Graviditet

Här satt vi idag, jag magen och min kära mor. Blev ombed av personalen på förlossningen idag att komma in efter ett samtal där jag ville ha råd då jag haft sånna extrema smärtor i kroppen framförallt magen, rygg och benen som svullnat upp till och från och läskigast av allt är att jag inte har jag inte känt av bebisen, bara enstaka gånger under hela helgen. Så dom gjorde många koller, prover och ultraljud. Min kära mor hoppades på att en igångsättnings stod på schemat men dom ville avvakta med detta då jag bara gått över 3 dagar.
Nu sitter vi hemma och bara försöker slappa och andas och hoppas att allt kommer igång naturligt, i morgon har jag en tid hos barnmorskan så blir det en hinnsvepning och så får vi se vad hon säger om allt och när hon vill boka in ett samtal med läkaren.

Nu vet ni läget i min övertid hoppas ni mår lite bättre än mig just nu!

Här har ni en liten kille som blev väldigt glad att det inte blev någon bebis just idag.

Likes

Comments

Graviditet

Här sitter vi efter en sväng i stan, försöker hålla igång kroppen och bollen är väldigt skön och skumpa på när man känner av sina höfter, sen kan man ju alltid hålla tummarna för att det kan hjälpa värkarna på traven!

Någon mer som sitter av tiden?

Likes

Comments

Graviditet

Då har vi passerat BF, hinnsvepningen hade kanske inte den önskade effekten som att det skulle bli en förlossning som utgång men det är sånt man få vänta sig , ungefär runt 48h kan den ha en effekt att hjälpa kroppen igång brukar dom säga, men tror det kommer när det kommer vid det här laget.
Hade bra med förverkar och sammandragningar men det trappades aldrig upp och så fick jag pin värk vilket är molande värk (liknade mensvärk) som man kan få men det blir aldrig mer än så, vilket är en av nackdelarna som man blir informerad om innan man gör en svepning.
Tror dock jag öppnade mig mer då jag hade mycket släpp av "hinnor" (äcklig info kanske)

Men nu är det bara och vänta, har tid hos barnmorskan på tisdag om det inte hinner komma igång tills dess, då blir det kontroll kanske en svepning och boka tid till läkare träff och boka in igångsättning.
Men skulle ljuga om jag inte säga att jag vill uppleva det där med värkar som kanske kommer mitt i natten eller att vattnet ska gå, men sen vem bryr sig vill bara att mitt monster ska komma till mig och vara frisk och kry!

Tiden nu gäller väl bara att fördriva, igår var min kära mamma på besök och tog
med sig sin fyrbenta rackare som underhållning och tog hand om detta tjocka preggot, men nu är sambon hemma så i helgen ska vi tillbringa tid tillsammans.

Likes

Comments

Graviditet

Här ligger vi och vilar, idag var det besök hos barnmorskan var inga större tester idag utan kollade vikt, hjärtljud och magens storlek.
Jag bad även om en hinnsvepning, vilket gick bra! var lite obehagligt men gjort inte speciellt ont jag var öppen 1 centimeter och han hade sjunkit ner ca 1 centimeter sa hon, barnmorskan var nöjd med svepningen och önskade mig lycka till och hoppas lika mycket som jag att det vill starta nu.
Jag bad om hinnsvepning då jag är fullt gången i min graviditet och jag har haft sånna problem med kroppen att jag tänkte att det kanske kunde kunde hjälpa den igång, sen finns det för och nackdelar med att absolut men man är väl införstådd med dom innan sen är ingen av nackdelarna farliga för dig eller barnet utan kanske mer jobbiga.

Vad är hinnsvepning ?

Hinnsvepning är en ickefarmakologisk metod som kan användas för att främja cervixmognad och initiera förlossningsstart. Hinnsvepning i fullgången tid minskar andelen överburna graviditeter.

Hinnsvepning innebär att undersökaren för in pek- och långfinger i cervixkanalen till inre modermunnen. Därefter lossas fosterhinnor från det nedre uterinsegmentet med en eller flera cirkelrörelser. Det utsöndras ett hormon som kan få igång förlossningen.Jag förespråkar absolut inte att detta är rätt för alla eller så utan det kändes som ett bra alternativ för mig och min graviditet då jag känner min kropp, du vet hur du känner för din kropp och graviditet bäst själv och är detta något man känner är intressant så råda och diskutera det med din barnmorska/ läkare.

Likes

Comments

Graviditet

Igenkännings humor!

Någon mer?
Tyckte att detta inlägg var spot on för vad man känner i nuläget
haha!

Likes

Comments

Graviditet

Här sitter vi efter en Powerwalk i snö ovädret, det har varit mycket promenader och bara försöka hålla igång kroppen och vänta, det är mycket förverkar och krämpor så nu hoppas man ju att vi ska kunna få igång detta här, man längtar ju så!

Fler som bara väntar av tiden?

Igår orkade jag med att åka till city och käka lunch och ta en go fika med min mor och ett par kära vänner, blev även lite shopping (gå inte att låta bli) och vara på stan med en ganska ny bliven mamma och en gravid och en barnkär galning så blir det bara en massa kollade på alla urgulliga kläder som kommit.

Likes

Comments

Frågor & Funderingar , Graviditet

Snabba som tusen på apotea.se nu är Dr Brownś wide neck glass nappflaskorna är här! Känns ju kanon med fyra dagar kvar till BF (fast tror ju inte han tänker komma till oss då) första intrycket är i alla fall väldigt positivt då dom känns riktigt rejäla och gedigna. Har verkligen fastnat för glas flaskor, vilket ni som varit här innan vet varför, men vi är riktigt nöjda med våran lilla samling nappflaskor till monstret, vi har alltså 3 st Dr Brownś i glas sen 3 st Twistshake flaskor som är i plast (planen är som sagt att gå över efter några månader om allt fungerar) Känner att vi har dom bästa förutsättningarna för en bra start till monstret vårt.

Likes

Comments

Graviditet

Här sitter vi efter en heldag på fötterna, allt för att distrahera hjärnan och hoppas på att det ska sätta igång snart! Nu vill vi träffa vårt monster.
Vi kom på att vi kanske skulle ta och fixa till lita gardiner i grabbarnas rum så det har vi fixat och trixat med, det slutar dock med att vi beställer tyg och syr ihop dom själv då inga mått passar våra fönster riktigt. Men det är bara kul och känna att man kan bidra lite.

Nu ikväll blir det pensionärsligan för vår del , vilket innebär god mat (som sambon får stå för) och Bingolotto haha!

Idag åkt även en laddare samt kameran ner i BB väskan, då sambon var snabb med och påpeka att när det väl kör igång komma jag glömma precis allt sånt som inte ligger klart i väskan och jag kunde väl inte annat än att hålla med, räcker kanske med att man ska ringa förlossningen och få med sig väskor och man ska komma ihåg och andas haha! och kanske försöka och inte få panik, känns tryckt ändå att sambon varit med om allt detta innan så han är lugnet själv!

Likes

Comments

Frågor & Funderingar , Graviditet

När sambon är iväg så får man se till att underhålla sig på annat vis, det blev bland annat att sterilisera napparna 0-3 månader som jag tänkte ta med till BB (sen om vi använder dom får vi se) men valde även att koka dr brownś flaskan, kommer säkerligen få göra det igen men nu har man testat.

Råkade även klicka hem ett par nappflaskor av dr brownś då dom jag kollade in från början wide neck glass inte hade kommit till sverige, men nu så har dom det (surprise!) så kunde inte låta bli, vi kände redan att en glas flaska var för lite då vi tror att vi komma använda dr brownś i ca 3 månader om allt fungerar bra, sånt återstår att se.

Kvällen tänkte jag spendera med att lägga lite tid på mig själv, tänkte ta tag i mina ögonbryn kanske ett avslappnande bad och en stor kopp te och vem vet kanske en bok eller något. Tänkte försöka låta min kropp vila lite och försöka få knoppen att göra samma sak, då gårdagens lilla knasigheter gick bra så blir man ändå lite orolig och då behöver man få samla sig och trycka på omstart och bara låta sig ta tid.

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Graviditet, Frågor & Funderingar

Hej på er där ute i snön!

Då var vecka 40 här! som tiden har gått, man går verkligen bara och väntar på att det ska ske nu. Mitt lilla monster dock verkar inte ha lika bråttom med att komma ut, så det är bara att hålla sig sysselsatt tills det sker.

Igår var en lite tuffare dag, jag kände inte av mitt monster och såg inga rörelser, fick sitta i telefonen med förlossningen och då blir man rådd att dricka kallt för att kanske väcka bebisen, men när man är fullt gången och man slutar känna sitt barn i typ 10 timmar (som är raka motsatsen från vanligt!) så kan jag känna att lite mer stöd och tips kanske man borde kunna få?
Hört skräck historier om personer som fått detta som tips och inte blivit tagna på allvar utan man är bara ännu en orolig gravid (jag förstår att många ringer och är helt hyper över allt men ändå) lite mer seriös ton hade kanske lugnat många fortare för ibland är det något som är fel, men efter att ha druckit vilat och fått i mig lite mat så började det hända saker i magen igen.

Trevlig lördag på er!

Likes

Comments