Kexet

Kan inte förstå vad fort tiden går. Jag flyttade in i detta underbara sneda söta lilla rum den 1 oktober 2016, två veckor efter att jag anlände i New York. Planen var att stanna till mitten av november, sen förlängdes det och nu är det första mars och jag ska flytta. Jag kommer verkligen sakna detta underbara ställe. Sån otroligt fin lägenhet (inte utseendemässigt) och underbara rumskambrater. Jag har verkligen stort trivts här.

Jag kommer sakna detta ställe...

/Kexet

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Kexet

Likes

Comments

Kexet

Det är januari, terminen börjar gå mot sitt slut med endast en vecka kvar. Om två veckor har jag en ny klass och nya utmaningar då inledningen av den andra terminen börjar. Just nu är jag stressad, stressad och aningen rädd. Jag är rädd för hur den andra terminen kommer se ut.

Imorgon har jag improv och acting for film, relativt enkla lektioner. Lördag måste jag gå och kolla på när några klasser har sin monolog presentation, som jag själv också måste göra på måndag. Jag har ångest inför måndag. Måndag avgör hur min andra termin kommer se ut... Jag är så stressad... Känns inge bra med min monolog och hur jag än gör så blir det inte bättre... Jag känner mig så dålig...

Söndag blir min enda helgdag, en dag där jag måste skriva en uppsats, öva monolog och Shakespeare samt scene study...


/Kexet

  • Kexet

Likes

Comments

Kakan

Det är mindre än en och en halv månad tills jag åker vidare nu! Jobbar fyra dagar i veckan för tillfället, skulle vilja jobba mer om jag ska vara ärlig. Men det är inte så lätt att hitta ett till jobb nu under högsäsongen, särskilt med tanke på att jag bara kommer jobba i ca en månad till.

Skulle helst vilja stanna här i Sydney som i flytta hit, men då får väl det bli efter jag är klar i skolan. Trots att jag längtar ihjäl mig tills jag kommer hem så känns det ändå tråkigt.

/Kakan

Likes

Comments

Kexet

Dagarna är dom samma, långa och jobbiga. Men det är så fruktansvärt roligt! Jag har så fruktansvärt roligt här! Jag älskar detta!

Just nu har jag fyra olika scener i olika klasser, scener i Text in Action, Scene Study, Acting for Film, Acting Technique. Håller på att bli tokig. Men det är kul! Många lines att lära!

/Kexet

  • Kexet

Likes

Comments

Kakan

Har bytt hostel och börjat jobba på en jazz club. Jobbar imorgon och på lördag. Har en uppsats som ska lämnas in på söndag. Hostlet jag bor på nu är i och för sig bra men alla som bor här är långtidsfolk som varit här i månader, det enda de gör är att sova hela dagarna och röka på (alt. dricka eller båda) om kvällarna. Har liksom inget intresse i att bli påverkad, konstant på det...

På söndag ska jag troligast träffa några som jag umgåtts med tidigare på resan så det aka bli kul. I övrigt börjar jag känna mig lite klar, har liksom inga mål nu förutom att åka till New York till nyår och sedan hem till den gamla vardagen. Det är inte heller särskilt motiverande för den delen...

/Kakan

Likes

Comments

Kakan

Igår tog jag en promenad längs Bondi/Bronte kusten, först var det så soligt och fint sedan blev det blåsigt och kallt. Snart är det sommar dock! Då kommer jag klaga på värmen. Drack en kopp varm choklad innan jag gick hem till hostlet, tittade på serier och åt tonfisk/pasta sallad till middag. Dagarna blir förfärligt tråkigt när man inte bor på ett vanligt youth hostel. Bokade dock nytt tills på lördag vid Kings Cross, denna gång gjorde jag lite mer research innan jag valde plats.

Idag hade jag två arbetsintervjuer som jag tror gick ganska bra. Ska på provjobb på fredag på ett ställe och skulle höra från det andra om provjobb efter att denne gått igenom alla ansökande. Även om jag inte skulle få något av jobben så känns det lovande ändå. Med tanke på att jag bara sökt 6 jobb sedan i måndags och redan varit på två intervjuer.

Åt lunch på en mexikansk snabbkedja som har typ världens godaste friterade tortillachips!
Har haltat fram i tre dagar nu eftersom mitt ärr från operationerna för ett och ett halvt år sedan börjat göra ont. Fattar inte varför, men eftersom jag haltar så spänns benet så jag får ont i höften också! Hoppas det går över snart, känns bättre idag än vad det gjorde i måndags så.

/Kakan

Likes

Comments

Kakan

Alltså. Jag tror på allvar att det är något fel på mig. Mina kroppsdelar domnar bort hela tiden. Särskilt benen när jag ligger ner. Har alltid haft lätt för att få sockerdricka men på senaste har det hänt varje dag, kan inte ligga och sova på sidan för då domnar höften som ligger mot madrassen bort, skulle gissa på att det är dessa hostelsängar som är i sämsta kvalitet men ändå? Det eller också har jag någon typ av vitaminbrist, skulle inte heller förvåna mig egentligen... Sjukt irriterande och obehagligt.

/Kakan

Likes

Comments

Kakan, Resa

Kom till Sydney i lördags morse, bor i Bondi med några minuters promenad från Bondi Beach. Läget är ju lagom semestrigt men hostlet som jag bor på är sunkigt och tomt på folk. Flyttar nog in till CBD på lördag, lär vara mer människor där och bättre åtkomst till bibliotek så jag kan skriva ut CVn och börja leta jobb.

Vädret är helt okej, det är fortfarande vår här så det är runt 20-25 grader i solen. Nu när jag är så nära havet blåser det något förfärligt dock så man måste ändå ha långärmat.

Funderar på att göra en dagstrip med båt för att titta på vilda valar, kostar dock $75 så det får nog vänta tills jag har ett jobb på G.
På tal om så måste jag börja leta, hatar verkligen att söka jobb. Värsta är ju att jag bara har lite mer än två månader kvar innan jag åker vidare så frågan är ju vem som vill anställa mig? Även om jag ljuger och säger att jag ska stanna till februari när mitt visum går ut så är det bara fyra månader.. Ja, vi får väl se vad som händer.

Måste dock hitta ett jobb! Är lat och har ätit upp en hel del pengar, haha, men det blir ju så när hostel köken är äckliga och man inte vill laga mat där.

/Kakan

Likes

Comments

Kexet

Dagarna rullar förbi snabbt och det känns som om jag inte ens hinner kliva upp innan jag måste gå och lägga mig igen, det är så mycket skolarbete som ska göras både i skolan och hemma att jag inte hinner med mycket annat! Men jag älskar det! Jag älskar verkligen skolan! Det är så roligt och spännande och varje dag är olik den andra!

Idag hann jag faktiskt ta en tur efter skolan, åkte och kollade in friends huset, det var kul och området var helt jäkla fantastiskt!!!

Och igår var jag på en konsert, parkway drive spelade och det var himla kul, gick tillsammans med min gamla roomie från hostelet och den andra irländaren (dom är båda irländare). Efter konserten gick vi till den enes jobb och hämtade våra ytterkläder igen och sen när vi skulle hem gick vi förbi utanför där dom spelade och då sprang vi på Winston som är sångaren i parkway drive, fick min biljett signerad och fick ta en bild med honom! Bra kväll!

/Kexet

  • Kexet

Likes

Comments

Kexet

Första veckan i skolan är avklarad, det har varit en lång och intensiv vecka, jag är alldeles slut i hela kroppen och i huvudet. Lämnade även mitt hostel idag, känns både bra och tråkigt på samma gång. Rummet jag har flyttat in i är så sjukt snett och man blir yr bara man lägger sig i sängen...

Hur som helst, denna vecka har varit så bra! Har haft så mycket spännande och roliga lektioner. Acting for Film, Text in Action, Scene Study, Acting Technique, Film Craft, Voice and Movement och alla lärare är så fantastiska och det är så underbart. Lektionerna är tre timmar långa men det känns som tio minuter, det är helt otroligt. Långa dagar men det är så underbart! Är så glad att jag är här!

/Kexet

  • Kexet

Likes

Comments