View tracker

Frågor & Funderingar , Graviditet

Goddag på er!

Sitter hos min kära mamma och dricker en kopp kaffe, snart dags att åka och träffa sjukgymnasten för en omgång akupunktur.

Men satt och tänkte om det är fler som nu ganska långt in i graviditeten som fått problem med maten? Jag har fått svårt och känna hunger eller sug efter någonting just nu, kan gå hen hel dag utan att ha ätit och det blir inga stor portioner direkt och gärna lätta ting!

Alla har ju olika bekymmer kan vara illamående , kräkningar osv. Jag hade i början av graviditeten problem med illamående inte så mycket kräkningar men var jämt illamående men då hjälpte små regelbundna mål mig jätte mycket, och i mitten av graviditeten så kom alla "sug" och jag kunde äta hela tiden haha! kan inte man gör men jag märkte en tydlig skillnad i mitt "mat beteende" men nu är alla sug och hungerkänslor borta!

Någon mer ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Frågor & Funderingar

Okej,
dags att samla tankarna kring försäkringskassan.
Jag har ju tv ärenden där, Föräldrapeng och Sjukpenning.

Om vi börjar med Sjukpenningen, då började mina "problem" redan vid min arbetsgivare då min sjukskrivning inte blev anmäld i tid, men okej sånt händer men då när väl allt är inne så behöver man göra ytligare ansökningar det räcker inte med sjukanmälan och sjukintyg nej då ska man gå igenom frågor och om det godkänns tar det ca 30 dagar , okej men nu är vi inne i december och allt detta skulle skett i oktober ?!? allt känns väldigt utdraget.

Någon mer som känner att man inte fått hjälp i tid?

Sen ansökan om föräldrapenning då kan man inte ansöka förens man fått sitt moderskaps intyg sker vanligtvis mellan vecka 18-20 lite olika beroende på när man får göra sitt rutinultraljud. I mitt fall typ ca vecka 22 (så lite senare)
Då ska man in och fylla i alla sina uppgifter , inkomst , arbetsgivare etc. Blev kontaktad snabbt och allt kändes bra tills jag fick hem kontroll uppgifterna då har det blivit helt fel i deras uträkningar, då har man rätten och överklagar beslutet vilket jag självklart gör. Har nu fått hem papper att det tar ca 20 veckor innan fallet blir granskat!
Menar det är ca 38dagar till bf ?! Ska det verkligen gå till såhär, bara jag som känner mig helt handfallen i hur dåligt upplägg FK har?

Jag har turen som inte är beroende av deras hjälp!
Men folk i mer utsatta situationer då?!
Bara jag som reagerat ?

Likes

Comments

View tracker

Graviditet

Har haft eller ja har bortsätt från den lilla stund jag avsatt för detta inlägga, en riktigt härlig kväll med min kära sambo en sån då man känner sig lite extra kär, det har involverat lite pulande i huset sen grävde vi ner oss i soffan allihop och kollade in en UFC gala och till den käkade vi en sådan rejäl söndagsmiddag.

Mycket bebis och framtid snack!

Så till mina funderingar så väntar jag ännu en dag , känner att det är något jag vill kunna formulera "korrekt" och inte hetsa ut något! 

Men fler som tycker deras system
kring ansökningar är väldigt rörigt och extrema väntetider?

Likes

Comments

Graviditet

Igår var dagen då vecka 35 började, hann inte riktigt med att knoppa ihop mitt inlägg ang sjukpenning & försäkringskassan men valde att prioritera mysig kvalitets tid med min lilla familj.

Idag så tog vi oss till den lilla charmiga Julmarknaden i Tolg den är inte allt för stor men dom lokala företagen hade öppet så fyndade en julklapp till min far, och efter så blev det hem till min mamma på en frukost/fika vilket aldrig är fel!

Likes

Comments

Graviditet

Här har julstämningen varit på topp! Stor bak och julmusik på högsta volym haha, vi passade på medan sambon är iväg. Det har även blivit inrätt med en massa ljus och annat mys!

Om en stund blir det pizza time för stora och små!

Ska snart sätta mig och knoppa ihop mina tankar!

Likes

Comments

Graviditet

Idag har vi en liten kille som har kollat både en och två gånger under granen, och kanske inte riktigt förstår (eller vill förstå ) varför man måste vänta till den 24:e

Annars är det fullt upp med matlagning jag har blivit förbjuden att gå in i köket av lill killen, härligt och bli bortskämd! det står även pepparkaks bakning på schemat så kul och se hur dom storm trivs i köket mina herrar!

Dagen bjuder även på en goding till idag,
min syster 7år kommer på en efterlängtad övernattning så mer jul stök lär det allt bli!

Kommer nog ut en fråga & fundering senare idag , har mycket tankar kring Sjukpenning & försäkringskassan .. någon mer ?

Likes

Comments

Frågor & Funderingar , Graviditet

Då var ännu en lång dag slut, men duktiga har vi varit. Fått flera stora inköp gjorda och ett nytt kök fick vi allt med oss hem så nu ska bara min fina sambo hinna få upp allt i mellandagarna och vi hoppas att lillen i magen stannar på plats!

Han blev även väldigt stolt idag då han köpte "mig" en ny välling burk, ja råkade ju beställa exakt samma men i en lätt rosa ton (trodde den var vit) men detta gick ju inte för sig enligt min sambo så nu när han hittade en likadan men grå (som även matchar napp burken, låter som jag har en burk till allt! ) Men min fråga är , om det är någon annan som har en sambo / partner som inte gå med på kanske lite mer "metro sexuella" färger? som är lite mer insyltad på vad som är pojk och flick färger eller liknade? nu har ju dock min sambo sagt att lite rosa dör man ju inte av , men är killar så? eller bara jag som tycker det är lite gammal syn?

Likes

Comments

Graviditet

Vilken härlig morgon!

Känner mig rätt utvilad (för en gångs skull) någon mer som lider av graviditets täppa? det blir svårare och svårare att ligga ner men inatt satt jag i stort sätt upp och det fungerade någorlunda fick längre sömn sträckor än på länge!

Försökt minska på mitt nässprays "missbruk" då jag fått problem med näsblod och känner ingen effekt av nässprayen längre.

Idag ska jag bulan och min älskade sambo på äventyr och förhoppningsvis slutar det med att vi har beställt ett nytt kök! Ska även införskaffa pepparkaks grejer, då planen är att underhålla oss med jul bakning i helgen.

Likes

Comments

Graviditet

Ursäkta!
Lite dåligt uppdaterande från min del, men gårdagen började jätte bra med akupunktur men efter det så la min kropp av helt!

Det var i stort sätt sängläge hela dagen mina ben orkade knappt bära mig, fick hoppa över min gravid yoga till och med det gjorde mig lite ledsen för nu är det bara 2 gånger kvar , men man måste lyssna på sin kropp!

Denna dag har varit lugn också för att hitta balansen i min kropp igen, umgåtts med min kära sambo och vi har gjort planer för att åka och köpa vårt nya kök i morgon, sen var vi eftermiddagen/kvällen hos mina svärföräldrar på middag, vilket var mycket trevligt!

Svärmor hade en present till mitt lilla liv, hon hade nämligen stickat en pläd/filt till han! den är hur mysig som helst, kommer definitivt hålla han varm i vinter!

Likes

Comments

Frågor & Funderingar , Graviditet

Jag och bulan gosar i väntan på att min älskade man ska komma hem!
Har gjort mig en liten energi "smoothie" kanske man ska kalla det då jag inte haft så mycket hungerkänslor och en rätt öm mage idag så måste man försöka få i sig en del ändå, man har ju en passagerare att tänka på!

Har gjort denna på
1 banan
1/2 dl fryst mango
1 dl mjölk
ca 1 näve havregryn
1 tsk kakao
sist men inte minst järntillskott

Annars ikväll har man fått dom sista julklapps beställningarna färdiga, kanske tidigt eller sent? men känns skönt innan det blir ännu mer hysteri och jag orkar! känner nästan dagligen att min energi bli lägre och lägre.

Sen börjar ju nära och kära skämta om att min lilla i magen tänker ploppa ut på julafton, vilket han inte få om ja får bestämma (ja vet att man inte kan ha nån inverkan på detta) Tycker han ska stanna inne till efter nyår, att komma i slutet av december känns ju så sent kommer ligga sist med allt och sen just vi denna tidpunkt är alla upptagna med annat firande och liknande och känns som det blir lite åsido satt, men visst det blir vad man väljer men ni kanske förstår vet ju dock inte hur folk som fyller i december känner?
men jag är född i oktober och kommer ihåg under min barndom att jag tyckte det var långt efter alla andra och att jag fick göra allt sist. Idag är det ju inget man bryr sig om eller blir påverkad av, men som barn vet jag att man kan bli rätt påverkad av detta!
Dock är det viktigaste att det kommer en frisk pojk till oss oavsett när han bestämmer sig för och komma ut!

Likes

Comments