View tracker

allting jag sagt om att njuta av den sista graviditeten osv,  ba glöm det.
fy fan vilken jobbig dag det har varit idag. 

jag vantrivs med att vara gravid och jag längtar tills det är över.
Längtar tills dessa Jävla hormoner lämnar min kropp.
Skulle gärna dela med mig till Aleks,  han kunde få ta över att va gravid iallafall en dag i veckan. 
Bara 99 dagar kvar...

Likes

Comments

Jag försöker verkligen  njuta av denna graviditet nu.  Det kommer att bli min sista om allt går vägen, vilket vi såklart hoppas att det gör.

Trots att jag inte hänger med i graviditeten denna gång med två barn och trots att jag har ont så är det mysigt när man lägger sig i sängen och blir påmind om att jag har två hjärtan i mig som slår.

Vi längtar så efter lilla C och hoppas hon stannar i magen till hon är helt klar.


Så skönt att ha Aleks som vill hjälpa mig med alla saker som jag har svårt med och masserar mina fötter varje dag. 

Kärlek,  lyckligt lottad det är jag

Likes

Comments

Denna vecka har varit mycket upp och mycket ner.

Det känns som att Vincent plötsligt blivit så stor på bara några dagar.  Han är då ansvarsfull och duktig och jag är så himla himla stolt,  han är bäst!

Vi har äntligen fått larm installerat hemma. Det känns mycket tryggare nu när vi är kopplade till en larmcentral och har kamera i huset.  Vi kopplar på det både när vi är hemma och ute.

Jag fick åka till sjukhuset i torsdags med protein i urinen och högt blodtryck.  Blodtrycket gick ner efter ett tag utan medicin men läkaren sa att det antagligen  är havandeskapsförgiftning på gång och det hade jag ju väntat mig.  Dock inte såhär tidigt i graviditeten.  Det gör mig orolig.  Men jag har tre besök på sjukhuset bokade dom närmsta dagarna och det första imorgon. Det känns skönt att dom iallafall har koll. 

Likes

Comments

I veckan var vi med Noomi på Barnläkarmottagningen för att starta en utredning om eventuell allergi.
Det roliga är att jag fick bråka med tjejen i telefonen för att få en tid, alltså jag vägrade ge mig och tillslut gav hon sig samtidigt som hon påtalade flera gånger att hon gjorde fel som gav mig en tid.
Vi har inte fått alla provsvar än men det visade sig iallafall direkt att Noomi är allergisk mot 2 av dom 3 ämnena vi kunde få svar på direkt. Mjölk och ägg.
Tänk om jag inte hade varit så jävla envis, då hade vi fortsatt att kämpa med dessa magsmärtor dag ut och dag in.

Mjölk har jag testat att utesluta redan två gånger under längre perioder i hennes liv utan resultat och det är ju för att hon är allergisk mot ägg också, som hon ätit till frukost varje dag. Och jag hade aldrig kommit på tanken att utesluta ägg, hade hunnit testa allt annat först.
Så man måste alltid lita på sin magkänsla, speciellt när det kommer till ens barn.

Vi har iallafall märkt stor skillnad här hemma, Noomi sover så mycket bättre på nätterna och hon har bara varit gasig en gång sen vi va där. Hoppas vi slipper detta jobbiga nu, en gång för alla

  • 163 readers

Likes

Comments

Julafton var helt underbar. Hemmet var fyllt av kärlek, god mat, julklappar och det var både min och Aleks familj samlade.
Tog nästintill inga bilder då telefonen inte var med under dagen, umgicks istället.

Min foglossning var i sitt värsta stadium just igår under julafton. Men det var bara att suck it up och vara glad endå.
Hoppas att alla upplevde julafton lika fantastisk som vi gjorde ❤🎄🎅🏽

Likes

Comments

Likes

Comments

I torsdags var vi på ultraljud och det är alltid lite pirrigt innan för man vet aldrig om det kan finnas något som inte är som det ska vara. Och som mamma till två härliga och friska barn så känns ett tredje barn som en liten större chansning, hur många gånger ska man ha sån "tur".
Inte för att kärleken skulle minska vid ett eventuellt sjukt barn, men jag vet ju hur orolig jag kan vara över mina redan friska barn, så jag kan ju bara föreställa mig oron om man skulle få ett barn som inte är friskt vid födseln.

Allt såg iallafall bra ut och även om jag vet att saker alltid kan dyka upp efteråt så känns det iallafall alltid skönt att hon gick igenom allt väldigt noggrant, och det vi kunde se såg bra ut.
Det var samma dam som vi hade sista ultraljudet med Noomi också och hon känns väldigt erfaren och proffsig. Jag hoppas verkligen vi får henne dom resterande ultraljuden.

Vi valde att kolla kön även denna gång och det blir en liten tjej.
Det känns fantastiskt roligt att få packa upp kläderna sol Noomi växt ur och använda en gång till, för hon har så mycket fina kläder.
Namn är i princip klart sedan lååååångt innan jag ens blev gravid, jag har haft namnet på min namnlista i flera år. Så ser hon ut som en C, så blir det en C.

Hade det blivit en pojke hade det blivit en liten Junior, älskar det namnet också.

Andranamn är i princip också klart och Aleks och jag har haft väldigt lika smak. Eller ja, han gillar dom förslagen som jag har iallafall haha :).

Likes

Comments

Idag är jag gravid i v 20+0 och längtar så mycket till ultraljudet som är i veckan, hoppas allt står rätt till.


• jag känner bebisen sparka flera gånger varje dag
• Aleks kände första sparken för två veckor sen
• jag har fortfarande en dille på oliver, men den är inte lika galen som när den kom. Då kunde jag inte leva utan.
• magen är nog lika stor nu som i vecka 25/26 med Noomi.
• formen på magen är nog ganska lika som med Noomi i magen, den sitter väldigt högt upp.
• jag har sjukt mycket hormonprickar i ansiktet, det stör mig så mycket. Ser ut som en finnig tonåring.
• jag tappar fortfarande mycket hår, borde det inte sluta nu? Eller är det stressen?
• foglossning har jag haft sen v 8 ungefär, utan att överdriva. Helt sjukt.
• äter medicin även denna gång, för att förhindra blodproppar, me tanke på min tidigare gravid i sjukdomshistoria
• kommer få göra extra ultraljud
• har sjukt mycket sammandragningar

Förövrigt mår jag bra


Likes

Comments

Ibland, eller oftast. Så blir det inte alls som man planerat eller tänkt.
Huset som vi bor i nu var egentligen inte ens intressant för oss från början, vi hade sikte på ett annat hus. Men visningen var samma dag och samma tid och stigarna ligger nära varandra så vi tänkte att vi kan väl gå på visningen när vi endå är i närheten.

Både jag och Aleks kändes nej när vi tittade på bilderna på huset men när vi besökte stigen och tomten så ändrades känslan ganska direkt till ett nja istället för ett nej, men vi ville fortfarande ha det andra huset.

Väl på visning i det andra huset som vi först ville ha så kände vi bara nej direkt. Köket var gjort något år tidigare men de var inte bra gjort. Samma med det enda renoverade badrummet, det var fint men tittade man ordentligt så syntes det väl att det var ett riktigt fuskjobb.
Vi gick vidare till visningen i huset vi bor i nu och blev kära direkt.

Stora luftiga sovrum och två nyrenoverade badrum. Köket var inte speciellt fint men jag har alltid velat bygga mitt eget kök, och det var ju en dröm som gick i uppfyllelse.
Hela övervåningen ( förutom badrummet) har vi i princip rivit ut och renoverat om och det är verkligen fint nu.

Dessutom var den här bostaden menad för oss, vi var inte ens med i budgivningen då vi egentligen ville sälja först. Men mäklaren kontaktade oss för att säljarna ville att vi skulle ha huset, så dom sket i buden dom fått och gick med på det budet och kravet vi gav då, för att kunna köpa.
And here we are, och trivs som fan.

Livet har sina små vägar ibland, för att ta en till dom där magiska platserna och upplevelserna.
Och även med hårt jobb och lite envishet såklart. Men det känns så skönt att få vara lycklig, och få se barnen trivas ❤️
Alla har sin egna plats, för lugn och ro. Och övervåningen som i princip är ett enda stort sällskapsrum. Älskar det

Två sidor från noomis rum, det är långt ifrån klart. Inte ens gardiner har jag hittat än, men det får ta den tid det tar

Likes

Comments

Ett år har gått sedan tjejen i mitt liv föddes. Jag minns förlossningen som igår. Det gick snabbt men jag hade läget under kontroll.

Imorse fick Noomi öppna paket och vi har haft närmsta familjen över för fika.
Det har varit så mysigt och alla barnen har lekt och haft jätte roligt.

Noomi började ju gå vid 8 månader och tog ett par steg dagligen, sen gav hon helt upp gåendet och idag tog hon några små små steg igen. Så vi får se när det kommer.

Noomi är lycklig över alla sina presenter ❤️❤️❤️ och dagen har varit perfekt

Likes

Comments