalde min tungpiercing...

/Kexet

 • Kexet
 • 40 readers

Likes

Comments

Kexet

Att lämna säkerhet bakom sig och ge sig ut i världen är nog det enda rätta, för det är givande och bra.

Jag är stressad och trött, min kropp värker och jag har tappat all ork... Igår flög jag till New York! Fy tusan vad smidigt det var, allt gick så smidigt. Incheckningen, säkerhetskontroller och allt gick smidigt. Flygningen var smidig och jag såg en film och sov resten av resan. När jag kom fram gick allt smidigt också, alla vakter och säkerhetspersonal på flygplatsen verkade tycka att det var jätte spännande att jag skulle plugga och studera film.

Det var galen trafik från flygplatsen, men det gick väl smidigt det med. När jag sedan anländer dit jag ska bo så är mitt rum tydligen ett rum endast för män, även fast att det var ett enkelt rum med en säng och en dörr... Jag fick sova där en natt och idag var jag tvungen att hitta någonting nytt...

Hittade tillslut ett hostel i New Jersey som hade en säng i en flerbäddssal ledig. Jag börjar leta mig ut i New York, en taxi hittar mig och tar mig till mitt hostel. På hostelet kan dom inte hitta min bokning och nu sitter jag och väntar på att nått ska hända... Denna dag blev verkligen inte som jag tänkt mig...

/Kexet

 • Kexet
 • 41 readers

Likes

Comments

Kexet, Resa, Äventyr

Att vara tacksam beskriver inte ens hälften av vad jag känner. För jag är mer än bara tacksam. Tacksam för allt. Jag är tacksam för att min syster (kakan) fick mig att flytta till Stockholm. Och stå på egna ben och klara mig själv. Jag är glad för att jag hittade Barrels. Jag är tacksam för att ha fått ha det absolut bästa cheferna på planeten, utan dom hade jag inte vuxit till att bli den person jag är idag. Jag är tacksam för att jag fått chansen att träffa alla underbara människor som jag träffat under det senaste året, jag är tacksam för all lärdom dom gett mig, bra som dåligt. Jag är tacksam för att mina föräldrar alltid låtit mig göra vad jag vill i livet, samt alltid stöttat all dess idioti som att jag skulle söka skola i New York.

Tack.

Jag kan inte fatta att MITT äventyr börjar imorgon! Utan alla underbara mönniskor skulle jag aldrig haft modet att flytta till New York!

/Kexet

Likes

Comments

Kexet

Länge sedan nu, inte för att det händer mer i mitt liv nu än vad det gjorde sist jag skrev något. Dagarna rullar på, jag jobbar och ingenting är egentligen någon större skillnad. Det enda som är, det är att det nu bara är en månad kvar tills jag flyttar till New York. Bara en enstaka månad.

Jag har hunnit med att köpa flygbiljett, försäkring och varit på amerikanska ambassaden för att gå på visum intervju.

Intervju dagen var lång, den var också himla kall när jag tänker efter. Stod och köade bra länge och sen fick jag mitt visum godkänt, kände mig så himla lättad, så då kunde jag äntligen börja planera, köpa flygbiljett och allt sånt.

Så nu är flygbiljetten bokad, den 15 september klockan 19.40 lyfter planet från Arlanda och ska ta mig till New York city. Det känns så himla overkligt.

Har hunnit med att fylla år också, 21 år gammal. Hade en väldigt fin dag, kvällen innan blev jag bjuden på tårta och fick presenter. Sen på min självaste födelsedag tog jag det lugnt och bara chillade! Det var en bra dag!


/Kexet

 • Kexet
 • 49 readers

Likes

Comments