Som alla nog vet så har #metoo satt igång som en virvelvind och dragit upp en massa till ytan som det innan varit tabu att prata om, det som var skämmigt att prata om, det som drog mer skam över en genom att säga det öppet.
Men nu är den muren nedriven och kvinnor överallt talar ut öppet om deras händelser och deras upplevelser.
Till en början tyckte jag att det var så bra äntligen blev även vår röst hörd och det var inte längre någon skam man bar för sig själv. Men sen hände något.
Man började lägga upp att det va sexuella trakasserier när du va 4 år och din killkompis på dagis ville jaga dig och pussa dig?! Jag menar hallå kom inte och säg att du inte jagade killarna med någon gång när du va liten, är det inte sexuella trakasserier på det hållet också då eller?
Min dotter är 6 år och går i skolan, och ibland kommer hon hem och säger att pojkarna jagat henne i skolan för dom ville krama henne och hon jagade dom tillbaka sen, ska jag stå och säga till henne då att; nejnej så gör man inte det är sexuella trakasserier!
Något hon definitivt inte vet vad är, NEJ det är fel man anklagar inte barn på 3-4-5-6 år för sexuella trakasserier oavsett vilket kön dom har!

Även jag la upp #metoo bilden och en hashtag dock utan att berätta min historia för helt ärligt vet jag inte om jag är redo att låta världen höra den ännu. Dom som vet dom vet helt enkelt.
Visst nu tror jag inte att det hade varit överdrivet många som läst den men även om det bara hade varit 10 personer så är det ändå 10 personer som inte viste om den innan.
Och jag beundrar verkligen dom som vågar prata ut och berätta, som inte är rädda för att dömmas. Sen kvittar det om det gäller detta eller nått annat jag beundrar helt enkelt dom som vågat berätta sin livshistoria utan att va rädd för hur andra ska reagera.
Som sagt jag är inte där riktigt än men jag bär ändå mina ärr med en annan stolthet idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 51 Readers

Likes

Comments

Lämnat Eliaz första gången själv på dagis, visserligen bara en timme men ändå det känns i mamma hjärtat att han är själv där utan någon han känner.
Och det är faktiskt läskigt att lämna sitt barn i någon annans händer som man själv inte känner.

Men ja nu kommer ju nästa fråga att vad gjorde man innan man fick barn? Jag har ingen aning vad jag ska göra haha, vill hämta hem mina små så jag vet vad jag ska hitta på igen. Att vara mamma är verkligen ett helt tids jobb så just nu känns det lite som att jag fått sparken, haha.

  • 47 Readers

Likes

Comments

Igår fick Eliaz 1 års sprutorna efter att få ha bokat om det två gånger pågrund av att han varit sjuk. Första gick jätte bra han sa inte ett ljud, men andra svider lite mer och det märkte man, fy vad ledsen han blev.
Även om det går över fort så gör det ont i en när dom blir så ledsna och att man vet att det dom ska vara med om gör ont!

Iaf resten av kvällen va lugn åt lite middag när R kom hem från jobbet, sen lite lek med barnen.
Eliaz gick mesta dels hela dagen igår, ramlade han ställde han sig upp igen och gick, så stolt!
Det är lite ostabilt ännu men det är på god väg!

Natten blev mindre bra, Eliaz har varit jätte ledsen trots alvedon, han hade ingen feber men märkte att han hade ont i benen stakars liten, får se hur det är när han vaknar, men hoppas på det bästa.

  • 54 Readers

Likes

Comments

Ja då var första veckan av inskolningen klar och än så långe går det väl bra, han blir glad när vi kommer dit och verkar trivs, men jag hade önskat att hans inskolnings fröken hade fokuserat mer på honom än vad hon gör.
Idag var det mer jag som höll koll och umgicks med han än hon och riktig så ska det ju inte va, så vi får se hur det blir nästa vecka när han ska börja vara där lite själv annars får det nog bli ett litet snack faktiskt.

Nästa vecka är det lite olika tråkiga möten som känns mer som en smäll rakt i magen och jag vill egentligen bara spy men nu är läget som det är, så vi får se helt enkelt. Riktigt vad det gäller kommer jag inte gå in på just nu iaf utan bevarar och ruvar lite på den hemligheten för stunden! Sen ska är det fortsatt inskolning på dagis och en massa jobb som väntar och vi får väl se hur jag ska få ihopa allt, men det brukar lösa sig.

Något väldigt positivt är ju att det faktiskt är FREDAG! Så ikväll blir det lite god mat, mys och bara ta det lugnt med alla hemma.

Have a nice weekend!

  • 73 Readers

Likes

Comments

Idag började Eliaz inskolning på dagis, vi va bara där en timme idag men det gick faktiskt jätte bra.
Han lekte med dom andra barnen, åt frukt och visade fröknarna hur busig han är!
Imorgon och onsdag är det två timmar vi ska va där, sen torsdag & fredag så är det två och en halv timme. Nästa vecka sätter jag och fröknarna tiderna själva.

Eliaz sover nu men snart dags att väcka han och köra och lämna han hos sin farmor och farfar innan jag kör vidare för en kväll på jobbet. Sista kvällen nu sen är min jobb helg över för denna gången.

  • 60 Readers

Likes

Comments

Frågan jag ställt mig själv många gånger det senaste året.
Då alla tycker att deras sak är viktigare än något annat och man måste prioritera, men alla prioriterar ju inte samma saker.

Till exempel jobbet ringer och frågar kan du komma in en viss dag, men man är upptagen den dagen och då får man svaret; jaha! Med en underton som låter som vill du inte jobba eller.
Eller om man pratar med sitt barns barnomsorg och säger att man inte kan komma på föräldramötet för man är upptagen eller jobbar, då blir oftast svaret; nahe! Med en underton som säger vad är viktigare än ditt barn
Pratar man med sjukvården och dom säger en tid man ska komma, svarar man då att tyvärr kan jag inte den dagen finns det någon annan tid? Då är det samma visa igen; nahe! Med då en underton som säger vad är viktigare än din hälsa!

Så vilket ska man prioritera och vilket ska gå före och vilket är egentligen viktigast?
Vet att många kommer säga barnen givetvis,noch ja det klart dom är viktigast!
Men utan jobb från man inga pengar, utan pengar kan man inte försörja sitt barn eller ge det tak över huvudet. Och utan hälsan så kanske du inte kan ta hand om ditt barn pågrund av att du inte tar hand om dig själv.
Så hur hittar man balansen och prioriterar så alla blir nöjda?
Nu är detta inget jag har problem med nu utan bara tankar av saker man stött på genom åren!

  • 65 Readers

Likes

Comments

Ja nu går det undan, förra veckan gick han endast med gåvagnen nu reser han sig mitt på golvet och går fler och fler steg helt själv och jag blir lika stolt varje gång och sitter och klappar händerna som om jag vore totalt galen, haha.

Natten har varit jobbig för Eliaz med en massa hosta och snorande, Hailey har iaf sluppit hostan i natt så medicinen har hjälpt på henne iaf nu ska den bara hjälpa på lilleman med.

Vi kör på mysmorgon framför Madicken innan det är dags för mig att sätta igång med min jobbehelg.

  • 60 Readers

Likes

Comments

Ja det är känns som man inte haft så många lugna stunder.
Förra veckan fick ju Eliaz 39 graders feber på onsdagen och det höll i sig till fredag förmiddag då han sov i tre timmar, vilket sällan händer men han vaknade alltså feberfri efter den jätte vilan, skönt tänkte jag och fortsatte med förberedelserna för hans ett års kalas på lördagen!
Så på lördagen var det dags för kalas med halloween tema, så vi pyntade hela lägenheten med pumpor, spöken och spindelväv. Sen bjöd vi på smörgåstårta, födelsedagstårta och kakor.
Smart som jag är så glömde jag ta bilder givetvis! På kvällen iaf ser jag att Eliaz är helt prickig så ringde 1177 men med tanke på att han inte var påverkad så rådde dom oss att gå till vårdcentralen på måndagen, och det gjorde vi då har han fått virus prickar något man kan få efter feber, ofarligt och kliar inte.
I söndags var vi hos Kim så pappa och R kunde fixa hans sten då den sjunkit ner jätte mycket och med tanke på att han ligger på naturlunden så får man ta fixa sånt själv.
Hailey har sitt första lov nu i skolan och hon började tjata redan i måndags om att det är slut på fredag, haha.
I tisdags gjorde jag vid mina fransar hos bästa Josse!
Igår va det jobb och så ser det även ut från fredag till måndag kväll.
Men på måndag då börjar vår lille kille att skolas in på dagis! Och jag kan ärligt säga att ja lite ångest över det har jag. Fast det har jag för det mesta så inget som förvånar mig, haha
(Ja man får skämta om psykisk ohälsa om man själv lever med det!)

  • 67 Readers

Likes

Comments

Ja igår vaknade Eliaz med 39 graders feber så jag tittade i munnen och mycket riktigt ännu en tand påväg!
Så på bvc igår blev det ingen 1års vaccination utan bara vägning och mätning, han väger 10525g och är 73cm lång så liten, knubbig och perfekt helt enkelt!
Just nu är han väldigt mammig och idag somnade han i min famn första gången sen han var liten bebis, är ju lite skillnad på tyngden om vi säger så haha! Men super mysigt är det!
Nej dags att gå upp så Hailey kommer iväg till skolan!
Ha en bra dag alla!

  • 59 Readers

Likes

Comments

Ja denna veckan är allt utom lugn!
Har en massa att fixa innan det är dags för Eliaz kalas på lördag, som ska gå i temat halloween så det är pynt och utklädnad som gäller ska bli så kul!
Att vår lille plutt fyller 1 år på fredag är bortom mitt förstånd!
Att det har gått ett helt år sen vi fick se han för första gången så liten han var då, kommer ihåg att jag sov inte mycket den natten, vi åkte hem samma dag som han föddes, med tanke på att dom byggde om på BB just så man fick dela rum med någon annan vilket då betydde att R fick inte lov att stanna där med oss över natten så kände jag att jag hellre åkte hem och det var väldigt skönt faktiskt med tanke på att förlossningen tog 38 timmar!
Men imorgon blir det in till stan en runda, sen möte på jobbet, torsdag är det jobb som gäller och på fredag fyller Eliaz 1 och här ska städas, bakas, handlas, tvättas och fixas så jag har lite att göra innan lördag kan man ju säga.

  • 71 Readers

Likes

Comments