View tracker

Helvetesnatt.. lillan har bokstavligt talat skrikit i intervaller av magont hela natten. Vid halv 4 åkte vi in till akuten för en kontroll där ingenting konstigt kunde konstateras av den snabba undersökning som gjordes. Hon är fortfarande kinkig och inte sig själv, har fått i henne lite ersättning och lite clementin, men mer än så vill hon inte äta.
Frustrationens mamma när man inte bara kan ta över det onda.
Ska försöka få en tid att utreda en eventuell matallergi, det är dags nu. Jag har försökt hemma själv med Uteslutningsmetoden, men blir inte klokare.
Så jag hoppas vi kan få en tid väldigt fort, men det förväntar jag mig inte.

Vincent fick vara hemma från skolan idag. Noomi somnade vid 5 och jag det skulle inte vara schysst att väcka henne vid 6.30 så det fick bli så idag.
Hoppas skritt blir bättre snart ✊🏽.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Noomis dygnsrytm har försvunnit helt under dessa dagar som hon varit sjuk. Vila vila vila är vad hon har gjort och nu när det äntligen har vänt så ska vi i lagom takt försöka ställa den tillrätta igen, men hon är fortfarande inte helt 100.
Vi har haft lite mys och käkat clementiner och tittat på miniorerna.
Grabbarna har varit ute och slirat med cyklarna i snön.
Det blev fisksoppa till middag, hela husets favoritmat och det jag lagar oftast här hemma.

Ljusen är tända i stort sett hela dagarna för maximal myskänsla i vårat nya palats.
Älska livet ❤️ dagen har varit riktigt bra

Likes

Comments

View tracker

Igår fick lillfia här hemma feber. Jag är säker på att det är tänderna som spökar, dom är där men har inte brutit igenom än.
Jag tycker såklart synd om Noomi som e sjuk, men vilken gosis hon har varit, riktigt supermysig är hon. Och det är inte alltid hon har tid att kramas i vanliga fall.

Likes

Comments

Idag bjöd Vincent hem en kompis efter skolan, och han övernattar här. Så skönt att ha gott om plats så att alla alltid kan sova kvar om dom vill.

Imorgon efter att jag lämnat grabbarna i skolan så ska jag till sjukgymnast. Min foglossning började verkligen tidigt den här gången och det kändes som att jag knappt hann bli gravid innan den var tillbaka igen.
Så imorgon har jag bokat 90 min med en sjukgymnast, det ska vara något speciellt för just dom med graviditetsproblem så det ska bli spännande att se vad dom har att erbjuda.

Idag sålde jag även lägenheten med både glädje och sorg, den är så fin så fin och det känns verkligen tråkigt att lämna våran fina nybyggda lägenhet.
Men samtidigt så skönt, livet får fortsätta här i våran nygamla kommun.
Med nästan 400kvm tomt så ser jag fram emot små tår som kan tassa runt i gräset.
Och tanken är att inom något år bygga ett litet gästhus på tomten, där Vincent kan hänga helt ostört med sina polare och spela tv-spel och väsnas hur mycket dom vill.
Det hade jag gillat i den åldern 😁

Detta kommer bli bra, livet är bra och ska fortsätta vara det.

  • 115 readers

Likes

Comments

Så trött på dessa barn i vuxna kroppar, eller aliens i människoskor. Vet faktiskt inte vad jag ska kalla det, det kanske är någon blandning mellan dom två sakerna.

Jag har varit mamma varje dag sedan Vincent föddes, jag har aldrig tagit en paus och sagt att det inte passar mig att vara förälder just nu. Inte för ens en dag, eller en minut!

Jag har aldrig utgett mig för att vara perfekt eller felfri och jag vet att jag aldrig kommer att bli det.
Jag får också hjärnsläpp, slut på ork och kan känna att det känns hopplöst. Men jag skulle aldrig överge mina barn, oavsett vilken storm vi har passerat så har jag kämpat mig igenom.
Genom mina felsteg så har jag även växt och blivit en större och bättre person.
Man kan göra fel och låtsas som att felet ligger på alla andra, eller så kan man ta lärdom av det för att uppdatera sig själv till en bättre variant.

Under dessa 8 år som gått så har alla fingrar varit pekade på mig, minsta lilla fel och jag har fått tagit all skit.
Det hade varit okej om jag även kunde ha fingrarna pekade på mig när det blir rätt. Men då vänder det, och helt plötsligt har pappan, som i realiteten bara funnits där när det passar honom, alla fingrar på sig.

Aldrig har hans pappa eller någon från den sidan klappat mig på ryggen och tackat för att jag uppfostrat ett barn i princip helt själv, och dessutom gjort det jävligt bra. Kolla vilken fin person han har blivit.
Han tackar för sig, är snäll, hjälpsam, otroligt smart och världen kommer att få en otroligt bra medmänniska i honom.

Den nuvarande flickvännen till pappan har funnits i pappans liv i lite mer än ett år. Och under den här perioden har pappan gjort ett aktivt val att avsluta relationen med barnet, ett avslut som varande i ungefär 8 månader innan någon kontakt togs upp igen.
Inte ens ett god jul fick Vincent av sin pappa, eller någon från den sidan av hans "familj".
Flickvännen till pappan däremot har varit jävligt snabb med att skapa en uppfattning om mig, trotts att vi haft i princip ingen kontakt med varandra.
Ungefär 2 veckor in i deras förhållande så skickade hon ett långt sms till mig (från ingenstans måste nämnas), att jag är en psykopat, och det är synd om mitt barn som har mig som mamma, stackars pappan som har barn med mig (även det ett aktivt val), osv osv.
Kritik kan jag ta, men den ska vara konstruktiv. Snälla kom med något konkret.

Du är en psykopat
Du är en dålig mamma
Du är instabil
Du borde låsas in

Det är inte kritik, det är inte konkret. Det är snarare skällsord utan någon som helst grund. Berätta för mig vad är det som gör mig till en psykopat? Vad är det som gör mig till en dålig mamma? På vilket sätt är jag instabil, och varför borde jag låsas in?

Jag är så trött på att vara snäll, så less på att ta obefogad skit.

Så härmed tänker jag tacka mig själv med en lista av jävligt bra saker som jag gjort i mitt föräldraskap till min förstfödda!

Tack kära Keshia för att du:

Alltid gett tak över huvudet och mat på bordet.
Alltid sett till att det finns hela och rena kläder.
Ställt upp som både mamma och pappa när "pappan" suttit i fängelse, gjort lumpen, flyttat utomlands, övergett barnet, glömt att hämta i skolan.
Jobbat trippla pass för att ge ditt barn samma sak som barn med två föräldrar haft.
Torkat tårarna som pappan orsakat.
Vågat säga ifrån och göra det rätta, trotts hot och påtryckningar från annat håll.




Jag vill också tacka min mamma, för att du alltid varit mitt bollplank och min stöttepelare när det varit tufft, varit mer än bara en vanlig mormor. Lämnat och hämtat på dagis när jag inte kunnat för att jag har behövt jobba.

Mina vänner och familj, som hjälpt mig när det krisat och gett en ensam mamma sovmorgon och även ni hjälpt mig att hämta och lämna på dagis när jag inte kunnat.

Min Aleks som också torkat tårar skapade av pappan, som visar hur man är en familjefar och vad lojalitet och familj faktiskt är, oavsett blodsband.

Likes

Comments

Jag älskar köket nu när det är färdigställt.
Detta jag som designat det och valt allt, det känns helt underbart och Aleks och jag var Direkt överens om en köksö.
Här ska vi trivas, så underbart.

Likes

Comments

Så underligt, smärtsamt men också underbart.
Ibland måste man släppa taget och bara följa med. Sluta tänka för mycket, sluta vara dum. Öppna ögonen och se vad som i slutändan är det som är värdefullt och värdera det man faktiskt inte kan leva utan.

Dags att växa lite till och ta lärdom av vad livet har att ge.
Jag tror ju att allt händer av en anledning och att det finns ett öde för oss alla

  • 217 readers

Likes

Comments

Som dom flesta redan vet nu så väntar vi en till liten bebis i april.
Jag är just nu inne i vecka 15 och kräks fortfarande till och från. Jag har redan börjat få foglossning och är fortfarande trött för det mesta.

Men det ska bli så roligt att få en till liten bebis. Med tanke på att det bara kommer att skilja 15 månader på Noomi och nästa så kommer dom vara pseudotvillingar, och förhoppningsvis vara varandras bästa vänner hela livet.

Denna graviditet var väl halvt planerat. Vi tänkte först att vi skulle börja försöka igen när Noomi blev runt 1 år.
Men jag ville inte börja med p-piller eller så under så kort period och vi ville ju ha en till, så det blev bara lite tidigare än planerat.
Nu hoppas vi bara att allt går som det ska med nästa lilla gryn ❤️

Likes

Comments