Oavsett om det är en lång väntan finns det bra en väg till ett rätt liv. Oavsett om jag får vänta ett eller fyra år kan jag bara ta en väg till mitt sanna jag! Självklart kan man gå andra vägar också men då får man göra det på egen bekostnad och det är inget alternativ för mig för det kostar på tok för mycket så därför finns det bara en väg för mig och det är den långa vägen! Men vad gör de om hundra år tänker ni! För oss transpersoner så gör det väldigt mycket att det tar sådan lång tid. Vi vill ju bli klara få fort som möjligt med våra liv så att vi kan börja leva på riktigt. Även fast man förstår varför det tar så lång tid vill man ändå inte vänta för man orkar inte, man vill att det ska gå så fort som möjligt. De tär som sjutton på en för emellanåt mår man så fruktansvärt dåligt så man vet inte vart man ska ta vägen eller vad man ska göra. Jag önska att det tog lite kortare tid för alla läkare och psykologer osv att komma fram till ett beslut. Men nej så funkar det så klart inte, vilket gör en lite förbannad. Men men det är bara att bita i de jätte sura äpplet och kämpa vidare för annars kommer man ingenstans och då tar det genast mycket längre tid att få ett bättre liv. Om man ändå kunde ställa fram tiden lite så att man slapp vänta så länge, gud vad allt skulle kännas lättare då. Men tyvärr så kan man inte de så jag hoppas att det är värt all väntan i slutändan. Annars vet jag inte vart jag ska ta vägen.

Vet inte riktigt hur de här inlägget vart men kände att jag behövde skriva av mig lite så hoppas de inte vart allt för rörigt! Kärlek till er/ K

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En stor lättnad har släppt från mina axlar. Det går inte att beskriva i ord hur glad jag är att jag tog modet till att ta detta beslut. Efter att ha samlat mod i nästan ett år tog jag steget som har gjort min vardag lättare, att slippa "ljuga" för folk är en skön känsla. Det är så skönt att jag äntligen kan presentera mig med det namnet jag hör hemma i. Det var inte så svårt att komma på ett nytt namn utan jag har varit ganska säker på vad jag vill heta resten utav mitt liv. Men däremot var det lite svårare att komma på ett mellannamn men efter några månaders tänkande kom jag på ett bra mellannamn som jag tycket passa in bra på mig. Nu är det bara ett nytt pass som saknas så kommer det bli ännu lättare att leva som mitt rätta jag. Allt underlättar när man fått sitt nya namn, det blir lättare för folk att säga rätt pronom och då blir man inte felkönad lika ofta och det känns skönt för det värsta som finns för en transperson är att bli felkönad. Nu tänker kanske ni så här vaddå har han inte hetat det länge. Och då är svaret nej det har jag inte utan jag har bara kallat mig för Kevin. I skolan, bland vänner, inom familjen och släkten har jag "hetat" Kevin men nu äntligen heter jag det på riktigt.

Var det svårt att komma på namnet?

Ne för mig var det inte speciellt svårt att komma på namnet utan tvärtom. Jag har varit ganska säker på vad jag vill heta ända sen jag kom på att jag var transsexuell. Kevin har allt varit ett namn jag skulle vilja heta om jag var en kille. Det är ett namn som alltid har funnits i mina tankar under alla år jag kan minnas i princip. Mellannamnet däremot tog lite längre tid att komma på, fast så lång tid tog det inte som det kan göra för vissa. Hur kom jag på mellannamnet då? Jo det gjorde jag genom att ta ett gammalt smeknamn och göra om det till ett killnamn, och då vart det Theo. Jag har alltid tyckt att Theo är ett fint namn så då testade jag att ta det som mellannamn och det tyckte jag passade väldigt bra så då tog jag det namnet. Så det vart Theo Kevin och jag är he nöjd med det namnet.


Men det har inte bara varit "lätt" med namnbytet allt har inte känts så jätte bra. Det beror på att jag har varit lite orolig att namnbytet inte skulle gå igenom och att jag skulle behöva göra om ansökan men så vart det inte och det är jag så glad över. Jag vet egentligen inte varför jag var orolig utan det vart bara en oro i kroppen. Det blir väl så bara för att man vill att saker och ting ska bli som man vill och om det då inte blir det så blir man besviken och det är väl det som gör att man blir orolig tror jag. Jag är så rädd att det inte kommer bli som jag vill utan att allt kommer fördröja och att läkarna inte kommer se mig som en transperson. Jag är så rädd att jag inte kommer få börja med hormoner eller få göra alla operationer. Jag hoppas verkligen inte det kommer bli så utan jag hoppas på att jag kommer få göra allt som jag vill göra för att må bra och trivas med min själv.

Tack för att ni läser kram Kevin

Likes

Comments

Sitter nu på tåget påväg till Rättvik för att börja min första skolvecka så då tänkte jag att jag kunde skriva om mötet idag i Uppsala.

Då var andra mötet klart och det känns så skönt och det känns fortfarande helt rätt. Dagens möte gick ut på att kuratorn ställde en massa frågar ungefär sånna frågor som doktorn gjorde på första mötet. Men det var också frågor om min uppväxt, hur min familj tar det här och vänner. Hon frågade hur jag har det med vänner och hur dem har reagerat på min resa och hur skolan reagerade, lika med min släkt. Hon gick även igenom lite mera om hur utredningen kommer gå till och varför det är så långa väntetider och varför första året är mycket snack och lite verkstad, och det beror på att dem ska känna sig helt säkra på att det är de här jag behöver och så att det inte är nåt annat fel än könsdysfori. Efter att vi hade pratat om de tog hon upp lite om hur det är att gå på testosteron och vad som kommer hända med kroppen när man tar det. Kan skriva lite mer utförligt i ett annat inlägg om hur det är att gå på testosteron och vad som kommer hända med kroppen. Det var väl i stort sett det vi pratade om, och sen sa hon att nästa steg är att jag ska få träffa en läkare och det skulle ta ungefär tre månader innan jag skulle få komma dit bara för att deras läkare hade fullt upp. Så nu är det bara vänta och se när brevet dyker ner i brevlådan.

För er som har missat det så har mitt namnbevis kommit så nu är namnet fixat vilket känns så otroligt skönt.

På återseende//K

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg och det beror på många olika anledningar. Men den största anledningen är bara för att jag har inte mått sådär jätte bra utan det har varit lite mörkt den sista tiden men snart blir den ljusare för snart bär det av till Uppsala igen vilket känns helt amazing. Den här gången blir det att prata med en kurator och det känns bra faktiskt, jag är inte speciellt nervös utan tvärtom jag är förväntansfull på vad som kommer hända efter detta möte. Det känns helt amazing att det rullar på och att jag faktisk kommer någonstans med mitt liv även fast det känns lite långdraget emellanåt men det får man leva med om man ska gå igenom en sån här utredningen. Kan i alla fall säga att tack vare den här utredningen och alla väntetider har jag jobbat upp mitt tålamod för det har inte varit det bästa. Jag har typ haft det sämsta tålamodet ever. Men jag är mer tålmodig nu i alla fall så det känns lite skönt. 

Den femte september smäller det då åker jag ner till Uppsala, så det betyder att det är bara en vecka kvar. Det känns fortfarande overkligt att det här faktiskt händer, har inte riktigt smällt det än att jag kommer få hjälp med mitt liv. Mitt livs dröm kommer gå i uppfyllelse, det är helt sjukt att jag en dag kommer få vara en kille och se ut som en kille. Hoppas detta år går fort så att jag får börja med hormoner och göra alla operationer jag vill. Men för varje dag som går så är jag ett steg närmare ett lyckligt liv vilket känns helt otroligt och så jävla skönt. Det går inte ens att beskriva känslan bara dem som går igenom samma sak vet vad jag pratar om, bara dem kan känna samma känsla som jag. Att en dag få bli sitt rätta JAG! Namn blanketterna är inskickade så nu är det bara och vänta på att namnbeviset dyker ner i brevlådan så snart heter jag Kevin Theo lagligt vilket känns helt overkligt men såååå bra 💪

Ha det gött//K 
Likes

Comments

Kan du inte vara en tjej fast tycka om killsaker?

Nu ska jag besvara den här frågan en gång för alla. Jag har fått den här frågan två gånger men har inte riktigt fått chansen att besvara den här frågan ordentligt, så jag tänkte göra det en gång för alla. Så att det kanske blir lite lättare för er att förstå min situation även fast ni aldrig kommer förstå fullt ut. 


Det är svårt att leva som en tjej när man aldrig har känt sig som en utan varje gång man har försökt passa in har det kännts fel och jag har bara mått dåligt över det. Så det är svårt att vara något som känns fel och något som man inte känner sig bekväm i. Tänk dig själv att leva ett liv som känns helt fel och att du ständigt mår dåligt över ditt liv och skäms över sin kropp så mycket att man knappt vill visa sig bland folk, det är ingen som vill leva så. För alla vill må bra och ha ett bra liv som man trivs med och som man kan älska. Jag har så länge jag kan missas känt att nåt inte stämmer och jag har aldrig varit en tjej fullt ut, jag sa till och med när jag var mindre att när jag blir stor ska jag bli en kille bara för att jag var inte bekväm med att vara tjej. Allt som var typiskt för tjejer och typiska saker för en tjej att göra gick emot mig, jag ville inte göra typiska tjej saker eller ha typiska tjej kläder på mig för det var fel, det skulle inte sitta på min kropp. Jag har aldrig förknippat mig själv med tjejer utan jag har alltid förknippat mig själv med killar. Jag vill se ut som killarna, jag ville kunna gå med baröverkropp utan att skämmas. Jag har jämnt varit avundsjuk på killarna när man gick i grundskolan, jag ville ju vara som dem och inte som tjejerna. Det är svårt för mig att vara en tjej och tycka om kill saker när jag hatar min kropp och skämmas över den. Det är även svårt att vara en tjej när allt känns fel och ingenting stämmer med mitt inre, då skulle jag bara gå och må dåligt resten utav mitt liv och det vill jag inte. Jag vill inte slänga bort hela mitt liv genom att leva någon annans liv, utan jag vill leva mitt liv som mig själv och inte behöva skämmas över min kropp och mitt utseende!

Jag tänker inte låta andras åsikter påverka mig utan jag tänker göra de här ändå. Jag gör det här för min skull inte för någon annans. Har folk svårt att acceptera de får dem väl ha det då men jag tänker inte slänga bort mitt liv bara för att lyssna på andra. För om jag inte får vara den jag vill vara kan jag inte heller gör det bästa utav mitt liv och göra det jag vill. Jag kommer inte kunna bemöta folk och skaffa nya vänner eller familj för jag kommer må för dåligt och då kommer jag inte orka leva. Så jag tänker stå på mig och göra det jag vill göra utan att folk ska få påverka mig!

-Var alltid dig själv oavsett vad folk säger!-

Kärlek till er/ K


Likes

Comments

Här kommer en liten uppdatering om vad som kommer att ske framöver!

Nu händer det saker på riktigt igen, efter mitt första möte i Uppsala dröjde det inte länge förens nästa brev dök upp i brevlådan. Det tog ungefär två veckor efter första besöket för brevet att komma ner i brevlådan och det känns helt obeskrivligt bra att de tog så pass kort tid innan jag fick min andra tid, jag var helt säker på att det skulle ta några månader innan jag skulle få ett till brev men så vart de inte.

Så det andra mötet kommer att vara med en kurator och det känns bra, jag har pratat med några kuratorer under min skolgång så jag är ganska van med sånna, så det känns bra för en gång skull. Jag har aldrig varit ett fan av kuratorer men den här gången känns det bra att gå till en kurator bara för att det kommer hjälpa mig att bli den jag vill vara. Så jag ser framemot de här samtalet som kommer äga rum 5 september i Uppsala. 👏 Vad har kuratorn för roll i utrednings teamet då? Jo kuratorn är till för att kolla av hur man mår och hur allt för övrigt fungerar med familj & vänner osv. Så det kommer vara som att gå till vilken kurator som helt ungefär fast bättre. Det ska bli spännande och se hur detta möte kommer bli.

Ha de gött så länge//K

Likes

Comments

Hej alla fina läsare!

I onsdags den 15 juni var jag till akademiska sjukhuset i Uppsala på mitt första utredningsmöte. Det kändes så skönt att äntligen få komma dit. Själva mötet tog ungefär två timmar och det började med att läkaren ville prata med mig så jag satt hos honom i ungefär en timme innan han ville prata med mina föräldrar. Han ville veta lite om hur mitt liv har varit, min barndom och uppväxt så jag fick sitta och berätta om den, vilket gick bra. Sen ställde han en massa andra frågor, men i de stora hela pratade vi om hur länge jag har känt mig som en kille och hur min uppväxt sett ut. Efter vårar samtal tog han in mina föräldrar så satt dem och pratade stund utan min närvaro så jag satt ute i väntrummet och väntade på att läkaren skulle hämta in mig igen. Efter en halvtimme kom läkaren och hämtade mig så då satt vi alla fyra och pratade och då pratade vi om hur utredningen kommer att se ut och hur lång tid den ungefär brukar ta, det tar minst två år beroende på. Men under första året kommer det vara mestadels prat med psykologer, kuratorer och läkare sen under andra året får jag börja med hormoner och operationer om jag vill det. Så nästa steg blir att prata med en psykolog och vi glömde fråga hur lång väntetid de är men jag tror att det är tre månaders väntetid. Så det är bara vänta och se när nästa brev dyker ner i brevlådan. 👍 Läkaren tyckte verkligen att jag skulle försätta utredningen hos dem, så de känns skönt att man blir tagen på allvar och att jag har nån typ av identitetsstörning.

Ha de gött så länge// K ❤️

Likes

Comments

Nu är det bara några ynka dagar kvar innan jag sitter i bilen på väg till Uppsala för mitt första utrednings möte. Vilket känns helt sjukt, de är svårt att beskriva den sköna känslan att det äntligen är igång och att jag har börjat. Så förhoppningsvis kommer allt bara flyta på och gå fort, för jag orkar inte vänta längre på hormoner och operationer. Jag har inte så jätte stora förväntningar inför det första mötet eftersom att jag vet inte exakt vad som kommer sägas eller göras utan det får vi se, de enda jag vet är att det kommer ta cirka 2 timmar så jag antar att det är mycket att prata om. Jag hoppas iaf att han kommer gå igenom utredningen så att man vet på ett ungefär vad som kommer hända under denna utredningstid. Det skulle va skönt att få en större inblick i vad som kommer hända och vilka jag kommer träffa och lite sånt. Jag tror att mina förväntningar kommer bli större ju längre in i utredningen jag kommer, tror även dem kommer bli större efter första mötet. Men det återstår att se vad som kommer hända i mitt huvud efter mötet. Jag antar att tankarna kommer rusa genom huvudet och jag kommer säkert bli helt tokig av alla tankar men det får man stå ut med ibland. Det är bara att kämpa vidare och hålla huvudet högt. 💪 Jag hoppas även att mina föräldrar får lite mera förståelse för mig och vad de är jag går igenom så att man kan börja leva på riktigt och inte behöva spela en falsk roll som jag får göra ganska ofta vilket tär på mitt mående och mitt psyke. Jag hoppas bara allt går fort så att man får bli och må lite bättre och mera bekväm i mig själv.

Ha de gött//K

Likes

Comments

​Nu har dagen kommit så som jag har väntat. Nu händer det saker på riktigt. Det efterlängtade brevet har kommit äntligen, nu börjar min resa på riktigt vilket känns helt underbart. Ett glädjande besked har kommit och det är brevet från Uppsala som har kommit så äntligen ska jag få komma dit den 15 juni och starta min utredning. Känslan är helt underbar men samtidigt lite nervös eftersom att det är helt nytt och jag har ingen aning om vad som kommer hända eller vad jag ska göra på första mötet. Det enda jag vet är att jag ska träffa en läkare och förmodligen ska vi prata igenom lite saker och han kommer säkert berätta vad som kommer hända under utredningen men vi får väl se. Nu kommer jag att kunna hålla bloggen lite mera aktiv och uppdaterad eftersom att det kommer hända lite saker i mitt liv eftersom att den första tiden har kommit, nu kommer det bara att rulla på och förhoppningsvis gå fort. 

Ha de gött så länge// K

Likes

Comments

Efter ett långt och behövligt samtal med min pappa har jag börjat tänkt lite i andra banor än vad jag har gjort innan. Det är verkligen tur att jag har stötande föräldrar och vänner som orkar sätta sig ner och lyssna och komma med goda råd. Utan alla fina människor skulle jag inte ha orkat ta mig såhär långt som jag har gjort på sådan kort tid. Jag är även stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit under denna tid, jag är även stolt över vem jag är idag. Det finns inget jag skäms över utan alla beslut och allt jag har gjort hittills är jag stolt över. Jag är så tacksam över att jag har hittat mitt rätta jag och jag är stolt över att säga att jag är transsexuell. Även fast det är jätte jobbigt att gå igenom det jag ska göra och det jag har gått igenom så är jag glad över att jag föddes som jag gjorde för hade jag inte gjort det hade jag inte varit den jag är idag. Det är jag väldigt tacksam över att jag är den jag är idag, jag skulle inte kunna se mig på ett annat sätt. Jag har lärt mig så mycket under alla dessa år och det kanske jag inte hade gjort om jag föddes som biologisk kille. Jag kommer gå igenom min livs resa och det är inte alla som får det för dem kommer aldrig dit, för dem har svårt att hitta sig själv eller inte vågar hitta sig själva. Allt detta som jag ska gå igenom och har gått igenom ser jag bara som en möjlighet längre fram i tiden, bara för att jag lär mig att tänka både som en man och en kvinna. Jag får sådana möjligheter när jag blir vuxen för jag vet exakt hur man ska behandla en kvinna och hennes känslor eftersom att jag själv har sådana känslor och har tekniskt sätt varit en tjej i så många år. Så jag är otroligt tacksam att jag är där jag är idag och att jag kan vara stolt över det, för det är inte alla som kan det. Det är inte alla som kan ställa sig upp och säga stolt att det är såhär jag är och det är så jag vill vara.

​Min pappa har lärt mig att man inte ska gräva ner sig i saker och ting som tynger ner en utan man ska vända på det jobbiga och göra någe kul utav det. Men om det inte skulle gå så ska man inte heller stanna upp i det och älta det för det blir inte bättre utav det. Utan man ska försöka gå vidare och släppa det som har varit och det som är jobbigt. Sen visst är inte det så lätt alla gånger men det gäller att man försöker i alla fall, för det är inte alla gånger jag lyckas med det heller, men det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på för allt blir bra tillslut. En sak till som min pappa har lärt mig är att man ska inte sluta med det man tycker är kul för att det finns ett hinder i vägen utan man ska inte låta det hindret hindra en från att göra det man tycker är kul. Jag kan ta ett exempel så kanske ni förstår lite bättre. Förra året när jag kom underfull med vem jag är och vad jag vill med mitt liv så slutade jag att bada helt och hållet, jag badade inte på hela sommaren för att jag tyckte det var jobbigt (visserligen har jag alltid tyckt det har varit jobbigt och bada men jag har kunnat bada) men då har min pappa sagt att jag ska se över det hindret (alltså min bröst) och bada ändå. Såhär sa han till mig ​"Varför ska du sluta med något du altid har tyckt om? Sätt bara på dig en tröja och bada i den så slipper du visa så mycket utav dina bröst. Så hacka inte upp dig på något du inte kan göra något åt just nu och låt inte det hindra dig från att gör det du vill och tycker är roligt". ​​Ungefär så sa han och det fick mig att tänka om, eftersom att jag hade inte tänkt på det sättet innan utan jag såg bara det som ett hinder. Så i sommar kommer jag att fortsätta bada men kanske inte lika mycket som jag har gjort förut för det känns fortfarande obekvämt men det blir lite bättre när man badar med tröja. För det är lite tråkigt och kolla på när alla andra badar och så sitter man själv uppe på stranden och har skit tråkigt, så jag ska ta åt mig utav pappas råd och sluta ta alla hinder på sådant stort allvar och faktiskt göra saker som jag tycker är kul för en dag kommer jag kunna vara stolt över min kropp. Den kommer ändras så skit samma om folk ser att jag har en tjejig kropp för jag vet att den kommer bli som jag vill en dag och då kommer folk få se mitt rätta jag. För jag kommer att se tjejig ut enda fram tills jag börjar på hormoner oavsett hur mycket jag klär mig som en kille så kommer fortfarande dem kvinnliga dragen att synas. 

Det jag ville säga med detta inlägg är att jag är stolt över mig själv och jag är tacksam över VEM jag är idag och hur långt jag har kommit. Någonstans i allt detta är jag ändå glad över att jag är född som jag är för annars hade jag inte vart den jag är idag och det är jag väldigt glad över. Ha det fint alla fina människor och tack för att ni finns och ett speciellt tack till min pappa som har gett mig dessa råd. 

-Kärlek till er ❤-

-Kevin-

Likes

Comments