• Facebook
  • Twitter
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Foto, Foto–Sport, Resa

En riktig najs helg på Gröndal!

Jag och Kevin drog till Gröndal i både fredags och idag, orsaken var Driftdays. Två dagar av ren drifting, vilket är den snabbaste växande sporten i världen inom motorsport. Väl där så kände vi genast igen vissa ansikten. Riktig grym helg måste jag säga. Tack till alla som deltog och bjöd på en ordentlig show. Näst up Driftbash Strängnäs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Foto, Resa

Hejsan!!

Jag lovade att skriva detta inlägg igår, men vi kom hem så sent från Stockholm och efter en dag av konstant gående så var både jag och Rosa trötta och valde att lägga oss och sova. Så detta inlägg kommer nu istället.

Som tidigare nämnt åkte jag och Rosa till Stockholm. Vi ville gå på Abba The Museum, eftersom båda av oss gillar bandet. När vi kom till Centralstation fick vi reda på att det skulle hållas en tyst minut för offren som drabbades under attacken i Fredags. Vi valde att gå till Sergelstorg, lika som många andra. Det var faktiskt vackert att se hur stora hjärtan folk har, att komma till denna plats, lämna blommor och delta i en tyst minut. Vi gick sedan vidare ned mot Djurgården och Gröna lund där Abba The Museum ligger. Väl där inne vart det sjukt cool. Kläder från Abba och medlemmarna, samt skivor och priser. Tyvärr tog jag inte med kameran in. Efter besöket gick vi runt i Stockholm, vi gick till Kungsträdgården där de vackra träden börjar blomma. Sedan gick vi till Drottninggatan och såg massor av blommor och minneslappar. Efter det gick vi och åt. Vi valde sedan att vandra mot slottet och alla politiska byggnader. Där efter valde vi att åka hem.

En otroligt jobbig men rolig dag. Tråkigt väder, men sevärda ställen. Jag rekommenderar att besöka Abba The Museum, även om man inte är ett fan så finns det mycket annat om Eurovision song contest.

Glad påsk!

Likes

Comments

Foto, Foto–Natur, Foto–Porträtt

God kväll!

Idag har jag och min flickvän vart på utflykt till Rytterne kyrkoruin. Det är en gammal kyrka som nu står i ruiner och är en av Västerås sevärdheter. Vi åkte dit i tid till solnedgången som bjöd på ett varmt och avslappnat ljus. Vi fotograferade varandra och jag lärde Rosa lite. Dessa blev en liten del av våra resultat.

Hoppas ni har haft en bra helg, trots den tragiska starten vi fick i Stockholm i fredags. Vi ska dit imorgon, men dock till Abba the museum. Bilder där ifrån kommer imorgon!

Glad påsk!

Likes

Comments

Foto, Foto–Sport

Hejsan!!

Som jag skrev förra inlägget så skulle jag dela med mig av massor av fotografier på hockeyn. Men med pressat schema och mycket plugg så har jag inte haft tid åt att uppdatera bloggen, tyvärr. Och jag kommer inte lägga upp bilderna från förra helgens matcher då de är ganska gamla vid detta laget. Istället får vi blicka framåt då våren kommer närmare och snart är här. Och som jag tidigare nämnt har jag ett par projekt planerat, så de lär komma upp på bloggen när de är relevanta.

Hoppas ni har haft en bra vecka hittills!

Likes

Comments

Foto, Foto–Sport

Hejsan och god förmiddag!

Jag har skrivit mycket om hockey den senaste tiden, om mer blir det. Jag har alltid haft sport som ett brinnande intresse, speciellt hockey. Jag är verkligen superglad och tacksam för att jag har kommit så långt som jag har gjort den senaste tiden, och jag har många att tacka! Och nu är jag tekniskt sätt lever drömmen så kommer jag fortsätta göra det och utöka det om det går. Men såhär ser planeringen ut för framtiden.

Denna helg gästas VIK av DIF och AIK, två stockholmslag. Förhoppningsvis blir det två tighta och hårda matcher, vilket är kul att se på. Och hoppas VIK vinner. Sen på onsdag v.10 så kommer jag och VIK tillsammans åka ned till Karlstad för att möta FBK som just nu ligger etta i tabellen. Så förvänta er mycket hockey framöver.

Tyvärr kan dessa planer gå i crash då jag är lite förkyld och det blir bara värre, och för lagets bästa så vill jag stanna hemma då jag inte vill smitta någon i båset. Så får ta det lugnt denna vecka och försöka krya på mig tills helgen.

Nu ska jag besikta bilen och hoppas att den går igenom. Sen ska jag på bio med Rosa. Hoppas ni får ett fortsatt trevligt sportlov!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Som ni vet så skulle jag fotografera både J20 och J18 denna helg. Skulle enligt planerna fota 4 matcher, två av vardera lagen. Men valde att ta ett lag per dag, vilket var skönt då matcherna låg tätt intill varandra, och jag var tvungen att göra klart bilderna så fort jag kunde. Men en bra helg blev det, då båda matcherna som jag fotograferade vans av VIK.

Planerna här efter blir att jag fotograferar J20 nästa helg då de möter stockholmslagen AIK och DIF. Få se hur det går. Sedan v.10 hänger jag med J20 till Karlstad där vi gästar Färjestad BK, vilket blir otroligt kul. Som tidigare nämnt, det händer mycket nu!

Hoppas ni har haft en bra helg och ett bra sportlov för er som har det!!

Likes

Comments

Foto, Foto–Sport, Känslor

Hejsan!!

Åh gud vart ska jag börja? Efter att jag fotograferade VIK Hockey så fick jag otroligt viktiga tips av de jag mötte där. Det ena ledde till det andra och nu ska jag fotografera ytterligare 4 matcher, men då på VIK juniorer, det vill säga J20 och J18. Det blir en fullbokad och rolig helg då det är 4 matcher på 2 dagar. Så förvänta er massor av hockeybilder. Efter det kan det även bli bättre, men det tar jag upp vid ett annat tillfälle. Jag är enormt tacksam för att jag har fått denna otroligt stora möjlighet av VIK, och jag hoppas jag ska kunna gottgöra dem med en massa bilder.

Bilden är tagen av Oliver Szabo. Det var han jag fick hänga med på senaste matchen. En otroligt schysst kille! 1000 tack till honom!

Likes

Comments

Foto

Hejsan!

Vilket bakslag det blev igår när det började snöa från ingenstans. Jag trodde vården var på väg, men men februari är en vintermånad. Men i min planering så är det redan vår då det öppnas upp massor av möjligheter för fotografering när årets ljusa tider börjar komma. Har vissa saker planerat redan som bör komma upp på bloggen och hemsidorna så snart som de bär av. Annars har jag en massa dötid på fritiden som jag vill fylla. Om någon är intresserad av att bli vårfotograferad så skriv ett meddelande!

Likes

Comments

Foto, Foto–Sport, Minnen

Hejsan!

Som ni läste tidigare så skulle jag fotografera en VIK match. Det gick över förväntan bra! Jag hade otroligt roligt och lärde mig mycket. Det var länge sen jag stod så nära spelarna och bänken under matchtid. Jag tycker att jag fick hyfsade bilder med de verktyg jag har, vilket inte är de bästa. Dessa bilder ska jag använda till min skoluppgift och jag tror jag fångade poängen med den uppgiften. Inte bara jag hade det bra utan även VIK på isen hade det bra då de besegrade BIK Karlskoga med 4-3, vilket är en viktig och en rolig vinst för laget som nu utökar sin winning streak. Nästa match är mot Timrå IK på bortaplan, hoppas VIK kan åstadkomma något där!

Jag vill tacka VIK, VIK-media och Oliver Szabo för möjligheten att få fotografera en match. Detta har varit otroligt lärorikt och värdefullt för mig. Jag hoppas vi kommer ses ytterligare fler gånger vid sargen!

Hoppas ni gillar bilderna och tyck gärna till med en kommentar eller en like!

Likes

Comments

Foto, Foto–Sport

Hejsan!!

Jag har några bra nyheter till er! Den 2 februari ska jag vara i ABB arena nord för att fotografera VIK hockey! Detta är ett stort steg för mig då jag älskar hockey och har länge velat fotografera hockey. Detta är även ett stort steg för min fotografi då jag hoppas detta kan leda till ytterligare fler fotojobb. Anledningen till att jag ska vara där och fota är för att jag har en fotouppgift i fotografi att fotografera en bildserie om ett intresse man har, och som tidigare nämnt är hockey mitt största intresse. Så den 2 feb kommer ni förhoppningsvis se mig springa runt sargen och båsen. Jag kommer lägga upp bilderna här sen så fort jag kan och på min hemsida http://kevinblomkvist.wixsite.com/home

Hoppas ni får en bra helg!

Likes

Comments