Header

Hej!

I lördags/17 så var jag, mamma o Karin till Rättvik på dressyrtävling. Jag var tvungen att hoppa in i div lll laget dressyr på storhäst så då fick jag rida Libelle. Det gick i l:B1.


På framridningen svarade hon fram och var riktigt fin förutom att hon var låg i formen så jobbade mycket me det. När jag kom in på banan var hon lite rädd för domarbordet men sen gick det över. Det blev några missar exempel ett omslag i galoppökningen och VÄLDIGT låg i formen, vilket vi får träna vidare på! Men jag är ändå ganska nöjd och det var andra gången jag red l:B1 programmet sen i höst😅 men vi red ihop 57% så bara jag får upp huvudet så kommer det bli jätte bra!🙌🏻❤️


{vill även säga tack till alla funktionärer och ryttare som varit med på klubbens nationella hästtävlingar som pågått sen fredagen!❤️}

~kerstin💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var jag, Ida, Sofie/Idas mamma och min mamma till Säter på dressyrtävling, det var sista omgången i div lll dressyr. Eftersom at kodac är skadad och reserven inte kunde fick jag hoppa in och rida Idas andra häst Pricken❤️ vi red ihop 60% med en helt okej känsla hon lyssnade inte riktigt i galoppfattningarna så fick smälla till henne lite grann med spöt och så blev det inte så bra vägar men annars är jag riktigt nöjd. Det var första gången hon såg dressyrstaket men det var bara läskigt i början och det var fjärde gången jag red henne, haha❤️vissa gånger går hon riktigt fint! Denna ponny kan bli riktigt fin i framtiden, för det finns där då och då så det är bara att jobba på💪🏻!

Men hursomhelst så vann laget sista omgången och även totalen👏🏻❤️jag blev även fyra av tre placerade🌟tack @ida_lindaker för lånet av din fina häst💗


Likes

Comments

Idag blåste och regnade det så mycket så vårt träd blåste omkull...

Likes

Comments

Hej!

Idag följde jag och mamma med Ida till Orsa. Ida hoppa en l:B avd B, Ida och spricker vägrade tyvärr ut sig. Sen var det laget som var sista omgången, som gick i L:A. Dom som red idag var Ängla, Emilia, Livia och Lisa❤️. Livia hade lite otur med bommarna så två pet, 8fel, men en skit bra ritt! Resten av laget gick nolla med super fina ritter och lite tur här och där, vilket slutade med att vi van omgången och även totalen! Asså vilket lag vi har, vi har bara blivit tajtare och tajtare för varje gång och har alltid lika kul och peppar varandra hur det än går! Och så går "vi" och levererar så otroligt bra. Tänk för något år sedan då det var jag och Anna Gislén Wikström som tävlade på ponny. Asså vi var typ i chock ingen fattade att vi vann och jag är så otroligt glad och vi är nu kvalade till elitserien nästa år!❤️ Asså shit vad duktiga vi är och tänk om vi får ihop ett lag❤️


Men nu ska jag, mamma, Karin och Lisa strax åka till Strömsholm och sova på ett hotell inför tävlingarna imorgon. Vi ska kolla på när Anna rider i Åsebos lag som kvalificerat sig till lag Sm❤️.

~baii💕

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag ledig från skolan för att vi åkte till veterinären med foxtrot och kodac, vi hade tid 11.00. Först tog vi foxtrot och gjorde böjprov och logerade. Han markerade lite på något fram tror jag så vi behandlade med lite kortison i bege fram knän och höger korta tror jag. När vi ändå var där och han hade fått lugnande så passade vi på att raspa honoms tänder.

Sen tog vi och gjorde samma sak på kodac men han reagerade på något bak, där han haft problem med förut, så där blev han behandlad med kortison. Vi raspade även kodac's tänder.


Det blir återbesök om tre veckor och ingen ridning, för båda ponnysarna😩❤️.


~baii💕

Likes

Comments

Hej!

Idag slutade jag 13.00 och farmor kom och hämtade mig så var hemma ca 13.15, då åt jag mellis sen gick jag ut i stallet. Först mockade och fixade jag maten sen red jag ut i skogen.


I början verkade han ganska lugn och lydig sen efter en sträcka där jag galopperade så gick det inte så bra längre, hehe. På väg hem så vände jag bara o galoppera tillbaka och då stack han några gånger... Jag har ridit på Hackamore sen några dagar efter Mora för att han fick sår i mungiporna, så har bara ridit på bett på tävling och en Hoppträning. Så han blir lite stark osv. När jag kom tillbaka in i skogen höll han bara på att studsa o studsa o studsa😂.


Men sen hände det inte så mycket mer än att jag lagat mat till mig då dom andra är o badar, tänker inte skriva något mer, Hahah.

~baii💕

Likes

Comments

Hej!

Igår var jag till insjön och tävlade. Jag hade min start ganska sent, 12:55 och jag startade näst sist. Vi åkte runt 11.20 och när vi kom fram så lastade vi ur och jag åt lite snabbt medan's pappa gick med kodac.

Han var HUR fin som helst på framridningen, riktigt mjuk och eftergiven så jag kände "det här kommer ju gå jätte bra" men så fort jag gick på banan så dampade han ur och han blev jätte stressad... Men jag red igenom hela programmet men mamma såg att i slutet att jag hade tappat tålamodet😂. Han taktade lite i skritten, studsade runt, huvudet var överallt osv. Men jag fick någon fin kommentar av domaren att även om ponnyn var mycket ostadig så syntes min fina sits, så det var kul synd bara att han inte lyssnade för då hade vi nog ridit på väldigt fina procent vi red ihop 61% så det var ändå rätt okej❤️. Men det var första gången vi red på dressyrstaket och det är bara att fortsätta kämpa på så kommer det bli kanon, man såg ju på framridningen hur fin han kan vara! Tänk sen när han kan vara lika fin på banan då kan det nog bli fina procent❤️. Nu taggar vi iallafall om till Säter som är nästa dressyrtävling och även sista omgången av div lll dressyr och laget har tagit hem 2/2 vinster så vi leder inför sista omgången.


Nu har jag inget mer att skriva, det kommer upp ett inlägg imorgon också!❤️
~kerstin💕

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit hemma från skolan då jag i te mådde så bra och hade jätte ont i huvudet på morgonen. Men vid lunch ungefär mådde jag bra så det blev Hoppträning iallafall.


Vi började med att rida lite innanför spåret och lägga massa volter i galopp och trav, vilket var jätte nyttigt för kodac att lägga alla dom där golferna så att han skulle bli lite mer lösgjord. När vi hoppa fram så hade vi en oxer sen en böjd linje på 5 galoppsprång, ett räcke sen en till böjd linje på 5 galoppsprång så det hoppade vi några gånger i båda varven. Sen hoppade vi lite linjer, kombinationer osv. Tillslut satte vi ihop allt till en bana. Jag och kodac hoppade en bana på ca L:A-L:A+ och han var super fin, han stannade någon gång för att jag släppte iväg honom och satt lite framåtlutad, så stoppen tar jag helt på mig. Men så fort jag rätade på mig och "höll" i honom så hopade han det super! Vilken ponny jag har!❤️


~lite tankar
vi kanske inte alltid har fått världens bästa resultat men vi kämpar på och det går bara bättre och bättre för varje gång, man kanske blir lite besviken då och då men det hör till sporten! Hur kul skulle det vara att sitta på en ponny/häst som man bara kan sitta på och den tar placeringar mm men att man inte "lär sig rida". Men har man en ponny/häst som verkligen kräver allt av ryttaren så kanske man inte får världens bästa resultat hela tiden men man "lär sig rida" och när man kommit dit där placeringar börjar komma mer efter mer så kommer det kännas fantastiskt när man verkligen kan lita på varandra till 100% och man kan vara stolt över hur långt man kommit. Så kom ihåg att det bara är att kämpa på och aldrig ge upp, det kommer en stund när det är din tur att glänsa på banorna❤️jag hopas ni fattar vad jag menar, menar inte att det här fel eller att det här rätt på något sätt utan det här är bara mina åsikter men det tror jag nog att ni fattar!☺️

~min hopprädsla
*Nu är det bara att jag ska bli av med min hopprädsla för det är den som förstör allt... Nu kanske ni tänker " men om du är rädd för att hoppa, varför hoppar du då?" Jadu det har jag inte något riktigt svar på förutom att jag tycker att det är skit kul, och därför är det jobbigt att det man älskar mest av allt är man rädd för. Resultaten hade blivit mycket bättre också för att det flesta stoppen jag och kodac fått har varit pågrund av undertempo. Hade man inte varit rädd så hade man ju bara kunnat rida på, jag tycker att det är högt med 80 Cm, jag önskar bara att min hoprädsla kan försvinna!🐴

Likes

Comments

Hej!

Idag så har jag och min klass åkt till Avesta och vart på "Avesta art" något konst och matte museum, det var ganska kul ändå eller ja vissa saker. När jag kom hem så red jag kodac uppe på våran åker och körde lite dressyr inför på torsdag då vi ska till insjön och tävla, kanske skrev det i förra inlägget men men. Kodac var faktiskt riktigt fin, riktigt avslappnad, lyssnade bra och sökte sig i form. Han blev lite stressad efter galoppen men det blev bättre sen efter att jag travat ett tag.


Imorgon så blir det Hoppträning i Bäckan, första efter ca 1 månad då det varit inställt, jag har varit sjuk, kodac's mun osv så vi är riktigt taggade❤️!


~kerstin💕

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag till Lugnet/Dalahoppet, jag hoppade en l:B. Hela den här veckan har jag ridit på hackhamore för att han fick ett sår i mungiporna. Men på framridningen så var han lite seg men riktigt fin, riktigt fin och avslappnad. På framhoppningen så taggade han till, jag hoppade några språng på lilla och övriga hinder och han kändes riktigt fin! Medan jag väntade skrittade jag lite men det gick inte så bra för att kodac skulle bara trava hela tiden, haha.

När vi går in på banan visar jag honom banan lite grann, mest ett tält som stod på banan. Jag hade lite dåligt tempo fram till hinder nummer 4 då började jag öka lite och han hoppade bra. I omhoppningen så kändes det som att han "sög" mot hinderna så jag bara gasa på. Första hindret i omhoppningen var en maxad oxer i höger sväng, honoms svåra varv men jag bara sket i det och hopade den lite smet touch han klarade det lätt som en plätt! Resten av banan var helt fantastisk! På näst sista ökade jag lite för mycket och när jag kom fram till hindret så kändes det som att han skulle stanna så jag skänka på och han hoppade av en ganska bra bit innan hindret, haha. Men känslan när jag gick i mål går inte att beskriva jag var så glad, stolt och helt överlycklig över våran prestation, det blev 0+0 fel. Våran fina ritt slutade på en tredje plats med lite mer än en tiondel till en andra plats. Grattis Livia som även blev fyra❤️. Känns som att klubben bara växer och växer och alla ryttare och hästar bara blir duktigare och duktigare, jätte kul! Go Gagnef!

~som ni kanske förstår så är jag skit nöjd med kodac och nästa tävling blir på torsdag då det blir en andra dressyrtävling för oss, jag rider l/0:C1 med dressyr ryttartest.

~hoppas du haft en bra dag, kram kerstin❣

Likes

Comments