Header

Hej!

Som ni kanske har sett så har Lisa precis skrivit ett inlägg men det skadar inte med ett till inlägg idag. I lördags åkte vi till Sundsvall, vi lastade och åkte runt ett. Vi stannade i Gävle och gick på toa, gav kodac vatten och köpte lite fika till oss, för övrigt så var det jag, pappa och mamma som åkte. Där vi stanna så kom Emmy och Meja av en slump så det var lite kul. Vi kom fram runt fem/halv sex och vi lastade ut, fixade spån mm i boxen som vi skulle ha och ställde in kodac, det var ute boxar. När vi fixat det så bar vi ut sadelskåpet, hö och lite mer som vi hade med och ställde utanför boxen. Vi fick plats att sova där på Sundsvall ridklubb och hade även hästarna där.
Efter ett litet tag så borstade, sadlade och tränsa jag kodac och så gick jag och Amanda Rickardsson till lilla ridhuset och efter ett tag så kom Julia(Leppänen) och Alma hägg fast Alma åkte bara med Julia. Och så red vi tre i ridhuset och kodac var så otroligt fin!❤️ Jag jobbade mycket lösgörande och få han lugn. Han var super fin fram tills efter galoppen då blev han bara stressad.
När vi ridit klart så fixade vi hästarna och så tog vi in våran utrustning och när vi kom in så stack mamma och pappa och handlade frukost och mat. Medan dom var borta så putsade jag allt och hade en massa skoj med Meja, Emmy, Julia, Amanda, Nike, Alma. När mamma, pappa och dom andras föräldrar kom så åt vi pizza och sen åt vi massa chips, godis mm. Jag hade jätte kul och vi gick och la oss runt halv tolv.På söndag morgon så åt jag, Meja och Emmy frukost samtidigt innan alla stack ut till stallet. När jag kom in så var det någon timme kvar tills jag behövde gå ut till stallet så jag och Nike satt och åt godis. Vi hade som ett "sällskapsrum" och så var det massa små rum där alla sov och i "sällskapsrummet" hade vi ett jätte stort fönster som man såg ut till lilla ridhuset/framhoppningen. Så jag och Nike titta lite på framhoppningen. Jag hoppade först en l:C och sen en l:B.
På framridningen så var Kodac jätte fin, han lyssnade fram och tillbaka men han var dock lite stark men inte så farligt. Efter ett tag så fick vi gå in på framhoppningen även där var han fin, han hoppa av stort någon gång. Inne på banan så gick det lite fort då jag har en tendens att få undertempo så jag gasade lite mycket då istället. Så på tredje hindret hoppade han av typ två meter innan hindret(det var för övrigt en oxer) och en halv meter över hindret❤️😂. Jag hamna typ på mitten av halsen och var påväg av men höll mig kvar och fortsatte. Till omhoppningen lyssnade han super bra och vi dubbelnollade vilket räckte till en fjärde plats!😍.


Till L:B som var kval till Sverige ponnyn så var det nio hinder och i banan så var det en trippelbarr(usch😂) men det gick jätte bra! Vi nollade och fick 22,5 poäng, Kodac var extremt stark och pigg så det blev inte så jämt tempo. Vi blev precis utanför placering men det gör inget för det var ett STORT startfält och en väldigt svår bana och jag är super nöjd!

Sen så åkte vi hem och kom hem runt halv tolv, så vi fixade bara stallet och nattade hästarna och jag gick in och la mig. Som tur så hade jag studiedag idag, så jag hade tur.


Jag längtar redan till nästa gång då jag ÄLSKAR Sundsvall och jag hade så SJUKT kul!😍😍😞

//kerstin❤️

Likes

Comments

Hej, sorry för jättedålig uppdatering men det har inte gått så jättebra med att ladda upp inläggen men nu hoppas jag att det funkar.

Idag så var först ute och fixade klart i stallet och sedan red jag Katoomba och Bravour, båda var så fina och väldigt pigga. Katoomba har blivit så avslappnad och lätt att rida när jag bytte bett på henne. Innan så var hon jättestark och hängde i tyglarna men nu har hon blivit mer avslappnad och inte de minsta stark. Idag och igår så red jag Bravour på ett novabett och man märker att hon tycker att det är lite roligare och skönare med ett sådant bett för då ligger hon på mer och blir ganska stark, men det här bettet är inget bett jag brukar rida på så ofta utan jag använder det här bara för att variera lite.

Men till det jag ska berätta:
Efter jag ridit så åkte jag, mamma och pappa till Borlänge och först så åkte vi till Norells. I julklapp så fick jag ett presentkort där på 500kr av farmor och för de köpte jag ett par rosa boots till Katoomba som hon ska ha i hagen då hon har börjat trampa sig väldigt ofta. Sedan köpte jag en blå huva med glitter till Nino (jag har en lika till Bravour sen tidigare) och även ett grått ländtäcke av ull.

Sedan åkte vi till hööks och där köpte jag lite saker som jag verkligen behöver nu innan tävlingarna drar igång för fullt. Jag köpte en brun förbygel till Nino, ett par jättesnygga bruna skydd till Bravour då Katoomba har fått hennes och så köpte jag även ett par ridskor som verkligen var behövligt. De jag har haft innan har jag haft i flera år och de var i Stl 37, så de är ganska små. De är även väldigt slitna och hål i dom så ett par nya ridskor var väldigt behövligt.

Det kommer bilder på allting här nedan👇🏻

Imorgon ska jag på hoppträning med Bravour och då får vi se om jag skriver ett inlägg om hur det gick på träningen, men det beror på vad vi gör så att jag kan berätta.

Norells👇🏻

Hööks👇🏻

Hejdå👋🏻/ Lisa

Likes

Comments

Hej!

Igår så var vi till Högbo och tävlade, jag hoppade l:C och l:B.

Jag gick upp ca 05.00 och vi lastade ca 06.30. När klockan var runt 8-9 så kom vi fram och jag gick och visade passet och direkt efter det så gick jag banan. Det var 8 hinder i grunden och 5 hinder i omhoppningen alltså 13 hinder totalt, det var en ganska lång bana och den hade väldigt långa transportsträckor. Men efter ett tag så började jag att rida fram, man fick skritta fram ute och sen så fick man gå in och trava, galoppera och hoppa fram. Kodac var ganska pigg och stark men lyssnade ganska bra ändå, oftast. Väl inne på banan så lyssnar han skit bra, jag hade bra grundtempo så jag behövde inte gasa så mycket till omhoppningen. Omhoppningen flöt på riktigt bra han hopade super bra och lyssnade väldigt bra och jag fick upp han väldigt bra så att han inte blev framtung som han kan göra ibland och då blir det tvärnit. Direkt efter min ritt så låg jag 3a men slutade på en femte plats😍. Han var så sjukt fin i l:C!❤️


Sen var det ju l:Bn... Jag skritta fram ute som jag gjorde i l:Cn sen så fick jag gå in och trava, galoppera och hoppa fram. När jag börja hoppa fram så hoppade han ganska bra på räcket sen när jag skulle hoppa oxern gick det skit! Första gången jag hoppade oxern så tog jag en för hård förhållning så han stannade, på nästa försök så tvekade han o stanna men jag drev på så vi krascha rakt in i hindret och jag höll på att flyga av... Sen så kom jag igen och han stanna och jag landa på halsen och var precis att flyga av. Sen efter det sänkte vi till 80 hoppade det jätte bra, höjde stanna, gjorde det till ett stigsprång(var en parallell oxer) hoppade den bra, höjde vägrade. Så hoppade jag räcket tvekade men hoppade typ jämfota... Sen gick vi ut och bara skrittade, jag tänkte typ att vi skulle vägra ut oss för att nästan alla oxrar inne på banan var parallella.

Men så gick vi in på banan och det går skit bra!❤️och det slutade med att vi rev näst sista hindret i omhoppningen men är skit nöjd ändå för att jag lyckades lösa problemet så bra, vägrar att hoppa på framhoppningen men hoppar klockrent på banan😍.

Jag är super nöjd med årsdebuten och nu på lördag åker vi till Sundsvall😍.

~hejdå/kerstin❤️

+så SJUUKT fina rosetter!😍👌🏼

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering men har inget att skriva!❤️

Likes

Comments

Hej!

Igår så var jag och Ebba till klubben och red. Kodac lyssnade ganska bra efter ett tag men lite stel i sidorna. Efter ett tag så fick jag hoppa upp på Libelle(Karins häst som också var där och red). Och hon var så fin och så stor om man jämför med ponnysarna. Libelle hade så stora gångarter men var så mjuk och fin😍. Karin och mamma har typ redan börjat prata om att jag ska tävla på klubbens dressyrtävling den 11 april, och igår bar första gången jag red henne👌🏼❤️😂. Nästa gång jag rider henne kanske jag skulle hoppa henne. Ser framemot nästa gång hursomhelst!😍

Senare på kvällen så kom Ida och hämta mig och så åkte vi till hemmakväll och köpte massa godis. På kvällen så gjorde vi inte så mycket vi färga Idas hår mer rosa, spela in musicallys, åt mat, fixa i stallet, sminka varandra utan att se mm. Vi hade iallafall väldigt kul! Nu så ska vi gå upp och göra oss klara för att åka till åsebo på pay and jump, jag följer med ida👌🏼❤️Sen ska jag inte göra något speciellt.


~baii/kerstin❤️

Jo vi hade en massa lives!😂❤️👌🏼

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit/är i skolan och vi slutade 13.00, lyx! Just nu så står jag och väntar på att min farmor eller farfar ska komma och hämta mig. När jag kommer hem så ska jag inte göra något särkilt mer än att gå ut i stallet och fixa och rida, kanske tar en tur på foxtrot också, vi får se. Sen ska jag inte göra något mer särkilt, vad jag vet. Det kommer kanske ett till inlägg senare ikväll om jag gjort något eller hur det gick att rida, jag vet inte😂men kan inte lova något att det kommer ett till inlägg!❤️

~baii/kerstin❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag så var jag, Lisa och klara till kupolen. På morgonen så fixade jag klart stallet innan jag gjorde iordning mig, bussen gick 10.55. När vi kom fram så gick vi runt där ett tag och shoppa, runt 13.00 så gick vi till det där stället bredvid TGR, kommer inte på vad det heter😂. Jag beställde mozzarella sticks, pomfritt, beanessås och en läsk. Det var jätte gott där så rekommenderar det! Sen gjorde vi inte så mycket mer, vi fortsatte att gå runt och shoppa. När klockan var runt 15.00 så kom Lisas pappa och hämtade oss och så släppte dom av mig hemma, så jag kom hem ca 15.15.

När jag kom hem så gick jag ut och red kodac. Han var riktigt pigg men han tyckte att det var riktigt kul! Han kunde varken stå still, skritta, gallopera långsamt mm, han hade mycket energi helt enkelt! Imorgon tror jag att jag inte ska göra så mycket mer än att ta en längre tur på kodac och träna hans kondition. Jag kanske ska ut och springa också, vi får se.

~nu kommer lite bilder på vad jag köpte idag, är jätte nöjd med alla mina köp!

~baii/kerstin❤️

+ett par svarta byxor som är nästan som dom andra mjukisbyxorna❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag så fick jag en massa bilder från Sofia, @sofiasfoto.se som är från i somras😍

Kom ihåg att sofiasfoto.se har tagit ALLA underbara kort❤️😍

Likes

Comments

Hej!

Idag så hade jag fysik prov på morgonen som gick ganska bra några frågar va lite svåra men jag tycker att det gick bra. Men vi slutade jag klockan 13.00 och då var min farmor och farfar snälla och hämtade mig och skjutsa hem mig, vi bor grannar, även engla fick skjuts hem. När jag kom hem var klockan runt 13.20 och var riktigt skönt att komma hem redan då! När jag kom hem tog jag bara det lugnt och 14.30 bytte jag om och gick ut i stallet.


Jag tog in kodac och tog en tur på han. Han var så lugn och lydig i galoppen, han drog inte en ända gång utan han lyssnade super. Kodac var som en ny häst! Han brukar alltid försöka att sticka, dra ner huvudet och små öka hela tiden men idag var han bara lugn och lyssnade super. Fast när vi skulle skritta blev det inte mycket skritt och när det var skritt så var rumpan lite här och där😂. När jag kom hem var klockan 15.20 och jag satt på kodac täcke och släppte ut han, då var klockan ca 15.30. Sen mockade jag och fixade stallet. När jag var klar så var klockan typ 16.30, det är så skönt nu när det inte är lika mörkt utan det blev mörkt typ 17.00 istället för ca 16.00. Ebba och pappa hade inte kommit hem än och jag hade inget att göra så jag tog en kort promenad med foxtrot. Vi gick bara i 20 min men gick bara för att han skulle få röra på sig lite, han tyckte det var kul att gå ut dock lite läskigt när det blåste... Sen tog jag bara in hästarna och gick in sen, nu ikväll ska jag inte göra något så just nu har jag skit tråkigt!

~hejdå/kerstin❤️

Likes

Comments

Hej!

Sorry för världens sämsta uppdatering men har varken orkat eller haft tid.I helgen så kom engla hem till mig och hon sov över här, sen gick hon hem på morgonen. Engla åkte till sin medryttar häst och fixade och jag o Ebba åkte till ridklubben. Kodac var jätte fin och lyssnade väldigt bra och skötte sig super, med lite hjälp av mamma! Ebba red foxtrot och hon jobbade mycket på att sitta ner, fatta galopp och galoppera lite mer än vad hon gjort på sistone. Foxen skötte sig exemplariskt och blev riktigt fin när Ebba slappna av och satt ner, en riktig dressyr häst! Åå vad det kommer bli kul att se när Ebba kan rida lite mer och tävla dressyr på foxen❣. Jag och kodac gjorde mycket lösgörande arbete för att få han att slappna av och bli mjuk, även många tempoväxlingar och övergångar för att få han på bakbenen. Han blev riktigt fin och lyssnade super! Så duktiga ponnysar❣. Sen när vi kom hem var tanken att jag och engla skulle till kupolen men vi kom inte hem fören 15.00 och engla var lite sen o så, så vi sket i det för vi hade bara varit där i typ 2 h då, då dom säger kl 18.00.


Sen gjorde jag inte så mycket mer.... Skolan började förra tisdagen och det var skit kul att träffa alla sina vänner igen och klasskompisar❣. Jag har inre så mycket mer att säga, så...

~hejdå/kerstin❤️

Likes

Comments