5 månader, Föräldraskap

Igår jublades det här hemma nu har lille man lärt sig sitta själv helt fantastiskt men jag känner hur bebis tiden bara försvinner!
Även idag har han suttit en massa har är så stabil, även i badkaret satta han som en klippa samtidigt som han plaskar och ska leka med sin bok, men då höll mamman ett litet grepp om han allt, men vi införskaffade oss en bad sits till han idag tänkte att det kunde vara en bra grej för han.
Vi hämtade även barn pallarna till hallen jag beställt och leksakerna sen blev det faktiskt en tripp till Öland i detta helt otroligt fina vädret, Maddox har fått käka kall äpple puré på förmiddagen och kall katrinplommon och äpple puré på eftermiddagen.
Tycker att smakportioner gå som en glans nu han har förstått grejen och äter så fint men viktigast hans mage hänger med och det är vi så lyckliga för!

Nu sover krypet som en stock i sängen och vi ska mysa framför en film!

Ta hand om er!

Våra fina bebisar!
Igår blev Maddox 5 månader & i morgon blir Punch 4 månader.

Likes

Comments

5 månader, Föräldraskap

Idag fick Maddox hem lite aktivitets leksaker från Lamaze och en leksaks hund från brio. Stora leksaker som har olika färger och former, samt olika ljud och material för att stimulera alla sinnen, kaninen och hunden drivs med batterier och kaninen låter, pratat och byter färg , hunden låter en massa och rullar fram.
Är inte den största beundraren av leksaker som låter en massa men lillen älskar det favoriterna just nu är nalle puh ljudbok med massa knappar där det berättas, sjungs och en lek och lär hund som pratar och sjunger och har massa ljud för sig.

Likes

Comments

5 månader, Föräldraskap

Nu har bebisen fått flytta ner en våning, då han har en väldigt förmåga att krypa runt, sätta sig upp och nu har vi kommit på han med att vara på väg att ställa sig upp 🙈
Så dags att flytta ner en våning innan man finner han på golvet!

Likes

Comments

Föräldraskap , 5 månader

Denna soliga dag blir mitt monster 5 månader, jag tycker fortfarande att tiden gå för fort! Men som man älskar detta barn ibland måste jag nästan nypa mig för jag blir så lycklig av dig att det känns löjligt!
Du är hela mig värld du fina pojk ✨

Fy så varmt det är idag! och det speglar sig Maddox humör lite han är en aning mer trött och lite gnällig, haft det lite svårare att få i sig maten, så det har varit kall ersättning , kall katrinplommon och äpple puré och en fryst bitring. Vi har varit hemma hos Farmor, farfar och farbror och grillar och bara tagit det lugnt Maddox fick befinna sig på sin lekmatta i skuggan som var väldigt uppskattat sen en tupplur i vagnen så han har inte direkt gjort mycket liv av sig.

Snart ska han inta sängen för kvällen och vi ska avnjuta lite jordgubbar, choklad och ett glas iskall alkoholfri äpplecider.

Införskaffat två så fina barn pallar som jag tänkte grabbarna skulle ha i hallen.

Likes

Comments

4 månader, Föräldraskap

Galen bebis på väg!

Hallå!
Har ni det bra i det fina vädret?
Maddox har idag varit och krupit på altanen idag för första gången det var ju bara och konstatera att vi får nu införskaffa en grind, tidigare har vi bara varit på filt i skuggan och då kröp han ej iväg nu var han snabb som tusan! Han blir bara säkrare och säkrare och man bara ser viljan i ögonen och man hör på han att han bli så irriterad när det inte går hans väg haha!
Men tror det är det driver som gör att han utvecklas i dunder fart. Han har börjar ställa upp fötterna i stället för knäna så snart står han väl här och vinglar haha.
Han vill gärna ta sig upp på allt vilken gör denna mamman smått nervös och kan inte lämna rummet när han är på golvet.

Dagens puré katrinplommon & äpple godkändes med världens smile!
Jag har ju färdiga portioner i frysen som jag bara tar fram en av och låter tina men idag höll vi den lite kall då vädret idag har varit väldigt jobbigt för han.

Likes

Comments

Föräldraskap , Tips & Ideér

Maddox mormor har idag införskaffat en bakåtvänd bilbarnstol till han som hon ska kunna ha hemma hos sig så vi ska slippa behöva konka med stolar och isofix mellan bilarna i framtiden , hennes argument var att om hon skulle vilja eller behöva hämta han på tillexempel dagis så kunde hon ju inte det haha!
Jag tycker det var en supergullig och väldigt smart ide för vi slipper att tänka på just sånna detaljer att kunna förenkla vardagen lite kommer gynna oss alla, men vad vet jag vi kanske är jätte lata haha!

Lite info

Cybex Sirona M2 i-Size är en bakåtvänd bilbarnstol, med många goda testresultat och utmärkningar.
Sirona M2 i-Size kan användas bakåtvänt från nyfödd till ca. 4 år
Stolen är justerbar i flera lutningslägen och har justerbart nackstöd, allt för bästa komfort och ett stabilt sittläge.
Stolen klickas enkelt i den medföljande basen, som du fäster i bilens ISOFIX-fästen. Basen sitter kvar i bilen för att du enkelt ska kunna transportera stolen utan att ta ur ditt barn.
Det smarta sidokollisionsskyddet L.S.P (Linear Side Protection) skyddar mot krockar från sidan genom att fällas ut på sidan närmast dörren.
Sirona M2 i-Size blev bäst i test när Testfakta.se krocktestade bakåtvända bilbarnstolar i augusti 2016!

Likes

Comments

4 månader, Föräldraskap

Hundarna är spännande!

Så kul och se Maddox fascination över hundarna han börjar skratta så kan kiknar när dom leker eller är runtomkring han haha!
Det där skrattet är rätt och slätt urgulligt!

Idag har varit en riktigt mamma bebis dag, Maddox har velat ha mycket närhet och kärlek det där gå i perioder men jag blir bara överlycklig så fort han vill gosa och klänga på mig, tiden gå så fort ändå så det vill jag bara kunna njuta av nu.
Magen är lite av ett bekymmer idag så katrinplommon stod på schemat vilket hade en mycket bra effekt men ändå är han inte helt på topp mycket vila och lite bajs hjälp behövdes , just nu ligger han till och med i min famn och sover (brukad inte låta han vila såhär sent men idag gör vi ett undantag är man inte på topp får man bryta rutiner ) det var ett bra tag sedan han ville göra det så mitt hjärta smälte ju helt!

Likes

Comments

4 månader, Föräldraskap

Grabbarna grus!

Skolavslutningens dag idag, maddox fick vara hemma hos mormor på förmiddagen det var lite firande för lillasyster som gick ut årskurs 2 medan mamman var hos doktorn och sen på röntgen då min hand inte riktigt ger med sig och läka helt så har blivit fortsatt sjukskriven ett tag till ända fördelen är att jag får ha mitt busfrö hela dagarna, men saknar jobbet lite.
Nu på kvällen var det storebrors skolavslutning i kyrkan så duktiga dom vara det varade i mer än en timme så är mycket imponerad över hur alla skötte sig! Så efter sommaren blir det första klass som gäller!
Han fick en liten skolavslutning present som vi tyckte var behövligt till sommaren nämligen ett par pilot solglasögon som klädde denna stiliga pojk perfekt!

lilleman skötte sig hur bra som helst han satt och flörtade med både dom framför och bakom oss, han skrattade och pratade varenda gång barnen  sjöng!

Likes

Comments

4 månader, Föräldraskap

Mitt älskade busfrö!
Idag bestämde jag att det var dags att åka till farmor & farbror och käka middag maddox har haft så kul med sin farbror en riktigt favorit hos Maddox det syns direkt i ögonen dom skiner upp och blir helt fulla av bus, dom fick se han krypa idag vilket alla är som häpnade för (fattar inte grejen men dom tycker han är tidig) Vi har bara njutit och M har varit världens solstråle, kollat in fiskarna lekt men hundarna och så var vi så klar ute i det fina vädret!
Maddox fick smaka potatis för första gången den gjorde farbror i ordning och farmor matade och så exalterad han blev , han fick till och med en egen skred att dona med men jag tror vi kan säga att potatisen gick hem!
Alltså jag tycker det är så mysigt att se han uppleva saker för första gången hur han denna till en början skeptiska min till hur allt ska studeras först med händer och ögon och till sist munnen.
Nu på kvällen så gick vi över till grannarna som har en liten kille dom med på 3 månader men så litet mellanrum men vilken skillnad han kändes så liten huvudet åt alla håll och inte hittat tassarna än men prata och skratta i högsta hugg, men dessa två kollade in varandra och lyssnade på varandras prat och skrik med så förvåning i blicken precis som det inte klickar att dom är likadana hahah!

Likes

Comments